Отговори
# 675
ще ида другата седмица да видя какво ще ми каже.....

а пък ако вие може да ми препоръчате някой..... (нямам никой познат, който да ми помогне в избора)

# 676
Natali_  Shocked
Според мен трябва да отидеш при друг лекар!

И според мен иди на друг лекар - този не ми харесва нещо  newsm78
Аз лично за първи път чувам за фалшиво положителен резултат.Иди при друг лекар.Води се от интуицията си.Аз лично не вярвам на 100 % на някого само защото е в бяла престилка.
Намери твоя лекар при когото вътрешно да се чустваш спокойна.
Успех Hug
Аз лично не бих прероръчала никого с две ръце.Доста трудна съм в доверието си към лекари.Раждах при Илиев от Токуда.Много съм доволна, но не работи по ЗК и се плаща при него всичко.
За д-р Богословова съм чувала само хубави неща, но лично не съм я посещавала.Имам познати раждали при нея.
Лени също може да ти препоръча.Но нека и тя да каже.Не се тревожи Hug

# 677
И аз бих го сменила. Онзи списък с АГ-тата е мн полезен. Че така като слушам покрай мен колко се оплакват хората... сигурни лекари на 100% няма, няма, но сякаш точно сред АГ-тата има мн небрежни!

# 678
....иначе пък имаше две жени пред кабинета, които казаха, че бил много добър, внимателен, обяснявал и т.н.
Не знам дали не искаше просто да ме накара да ида на частно при него, защото 3 пъти ми повтори да ида при него другата седмица без да нося нищо (т.е. направлението)

# 679
На мен точно на това ми прилича.

# 680
На мен ми се иска да се запиша в 14-та поликлиника, че ще ми е удобно, но не знам дали там има ЖК по здравна каса....
Вие можете ли да ми препоръчате някой?!?

# 681
Да,вероятно иска пари.
Но самия факт че започва от лошото...
вместо да те успокои той ти създава излишно напрежение,от което нямаш нужда,особено в този момент!

# 682
да, направо се шокирах  Shocked Shocked Shocked

какво отношение само...

# 683
Natali_ аз не съм ходила при много гинеколози.
последния път приятелка ми препоръча д-р Иванов в болница Доверие.останах много впечатлена,защото за пръв път някой ми обърна толкова внимание,попита ме за всичко преди да ме прегледа,а по време на прегледа ми обясняваше всичко.казваше ми за кое какви размери са нормални и съответно ги мереше като ми показваше всичко на екрана.абе въобще нямам забележка.

# 684
  • Варна
да, направо се шокирах  Shocked Shocked Shocked

какво отношение само...

За съжаление лекарите вече не признават такова нещо като Хипократова клетва ...... За пари могат и акъла да ти изкарат. На мен лично ми се е случвало по друг повод....Точно за това , хич не си го слагай и изчакай да те види друг лекар  Peace

# 685
Натали  Hug абе може ли такова нещо ..... направо побеснях. Извинявай много, но и без да съм лекар още по-малко гинеколог знам със сигурност, че положителния тест е преди всичко признак за БРЕМЕННОСТ!
Наистина те съветвам да смениш веднага лекаря, защото ако такъв човек ти следи цялата бременност не искам да си мисля какво още може да ти наговори.
И така без да те прегледа веднага те "диагностицира" като болна  ooooh! ooooh! ooooh! какво да говорим - не ще и дума, че е от любимите ми велики специалисти.
Сега не знам в кой край на София си и как ще ти се "върже" финансово, но аз ще ти пиша тук моите препоръки пък ти ще си прецениш.
На първо място бих ти препоръчала, ако държиш да си по здравна каса иди в някоя от двете АГ болници - 1 АГ "Св.София" - бившата Тина Киркова или пък в "Шейново", би могло и във 2-ра Градска също съм чувала добри думи за там, но не зная дали проследяват бременността.
За 1-ва АГ мога да препоръчам д-р Арабаджикова, но не зная дали работи и в центъра за проследяване на бременността. Също така д-р Петров или д-р Попмарков.
За Шейново беше добър д-р Чалманов и д-р Нецов ( но не зная той дали е все още в Шейново).
Или пък в клиника Щерев, където са супер внимателни и условията са перфектни.
Моята бременност я следих в частна АГ клиника в Студентски град МЕД РАЛ при д-р Даниел Георгиев малко е да кажа, че съм доволна. Много спокоен, много внимателен, безусловно компетентен. Просто получих абсолютно всичко, което очаквах, но мисля че не работят по Здравна каса - можеш да звъннеш и да питаш.
Пожелавам ти късмет и наистина не слушай вече глупости!
Принципно 6-7 седмица вече се вижда с вагинален УЗК плода, към 10 съвсем точно се вижда всичко необходимо, обичайно лекарите записват за ЖК към 12 седмица, защото се счита, че до тогава има известен риск от прекъсване на бременността поради вродени дефекти и дори толкова рано не се стига и до абразио, но това не го мисли това е общия случай и затова така процедират.
Виви, бързо отивай да купуваш тест момичеее! Това си е седмица закъснение, ти бързА, бързА като беше рано пък сега ни държиш в напрежение тук  Hug Peace хайде чакаме да се похвалиш  Hug

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 17:09 от Lennyh

# 686
ами не знам....ще го обмислям въпроса. Ще видим и мъжът ми какво ще каже (макар че той казва аз да решавам).
Може би, защото е рано, затова ми каза, да не бързам с направлението, но самия факт, че ме уплаши с възможност за болест  Shocked .....

Четох по темите, че след 10-я ден от закъснението се вижда с ултразвук, защото на мен ще ми е горе-долу 15 дни от закъснението, когато ме вика. Чудя се дали изобщо да ходя.

# 687
Според мен, не ходи там. Просто избери къде би ти било удобно и отиди на друго място - описах ти горе подробно, ако искаш драсни, в кой квартал ти е близо и ще питам, ако нямам някой за там.
Сега се сещам и за Токуда - също проследяват бременност и съм чувала добри думи за отделението там.

# 688
живея в жк Гоце Делчев. Близо ми е 14-та поликлиника. За 29-та (която ми е квартална) съм чувала само лоши отзиви. Колебая се дали да не отида до Окръжна...
Лошото е, че като не познавам никой, не знам на какъв ще попадна, а дам ли си талона - това е.
А иначе искам по ЗКаса, да са мога да ползвам, каквото ми се полага, а да си платя и допълнителни изследвания. А и личната каза, че задължително трябва да имам по ЗКаса, защото той издава болнични, изследвания, направление за раждане и т.н.

За Токуда знам, че само един лекар работи с касата и при него никога няма места.

Много ме притеснява решението за избора на лекар, защото е доста важно това.

# 689
Нат, помисли и малко в переспектива - в коя болница евентуално би избрала да раждаш?
И оттам се насочи да потърсиш отзиви за лекар там, поне тук в нета има доста отзиви от момичета, аз разчитах на познати, но и след техните препоръки потърсих в нета отзиви за лекарите.
Ето ви и един интересен сайт http://www.doktorite.com/user.php?op=loginscreen&module=NS-User можете да търсите и без да се регистрирате, а ако искате да дадете отзив за някой лекар иска регистрация, но отнема буквално 5 минути.

Общи условия

Активация на акаунт