за сурогатните майки

• 137 909
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 760
Да, прелистих и прочетох... Просто се изумих колко далеч са стигнали някои хора в страховете си.
LemonDesi, нямах предвид конкретно твое изказване.

Miraetta, ин витро с донорска яйцеклетка и СМ са две РАЗЛИЧНИ неща,
които не се практикуват едновременно поради очевадната липса на смисъл.

# 2 761
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И все пак си мисля, че по света съществува и този вариант, като случаите и обясненията са различни.
Например в тази статия са описани няколко http://www.huffingtonpost.com/jacob-m-appel/doubling-down-on-bab … m-n_b_409992.html

На информацията в Уикипедия не може да се има пълна вяра, въпреки това има интересни неща тук
http://en.wikipedia.org/wiki/Surrogacy

# 2 762
И все пак си мисля, че по света съществува и този вариант, като случаите и обясненията са различни.
Например в тази статия са описани няколко http://www.huffingtonpost.com/jacob-m-appel/doubling-down-on-bab … m-n_b_409992.html

На информацията в Уикипедия не може да се има пълна вяра, въпреки това има интересни неща тук
http://en.wikipedia.org/wiki/Surrogacy

LemonDesi, в първата статия се цитира популярен случай на СМ + донорска яйцеклетка, но на гей-двойка.
(Сурогатната майка е сестра на единия от двамата). Ето повече за Hollingsworth: http://www.geneticsandsociety.org/article.php?id=5040

Доколкото разбирам към момента никой не предлага подобно нещо у нас,
най-малкото заради нулевите изгледи за разрешаване на еднополови бракове в обозримо бъдеще.

# 2 763
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Да, този случай е такъв, не е адекватен пример за България.

Иначе  пише и следното
Since 2002, surrogacy and surrogacy in combination with egg/sperm donation has been absolutely legal in Ukraine.
Това дали означава egg or sperm или egg and sperm

# 2 764
Да, този случай е такъв, не е адекватен пример за България.

Иначе  пише и следното
Since 2002, surrogacy and surrogacy in combination with egg/sperm donation has been absolutely legal in Ukraine.
Това дали означава egg or sperm или egg and sperm

За мен няма логика да е egg AND sperm, но по-нататък виждам,
че украинският закон предвижда сурогатна бременност с изцяло донорски материал,
което за мен е лишено от всякакъв смисъл, защото такова дете ще има точно толкова общо с "поръчващите" родители,
колкото и детенце, оставено за осиновяване.

Не мога да си изфантазирам медицинска одисея, която да налага точно такъв сценарий,
и според мен, ако се придържаме към строго медицински показана сурогация, точно това няма как да бъде разрешено.

Все пак Украйна е супер либерална в тази област, там не се изисква никакво разрешение или становище от специалист,
само се подписва едно информирано съгласие от всички желаещи да играят и бизнесът започва...
Ако разгледате малко повече, ще видите и "хубавини" като продажба на ембриони и платено донорство.

Не вярвам сред застъпниците на легализирането на сурогацията у нас
да преобладават ревностни поддръжници на точно този твърде комерсиален модел.

Мнението ми е, че ако у нас е дошло време законодателят да обърне внимание на сурогацията,
то това трябва да стане като се ползват за модел нормите и практиките в страни като Великобритания и Канада,
със строго медицински показания за извършване на процедурата и стриктен контрол.

# 2 765
Да, прелистих и прочетох... Просто се изумих колко далеч са стигнали някои хора в страховете си.
LemonDesi, нямах предвид конкретно твое изказване.

Miraetta, ин витро с донорска яйцеклетка и СМ са две РАЗЛИЧНИ неща,
които не се практикуват едновременно поради очевадната липса на смисъл.

За мен е важно, какво не забранява проектът за промени и какво заявяват медицинските специалисти, а не на теб какво ти изглежда невероятно.

Вижте ТВ изказванията, където се заяви готовност за СМ и осигурен донорски материал от страна на медиците, "които чакали само закона".

А на мен да ми казваш, че има разлика е малко смешно, нали досега този въпрос повдигам като казвам, че инвитро с доноски материал и СМ с донорски  са с драстична разлика в емоционален, социален план и с оглед гражданското състояние на лицата.

Или ти си новата дежурна ? Sunglasses, защото Лемон Деси наистина изразява личното си мнение.

# 2 766
Сурогатство с донорски материал - грам основателни причини не виждам.
Какво ще кажат застъпничките на генното наследство!?

# 2 767
Добрееее, добре се движим, можем още.
Айде деее, ей го на числото 190 къде е. И още малко-до 200.

# 2 768
Жозефин, ти защо им отброяваш? Laughing

# 2 769
Жозефин, ти защо им отброяваш? Laughing
Ако ти кажа "върни се назад да ме прочетеш"-голяма болка ли ще ти причиня?

# 2 770
Добрееее, добре се движим, можем още.
Айде деее, ей го на числото 190 къде е. И още малко-до 200.
Ама и ти не спираш.  Joy

# 2 771
Справка- аватара ми, Луне. Whistling

# 2 772
Жозефина, аз пък се дивя на отговорилите с ДА в анкетата. Почти два пъти повече са от отговрите НЕ. Явно изказаните доводи "Против" сурогацията не са били достатъчно убедителни. Или хич не се замисля тоз народ за какво точно става въпрос при СМ  Thinking А нещо напоследък Калинчето Крумова не се е явявала по телевизиите, някакво затишие ли е, що ли....

# 2 773
Е, защо да се дивим, доста хора, които не са писали и чели в темата, са отговорили по инерция. Пък и съм свикнала да чета всякакви човешки избори, така че не, не се дивя.

# 2 774
За мен е важно, какво не забранява проектът за промени и какво заявяват медицинските специалисти, а не на теб какво ти изглежда невероятно.
Вижте ТВ изказванията, където се заяви готовност за СМ и осигурен донорски материал от страна на медиците, "които чакали само закона".
#Crazy
Извинявай, може ли линкове?
Защото откакто се говори повече за това, аз навсякъде срещам само ясно изразено желание от хората, които са се ангажирали да инициират законови промени,
да се избегне възможна комерсиализация - може би нещо много пропускам?
Все пак не съм дежурна по цял ден из форумите, имам си деца, семейство и работа.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт