за сурогатните майки

• 138 012
  • 3 017
  •   3
Отговори
# 1 635
всъщност предпочитам някоя самотна майка на 2 деца да има възможността да плати храната и отоплението им, ставайки СМ, вместо да рискува живота и здравето на децата си всеки ден

И как точно ще се грижи тази самотна майка за двете си деца, докато е в седмия си месец, например? Или ще ги накара сами да приготвят закуската си, докато повръща сутрин в кенефа? А ако нещо й се случи, и вместо да даде един живот, вземе, че остави други два сираци? Вероятностите са безкрайни и никоя от тях не е гарантирана, разбира се, но нищо не е по-вредно от еднопосочното мислене.

# 1 636
Аз не разбрах как конкретно ще го сложите това в строги рамки.

# 1 637
Третите, които ще стават СМ заради заплащането, също не ме интересуват - а всъщност предпочитам някоя самотна майка на 2 деца да има възможността да плати храната и отоплението им, ставайки СМ, вместо да рискува живота и здравето на децата си всеки ден ...

Ти сериозно ли смяташ, че е нормално това да е бизнес за "някоя самотна майка на 2 деца"  Sick

# 1 638
# 1 639
да, това е т.нар. частична сурогация. Въведеш ли класическото СМ, веднага на дневен ред идва въпроса за частичнотоСМ  Laughing... Прекрасна илюстрация на опасенията с вързани с открехването на вратата и защо СМ концептуално трябва да е забранено.

И ако не в рамките на днешния дебат, то гаранция да няколко месеца, ще се появи жена/жени, които в следствие на прекарано заболяване, катастрофа или друго нещастие , са претърпели оперативно премахване не само на матката, ами и на яйчниците. Тогава веднага, ама моментално ще се постави въпроса за частичното сурогатство:

Договор, според който две страни се договарят да бъде износено и заченато  и предадено дете с генетичен материал на СМ и съпруга на възложителите.

и пак ще има много съпричастни, които ще съчувстват искрено и само емоционално ще вземат решения ... не става така! Цената ще я плащат децата...

аз наистина бЕгам, защото днес прекалих Embarassed

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 13:56 от Fussii

# 1 640
 а всъщност предпочитам някоя самотна майка на 2 деца, която работи за заплата 240 лв, да има възможността да плати храната и отоплението им, ставайки СМ, вместо да рискува живота и здравето на децата си всеки ден ...

Ако тази майка в последствие откаже да даде детето, но клауза от договора е предвидил това и то и бъде отнето насилствено, какви ще бъдат последиците?  Ако има възможност да го задържи ще стане самотна майка с 3 деца.
 Замесени са твърде много хора /страни/ за да бъде направен закон, удовлетворяващ и защитаващ всяка достойно, морално и справедливо.

# 1 641
Частичното сурогатство ще даде възможност и на гей двойките да имат "собствени" деца...
Много взехме да вървим срещу природата, въпрос на време е да ни отмъсти

# 1 642
Третите, които ще стават СМ заради заплащането, също не ме интересуват - а всъщност предпочитам някоя самотна майка на 2 деца да има възможността да плати храната и отоплението им, ставайки СМ, вместо да рискува живота и здравето на децата си всеки ден ...

Ти сериозно ли смяташ, че е нормално това да е бизнес за "някоя самотна майка на 2 деца"  Sick

Не, това е ваш основен аргумент "против" регламентирането - че видите ли майки в безизходица ще са жертви едва ли не ... и ще превръщат СМ в бизнес ... ами те същите майки в безизходица са жертви така или иначе ...

KOTE, а ти какво им препоръчваш на тия майки? Направо да оставят децата си в дом, вместо да гледат как те стоят гладни? Или не можеш да си я представиш тая ситуация, просто защото ти лично никога не си оставала с 200 лв? Така или иначе, когато има плащане (все тая дали в БГ или извън граница) въпросните жени си имат някакви техни аргументи ... нали така?

# 1 643
  • Бургас
Почна се с плащане, наемане, задържане, отнемане, насила, не насила. Нека стигнем до същността.
Ако се позволи СМ, ще се отворят врати за хора с не много чисти намерения като тези на майките тук. На 100% ще се превърне в бизнес. Няма на къде. В щатите и агенции има и договори и съдилища - БИЗНЕС.
Въпроса е не заслужава ли си? Защото за хората, които отчаяно искат свое дете, носещо ДНК-то им/явно е важно за някои/ си заслужава.
Въпроса е какво ще се случи когато се разреши? Сложете си ръката на сърцето и ми кажете, че няма да се превърне в бизнес. Че ще го регламентират чисто и качествено. Няма да стане. И ако не го направят както трябва, по - добре да се спрат още сега.
Стига сме бистрили, кои можел да стане СМ и как щяла да си гледа децата. Дайте конкретни предложения за един закон. Как го виждате? Интересно ми е. Аз за себе си не намерих баланаса.

# 1 644
@бибона
Логичното е да потърси социални помощи, да ги остави ВРЕМЕННО на място, където ще се грижат за тях, ще им е топло и ще имат храна..А самата майка да си търси работа.
Ако тръгне по бизнеса с плът ( защото да станеш СМ просто за да си нахраниш децата, за мен е само и единствено бизнес със собствената плът) има още куп варианти - проституция, продажба на органи, продажба на дете в чужбина (което е 90% еквивалентно на СМ без вложен емоционален момент).  Дайте сега и тези други варианти да ги легализираме кво толкова, като сме тръгнали да сме либерални

# 1 645
А ако баба беше мъжка, щеше да има пиш*а...

Това са частни и единични случаи и не случайно са обект на новините в праймтайма. Десетки, стотици хиляди са двойките които има деца чрез СМ и сега щастливо и безгрижно се любуват едни на други, докако вие чертаете и кроите пъклени евентуалности. Именно заради такива дебати и лица, които демонизират лишените от матка жени, те не излизат с лицата си пред новините, ютуб... Медиите много добре знаят че "добрата" новина е лошата новина, така че един щастлив завършек е по-малко интересен, от една потресаваща история. Каквито м/у впрочем да идевателствата над деца, жени, животни...

А когато дойде ред на частичната СМ, на въжможността гей-двоките да имат деца и на репродукцията на Франкинщайн - моля поканете ме отново за дебат, също имам мнение по въпросите.

# 1 646

Явно никой не вижда смисъла, а само свързва буквите.

Много деца са подарък благодарение на технологията. Много животи са подарк на технологията. Много смисъл има в технологията.

Защо си мислите че всеки напредък е дело на зъл гений?!

# 1 647
Няма да чета 110 страници, защото ми е напълно ясно какво се коментира в тях. Имам мнение по темата, което изразих в другата тема за СМ, която според мен е излишна и с нищо по-различна от тази, както и че не е нужна заради това да кажеш "да" или "не" без да имаш възможността да се обосновеш. Приемам забележката, направена там, лично към моя пост, затова го пренасям тук. Като основният ми въпрос и тук е този по-долу.

Хора, а къде слагате детето, родено от такъв експеримент? Какво ли ще мисли то?
Ами ти например разглеждаш ли майка ти, като тази, която те е носила в корема си. Аз знам, че е така, но като я погледна мама не ми изниква първо утробата й, като символ на майчинството, за пъпната връв пък знам от учебника по биология ... По-скоро си представям моментите, когато бях малка и болна, как се е грижеше  за мен, как ме водеше на детска градина и такива едни много банални спомени случки, в които ми изниква 'мама'. И най-вече чувство, че това е моята майка, това чувство, което ще го имам завинаги. Разглеждам снимки, на които съм гушнато бебе, или тези във ваничката как ме къпят мама и татко, знам, че съм била малко бебе, но лично за мен това няма много отношение към връзката ми с родителите ми, просто е интересно, че съм била малко сладко бебе.
Така че от моя гледна точка едва ли мисли нещо по-различно от всеки друг човек. В един момент ще му се обясни, че мама не е можела да го държи в корема, и го е взела друга жена, или като по-голямо ще му се обясни сурогатството какво е и точка. Сигурна съм, че ще каже "а, добре" и ще хукне пак да си играе, просто защото за всеки човек майка му е .. свършен факт, нещо което е до теб винаги, чувството, че не си сам. И т.н.
Моля не ме изяждайте за мнението ми, но аз не виждам драма.
Моята майка не ме е носила в корема си.
Мисля много различно от повечето хора. Моите спомени от детството повечето са от бой и наказания. Да, казах "добре" и хукнах колкото се може по-далече. Не си мислете, че обяснението за осиновяване (а не дай Боже сурогатство) се приема толкова лесно, колкото си мислите, че е. Чувствам се като пъвият човек на този свят. Винаги съм била съвършено сама, докато не срещнах човека до мен. По случаен избор на Съдбата и той е като мен.
Затова не е лошо да чуете мнението на осиновени деца, защото все още няма(официално) пораснали деца, плод на сурогатен експеримент, които да си дадат мнението по въпроса за начина на произхода си.

# 1 648
  • Sofia
всъщност предпочитам някоя самотна майка на 2 деца да има възможността да плати храната и отоплението им, ставайки СМ, вместо да рискува живота и здравето на децата си всеки ден

И как точно ще се грижи тази самотна майка за двете си деца, докато е в седмия си месец, например? Или ще ги накара сами да приготвят закуската си, докато повръща сутрин в кенефа? А ако нещо й се случи, и вместо да даде един живот, вземе, че остави други два сираци? Вероятностите са безкрайни и никоя от тях не е гарантирана, разбира се, но нищо не е по-вредно от еднопосочното мислене.

По същия начин, както и ако е бременна с третото си свое дете. Или както се е грижила за първото, докато е била бременна с второто.
Имам усещането за дежаву. Дали темата не започва от начало?

# 1 649
Има ли проекто - закон за СМ или поне как/кои членове от други закони евентуално ще бъдат променени? Ако някой е запознат да даде линк.

Общи условия

Активация на акаунт