Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 650
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • На брега
ahoney, аз нанасям Вениш върху петното. След като поседи го изпирам с детски перилен препарат (аз съм с Персил).
И аз имам въпроси към БУ
Вчера бяхме на първа консултация и се оказа, че сме наддали съвсем малко  Sad!
Педиатърката ми предложи, след като я накърмя, да доизцедя и да дохраня. Изписа и прахчета за регулиране на храносмилането, защото малката се изхожда много експлозивно и въобще не задържа приетата храна... А и пълни по 2 памперса един след друг Mr. Green.  Доста ми е притеснено с това хранене. Бисквитка ми е много дремлива и я храня по 40-50 минути, като през цялото време трябва да и досаждам за да не заспи на гърдата ми (дали достига до задно мляко?). Сега след това дълго кърмене ще трябва да добавя и по 20-30 минути за доизцеждане и донахранване... Накрая като му тегля тотала на час и половина на хранене... и бих казала "отиде ми коня у ряката" Sick
Още от болницата имам много проблеми с гърдите - препълнени гърди, запушени канали, разранени до кръв зърна а накрая и мастит на едната гърда (в този ред). Може и това да е причината за недохранването и.
Сега съм горе-долу добре, но наблюдавам разлика в гърдите си. Тази, с която изкарах мастит е по-голяма и по-препълнена, когато захапе зърното е болезнено за няколко секунди... А другата е по-празна и незнам дали "произвежда" достатъчно мляко. Когато кърмя - давам и от 2-те гърди, като на следващото хранене сменям гърдите.
На предишното хранене се пробвах да се изцедя и да дам с шише за да се ориентирам.  За 40 мин. изцедих и от 2-те гърди 140 мл., а малката изяде 100 мл.
Храни се на около 3 часа, когато е гладна - понякога и на 2. Когато не е гладна, спи по 4- 4,30 часа, но вече гледам да я събуждам за да я храня по-често. Нощем на 3 пъти ми е пропускала хранене.
Въпроса ми е как да продължа кърменето? Каква ми е грешката? И от 2-те гърди ли или да редувам лява - дясна. Ако редувам дали ще се наяжда от по-празната гърда?

# 391
Ахони, аз пера с този http://freshaktiv.eu/7/13/118.html И ние имахме наакани дрешки накиснах ги с гореща вода и малко от гела, оставих ги малко да се покиснат, после ги тракнах леко на ръка колкото да падне акото, понеже беше засъхнало като ги сложих и после в пералнята.Излязоха като новички.

# 392
  • ГО
Здравейте и от мен, най-накрая намерих минутка спокойна да драсна някой ред.

Ние с беба сме добре, отпуската на нашия тати свършва и от утре сме самички с децата Cry
Така ми беше хубаво да си излизаме цялото семейство Heart Eyes

Иначе да се похваля, че беба е пораснала с 4см. и наддала 900гр. за един месец.  PartyДнес ходихме на консултация и й сложиха ваксина. Ей, как плака милата не е истина. Sad
Личната каза да започвам с плодови сокове, ама аз не съм на същото мнение и й казах и тя се съгласи с мен, което много ме зарадва.

Имам въпрос към Бу или който може Crazy
Вече кърмата ми мноого намаля. Случиха се няколко много напрегнати и стресови дни (ако мога така да кажа) и кърмата ми намаля. Сега се изцеждам по три пъти на денонощие и събирам едва 40-50мл. от двете гърди. Пробвах да спра да се цедя, ама ми се появи бучка в едната гърда и много се уплаших и започнах пак да се цедя. Ползвам помпата на Авент, ама зърната ми се разраниха и то много. Отделно, около зърното ми се появиха и едни пъпки, които нямат връх, но сърбят и после по подплънката гледам, че има нещо като секрет от тези пъпки.
Искам да спра да се цедя. Боли ме разраненото зърно, тези пъпки...общо взето като дойде време да се цедя и ми се реве, а като видя и резултата....
Как да спра кърмата? Като не се изцедя и имам чувството, че ще гръмна, като се изцедя е 40мл.
Гърдите ме болят, какво става?
Имам нужда от съвет.
С първото дете кърмата ми намаля, спрях да се цедя и всичко беше наред, след известно време сама спря. Сега виждам, че не става, а хапчета не искам да пия.
Тази нощ опитах да спя без сутиен и тениската ми беше цялата мокра.
Какво грешно правя и какво мога да направя да си помогна?
Пропуснах да кажа, че си мажа зърната с Гармастан, ама след като започна да се цедя става пак същото.
Много ще се радвам на отговор.

