за сурогатните майки

• 138 022
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 870
  • Вън от пространство и време
Разбира се - но моето различно мнение не ме кара да настоявам да се забрани осиновяването. Докато твоето различно мнение отказва да признае правото на инакомислещите да търсят други решения.

Осиновяването е единственият начин да осигуриш на едно изоставено и вече наранено дете мама. Осиновителите в процеса на създаването на тази рана не са участвали (с малки изключения, защото и при осиновяването понякога съществува извращението да си поръчаш дете, признавам)

Ако може да се измисли закон, който да кара всяка родила дете жена да се грижи за него и да няма абсолютно никакво право да го изоставя - всеки един осиновител първи би лобирал този закон да влезе незабавно в действие.

# 871
Мнението ми по този въпрос е крайно и категорично. Не смятам за нормално човек да изпитва увереност, че му се полагат деца, че заслужава деца, че трябва да има деца на всяка цена. Под "всяка цена" разбирам всички тези днешни безумия, измислени в отчаянието на егоцентризма човешки. Сурогати, клонинги, епруветки, какви ли не напъни, за да наредиш и собствените гени сред личните си придобивки.

Кой говори за "увереност, че му се полагат деца, че заслужава деца, че трябва да има деца на всяка цена"? Желанието за деца си е прост човешки стремеж. Като стремежа да си с любим човек, да бъдеш обичан или да имаш сигурен дом. Не съм срещнала досега някой, който да счита, че тези неща - вкл. децата "му се полагат" - просто това е част от начините да се чустваш пълен и щастлив.

Ако може да се измисли закон, който да кара всяка родила дете жена да се грижи за него и да няма абсолютно никакво право да го изоставя - всеки един осиновител първи би лобирал този закон да влезе незабавно в действие.

Идеализираш, според мен.

# 872
Като стремежа да си с любим човек, да бъдеш обичан или да имаш сигурен дом

Да, разбира се, но когато не срещаш и не срещаш мъжа на мечтите си, не отиваш във фабриката да си го произведеш, нито пък молиш приятелката си да ти го намери.

Ти не познаваш хора, които смятат, че децата им се полагат, но аз познавам. Познавам много хора, които искат да ги имат, не за да удовлетворят инстинкта си, а за да попълнят празнотите в социалния си статут. Искат да ги имат на всяка цена, защото другото ги кара да се чувстват ощетени, обидени и по-долу от останалите. Осиновяването ги потриса, тъй като намеква за собствената им негодност да се възпроизведат, което очевидно е срам някакъв и бич Божий. Както и да е, всеки има право да разбира нещата по свой начин, аз просто изразих мнение. Днешното си мнение.

# 873
Като стремежа да си с любим човек, да бъдеш обичан или да имаш сигурен дом

Да, разбира се, но когато не срещаш и не срещаш мъжа на мечтите си, не отиваш във фабриката да си го произведеш, нито пък молиш приятелката си да ти го намери.

Ти не познаваш хора, които смятат, че децата им се полагат, но аз познавам. Познавам много хора, които искат да ги имат, не за да удовлетворят инстинкта си, а за да попълнят празнотите в социалния си статут. Искат да ги имат на всяка цена, защото другото ги кара да се чувстват ощетени, обидени и по-долу от останалите. Осиновяването ги потриса, тъй като намеква за собствената им негодност да се възпроизведат, което очевидно е срам някакъв и бич Божий. Както и да е, всеки има право да разбира нещата по свой начин, аз просто изразих мнение. Днешното си мнение.
Много хубаво го е казала крейзи чик. Мнението ми се припокрива на 100 %. Такова ще е и ако касае моите деца един ден.  Усилията ми  ще са насочени към това  да ги възпитам така, че  да не децата на всяка цена да са това, което   ще ги направи щастливи, пълноценни хора. Аз също познавам такива хора като описаните по-горе. .И да, смятам,че децата са дар, а не право!

# 874

По-добре да не започваме да изреждаме на какво са способни хората, за да бъдат обичани или дори просто харесвани от другия пол - че някои от тези неща са доста по-безумни от "епруветките", за които говориш.

Ти не познаваш хора, които смятат, че децата им се полагат, но аз познавам.

Това не е причина да правиш обобщения за всички и да си против който и да било да се възползва от АРТ?

