Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 592
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Poohinka ,и моят бебок почти не пие вода и аз питах педиатъра.Той ми каза,че е нормално,защото с кърмата си набавя достатъчно вода.
Искам да питам мамите с момчета правите ли им нещо на пиленцето-и ако не,откога зарочва да се отваря.
Ето малко снимки и от нас!-      http://www.album.bg/kuku_malu/

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 11:24 от ilein7

# 76
Здравейте и от мен.Тази нощ малкия мнооого ме ядосва.Не стига,че се кокори от 2:30 до 5 часа,ами на всичкото отгоре взе да му се приспива,а отказа да спи в кошарата.Оставя ли го надава вой за световно  ooooh! Та спа при мама и тате,за което обаче съм твърдо против  Crossing Arms Искам да си знае мястото бебо,а не да ми се лигави,нали е мъж  Naughty Ама баща му е винове,дето цял ден ми се въргалят двамцата в леглото,такава мила гледка са,ама бебо се приучава !
Недоволна съм и от това,че нещо сбърках с режима на детето  Embarassed Преди папаше през 2 часа и половина-три часа,обаче понеже от няколко дни ми се кокори доста време (по 3-4 часа) и само си лапа юмручето,май докато заспи все цока нещо-чайче,мляко,глюкоза  ooooh! Ама как да не му давам нищо,той само си лапа ръчичката,посъветвайте ме ! Praynig
   Иначе ви се възхищавам как сте плъпнали с тея колички,пък децата ви на по 10 дена,мен ме е страх още.
   Момичета,според вас какво разбират нашите кърмачета?Винаги съм се чудила какво си мисли малкия като вземе да се смее,дали разбира тати като го гушка..?

# 77
tincheto   Hug можеш да съхраняваш кърмата в хладилника до 24 часа. Аз си следя отдлените цедения. На мен кърмата ми е малко и не успявам да замразявам  Sad само папа през деня. И редуваме - веднъж от мен, меднъж АМ. Ако имаш кърма и съхраняваш във фризера по-добре в чашките на Авент, защото можеш да ги стерилизираш предварително  Peace иначе в пликовете няма как.
Poohinka   Hug аз предлагам водичка на Любо, ако е буден между храненията. Но той също не пие много  Rolling Eyes Педиатъра каза да не се притеснявам и да си слушам детето - той да си покаже  Peace Ако беше само на кърма сигурно нямаше да го подканям, но от АМ-то ожадняват бебетата.
eniq   Hug стана ми мъчно за малкия Краси  Sad Дано антибиотика да му помогне и да не се мъчи детенце! Много ще Ви стискам палците бързо да минава ушето! Praynig
GodaiVa   Hug щом Тео бебе е нахранен и не е жаден, пробвай със залъгалката да се поуспокои малко. При мен работи Peace въпреки, че исках по възможност да минем без нея  Wink
Аз имам огромен мерак да изкарам Любо с количката навън, но трябва да прегазя двете баби преди това Mr. Green Защото и двете бяха на първото посещение на педиатъра, когато той ми каза, че е препоръчително след 14-тия ден да го изкарвам и сега да видиш ти  Laughing - запънали са се и няма как - ще устискам още 2-3 дни Mr. Green
Мамите, които имат кенгуру  Hug искам да Ви попитам от кога мислите да слгате вътре бебоците. На нас ни подариха такова и вчера питах педи и той каза, че мога да го слагам след първия месец като почне да си държи главичката изправена.

# 78
дарии благодаря ти мило,сега краско заспа и се възползвам да съм тук,че кой знае кога пак.
на нас също ни подариха кенгро и аз бях в такава чуденка кога мога да го слагам а и дали ще иска newsm78

добре дошли на магито и на памдар  bouquet
за кремче за подсичане и аз съм споменала но да кажа пак,много добре ни деиства павлодерм.
на всички бебенца с коликите да минават бързо че е гадничко.
васси споко душко и ние сме така.храним се на поискване спим когато си искаме,абе пълна лудница.но имам чувството че от както давам антибиотика на краско и си влиза в режим на 3 часа.тази нощ се събуди в 3.30 тъкмо му дадох и антинб че се чудех как ще го събудя.а след това се събуди в 6.30 което си беше екстра.миналата нощ м се буди през 1 час и имаше доста неспокоен сън.
мама ив как си как са каките и малгата боби Hug
дари има само още 2,3 дни и ще можете да се наслаждавате на разходките,тъкмо да се постопли още малко.
тинчето браво че се справяш така добре с кърменето.
годавия много ми е познато това което пишеш и нашия е така много пъти Crazy но пък аз си го глезя и не мисля много много за напред което знам че не е добре но какво да направя Embarassed незнам какво да те посъветвам,но винаги когато краско иска да папка му давам защото знам че понякога когато са на гърда те просто икат да си се успокоят не толкова че са гладни и в това точно не връзката на мама с дете поне спред мен де,не тр да ги лишаваме от това си мисля аз.дано се справ ите мила Hug
аз давам и чаиче а и водичка отвреме на време нищо че сме на кърма.давам я за да сиизплакне устичката за да не ни се появява млечница.той се мръщи на водата но чаичето му харесва е понякога ина него се мръяи но...
илейн на нас от родилното ни казаха още от първата баня да им забелваме пиленцата обаче аз питах док и тя каза да не го правя още.на следващия прег;лед и аз ще питам че и мен ме интересува. Peace
пухинка добре дошла Hug
ахони колко и се зарадвах на твоята бузанка като ти прочетох поста,ами щом и се папка да си папка детенцето милото.пу пу да и нащипкаш бузките Hug baby_neutral
нанина дано бързо се оправи това,неможе ли да се разбере от какво е че да не хапваш вече такова. Hug
лена р бързо оздравяване мила
феникс Hugбраво за килограмките на бебчо
бобитка аз си мисля че всички бебчета в началото са по лениви и лека по лека ще си влезете в ритъм.ние с краско в болницата бяхме така въпреки че и досега си е лаком.когато ми го носеха на 3 часа имаше моменти когато спи през цялото време и си го връщах ненахранен,просто не успявах да го събудя.предполагам че след това е оревявал стаята от глад но какво да направя,дохранвали са го.но сега вече с времето става все по жилав,енергичен и когато е гладен неможеш го спря.така че не се притесняваи скоро ще си влезете в режим Hug
звездичка приятен уиикенд мила,дано си изкарате добре

ох стана много дълго,тази превилегия е само за мама ив Hugстига толкова от мен,целувки за всички

# 79
  • Варна
tincheto на мен същото ми го каза педиатърката за тампончето и почистването между срамните устни. В първите дни имаше секрет сега вече няма но пак го правя всяка вечер след баня, същата процедура с тампонче почиствам и оченцата от началото по хода на сълзата  така че не се притеснявай Simple Smile)
darida ще газиш бабите няма на къде и на мен ми се иска вече да я извеждам след малко като стане и се наяде ще поседим малко на прозореца белким заспи по-бързо. Вече не иска да спи така будува по 1 час поне и после заспива. Струва ми се че й идва малко храната от миналия петък ядем по 80мл и сега като й дам толкова като го изяде и продължава да си яде ръчичките или да върти главата ама не смея да давам по повече. А Дари за цеденето аз почнах през ядене да се цедя поне да се посъбира вчера 12 часа не се бях цедила и тази сутрин изцедих цели 40мл....
 eniq дано бързо да ви минава и повече да нямате болежки Simple Smile)) и да спинкате и ти и малкия Краси  Hug Hug Hug

# 80
Да се запиша и аз  в Родени 2010г.  newsm44  Дани е честита   bouquet Hug
Ще бъда кратка /поне ще опитам/,защото съм при малката и пиша от компа на децата в детската, а клавиатурата е гадна.
На завърналите се мами добре дошли  Hug
За подсичането вече писах в предишната тема,но и тук да кажа какво ползваме.Козметиката ни е българска на Бебино / препоръчаха ми я в болницата ,защото досега никое бебе не е проявявало алергия ,а и мирише страхотно/ и за подсичането имам крем на Судокрем , което ни помогна веднъж. Hug
За акта за раждане незнам как стои въпроса,освен че го издават в общината където си родил.Незнам дали ви се похвалих тогава,но още вечерта,когато ни изписаха комшийката ми го донесе/работи в общината и то точно на ЕГН-тата/  Mr. Green Но нашата е доста объркана, защото по лична карта се водим в друга община.Таткото ми трябваше в соц. за подписи, но може да мине и без него ,като го подпишете вие скришом  Whistling
Сега да се отчета и аз  Flutter Два дена бях в едни филми заради кармата ми или по точно заради гърдите.След сутрешното ядене  омекваха и малката все не и стигаше млякото,така през деня,а вечер нямах проблеми дори имах в изобилие. newsm78 ooooh! Незнам какво беше това,но адски се притесних в първия момент.Изчетох много неща от Библеотеката за кърмене на Бу ,която много ми помогна да се ориентирам ,какво да направя.Мисля,че за сега овладяхме тази криза.
Мариса много хубави снимки , а малкия такъв сладур станал  Flutter Ако сложа моята госпожица до него сигурно ще се изгуби  Party Това с плуването много ми хареса  Peace
НаНина бързо да се опавяш от тези досади,а тази алергия разбрали от каква храна е точно.Вие със тати Симо май се надпреварвате с тези алергии  Wink
Ени Много гуш за вас с Краси да оздравявате и никакви болести и притеснения да нямате   spokoHugСлушай доки и ще видиш , че всичко ще се оправи.  Peace Благодаря ти , че питаш мила  Heart Eyes аз съм добре ,щом семейството ми е добре.Боби вече се смее и прави опити да гука ,като и говорим , а понякога се кара на играчките.Каките вече са във ваканция и помагат активно или по скоро ми вредят.Само  да измрунка и вече са я грабнали да я разнасят.Тази седмица помагат и във къпането, че тати е 2-ра смяна.Ще опитам днес да кача малко снимки  Hug
Евче да нацелуваш моите приятелчета   love001  love001
Лена р представям си какво ти е.Използвай всяка минута да си починеш.Дано бързо оздравявате  Praynig Peace
тинчето и аз така почиствам  Peace А за кърмата ти копирам ,на мен какво ми отговори Бу
Цитат
След цедене изцедената кърма можеш да добавиш към предна. Условието е: ако прясно изцедената кърма е повече от вече прибраната, то новата първо се охлажда, после се добавя (ако предната е в хладилника).

