Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 618
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
бобитка кои знае може да са си двоиничките в този живот  Mr. Green Hug

# 91
Похинка добре дощли,айде скоро в морската  Grinning

Аз имам притеснение относно кърменето,понеже имам малко кърма около 200 мл на ден и се цедя за да контролирам колко изяжда бебо,гледам сутрин да му давам от гърдите,защото са пълни и знам че като ги изпрази ще е хапнал към 100мл.Обаче тази сутрин не искаше и да чуе за гърда,лапна я за 2 мин и започна да се дере,дадох му другата същата работа,дадох му АМ и си го хапна,сигурно съм го отбила...много ми е тъжно ако е така някоя мама знае ли какво да направя да го приуча пак на гърда и да си увелича кърмата.
Ения   Дано бебе Краси бързичко да се оправи и аз като започне много да се дере Симо се чудя дали са колики или нещо друго...вчера чак му мерих температурата...

# 92
Страхотно, вече сме в Родени  Heart Eyes Хайде да ни е честита и на късмет  Hug

Ние още не сме излизали, днес бяхме за 15 минутки на терасата и май ми хареса на Никола  Wink

Честито на новите обебили се мами   bouquet

Мама Ив страхотни помощници си имаш ти, мен все ме е страх да се доверя на моята кака , ама тя е и по малка де.
Ения стискам палци бебчо да се оправи много скоро Praynig
А ти капа ли му кърма в ушенцето, моята хомеопатичка ми каза ако имам съмнения за нещо да пробвам винаги с няколко капки кърма директно от гърдата. Така и оправихме оченцето на Нико, че нещо му беше гурлясало и с няколко дни капане на кърма се поизчисти, надявам се за постоянно, и само се моля да не е било от запучен слъзен канал, че каквито неща прочетох    Praynig

Ей Дари определено ме разсмя за двете баби  Mr. Green

Моята свекърва вчера получи инсулт и ми е толкова мъчно, дано бързо успее жената да се оправи, че въпреки че ми е свеки толкова ми е мъчно  Cry Явно с годините съм се привързала към нея и съм си я обикнала жената  Praynig

Хайде целувки на всички и се надявам да се запознаем вече с мамите разхождащи се в парка Св. Троица  Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 15:00 от Щастлива съм!

# 93
Здравейте маминки, най- после се прехвърлихме в родени! Пожелавам от тук нататък само щастие и радости с малките ни съкровища!
И на нас от вчера май ни почнаха коликите и станахме неспокойни, дано да минават бързо, че многооооо ми се спи.
Поздрави на всички от мен и малката Ива.

# 94
  • Варна
Аз имам въпрос към мамите с повече опит. От два дни е много неспокойна малката спи обаче не е така спокойна на моменти прави разни физиономии все едно че иска да повърне...възможно ли е да е от коликите нищо че й давам капки.....

# 95
  • София
Диди, ако видиш моята какви физиономии прави като спи. Мога цял филм да направя. След всяко ядене има около 20 минути слаби колики, предизвикани от преминаването на храната през червата, които не са още добре развити. В най-добрия случай това завършва с напълване на памперса, друг път продължават по-дълго. Вики напоследък като че ли има такива колики и преди ядене, дори я виждам как се напъва, зачервява и чувам резултата  Mr. Green
Ения, дано се оправи ушенцето на Краси. Да го нацелуваш едно хубаво от леля му Ани.
GeriTo, честито!!!
Бобита, сори че не ти орпавих инфото на 1-ва стр. но не ми остана време. Сега ще се опитам ако не е оправено,но у нас настъпи лудница, че свеки си нарани лошо ръката и е ужас сега.
Щастлива съм!, дано свекърва ти се оправи скоро.
Всички амртенски еббчета са супер, не мога сега да ги изредя поименно, че им изгубих края.

# 96
  • София
Бобита, сори, трябва да ставам от компа. Ще ти нанесем данните скоро.

# 97
  • Варна
ahoney значи да не се шашкам че й има нещо на детето. Направо се побърквам да я наблюдавам какво прави, и аз имам чувството че или се напъва или нещо подобно даже се измества с главата настрани прави ги тия движения няколко секунди после утихва и продължава да спи понякога както казваш се изчервява отваря леко очичките и после продължава да спи. Simple Smile На нея й е време да яде по принцип ама не я будя нека си поспи детето че доста бодува преди да заспи. Предполагам че ако я болеше нещо нямаше да спи.....аз с тази мисъл се успокоявам

# 98
Цитат
Мариса много хубави снимки , а малкия такъв сладур станал   Ако сложа моята госпожица до него сигурно ще се изгуби   Това с плуването много ми хареса
това е Никола на 2 месеца  Laughing

# 99
Здравейте мамчета и от мен Hug

Не съм се вясвала много отдавна...
Честити бебоци на всички ви!:bouquet:
И ние си имаме синче - Християн(4.030кг, 53см), роди се на 20-ти март.Ще се опитам да се включвам от време на време, но въобще не ни стига времето, не знам как се справяте...Или се храним, или се цедя, или се приспиваме...и така денонощно ooooh!Дано да влезем в релси скоро.

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 11:49 от dil77

# 100
   Аз мисля да го изкарам на 10 ден.И да ви питам-сигурно след ядене да го направя-когато спи?Вие в началото само по 10 мин ли стояхте-парка ни е на на една минута,там ще го водя... Но вчера му показах слънчицето на терасата...

Кога почнахте да давате вода и как разбирате кога вода,кога кърмене?В Селена ни казаха да си вземем глукозен разтвор и аз взех,но още първия ден като дойде док каза да не давам,аз попринцип няма да я слушам за всичко понеже за някои неща не съм съгласна,ама за сега го спазвам...Най-вече защото каза,че така коликите минават много по-лесно..

Илеин,аз още нищо не му правя,но четох доста по темата и това ме обърка още повече...

Ох,имам още един въпрос.Тази вечер за 1 път предложих втората гърда,посука от нея и чак тогава заспа-в такива случай нали не трябва да я цедя после?

moon,мерси,ще пробвам...  Hug
Щастлива съм,надявам се да се оправи бързо,да се радва и тя на внучето...

# 101
Здравейте мами. Бихте ли ме приели във вашата дружина? Чета ви от самото начало, но почти не пиша. На 44 г. съм (каката на групата  Wink ) , от София. Бебка Божидара Мария се роди на 28.02.2010 г. 2820 гр.
Искам да попитам знаещите, за питката за 40 дни. Могат ли да присъстват деца момченца (на 5 г.) или има пълна забрана за мъжки пол? Моя близка няма на  кого да остави детето и се чудим.

# 102
Привет и от мен!
  Ения един съвет от мен като майка на дете мн страдало от ушичките.Голямата ми дъщеря си напати от уши на 10 мес.Докторката ми казваше че температурата е от зъби и си чакахме 10-на дена докато гнойта не потече сама.Сигурна съм че ще се оправите много бързо и знам много добре какво ти е на сърцето но просто си го знай че това може би е слабото място на твоето бебче.Аз всеки път когато имахме температура съм настоявала да се гледат първо ушите и съм е хващала навреме.Макар и да е бабешки лек бях принудена да пробвам "мас от патпадък" и вярваш или не откакто го ползваме незнаем какво е болно ухо.Но твоето детенце май е малко още но си го знай за в бъдеще.Бързо и лесно оздравяване!
  А аз да споделя страха си предстои ни ваксина и толкова ме е страх.Не си спомням дали се вдигаше температура от ваксината на 1-ят месец.

# 103
И на всички мами които се чудят дали да дават вода.Ние вода не сме опитвали даже и ни е мн добре.Кърмата също не я определяме по грамове.Ядем си до насита което ни е излишно го връщаме и така сме станади дунди и половина.

# 104
  • Sofia

Искам да попитам знаещите, за питката за 40 дни. Могат ли да присъстват деца момченца (на 5 г.) или има пълна забрана за мъжки пол? Моя близка няма на  кого да остави детето и се чудим.

Добре дошла! Аз до колкото знам може да има момченца. Ние ще правим погача другата Неделя и ще имаме 3 момченца Simple Smile

Godaiva мисля ти беше питала за капките и запек..по принцип всички капки запичат. Но капките трябва да ги даваш постоянно а не когато решиш че има колики. Те действат с натрупващ ефект и доколкото знам примерно след 2-3 дена имат ефект като почнеш да ги даваш.

Общи условия

Активация на акаунт