# 393
Здравейте,милички !2 дена не съм ви чела,ама вие нищо не сте изписали,имате си задачи  Hug
Да ви споделя едно мое откритие за коликите,поне на моя бебчо действа.
Онзи ден ми свършиха капките,а бях сама и нямаше кой да гледа бебо,за да ида до аптеката.И понеже няма накъде пак направих чайчето на ХИП с копър,но този път сложих на 100мл. 2 пълни чаени лъжици(а по предписание е една равна чаена).Да не ви казвам какво чудо беше- на малкия му беше много сладко,адски го хареса като е по концентриран и изпи почти всичко.Започнах с такава доза да давам преди всяко хранене-да сукне 10-20грама и трябва да ви кажа,че колики нямаме!Капки не съм давала,малкия пие чайчето с апетит,папка мляко и заспива.Преди като давах от чая в доза по предписание бебо нито го пиеше,нито му действаше  Naughty
За сега съм много доволна,вече нямаме циврения,плачкане и болки  Crazy

# 394
феникс мила съвсем случайно разбрах,но пък много се радвам. Hug знаеш защо...
тинче не се притесняви и аз бях така в началото.още втората седмица бебчо постоянно плачкаше от колики и в мен направо се скъсваше това дете,а вземе ли го мама или сестра ми веднага млъкваше и аз също плаках много заради това ,но после осъзнах защо е.втората седмица все още бях изнервена въпреки че привидно нищо ми нямаше,но малко или много вътрешно се терзаш сега справям ли се добре,всичко ли правя както трябва,дали бебе се храно достатъчно и т.н това са притеснения които бебе усеща веднага и затова е по изнервено и то.сега виждам че при мен нещата се оправиха но пак може да има такива моменти разбира се когато съм изнервена.затова е важно да си спокойна. Hug наскоро даже ми стана мн кеф.като бяхме на великден на гости при свекито,тои тогава плачкаше много заради ушето и колики естествено,та свекито още от врата а ми го взе.не че е лош човек тя,но има един такъв глас силен и леко дразнещ.краско се скъса да реве при нея и тя една дума каже и той още повече,кой ли не го взе,кой ли не го гушка а на мен ми се късаше сърцето.накрая станах взех си го и отидох да си го успя.еййй това дете още щом ме помириса и заспа и спа милото цял следобяд.много ми стана мило,почувствах се истинска майка.така че спокойно мила вс ще се оправо,скоро ще се нагодите.
лола стискам палчета Praynig
ахони благодаря.а дали ще има ефект ако му давам 3 по 2капки на ден, да не ги давам на веднъж,знам ли и аз вече.и краско има много силни колики и много плаче,направо вече незнам.ето и сега го виждам на монитора,изтяга се а спа само 1 час и ревна.
ааайде ставам,до после ако мога да с вкл.

# 395
Ени, Ахони, благодаря ви за подкрепата HugНаистина се притеснявам много все още и много бързо се изнервям за щяло и нещяло.Може би това е една от причините да е така, но ми прави впечатление, че и като съм спокойна пак е  така.Може би като не се успокои и аз започвам да се притеснявам и изнервям и става по-зле.

# 396
Личната каза да започвам с плодови сокове, ама аз не съм на същото мнение и й казах и тя се съгласи с мен, което много ме зарадва.

Kama4e, направо не мога да повярвам, че лекар препоръчва захранване със сок на 1 месечно бебе Shockedь

# 397
И аз имам въпрос към Бу и компания.
Аз кърмя единствено и мисля, че засега нямам проблеми (още не сме се мерили обаче). Кърмя от 1 гърда на всяко хранене и бебчо видимо добре я изпразва - не остават бучки. Мои близки ме съветват след това да доизцеждам, за да не ми намалее кърмата. Пробвах, но ефектът е, че след това гърдата ми много се препълва и втърдява, т.е. отново трябва да изцеждам - и така омагьосан кръг. Задължително ли е да доизцеждам, след като досега няма проблеми - аз все си мисля, че бебчо сам си регулира количеството???

# 398
  • Солун/Велико Търново
Здравейте и от мен   bouquet
GodaiVa Аз вчера направих същото .. само че вместо 100мл. сложих в шишето 60-70мл. и пълна лъжичка от чая.Малко му се мръщи но мисля че помага  Laughing
Гледам ,че обсъждате праха за пране.Аз използвам Персил бейби,но забелязах ,че дрешките изцапани с ако и кърма не се бяха изпрали .. Днес сложих малко Ариел и са като нови  Wink
Преди няколко дни бях писала .. ако може някой да ме премести в началната страничка .. София се роди на 17-ти (2820гр)
Пожелавам ви усмихнат и слънчев следобед  Heart Eyes

# 399
Момичета, ние сме на 18 дни вече и пъпчето ни още не е паднало, а и май не ми изглежда да пада съвсем скоро. При вас как стоят нещата?

Ахони, за праха за пране - аз ползвам Бамбино Мио - има лека миризма на домашен сапун и се води супер "полезен", поради което е и порядъчно скъп. С петната въпроса се решава, като ги пусна на по-дълга програма, но за по сериозните (и обемни : ) - задължително ги изпирам със сапун или Ариел преди да ги пусна в пералнята. Друго спасение няма май! Някъде четох, че кърмата е доста мазнизка и може би поради това е доста трудно да се изпере последващия продукт!

# 400
Hug привет
не съм писала отдавна, но това е, защото се подвизавам във форума за градините. На 24 е класирането, стискайте палци  Praynig

Цитат
Kama4e, направо не мога да повярвам, че лекар препоръчва захранване със сок на 1 месечно бебе
има все още такива, но са си за убиване направо, толкова пък да не са в час

при нас коликите се появиха и след като рева две вечери и видях, че инфаколът не помага, взех колийф,много съм доволна засега Peaceмалко е досадно даването, но какво да се прави

Муцинка, на Никла му падна на 25я ден. Като мажеш със спирт капвай малко върху пъпчето и съвсем леко завъртай клампичката, за да му помогнеш Peace

Нова тема, колко е наддала бебка?

малко снимки от погачата ни

# 401
  • До хладилника, който обичам
И аз имам въпроси към БУ
Вчера бяхме на първа консултация и се оказа, че сме наддали съвсем малко  Sad!
НоваТема, кажи колко малко е малко, моля те Grinning Колко кг се роди Бисквитката, колко най-малко беше, на колко я изписаха, колко е сега и на същия кантар ли е теглена? Като пълни два поредни памперса - колко пъти на ден го прави? Урината бледа ли е, има ли силен мирис?

kama4e, искаш да спреш кърмата, или искаш идеи за връщане на гърда, или за увеличаване на кърмата?

И аз имам въпрос към Бу и компания.
Аз кърмя единствено и мисля, че засега нямам проблеми (още не сме се мерили обаче). Кърмя от 1 гърда на всяко хранене и бебчо видимо добре я изпразва - не остават бучки. Мои близки ме съветват след това да доизцеждам, за да не ми намалее кърмата. Пробвах, но ефектът е, че след това гърдата ми много се препълва и втърдява, т.е. отново трябва да изцеждам - и така омагьосан кръг. Задължително ли е да доизцеждам, след като досега няма проблеми - аз все си мисля, че бебчо сам си регулира количеството???
Муцинка111, не е задължително изцеждането Simple Smile Както сама си установила, това може даже да се превърне в пречка, вместо в облекчение за теб.

