Отговори
# 435
Добър ден момичета, да напомня за себе си, че и да попиша малко, стига съм чела само. Благодаря за посрещането. Искрено ви се радвам за вашата активност, аз съм от по-мудните и скрити членове, но само относно писането. Ами аз си чакам ... ще почакам до края на седмицата и ще правя тест. Имах си аз да стане от първия път, но.. малчо го сготвихме за 7, 8 месеца, сега ще видим. Дупе да му е яко на таткото ни, само му се каня, но от Вико не разбира много че има бебе в къщи, за второто дай боже да стане , ще разбере. Няма да мога да се нагърбя и с двете, колкото и да съм смела и донякъде оправна, но само до някъде, чиниийте могат да си седят цял ден в мивката, пералнята и тя да чака вечерта , но бебо да е добре, че и аз. Брей колко написах.. може и да ми се услади. Чао и нека на всяка от нас се усмихнат желаните ни и чакани бебчета. Лек и успешен ден, месец и т.н. на всички.

# 436
Здравейте мили дами Simple Smile
реших и аз да "вляза" в темата, защото това е проблемът който най-много ме вълнува- възрастта. Дълги години отлагах, или по скоро въобще не мислех за бебе, едва преди една година си дадох сметка че е крайно време да имаме бебе. Започнахме с опити- не много редовни, не планирани в точните дни... мислех си че ще стане от самосебе си , но не би...колко съм била заблудена....чак преди два месеца вече се поуплаших, че няма резултат и предприех сериозни мерки- записах час в клиника, прегледи, направих изследване на прогестерон, вдругиден ще правя другите хормони, мъжа -спермограма. Досега не се "впрягах"много много, но нещо съм се стреснала доста - възрастта ми е сериозна и много ме е страх че нямам време , ако не дай си боже има сериозни проблеми. Най много ме уплаши случая със 62 год жена от Русе... едва покрай нея разбрах че инвитро може до 43год. Започнах усилено да чета във форума, толкова неща научих /боже в какво невежество съм живяла/! Много съм се амбицирала и съм започнала да действам по план, но постоянно се лашкам от едната крайност в другата- ту ме обхваща страхотен ентусиазъм, в следващият момент си казвам- боже, колко съм стара , нямам време, после- си казвам "майната му, за какво се ядосвам , явно не ми е писано.... хората създадоха семейства и деца още на 20 а аз едва преди три години си намерих мъж, на 40 мисля за първо дете....!
И така мили момичета, чета ви и се опитвам да  си дам кураж, че не съм единствена с този проблем , а и виждам, че има успели, което страшно ме радва, направо се просълзявам като ви чета-абсолютно сериозно Cry /
Желая на всички успех и в най скоро време да имаме хубави бебчета!

# 437
Danito, пак една голяма Hug от мен!

galika, имам усещането, че си ме разбрала погрешно. Въпреки втълпяването сама на себе си, че ще отнеме много време, докато забременея, то стана от първия път. А аз сериозни проблеми не съм имала към момента, просто имаше неща, които ме притесняваха. Хормоналните проблеми (завишен тестостерон и занижен прогестерон), които забравих да спомена преди, ги лекувах още в пубертета - до около 20 годишна вече ми се беше регулирал цикъла. Малко след това оправихме и поликистозата. Миналата година пролактина (важен фактор за забременяване) ми беше леко над нормата, ходих на ендокринолог - каза, че за момента не смята, че това ще е проблем и не ми изписа нищо, каза да пробваме и ако не стане няколко месеца, тогава да отида пак при него. И това е - реално не съм имала големи пречки пред мен. За това си помислих, че не си ме разбрала съвсем. И ако позволиш да ти дам съвет - ако сте пробвали една година сравнително редовно, може би е време да си направите някои изследвания - за да се успокоите ако няма нищо, или пък да се разрешават проблемите, ако се окаже, че има нещо. Дано всичко е наред и да е само въпрос на време!

tteddy и vanass, успех и на вас! vanass, каквото е било - било, времето не може да върнем. Но ти чети, информирай се, прави всичко възможно да уцелвате овулацията, и ако минат няколко месеца без резултат - посетете специалист, за да не губите време. Може би още сега можеш да си направиш някои основни гинекологични изследвания - микробиология, цитонамазка, такива неща. Възможно е на тази възраст да е добре да се пуснат и други изследвания, въпреки че не са минали 6 месеца примерно. Не знам, не съм толкова веща.

# 438
Благодаря за пожеланията, Люляк, действаме по план- нямаме избор Simple Smile

# 439
  • Варна
vanass, майка ми ме е родила на 41, така че горе главата (да не ти казвам аз на колко съм...)

Аз обаче не работя в момента за бебе - нямаме време! След работа ремонт в къщи, изтощаващо е... Даже и на лекар не съм ходила - а изследванията са ми готови от два месеца...  Надявам се на глътка въздух след две седмици и малко почивка... Радвайте се на живота, желая ви го от все сърце! Тук ми се иска да постна някоя картинка, но... ще чакам от Жаки, Дани, Мила... Simple Smile че се справят по-добре от мен...

# 440
  • Видин
...Тук ми се иска да постна някоя картинка, но... ще чакам от Жаки, Дани, Мила... Simple Smile че се справят по-добре от мен...
Mr. Green

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН КОГАТО ИМА ЛЮБОВ,
КОГАТО ИМА ИСКРЕНОСТ МЕЖДУ ДВЕ СЪРЦА,
А  ЛЮБОВТА Е ЛЕКАРСТВО-
БЕЗЦЕННО И НЕЗАМЕНИМО....  

Добре дошли на новите момичета  bouquet
Желая ви много късмет! Hug

Как сте, дами? Hug
Аз имам много работа и само ви хвърлям по едно очо Wink

Danito, нямам нови снимки на Дени, но когато направим някоя ще пусна Peace
Бремелинките, почивайте си и стойте на сянка Peace

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 11:58 от ღ Жаклин ღ

# 441
  • Варна
Жаки, благодаря Simple Smile  newsm51
Лек петък на всички!

# 442
  • Шумен
vanass,
точно това си мислех и аз. Учене,университет,работа...а моите приятелки и съученички вече имат на по 15 години деца. Аз съм на 35, съпруга ми на 38-не миселх да се омъжвам но преди три години ме цапна мокрия парцал-влюбих се  Heart Eyes . Първата година след сватбата мина в емоции и ... вече две години опити ,изследвания -резултат нема  ooooh! .
И в други теми съм писала,с обърнат аматка съм и един док ми каза че много ми е изкривена шийката на матката-каза че съм направо за инвитро. #Crazy . сега ,още нищо не сме предприели.и аз не знам какво чакаме ooooh!

стискам палци за всички ни

# 443
Ехо привет милички.
В пълно изтощение съм.Колики яко ни мъчат, но дано бързо да минат Praynig.Иначе сме добре но едва кретам и смогвам да се наспя и домакинствам какво остава за друго.
Прегръдки от нас  Hug Hug Hug.Успех на бебеправещите Praynig Praynig Praynig и леко бременеене на кореместите Heart Eyes

# 444
Здравейте мили момичета,
както споделих преди дни ми предстояха да си направя изследванията за хормоните. Е, днес ги направих, да си призная доста се вълнувах и притеснявах същевременно, но резултатите ме потресоха
- Е2 27 pg/mL при референтни 20-273- това мисля е ок
-PRL-17ng/ml  при референтни 2,60-26,70-това също
-hFSH-25.57IU/L  при референтни  3.85-8.78 - това е адски високо!!!!!!!!!
-hLH-16.31 IU/L при референтни 2.12-10.89 - и това!!!!!!
Доколкото знам последните два хормона показват изчерпан яйчников резерв, аз си давам сметка че съм на 40 и предполагах, че резултатите може да не са особено добри, но те са много много над допустимите. Като ги видях направо ми се насълзиха очите, едвам съм карала до нас, дори с мъжа се скарахме.... До тази сутрин имах надежда че чудото ще стане, а сега шансовете са минимални. Още не съм се консултирала с докторката, трябва да направим и спермограмата, а направо не издържам.
Между другото искам да ви попитам - знам, че тези изследвания се правят на 3-5 ден- така ми беше написано. Аз след дуфастона два дни имах по-скоро зацапване а не цикъл и някъде  в четвъртък ми дойде вече по-нормално. И си мисля..../то удавник за сламка се хваща/ дали не избързах с изследването, ами ако трябва да се брои от времето когато ми е започнало нормалното кръвотечение са по -скоро два дни... не знам дали ако евентуално повторя изследването утре или вдругиден би имало съществена разлика. Ще бъда благодарна ако някоя от вас е компетентна и ми даде някакъв отговор. Мисля да се обадя утре в лабораторията и ако работи ще отида пак, майната му на парите...
Извинете за дългия пост но съм ужасно разтроена Sad

# 445
vanass, няма да коментирам хормоните, които са извън норма, защото не съм наясно с тях точно. Но по въпроса за първия ден от цикъла - аз също го бях задавала преди 2 години в Искам бебе, защото аз почти винаги съм имала зацапване от 1 до 3, че и 4 дни. Мненията бяха различни, но аз за себе си стигнах до извода, че се брои от първия ден обилно кръвотечение. Така че дано това е повлияло и на резултата. А ако стойностите са сравнително точни, дано това не са много лоши резултати. Стискам ти палци, може да те чака и по-дълъг път, но не се предавай!

# 446
Днес резултатите са още по лоши -FSH -29,8
Разбита съм момичета Cry

# 447
  • Видин
Днес резултатите са още по лоши -FSH -29,8
Разбита съм момичета Cry

Хей,хей я недей така! Hug
Нека първо лекарят види изследванията, има начини не се отчайвай Hug
Най- лесно  е да се предадеш, но това не е в твоя полза.
Нали искаш детенце, бори се! Peace Hug

# 448
Привет!
Отдавна не съм влизала в темата, но то е защото няма какво да пиша поради неходенето ми по доктори от липса на време.
Е, тръгнах вече-в петък бях на лекар, гледа ме с вагинален ехограф, каза, че яйчници и матка са в отлично състояние, но има съмнения за запушени тръби. В сряда съм на цветна снимка, а тогава ще са готови и хормоните, които пуснахме в петък.
Много ме е страх от тая цветна снимка заради предполагаемите болки. Чела съм, че не винаги боли, но......
Лека и успешна седмица желая на всички  Hug

# 449
  • Видин

na_ga, не се притеснявай от цветната снимка.Пий един аулин половин час преди това.
На мен ми е правено хидротубация при Владимиров и не съм усетила нищо.Само за момент много леко бодване в яйчниците.
Минава бързо, успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт