Отговори
# 120
Специално потърсих какво пише в интерет за да не давам само съвети които са давали на мен.
Ето каква статия намерих:

Брой 139 | За Мама
Вземете раждането в свои ръце

Терминът ви отмина преди няколко дни, а в главата ви се въртят мисли за рисковете при преносване. Опитвате се да запазите спокойствие, но отвътре сте като врящ вулкан. Все още лекарят ви не е прибегнал до медикаменти, стимулиращи раждането. Какви оръжия дава в ръцете ви природата, за да сложите край на чакането?

Билки и треви
С огнен дъх. Лютото е сред любимите вкусове на балканеца. Големият плюс на огнените мерудии е очистителното им действие, а се смята, че те помагат и за предизвикване на раждането. Придържайте се към пикантната традиция в менюто си и може би скоро желаният ефект ще е факт.
Магична отвара. Чаят от малинови листа стимулира матката и може да предизвика контракции. Запомнете, че приемът му трябва да започне не по-рано от края на последното тримесечие, за да се избегне рискът от преждевременно раждане. Ако очаквате близнаци или планирате цезарово сечение, забравете това средство, тъй като матката ви е по-чувствителна към действието му. За да се адаптира организмът ви към отварата, през първите 2–3 седмици пийте по 1 чаша дневно. Постепенно увеличавайте количеството до две чаши през следващите седем дни и от 36-ата г.с. нататък приемайте три чаши дневно.
Спомен от градината. Знае се, че етеричните масла от жасмин и градински чай (салвия) помагат на пресрочилите термина си бременни. Екстрактът от ароматните растения има благотворен ефект върху кожата, намалява безпокойството и стреса, възвръща увереността. Към употребата му подхождайте внимателно, тъй като той има силен стимулиращ ефект и преди 40-ата г.с. приложението му може да предизвика преждевременно раждане. Разреждайте една капка етерично масло с чаена лъжичка бадемово олио. Нежно втривайте полученото мазило в корема, долната част на гърба и стъпалата. Ако масажът ви е неприятен, насладете се на топла вана, но с разтвор от капка етерично масло и две лъжички зехтин.

Близост
От първа ръка. Нежният, продължителен масаж на зърната на гърдите стимулира отделянето на окситоцин – хормон, който предизвиква свиване на матката. За да са ефективни действията ви обаче, масажирайте 3 пъти дневно зърното, ареолата и цялата гърда в продължение на 1 час, като на всеки 15 минути сменяйте страната. Ако включите партньора в заниманията си, това може да се превърне в приятно и за двама ви изживяване. За да избегнете възпалените зърна и да си спестите цупенето на бъдещия татко, сключете договор за взаимно ненападение.
Срещи от третия вид. Знаете ли, че освен удоволствие, сексуалният контакт може да ви поднесе и тъй желаното раждане? Спермата на мъжа съдържа простагландини, които предизвикват свиване на матката. Позволете на бъдещия татко да проникне отзад толкова дълбоко, колкото ви е приятно. Ако съчетаете акта със стимулиране на гърдите, ефектът ще е още по-благоприятен. Сексът обаче е мисия възможна само ако околоплодните ви води не са изтекли. В противен случай може да предизвика инфекция.

Упражнения
С бели маратонки. Едва ли горите от желание да излезете на открито. Не и с корема, болките в гърба и отеклите глезени. Всичко е в положителната нагласа – 1.5 км дневно са малка жертва в името на отърваването от вече непосилния 9-месечен товар. Пък и след ежедневните ви сеанси с инквизицията на разходките можете да се поглезите с някоя вкуснотия. Поемете дълбоко дъх и се пригответе да прекрачите прага на дома си с ускорена крачка – задължително условие, за да постигнете желания ефект.
Бална зала. Ако излизането навън ви се струва непосилна задача, може би е време да потанцувате. Пуснете любимата си музика и се разкършете уверено.

Терапия
Акупунктурен сеанс при добър специалист е чудесна алтернатива, ако раждането закъснява. По тялото ви има точки, чието стимулиране преди 40-ата г.с. не е желателно, тъй като може да предизвика преждевременно раждане. Ако терминът ви е отминал обаче, можете да се доверите на алтернативната терапия. Професионалистът ще стимулира зоните, които индуцират родилния процес и маточната активност.