# 875
  • Вън от пространство и време
Gankata, много са ти хубави и двете дечица, пу, пу, да не им е на уроки! Съгласна съм с написаното от тебе и само държа да отбележа, че осиновяването е доста трудна, дълга, скъпа и не винаги завършваща с успех процедура.

Nevena Virolan, благодаря за топлите думи за децата ми!   bouquet

Съгласна съм, че не всеки човек има нагласата да стане родител на "чужди деца". Слагам го в кавички, защото аз отдавна съм приела децата си за свои. Затова и никой не агитира другите за осиновяване. Единственото което се опитваме да кажем е че има сериозни последици за детето при изоставянето му от родната майка веднага след раждането.

А за България процедурата по осиновяване хич не е дълга и скъпа, между другото. Събирането на документите става за около седмица максимум, проучването и вписването в регистрите става до 3 месеца след това, а предложението за дете може да дойде веднага след вписването. Цената, като включвам абсолютно всички вадения на медицински и юридически документи и разноски по делото (включително и адвокатски хонорар) е не повече от 600 лева за двамата. Няма горна възрастова граница за кандидат-осиновители, може да осинови сам човек.... (Моля не ми скачайте че се опитвам да агитирам за осиновяване - само отговарям на съфорумка как е в България)

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 10:09 от Gankata

# 876
Това не е причина да правиш обобщения за всички и да си против който и да било да се възползва от АРТ?

Форумът и всички форумски теми аз приемам задължително като генерализации, в които е препоръчително да се споделят обобщени мнения. Крайно опасно ми се вижда да нищим анонимно и целокупно конкретни казуси. Изключения във всичко винаги е имало и ще има, но не тук е мястото им. Има и разлика в хорските възгледи, и тя трябва да се уважава. Лично аз обаче не желая да давам на друг да износи яйцеклетката ми, не давам друг да учи децата ми да ходят или да четат, не желая друг да върши моята работа вместо мен. Правя толкова, колкото мога, а като не мога, не се инатя и не тропам с крак.

# 877
Всъщност, моето най-голямо против е изключително свързано само и единствено с едно основно положение - освен че е поле за аутсорсинг на услуги по обслужване на клиенти от цял свят, ако се приеме този закон, съм почти убедена, че той няма да касае само бълкарски граждани и че ще поставя ограничение пред чуждите. Пуснах вчера един линк, ма кой да го прочете....
Ще се превърнем в евтина аутсорсинг дестинация за бъдещи кандидат-родители.
Айде пак, аз съм тъпа и упорита.  Laughing

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,580209,00.html

Ганката-имам лично питане към тебе-може да отговориш и на ЛС.

Какви са процедурите по осиновявяне, ако семейството вече има свое дете? Благодаря.

# 878
Ок ,разбирам че тези които са против СМ небиха станали такива,но защо сте против тези които искат и могат да са СМ да не станат  newsm78.Примерно какво ви пречи че аз съм станала,какво ви касае вас.

# 879
Ок ,разбирам че тези които са против СМ небиха станали такива,но защо сте против тези които искат и могат да са СМ да не станат  newsm78.Примерно какво ви пречи че аз съм станала,какво ви касае вас.
Поне две последователни страници от дискусията прочете ли? ooooh!

# 880
Прочетох много повече, но това не отговаря на въпроса какво ви пречи на ВАС  КОИТО СТЕ ПРОТИВ че аз съм примерно СМ.

# 881
Пак прочети, не си чела никак качествено.

# 882
Прочетох много повече, но това не отговаря на въпроса какво ви пречи на ВАС  КОИТО СТЕ ПРОТИВ че аз съм примерно СМ.
На мен ЛИЧНО ти КОНКРЕТНО не ми  пречиш по никакъв начин. Но темата не е за мен и теб, а за СМ.

# 883
.

Ако взимаш наркотици също не ни касае, ама изобщо.

Това значи ли, че щом не ме касае, трябва да го одобрявам и да го приемам?

Схващаш, нали?

# 884
Любопитно ми е, дали е случайно, че темата се появи само няколко дена преди документалния филм на Мира Добрева за сурогатните майки. И дали това не е опит за насилствено предизвикване на дебати по темата.
Мнението ми за сурогатните майки се припокрива с това на крейзи.

Общи условия

Активация на акаунт