Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 675
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета Simple Smile Имам няколко въпороса. Първо за кърменето.

Бу, колко време трябва да продължи едно кърмене, когато го храня от една гърда? От вчера насам малкия сам изплюва зърното след 25-30 минути и не желае да суче от другата гърда. Да приема ли, че т.н. "саморегулиране на кърмата" вече е факт? При 7 хранения дневно колко кърма е добре да изяжда на хранене? (Опитвам се да го тегля преди и след кърмене, но резултатите са от 35 гр.  до 80 гр. newsm78 Ако спра да се доизцеждам (защото повече от 10 -15 гр. не мога да доизцедя) дали това ще намали количеството на отделяната кърма?
И още един въпрос към кърмещите мами: Как стои въпроса с водата при вас? Ние почти не я пием. Дори не мога да му измия устенцата с няколко капки след кърмене. В болницата ми казаха, че зимата може да не пие вода бебето, но за лятото- е желателно. Зная, че не е фатално ако не иска да пие, но се притеснявам ...

# 211
  • София
Ехеее, кога мина това време.  ooooh!
Днес Коко ми става на 1 месец.  Laughing
Честита месечинка на бебоците и на другите мами родили като мен на 05.03.
Винсент-Алистър на мама Carmen
Дарина на мама Mamma
Радост[/b] на мама hellena
Маргарита на мама elena665
Дара на мама Tink
Петя на мама polia
Гергана[/b] на мама tanu-to
Калоян на мама rompecabezas
Михаела  на мама lapiovra
Живи и здрави да са ни дечицата!  Hug

# 212
  • Варна
 Antoniya The One честито и на теб за твоя малък принц Simple Smile)
tincheto за храненията и ние сме така Simple Smile) за нощ и ден все още не, но винаги спим на светнато, защото иначе наддава рев явно имат страх от тъмното не знам:) ние вече се изкарваме на прозореца за по 10-15мин докато ми умалеят ръцете най-вече винаги гледам да й правя сянка да не я пече директно слънцето, затова ме предупредиха, още не сме излизали навън за повече нека да мине консултация в четвъртък:)
Аз имам питане ако детето има темп и му има нещо то няма да я смъква в рамкита на 3-4мин нали???????Предполагам че ще я поддържа. Днес от 9ч. сме адскии неспокойни първо бяхме с пълен памперс после ни метнаха коликите и сега пери ръцете в кошарата и не иска да спи и това е само хленчи направо ще се побъркамммм

# 213
  • Sofia
Чета, че всички се зцеждате след кърмене, та да ви питам, защо го правити?
аз си го спестявам - първо, защото така се увеличава лактацията, второ, защото и без това нямам свободно време, и трето и не на последно място, защото изпитвам болка при цедене.

Говорих с педиатъра, както и с една гинеколожка, които потвърдиха, че изцеждането не е нужно, в случай, че бебето се кърми добре....

tincheto, според мен строг режим при кърмене доста трудно ще направите поне в началото, просто защото не може да се отчете точно какво количество е изяло бебето, поради което понякога огладняват по-рано, друг път може да забавят с около час храненето. В интерес на истината с каката около първия месец си направихме режим, без да съм се опитвала, а нощното хранене отпада от самосебе си след втория месец, надявам се и с малкия да е така...

# 214
Здравейте мамчета, може ли някой да ми помогне. От вчера ми се появи около зърната по ареолите много ситен обрив. Доста неприятно е усещането. Сърби. Почиствам си всеки път гърдите ако съм я кърмила или след като съм се изцедила с тампон с преварена вода, но до преди два дни го правех на мивката и със сапунче, така ми бяха казали. Мажех се и с едно мехлемче Лансинох. Сега не се мажа с нищо. Утре мисля да ходя при личната лекарка да видим какво ще ми каже. Но съм доста нещастна. Не стига, че не ми стига кърмата и я дохранвам с АМ, въпреки това от време на време я слагах на гърда, но в повечето случаи цедях, за да виждам колко изяжда, а сега и тоя обрив. Не знам какво да правя. Казаха ми, че може да е на нервна основа и за това да ми се е и дръпнала кърмата, защото в началото течеше повечко. Събирах около 100 - 120 мл. на цедене, а сега едва със зор бих събрала 70 - 75 мл. Ето преди малко се изцедих - 60 мл. Останалото до 100 мл. ще го дохранвам с АМ. А и всъщност не знам заради тоя обрив мога ли да й я давам кърмата. Ох, защо така се получи.

# 215
Тинчето,аз
1.не давам вода-док така ми препоръча по ред причини.
2.Имаме си режим но не го спазваме ревностно-не го оставям да плаче ако проявява признаци на глад-ако търси зърно и си хапе ръчичките и т.н.
3.Аз правя разраничение-имаме кошарка и в спалнята и в хола-през деня е в хола и не пазим абсолютно никаква тишина,а след вечерното къпане си е в спалнята и там е тихичко.Като порасне имам и други тактики...
4.Аз го изкарвам вече няколко пъти ,но при нас не е било студено тези дни,отварям прозореца
,гледам да е в време когато няма никакви коли долу.

Hug Heart Eyes

# 216
IvAs може и да бъркам, но прегледите след раждане май не се делят на такива за естествено родили и такива със секцио. Още докато бях в болницата лекарят ми каза да отида на преглед 6 седмици след раждането. Това се пада на 16 април и още миналия месец си записах час. Доколкото разбрах, на този преглед ще се гледа матката прибрала ли се е и какво още не помня. Мен още в болницата ми казаха, че външните ми шевове зарастват перфектно. Мисля, че с ехограф се гледа вътрешните шевове по матката в какво състояние са.