Акупунктура
Основният принцип на акупунктурата е, че по цялото тяло се простират енергийни линии и канали (т.нар. меридиани). Стимулирането на отделните акупунктурни точки се осъществява чрез фини игли, които при вкарване в кожата предизвикват затопляне и изтръпване.

Край

Ето и това което ми препоръчваха на мен за целта:

1. Редуване на горещ и топъл душ в областта на кръста.
2. Возене в кола по така актуалните пътищата в цяла БГ  ( с дупки) - с повече друсане беше казала лекарката.
3. Ако позволява комплекцията на партньора- да поноси жената на конче като нежно я  потръсква.
4. На голяма топка от онези надувните с дръжки- потръскване но отново не тряскане на потръскване.
Общо взето  в двигателен план това , което досега ти е било нежелателно да правиш, вече можеш да практикуваш но разбира се разумно - примерно едно последно цялостно почистване на къщата.

Няма да повтарям това което Петя и Лени са писали за ежедневното следене тоновете на бебето.

# 121
Момичета благодаря ви за информацията и загрижеността. Регенце от поста ти доста се развеселих особенно с тая част дето мъжа носи жената на конче.Ми то при нас аз сега съм по тежка от него милия hahahaГолям купон ще падне
Както винаги сте Peace и много ви  Hug Hug Hug.
Ходя на тонове всеки ден да.
Няма да ме чакат много  Mr. Green.
Това овне моето явно е решило да е Теле в зеле Mr. Green

# 122
Зайко, само спокойствие и убеденост, че всичко ще е перфектно  Hug.
Според изчисленията на лекарите, аз също преносих Шушулчето, макар че според мен си я родих ден преди термина, така че терминът е ориентировъчен като дата.
Важното е, че те следят. И да слушаш чичо доктор какво ти казва. Да не хукнеш да се криеш из храсталаците от страх  Laughing
Гуш и силно стиснати палци за леко раждане  Hug

Галика, питаше за дуфастона... Тук имаше доста теми за него- кога и как се пие. На мен ми го изписаха от 21 до 25 ден от МЦ, за да подготвя ендометриума ако се е случило забременяването. Знам, че ако се пие преди овулация я потиска, но твоят док знае най-добре как стоят нещата при теб. Успех ти желая  Hug

Регенце  Hug Hug Hug

# 123
Бънка радвам се че гледаш на поста ми от хумористичната страна. И аз бях тогава 15 кг по тежка от любимия та беше въпросно, кой кого може да носи на конче. Затуй се задоволих с топката и друсането по дупките с кола...
 Hug

# 124
Хъни - Бъни, продължаваме да стискаме палци! Ти като се страхуваш, сигурно го предаваш и на малкото зайче - и то милото се е свило, и виж как се бави!  Wink
Ах, от страни колко лесно се дават съвети, но ако можеш повтаряй си, че си спокойна и си готова вече да гушнеш малкото вълшебство!  Hug
Елик, браво че си си взела болничен! Наслаждавай се на почивката! Да отдъхнеш малко и да събереш сили за следващото ДДС!  Wink
Добре дошли на всички новодошли!   bouquet Хайде, да дръпнете хорото!

# 125
Здравейте момичета.
 Тази седмица не съм писала тук,но ми беше едно сънливо и използвах всяка минута да си подремна.Навярно е от променливото време и ми пада кръвното,а то по-принцип ми е ниско.
  А тази седмица имах и вълнения и покрай моята принцеса.В училище провеждат кастинг за участие в училищния им конкурс'' шоу на талантите''.Тя се яви с танц и спечели половин квота,сега ще се бори за самия финал в четвъртък.
 Не съм преносвала и сигурно си е много притеснено.Стискам палци на ХЪНИ-БЪНИ,а и да знаеш овенчетата са си много упорити и винаги показват характер.
 RE GE и на мен ми беше хем итересен,хем смешен твоят пост.
  Желая ви приятен и весел неделен ден!

