за сурогатните майки

• 138 026
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Sofia

Има случаи на бебета, които отхвърлят майката от раждането до края на живота си, защото по време на бременността тя е и мислила да направи аборт.
.........
бебето няма съзнание, няма и спомен, но резултата е налице.

А това конкретно как е доказано по безспорен начин?

# 1 036
  • София
Питах преди това от каква възраст децата имат спомени? Както е поред теорията спомените са от около 2.5- 3 години. Е как тогава ще си спомня раждането и първичната рана.

Ох,написах го наистина милион пъти. Травмата не е съзнателен спомен, напротив. да ти дам пример с възрастен. Случва се нещо невъобразимо, немислимо ужасно /според твоите представи/. съзнанието не може да понесе толкова ужас и изтласква в подсъзнанието. При малките деца много невинни за нас неща се превръщат в такава травма, защото са голям ужас за детето. бебетата пък нямат формирано съзнание и всичко, което им се случва се отпечатва в подсъзнанието и позитивните, и негативните преживявания.

Пренаталната психология може да се е развила и преди два дни, но подсъзнанието се изследва от почти 100 години. медицината изследва развитието на сетивата на ембрионите също не от преди седмица.

ПП това с началната дата на спомените е доста индивидуално. Аз имам спомени от 10 месечна възраст и това не е нещо толкова необичайно.

dodo_dodo Кое как е доказано? Наличието на подсъзнание, несъзнавано ли?

Алексче на път съм да се съглася с теб. Sad

# 1 037
Моето дете не ме познаваше и не ме харесваше в началото , е после свикна, ама отне доста време. Нито искаше, нито знаеше как да суче. След известно време насилване, се научи, но си беше мъка. Сигурна съм , че е мое, не сме се разделяли от раждането, няма как да го сменят.  Аз също имах нужда от време да свикна с него. То не става раждаш и сте едно цяло, трябва време да свикнеш с детето, да се опознаете. С всичките  ми приятелки е било така.  . Трябва време да свикнеш, че това дете е твое.
Лично моето не можех да му позная плача, на външен вида да ,че беше със смешен нос и белег, ама със същия успех познавах детето на сестра ми, че и на брат ми.
Много се преувеличава за връзката между родилката и новороденото. Има жени ,които си четкат самочувствието и се чувстват по значими по този начин. За мен майката е тази, която гледа детето, а не тази дето го носи известно време.  

# 1 038

Има случаи на бебета, които отхвърлят майката от раждането до края на живота си, защото по време на бременността тя е и мислила да направи аборт.
.........
бебето няма съзнание, няма и спомен, но резултата е налице.

А това конкретно как е доказано по безспорен начин?
Никак. Теории.
Виж, ако някой ми каже ,че майка му му е повтаряла "що не направих аборт" , по бих повярвала.

# 1 039
Айде сега пък бременността била 'да носиш детето известно време'. Думи нямам вече, честно.

# 1 040
А реално какво е?

# 1 041
  • Sofia
Как се установява, че бебето разбира/разгадава мислите и намеренията на майката в чиято утроба расте.
И как е доказана причинно-следствената връзка с евентуално последващо отхвърляне от негова страна.

# 1 042
Доколкото аз съм майка - никога, ама никога не бих отнела на жена, която познавам, детето й. Това за мен е просто немислимо. Дори тя сега да мисли, че иска да го отдели от себе си... Не бих могла. Не го смятам за правилно.

И тук не говоря за някаква специална връзка на родилката с новороденото или пък тези теории за пренаталната връзка. Не ми е в компетенцията, а и смятам, че може да има наистина същинска връзка между дете и родители, които не са му кръвни родители, просто не бих могла да взема дете от жената, която го е родила. Нито от жена, която е родила дете, което не иска... дори самото това ми е противно. Съжалявам, може да звучи тесногръдо, но е така.

На второ място, намирам СМ за излишно. Не за друго, а просто защото има достатъчно много сираци в тази държава, за които не просто не се грижат, а са захвърлени като най-непотребното нещо. Още от новородени. Наистина, разбирам жените, които дават хиляди левове (днес гледах една жена със 7 ин-витро неуспешни процедури), защото така ще имат дете от плътта и кръвта си. Но какво им пречи, след като не могат да го получат така, да осиновят? Това не го разбирам. Всичко идва от желанието да имаме... Защо никой не иска да даде?

Това за бременността - ами, извинете, ама си е това - износване на детето. В много микро-култури си е само това (справка - циганската култура, някои индийски касти, някои африкански племена). Това е близо до природата, не е странно. Просто за мен, като рожба на европейската култура, отделянето на детето от майката е варварство, а бременността е по-скоро свещенодействие.

# 1 043
към Мираета-да,изчетох внимателно всичко,ясно ми е ,че по веригата стават 7 преки участници,но повдигнах въпроса отново,за да се обърне внимание на "детайлите",които ще се променят в живота на СМ.Тъй като всеки пише мненията си на база собствени познания,усещания,ситуации и т.н. ,и аз , започнах да си задавам едни такива въпроси/ ако се премахне забраната/:
- известно ли е каква възраст е препоръчителна за СМ-
       моите размишления :  1.ако е между 25-35 годишна/мисля,че не трябва да се пада под 25 год.възраст за кандидат-СМ/ ,желателно е да има родени две деца/това,защото обикновено в този период обикновено се мисли за второ и трето дете/,
                                            2. между 35-45 годишна -да има поне едно родено дете/и да се спре до тази възраст като горна граница/

- ясно стана вече,че СМ трябва за е в добро здраве,

- от всичко прочетено дотук и коментирано, излиза ,че СМ е жена - 1.бедна, 2.безработна-временно или постоянно, 3.с недотам добро образование ,което я обрича на нископлатена работа,

- кой ще получи парите в семейството на СМ-само жената или и нейният съпруг.Оттук сещате ли се накъде водят нещата,ако всичко е легално-трябва да се плащат данъци,осигуровки върху тези пари,защото те са си един вид доход в семейството.А ако сумата на този доход е над 50 000 в рамките на 12 месеца..../а тук се споменават суми от порядъка на 170-200 хиляди и влизаме в територията на още един данъчен закон.../, сметнете колко ще остане чист доход за СМ и семейството й накрая/а тук имаше мнение,че и 2000 лева/евро са достатъчни на месец при условие,че сега работи за 200-300 лева,

-тези ,които плащат, г-н С.Дянков веднага ще ги вкара в групата на направилите т.нар.луксозни покупки/яхти,къщи,коли/ ище им поиска да кажат откъде са им тези пари Simple Smile и не се знае накъде ще се развият нещата...

Всичко дотук може да ви звучи много прагматично ,но фактите са си факти.Има и други неща,които ми се иска да кажа,но ще се въздържа засега. Мисля,че инициаторите за премахване на забраната за СМ ако имат глави на раменете си/освен ако вятърът не минава свободно между ушите/ ,вече да са разбрали основните доводи  при "ЗА" и "ПРОТИВ" сурогатните майки.Монда го каза добре малко по-напред.
  И накрая ,малко встрани от темата се сетих за една приказка: "Един човек , вървял,вървял ,замръкнал,станало студено и решил  да спре ,да си запали огън,да се стопли и нахрани.Спрял до едно дърво ,и речено -сторено.А на дървото се бил настанил дяволът и внимателно наблюдавал човека,в един момент не издържал и слязал при него и го попитал"-Кажи ми,човече защо духаш върху лъжицата с чорба?" "- ами за да изстине по-бързо и да мога да я изям" "-Това добре,но ти духаше предималко по същия начин и на замръзналите си ръце,това защо беше?" "- Ами да стопля по-бързо премръзналите си ръце". Дяволът се изправил и побягнал ужасен от чутото,като си мислел" Леле ,тоя по-голям дявол и от мене излезе-с духане и чорбата изстуди и ръцете си стопли"
[/size]

Дидик,

Ако потенциала, да разбират посочените детайли, беше наличен у масата коментирали темата, не бихме били изправени пред абсурда, да отменяме забраната.
Всеки от направените от теб изводи за мен е разумен и точен.

Попитах за пример по-богата и реализирала се като професионалист, майка и съпруга жена да е износила бебе на близка от желание да я подкрепи. Примери ? Поне един ?

И получих малоумен отговор - дали не съм вярвала, че има майки с успехи в кариерата  hahaha

# 1 044
  • София
Как се установява, че бебето разбира/разгадава мислите и намеренията на майката в чиято утроба расте.
И как е доказана причинно-следствената връзка с евентуално последващо отхвърляне от негова страна.
Има много варианти. Хипноза, психоанализа и прочее.
Отпечатъка на майчините мисли върху детето е доказан и при деца, чиито майки са преживели травматични събития по време на бременността. Цитирам по памет един случай с четири годишно момче, което постоянно рисува някакви драматични картини, автомобилна катастрофа, смърт. В крайна сметка се оказва, че това е сцената на катастрофа, в която е била участник и майка му по време на бременността, а в катастрофата е починал баща и. Пред детето не е говорено за това събитие, но майката го е преживяла особено тежко емоционално.

Има безброй случаи на такива чужди спомени, които изплуват в различна възраст, понякога драматично, а понякога съвсем естествено. Често по време на сън. Не мога да дам линк, но както казах по- рано, има специализирани библиотеки, в които се намират и изследванията, и данните и много други неща.

Естествено има изследвания и на мозъчната активност на ембрионите и сетивните им способности, но всичко това е в областта на медицината и е по- добре да го обясни лекар.

# 1 045
Бояна ето ти един сайт - разказите са на реални хора. http://www.surrogacy.com/

А не мислиш ли, че каквото и да повториш,(дори и милион пъти) не означава че е истина. Защо ми даваш пример с възрастен, дай ми пример с дете и то новородено. Казах че това е теория и като нея има още доста.