Gugalinka аз Вигантол все още не давам, но така и така на ден минават по 7-8 пъти лекари при нас ще ги питам. На голямото ми дете което е родено в началото на февруари давах съвсем малко защото бяхме по цял ден навън и ядове не съм имала.

tincheto вода не давам, но знам, че е хубаво да се дава след ядене, аз просто не успявам да се организирам, в комбинация с това, че моето дете като се нахрани за вода никога няма да си отвори устата. Пробвах ама я плюе и не ще да глътне. Режим имаме, защото с две деца с три години разлика без режим ще умра права. Сега в болницата караме малко п-лежерно, но като цяло имаме режим и ми е май по-удобно така. Митенцето различава ден и нощ дотолкова, че през ноща спи и се буди след една голяма пауза за да яде и след това пак заспива. Колкото до разходките - Митко беше на седмица когато падне оня сняг през март и му отложи разходката.  Отначало някъде към 10 ден го изведохме на терасата и стоя 10 мин, следващите 3 дена го оставях облечен да спи по един час на отворена врата в леглото. Времето позволи да излезем за пръв път почти на втората седмица и бяхме навън около един час. Още втората разходка обаче ни беше три часа, защото времето беше разкошно – около 19-20 градуса.

Poohinka Митко го кърмя и въпреки че имам винаги вода и му предлагам често той не иска да пие. С първото ми дете беше същата работа и вече го приемам като нормално, че първите няколко месеца може и да не пожелае да пие вода. Въпреки това винаги съм имала чисто шише с прясна преварена водичка – много и безсмислен труд пада, ама все си викам ако поиска да пие да имам да му дам.

Antoniya The One честита месечинка на Коко, да ти е жив и здрав, както и всички останали родени на днешния ден

# 217
Честит навършен първи месец на всички бебченца, родени на 5 март! Да са живички, здравички, да растат радостни и доволни от живота!  smile3525
Днес е малък празник Simple Smile Обаче кога мина цял месец, не знам...  baby_neutral

didipeicheva, ahoney, kali 7, delight  Hug Hug Hug

delight И аз вече нося резервни дрешки откак се напишка на фонтанче докато го събличах да го претеглят на консултацията Laughing А преобличането в колата е добър вариант  Peace Аз обаче живея до парка и не ходя с кола, а ако съм в другия му край, едва ли ще е добра идея да се прибирам и качвам до петия етаж само за преобуване, но може би ще трябва, особено ако се наака  newsm78   bouquet

Тревожи ме, че след като го нахраня и го сложа в легълцето, започва да му изтича мляко през устичката. Матракът на леглото му съм го повдигнала в единия край, но въпреки това, пак изтича. Даже 1 час след нахранването пак изтича. Знам, че по принцип връщането на мляко е често срещано, но ме тревожи, че става всеки път и не мога да определя колко му е останало в стомахчето и дали му е достатъчно. Кога трябва да започна да се притеснявам от това?

# 218
delight Не знам за тази вода... нашето педи каза да му давам след ядене по малко за изплакване, и също между храненията. Не знам дали защото сме на АМ трябва да се пие вода. Иначе знам, че даването на вода не се препоръчва.
Тъй като не съм прочела доста от страниците още, не знам защо сте в болница, но искрено ви желая скорошно изписване!  Hug Hug Hug

# 219
Кармен и Митко връща понякога по малко пнякога по много мляко в различни часове след като се е нахранил. Питала съм лекарката му и други лекари тук в Токуда и казват, че няма проблем ама на мен ми се струва странно още повече батко му го хранех и почти веднага го слагах да спи без да повръща. А сега Митко го държа поне по 5-10 минути и пак повръща.

# 220
Здравейте, мили мами.  Hug
Нямам време да пиша, ама ви чета от време на време.
Нашата Дара е прекрасно бебе. Вчера бяхме на разходка за първи път - цели два часа. Мисля, че разходката й се отрази прекрасно.

# 221
  • Варна
И ние връщаме къде след час къде след повече, обаче докато се храним сме толкова лакоми че понякога чак се задавя от бързане да не й вземе някой млякото голяма лакомия е. Аз го отдавам това връщане на факта че явно не винаги изкарва всичкия въздух от стомахчето си и като спи като я мъчат и коликите и се напъва затова и ако е останало нещо връща но пак ще питам и педи че да видим какво ще ми каже и на мен:)
Днес е много неспокойна с тия колики сега уж спи да видим до кога и кога ще изреве на глад Simple Smile

# 222
Благодаря ви за отговорите.А на колко часа се храните вие-на 2 или на 3?На нас педиатърката ни каза на 3 часа и в болницата бяхме така, а из нета навсякъде чета, че препоръчват на 2 часа да е хранененото newsm78

# 223
  • София
Здравейте мили мами и от мен!Искам и аз да ви се похваля...на 31.03. в 16:40 часа проплака моята първа рожба!!!Роди се нормално с тегло 3100 и ръст 50 см!
Честито на всички станали мами...чувството е невероятно!Да са ни живички и здравички всички малки бебчовци!  Hug Hug Hug

# 224
  • София
antigona честита ти рожба, да ти е жива и здрава и много да те радва

Общи условия

Активация на акаунт