# 126
При мен положението е странно- в петък ми беше деня за МЦ-нищо, в събота също нищо, в неделя леко зацапване. Казах си, че не е станало и този път и се подготвих за цикъл. Днес обаче пак нищо. Имам си всички предменструални болки. Не знам дали да си взимам тест или да търпя и да гадая "ще дойде ли, няма ли да дойде..."

# 127
Бъни, моята приятелка роди десети ден на девети месец, а аз бях вече в десетия месец, когато родих. Тогава се шегувах, че тя е с връзки и е носила "само" осем месеца и десет дена. Шегата настрана - бях заседяла доста - нали и аз пазех. Една позната ми каза, че е родила и двете си деца като е изпрала на ръка килимите в къщи. Аз нямах килими за пране, затова започнах яки разходки и катерене по стълбите - сигурно съм качила десет пъти четирите етажа на кооперацията. Накрая ни дойде на гости един приятел на Мишо и ми каза - "Утре ще родиш, помни ми думата - аз познавам". Е, верно на другия ден родих.
Когато и да стане - тази седмица ще е - стискам палци за щастливото събитие  Praynig, и после да се похвалиш  Heart Eyes Hug Hug Hug!
Ре_ге, Ники, Лени, Дуди, Петя  Heart Eyes Hug Hug Hug Всички, които пропускам и все още не познавам добре - хубава седмица  Hug.
Голди, от теб си зависи - рано ти е още за тест, но ако си много изнервена - припикай един - колко му е. Само се подготви добре психически и за двата варианта, че после разочарованието е тежко, ако много си се навила. Ако си бременна - ще си бременна и след една седмица  Hug.

# 128
Здравейте!
Голди, купи си тест, но ако е отрицателен не се отчайвай, повтори го след 3-4 дни и със
сигурност ще е положителен, ако до тогава не ти дойде. Най-вероятно си бременна! Дано  Praynig

# 129
  • Пловдив
Здравейте момичета  wavey !
Зайченце, аз преносих дъщеря ми 5 дни, та знам какво ти е в душичката...!Имаш цялата ми положителна енергия ! Дано вече си гушкаш малкото зайче Simple Smile
Добре дошла ТрендаФила КуКуригова !Късмет и напред Simple Smile !
Да се отчета от днешната ФМ Simple Smile Растем си ние, по 342 и 354 грама сме вече Simple Smile Момченце и момиченце сме си все така, грешка за сега няма Simple Smile)) Много е вълнуващо на тези 4D прегледи...  Two Hearts, неописуемо е, да видиш муцунката, ръчичките, стъпалцата, сърчицата, а все още да са тоолкова мънички и беззащитни! Следваща ФМ е 28 седмица /живот и здраве/  Praynig   Praynig  Praynig !Мдааа, риткаме си много вече, голям купон понякога се вихри Simple Smile Това също ме кара да се чувствам прекрасно!
Стискам палци за всички момичета  Peace  Peace  Peace !
Аз между другото реших до края на този месец да ходя на работа и да приключвам, защото корема доста ми натежа, време е за почивка  newsm03 !
Хубави и слънчеви дни на всички и само хубави пролетни новини   Nature Sunny!

# 130
Голди,какво каза Мосьо Дьо Ла Тест?  Laughing
Чакаме новини...... Hug Hug Hug Hug Hug

# 131
Няма да се наложи да го питам май- следобед пак зацапване, явно идва Sad
Плаче ми се..

# 132
Golden....не дей не се отказвай.....не се отчайвай, вярвай...не бива да се отказваш в крайна сметка има инвитро, има толкова дечица, които си нямат родители.... ooooh!

# 133
  • в кукувиче гнездо
Golden Delicious и аз съм в очакване тази седмица... ще ти стискам палци да не ти дойде, а да си останеш с леко зацапване само... вземи си направи тест по-добре! от мен успешна седмица на всички!

# 134
Голди, след нощта винаги идва ден - ще дойде твоето време, бъди сигурна  Hug. Не влизай в капана на месечните тестове - по-тежко е всеки месец да преживяваш неуспеха. Опитай да се занимаваш с нещо по това време на месеца, за да не мислиш. Успех, и дано скоро видиш двете чертички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт