за сурогатните майки

• 138 010
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 770
  • Бургас
Защото не е за наем на утроба, а за купуване на дете.
Не мога да ги разделя точно. И двете е. Нещо като аз ще ти дам разсада за тея домати, ти ги насади в твоя двор, поливай, пръскай. Пък като узреят, се облизвай, но аз ще ги обера. Просто, ама лесно за разбиране.
Ми не е така просто. Защо ако реша аз да взема доматките, ти ще се облизваш. Това си е моят двор така да се каже. А това, че разсада е бил твой в съда е нищожно.
Примера е кофти ама както каза простичък.

# 1 771
Вие елиминирате реалността т.е. преди 20 години не е имало такава възможност - СМ. Днес това съществува и няма как да накараш някой /жена, която може да използва всички възможности на науката и медицината/ да не се възползва. Не всички човешки мечти и желания са морални и духовно извисени.
Може би усилията трябва да се насочат към някакъв баланс между страните участници. Ако наистина около 20 жени годишно се нуждаят от тази възможност и то по чисто медицински показатели, защо да не им се даде възможност!? От друга страна ако има закон за СМ вече нещата ще станат по мащабни, както и ще се увеличат възможностите и на други хора да влезнат в системата. Не мисля, че това може да се разглежда еднозначно или просто ЗА и ПРОТИВ.
Много повече хора по света се нуждаят от трансплантация на органи. Нов бизнес е и да се раждат или крадат деца само за донорство. Това оправдаваш ли го?  Да го узаконят ли? Да произвеждаме хора за органи? Това е същото. Страхотно е, а? Верно, не е духовно извисено, ама какво пък - нали ще имаш резервни части. Вие наистина не мислите!

Не мисля в посока донорство на органи, да, защото не виждам връзка с поставения проблем. Мисля, че сравнението е неудачно.

Andariel,
Абсолютно съм съгласна с тази алтернатива, но наистина не ми е известно защо усилията не се насочват натам. Вероятно цената е едната причина - това не са малко пари. Другото - изгода някому тук. Може и да преувеличавам в мнителност, но нямам друго обяснение.

# 1 772
Бижу и аз размишлявах дали по време на бременността не може ДНК-то на СМ да премине към бебето.. Ама май е невъзможно, защото в плацентата циркулират майчината кръв и кръвта на бебето, но те никога не се смесват.. поне така пишеше в няколкото източника, които аз прочетох  Blush

# 1 773
  • Бургас
Е няма как да се смесят гените. Някак като фантастика звучи. Все едно като ядеш риба да ловнеш рибешки ген.
Като ГМО е. Нямам нищо напротив на пазара да има храни съдържащи ГМО, но да са маркирани като такива. Но съм твърдо против на наша земя да се отглеждат ГМО.

# 1 774
Не мога да ги разделя точно. И двете е. Нещо като аз ще ти дам разсада за тея домати, ти ги насади в твоя двор, поливай, пръскай. Пък като узреят, се облизвай, но аз ще ги обера. Просто, ама лесно за разбиране.
Ми не е така просто. Защо ако реша аз да взема доматките, ти ще се облизваш. Това си е моят двор така да се каже. А това, че разсада е бил твой в съда е нищожно.
Че аз нещо по различно ли казах? Или ти не ме разбра?
Просто, просто, ама явно не е лесно за разбиране...

# 1 775
Цитат
Защо според вас, ако СМ се легализира, не бива да бъдат включени жените, които не успяват да износят фетус до термин?
Като цитирания от теб пример е раждане преди 20 г. с.  - Ако се документира че матката е негодна да износи плода поради аномалия, вроден дефект водещ до не възможност на износване - да, тази жена ще може да се възползва от СМ.

И изобщо като гледам как се надъхвате...

Ми хора и аз имам рани, някои дълбоки, някои не. Имам период от 4-5 години в депресия, натрапливост, чуство за тревожност..., и в този период съм била асоциална, неконтактна и апатична. Това е човек, разум, сетива и органи.

# 1 776
Ми хора и аз имам рани, някои дълбоки, някои не. Имам период от 4-5 години в депресия, натрапливост, чуство за тревожност..., и в този период съм била асоциална, неконтактна и апатична. Това е човек, разум, сетива и органи.
И? Какъв е извода от това?

# 1 777

Примера е гнусен дори! Close
Мислете бе хора, перди да пишете. Сред вас са момичетата без матки!

# 1 778
И що па да е гнусен!?  Thinking Доматите са по-гнусни от това да ми ползваш корема и после да ти дам детето, чието сърце е туптяло с моето? ooooh!

# 1 779

Че и без да съм осиновена, съм изпадала в дупки с тежки травми след тях. И се благодаря на момента в който срещнасх правелния специалист, че дългия тъмен период не остана и до ден днешен.

# 1 780
И що па да е гнусен!?  Thinking Доматите са по-гнусни от това да ми ползваш корема и после да ти дам детето, чието сърце е туптяло с моето? ooooh!
От теб, слава Богу никой нищо не иска!

# 1 781
  • София

Че и без да съм осиновена, съм изпадала в дупки с тежки травми след тях. И се благодаря на момента в който срещнасх правелния специалист, че дългия тъмен период не остана и до ден днешен.
След като си имала тези преживявания как би позволила подобен риск за детето? Виждаш, че в живота има много поводи един човек да страда и да изпада в дупки и кризи. Защо да ги умножаваме с още един и то сериозен?

# 1 782
Бижу и аз размишлявах дали по време на бременността не може ДНК-то на СМ да премине към бебето.. Ама май е невъзможно, защото в плацентата циркулират майчината кръв и кръвта на бебето, но те никога не се смесват.. поне така пишеше в няколкото източника, които аз прочетох  Blush

Laughing Laughing Laughing

Е, не убедих се, дори и до две не броите преди да напишете поредната глупост!

# 1 783
От теб, слава Богу никой нищо не иска!
Ти и да поискаш, няма да получиш!

След като си имала тези преживявания как би позволила подобен риск за детето? Виждаш, че в живота има много поводи един човек да страда и да изпада в дупки и кризи. Защо да ги умножаваме с още един и то сериозен?
Няма правилен специалист за това! Човек си помага само и единствено сам! Но и това не ви е ясно. Никой специалист няма да помогне, ако не искаш да си помогнеш и ти. А ако си майка, си длъжна да се справиш. Даже си длъжна да не стигаш до "депресия, натрапливост, чуство за тревожност..., и в този период съм била асоциална, неконтактна и апатична". Щом си стигнала, значи имаш проблем.

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 10:26 от Бижy

# 1 784

Ти замисляла ли си се че е много вероятно да не изживее изобщо тези емоции.

Ти искаш да кажеш че майка ми е виновна за моите депресии за това че ме е родила?! Изумявам се за пореде път.

Общи условия

Активация на акаунт