А относно осиновяването на изоставени деца. Да хуманен акт, но защо ли повечето от пишещите тук майки не са тръгнали да осиновяват веднага, а са пробвали да имат собственно дете. Та така, на теория всичко е лесно.

# 1 046
  • София
На второ място, намирам СМ за излишно. Дали щеше да мислиш така, ако имаше годни яйцеклетки, но нямаше матка например?  Не за друго, а просто защото има достатъчно много сираци в тази държава, за които не просто не се грижат, а са захвърлени като най-непотребното нещо.  Още от новородениДа, има. А знаеш ли колко от тях са с отказ. И колко се чака за дете?. Наистина, разбирам жените, които дават хиляди левове (днес гледах една жена със 7 ин-витро неуспешни процедури), защото така ще имат дете от плътта и кръвта си. струва ми се, че по същия начин разбираш и баровеца, който дава хиляди левове за последен модел кола. Но какво им пречи, след като не могат да го получат така, да осиновят? А защо да не могат? И по "нормалния" начин не става от раз. Успеваемостта на ин витрото е около 25 %. може и на 10-тия път да успеят. Това не го разбирам. Всичко идва от желанието да имаме... Защо никой не иска да даде? Ей това вече е голяма глупост. Значи, когато създаваш дете, го правиш от егоистични подбуди, един вид, за да задоволиш потребността си да "имаш", а когато осиновяваш - правиш добро на детето, което взимаш. нямам думи

И все пак яйцеклетката не е на сурогатната майка. И всичко изписано за дълбоката връзка по време на бременност м/у майка и дете за мен е силно пресилено. Мога да напиша дословно същото като Zara73. Но наистина сурогатното майчинство дава широко поле за неморални злоупотреби и трудно може да се регламентира законово, така че такива да се избегнат.

# 1 047
  • София
Бояна ето ти един сайт - разказите са на реални хора. http://www.surrogacy.com/

А не мислиш ли, че каквото и да повториш,(дори и милион пъти) не означава че е истина. Защо ми даваш пример с възрастен, дай ми пример с дете и то новородено. Казах че това е теория и като нея има още доста.
Наличието на подсъзнание не е теория. Психоанализата отдавна не е отритната от медицината, а медицината се основава на научно доказани факти. Психиатрията също. Приеми, че има неща, които не са ти били неизвестни, защото не са в твоята област.

Реални хора със субективно мнение по техни лични преживявания не са доказателство за сериозна теория по въпроса. Изводите се правят от обективни наблюдатели с научни методи, а не на база на общественото мнение или пропагандни материали.

Zara73 Твоите лични преживявания надали могат да служат за основа за обобщения по отношение на бременността и раждането като такива.

# 1 048
  • Вън от пространство и време
А относно осиновяването на изоставени деца. Да хуманен акт, но защо ли повечето от пишещите тук майки не са тръгнали да осиновяват веднага, а са пробвали да имат собственно дете. Та така, на теория всичко е лесно.

Какво общо има този въпрос с проблемите които разискваме? Пробвали са да лекуват безплодието си, не да си поръчват на някого да им роди дете. Аз лично категорично отказах донорство.

# 1 049
Лекси, да, зная колко се чака за осиновяване. Имам близки приятели с изключителни професии, изпълняват всички изисквания и още вече няколко години чакат. Държаха се с тях безумно. Хората, които ги оценяват, дори не са влизали в дом (някои от тях). Това всичко ми е известно и намирам, че държавата трябва да се погрижи първо за това. Все пак, нали се разисква въпросът за България, не по принцип?

Ако човек има финансова възможност да направи 10-15 пъти ин-витро, предполагам, че няма да има проблем. Проблемът идва от цената на процедурата, според мен лично. Една много близка приятелка засега е на пътя към ин-витро, първо пробват разни други варианти, досега ужасно много пари вложиха, а са много добре финансово, но повече от 2 опита специално за ин-витро не зная дали ще могат да направят, ако дотам се стигне.

Разликата между нареченото от теб лирически "създаване" на дете и осиновяването е в природната нагласа. Осиновяването е в много по-малка степен природно обусловено (и то е, разбира се, има такива случаи и в дивата природа, но е много повече културно обусловено - от идеята за ценността на живота, за ценността на детския живот в частност и куп други теоретични предпоставки, които са чисто културни). Природната обусловеност е тази, която кара хората неистово да искат деца и то не чужди, а собствени - защото така се предава генът. Затова двама души ще дадат 30 000 лв за процедури, вместо да осиновят 2 деца, които ще хранят и обличат с тези пари. Природно е, естествено е. Все пак, струва ми се, че между раждането и осиновяването има съществена разлика в тази посока.

Иначе, както казах, имам познати, много близки, които са и в двете полета. Просто за мен лично, сурогатното майчинство е на ръба, ако не и направо с двата крака в неморалната позиция, човекът да се употребява като средство. Това е личната ми позиция, не искам да ангажирам никого с нея, просто я споделям.

Общи условия

Активация на акаунт