Ако предната е в камерата и новата е по-малко от старата: ако е малко количество, директно може да се долее; ако е по-голямо количество, първо се охлажда в хладилника, после се долива; ако е много повече, може би е най-удачно да се замрази отделно.
Събраното в рамките на един ден (и дори в рамките на 3 дена - до 3-4 дена кърмата се съхранява в хладилник, който охлажда добре, без проблем - по-навътре от вратата) може да се замрази заедно.

Не знам в какви съдове замразяваш, но каквито и да са (бурканчета, чашки, пликчета, няма значение) - трябва да остава малко свободно място, защото кърмата, като всяка течност, при замразяване разширява обема си.

Размразява се, като се сложи в хладилника от предната вечер, ако се знае, че ще се употребява; за бързо размразяване - може под течаща вода, студена или топла (не гореща). Не се препоръчва размразяване в микровълнова фурна.
След размразяване често се разслоява, това е нормално - разклаща се колкото е нужно, докато се хомогенизира.

Размразената кърма може да е с променен мирис и вкус, това е нормално, но не бива да е вкисната; може да има лек мирис на желязо или сапун; това не пречи на качествата й.

Веднъж размразена, кърмата не бива да се замразява, както всяка вече размразена кърма. Употребява се в рамките на 24 часа.
Дано ти бях полезна поне малко  Hug
Дари дано вече е по спокоен бебе Любо от коликите  Hug Това с бабите така ме разсмя  hahaha Joy Joy
За спането при нас през деня всеки път е различно ,сама си определя ,кога да бодува .С каките я научихме да и отделяме време и да и говорим /правим на маймуни/ и сега сама си търси вниманието.Вечер се събужда за сега само да хапва.
ахони голям сладур е Вики  Hug
Ставам сега ,че направи една работа   Mr. Green и идва времето и да се кърмим.
Лек ден ви желая и много усмивки  Mr. Green
Е не успях да бъда кратка  hahaha Joy

# 81
bobita_25 ,единствено помага като се опитам да си извадя зърното,посуква още няколко пъти,само и само да не пусне.
Четох че помага по-приглушена светлина (от силната си затваряли очите и това ги приспивало),да го галиш по гръбчето и милувки разни ама ти това така или иначе сигурно го правиш
А това също е проблем при нас-заспива и не пуска.Не мога да си извадя зърното  сумати време.Но пък после буден,заспал почти си се орига-едно две изклуения
 #Crazy

феникс,мерси,даже още не съм ги навършила..Хората или ми се радват много каква млада майка съм или тайно ми се чудят на акъла... JoyНо и аз съм изуменА колко щастлива ме направи особено бремеността  а сега и бебето.

Вече не знам какво да ви пиша,днес на Жорко едно храненене не си прилича с друго,същото и за съня.А до вчера беше катоо по часовник-засичах си и времето на гърда и съня и всичко  #Crazy А от днес вече си хапвам и пийвам всичко ,че нали заради свръхлактацията почти ми забраниха течностите за два дена ,а аз без водичка не мога!

пухинка ,на мен ми помогна Гарместан много бързо...

# 82
Пак съм аз  Laughing
И аз като mama Iv използвам Бебино-тоалетното мляко и съм много доволна,а струва 3лв.  Peace Сега като свърши мисля да купя на Бюбхен олиото. Судокрема е златен-много ни помага,не знам какво е подсечено дупе  Peace
За Гармастана - и аз го имам,мажа се,ама не знам за какво е  Embarassed И преди да сложа малкия си мия зърната,предполагам,че правя правилно  Thinking
Момичета,вчера малкия имаше по-изразени колики и се наложи преди всяко хранене да му давам капки- Инфакол. От 4 сутринта до сега малкия само е пръцнал на памперса и е пишкал,като пикито мирише на лекарство.Да не да съм го запекала с тоя Инфакол?
Аз преди използвах Еспумизан и то само когато започнат коликите-един път на ден,а този Инфакол май нищо не прави,вчера голямо дрогиране му направих с него преди всяко ядене и нищо  ooooh!

# 83
GodaiVa аз ползвам олиото ,шампоана ,кремчето за дупето и сапунчето/него още не съм използвала/.Тоалетното мляко знам, че се ползва в горещините затова още не съм го купила.
Гармастана се ползва за разранени зърна и задължително се измива с топла вода преди кърмене.Затова постъпваш правилно. Peace
А за инфакола едва ли е от него запичането.И  ние даваме преди всяко ядене ,но нямаме такъв проблем.Разбира се при всяко дете е индивидуално  Peace

# 84
  • Солун/Велико Търново
Здравейте на всички мами.Отдавна несам писала .. но просто несам се задържала много пред компютъра.Искам с радост да ви съобщя ,че на 17-ти март в 23:50 се роди нашата малка София (2820гр.) Ако може да промените данните ми в началната страница Simple SmileНадявам се ,че ще успявам да ви чета ,и да се включвам от време на време Flutter
 Честито на всички ,които са гушнали сладките бебоци  Hug  bouquet

# 85
GodaiVa аз ползвам олиото ,шампоана ,кремчето за дупето и сапунчето/него още не съм използвала/.Тоалетното мляко знам, че се ползва в горещините затова още не съм го купила.
Гармастана се ползва за разранени зърна и задължително се измива с топла вода преди кърмене.Затова постъпваш правилно. Peace
А за инфакола едва ли е от него запичането.И  ние даваме преди всяко ядене ,но нямаме такъв проблем.Разбира се при всяко дете е индивидуално  Peace
Благодаря за разяснението   bouquet

Здравейте на всички мами.Отдавна несам писала .. но просто несам се задържала много пред компютъра.Искам с радост да ви съобщя ,че на 17-ти март в 23:50 се роди нашата малка София (2820гр.) Ако може да промените данните ми в началната страница Simple SmileНадявам се ,че ще успявам да ви чета ,и да се включвам от време на време Flutter
 Честито на всички ,които са гушнали сладките бебоци  Hug  bouquet
Да ти е живо и здраво детенцето   bouquet

# 86
Здравейте и от нас,
ние днес бяхме за 5 мин на тераската, малко се дразнеше от силната светлина, но мисля, че й хареса на свеж въздух  Heart Eyes
Искам да благодаря на Ени и Янинчето за отговорите  Hug
Ения - аз стискам палци да се оправя ушенцето на бебчо, защото знам, че ужасно много боли...Давай смело с антибиотика, по-добре, отколкото да го боли детенцето  Hug
Годайва - аз се мажа с Ланзинох, той пък е без отмиване, но въпреки това аз го измивам преди хранене.
Герито, честита бебка София, жива и здрава да ви е   bouquet
Аз също бях помолила за корекция на първата страничка, бих го оправила сама, но не знам как, така че ще съм благодарна ако някой го направи  Hug
Да разбирам, че никой не е чувал за този доктор Крушков, търсих инфо в гугъл, но и там няма почти нищо...здраве да е!
Желая хубав ден на всички мами и бебоците им, да са послушни и да нямат никакви болежки  Hug  bouquet Hug

# 87
yanin4eto
Здравей
прочетох че ти е проблем да издърпаш зърното от устата на бебчето, слагаш кутрто си в ъгълчето на устичката и то само ще го изплюе  Wink

# 88
качих снимчици ,но не са много скорошни.Новите още не съм ги качила от фотапарата  Winkhttp://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.18051806
bobitka Hug
геритоЧестито бебче   bouquet
Отивам да изрова старата тема и да събера на едно място всички родили мами, че онзи ден не успях.

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 14:04 от mama Iv

# 89
Mama Iv, страхотни сладури сте, ваша Божидара много ми прилича на нашата Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт