И аз имам въпроси към БУ
Вчера бяхме на първа консултация и се оказа, че сме наддали съвсем малко
!Педиатърката ми предложи, след като я накърмя, да доизцедя и да дохраня. Изписа и прахчета за регулиране на храносмилането, защото малката се изхожда много експлозивно и въобще не задържа приетата храна... А и пълни по 2 памперса един след друг

Още от болницата имам много проблеми с гърдите - препълнени гърди, запушени канали, разранени до кръв зърна а накрая и мастит на едната гърда (в този ред). Може и това да е причината за недохранването и.
Сега съм горе-долу добре, но наблюдавам разлика в гърдите си. Тази, с която изкарах мастит е по-голяма и по-препълнена, когато захапе зърното е болезнено за няколко секунди... А другата е по-празна и незнам дали "произвежда" достатъчно мляко. Когато кърмя - давам и от 2-те гърди, като на следващото хранене сменям гърдите.
На предишното хранене се пробвах да се изцедя и да дам с шише за да се ориентирам. За 40 мин. изцедих и от 2-те гърди 140 мл., а малката изяде 100 мл.
Храни се на около 3 часа, когато е гладна - понякога и на 2. Когато не е гладна, спи по 4- 4,30 часа, но вече гледам да я събуждам за да я храня по-често. Нощем на 3 пъти ми е пропускала хранене.
Въпроса ми е как да продължа кърменето? Каква ми е грешката? И от 2-те гърди ли или да редувам лява - дясна. Ако редувам дали ще се наяжда от по-празната гърда?

Днес ходихме на консултация и й сложиха ваксина. Ей, как плака милата не е истина. 

малко е досадно даването, но какво да се прави
Колко кг се роди Бисквитката, колко най-малко беше, на колко я изписаха, колко е сега и на същия кантар ли е теглена? Като пълни два поредни памперса - колко пъти на ден го прави? Урината бледа ли е, има ли силен мирис?
Както сама си установила, това може даже да се превърне в пречка, вместо в облекчение за теб.