Ще си позволя да се цитирам,

Как да разпознаете фалшивите аларми и да не дохранвате бебето без нужда?
Понякога може да се съмнявате в способността на организма си да произведе достатъчно мляко, особено ако ви притесняват промени в тялото ви или поведението на бебето. В повечето случаи става дума за фалшива аларма. Ако детето ви изглежда здраво и жизнено, развива се добре и покрива изискванията за възрастта си, наддава добре и има достатъчно мокри и нацапани пелени всеки ден, кърмата ви вероятно му е достатъчна. Някои от често срещаните безпричинни тревоги могат да бъдат:
[...]
# Опитвате да изцедите гърдите си и количеството е малко. Дори най-съвършената помпа не може да е толкова ефективна, колкото е бебето, когато изпразва гърдите ви. Начинът, по който мъничето засуква, спецификата на сукането, включително контактът с него по време на кърмене са важни за потичането на млякото и доброто изпразване на гърдата и може да не бъдат достатъчно добре постигнати с помпа за кърма. Много майки не успяват да цедят много или никак, без това да се отразява на способността им да кърмят бебетата си успешно.
# Бебето внезапно започва да иска да суче на всеки час и дори по-често. Бебетата растат с голяма бързина в първите месеци и обичайно удвояват рожденото си тегло около средата на първата година. За да растат с такива темпове, понякога минават през т.нар. „скокове в растежа”. През тези периоди апетитът им рязко нараства и може да искат да сучат почти двойно по-често. Честото кърмене ще увеличи количеството на кърмата, за да задоволи повишените му нужди. Дохранването в момент на скок в растежа може да наруши природния механизъм за увеличаване на млякото, вместо да помогне.
[...]

# 402
  • ГО
Бу, искам да спра кърмата.

# 403
4elsy,мерси мила,но не мога да не призная ,че за сега бебе Жоро е много послушен,да не дърпам дявола за опашката...

И аз вчера само изкъпах бебчо...че татко му се отплесна,такъв си е ,всичко дава за нас,ама ако не му напомниш какво трябва да се прави.Вчера като се прибра като му казах ,че зарди него бебо ще се къпи през ноща,каза че съвсем е забравил ,че ми трябва за това...
 Joy

Милички,много се ядосвам на времето до преди малко беше сууупер слънчево и се уговорихме да изкараме малкия в парка веднага след следващото хранене и времето се развали! Cry Confused

Mucinka,аз също се цедя след всяко ядене и после особено ако сме спали повече ми се пълнят доста гърдите.Но мен това не ме притеснява ,защото Жорко след всеки ден ги изпразва все повече.Но ако не се изцеждаш много скоро няма да му стига.Така мисля.

# 404
  • Варна
Минавам да се отчета.Консултацията мина много бързо малката спеше през цялото време докато докторката не реши да й гледа гърлото съответно наддаде рев:)) 3300кг сме и сме 50см. За 20дни е качила 900гр и е порастнала с 3см направо сме чудесни стигнахме бебетата които се раждат нормално сега остава да наддадем колкото другите на 1месец Simple Smile) на 22.04 ни вика за ваксина. Малко се ядосах на педиатърката че просто не ми остави време да й задам всички въпроси които ме интересуваха поне каза че мога вече да я къпя във ваничка и да я извеждам на разходки, само дето не знам как ще се преборя с мъжа ми за извеждането Simple Smile) Та това от нас за сега  време е да хапна нещо днес докато все още тя спи и не е наддала вой за глад, хранихме се по пътя към вкъщи така блажено си спи детето сега Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт