КГО 2008 8-ма част

• 29 669
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Честит Празник на празнуващите, много здраве и успехи   bouquet

Като говорите за ключове, да ви кажа и моя мушмул как ме подреди...

Прибираме се от разходка, отключвам и слагам ключовете на шкафчето за обувки в коридора,което е високо 1,20см, но Момо искаше още навън и взе ключовете да се мъчи да ги слага в патрона на бравата....
Не му обърнах внимание,защото това е всяка вечер като се приберем,но после връща ключовете пак на шкафчето
....

Идва следващия ден, слагам го в количката и ще излизаме, поглеждам и не виждам ключовете.....Обърнах цялата къща-няма и няма, рових във всички необикновени и ненормални места, и все пак не ги открих...Та стояхме заключени целия ден, резервни имаме у свекитата,които са в отпуска и на вилата им-на 50км от Вн, но докато си чуят телефоните-те в къщата, а те(свекитата) на двора..... Tired

Поизхабих нерви пак...и като го питам къде са ключовете, идва и ми носи тези за мазата, а като му кажа,че търся другите и той ми вдига ръце и вика- "нама"-няма...

А вкъщи се е заключвал в дневната, но от едната страна на вратата имаме ключ-вграден на самия патрон, а от другата е самия секрет ключ, така че като се заключи от вътре, аз го отключвам от вън...

П.П. а по повод отбиването лятото-Момчил пие вода ,пие и сок...откъм течности няма да се обезводни, а тъй като сега това му е основната храна,искрено се надявам да прояви интерес и към нормалната храна...

# 166
  • в здрача
Ооох, за ключове гледам си говорите. Аз нали си имам кофти опит с каката всички ключове за където и да е се държат на високо, но вратата на терасата може да се заключи от вътре, но не може да се отключи от вън. И една сутрин рано малката ме заключи вън на терасата. Аз имам навика да излизам навън за да проверя как е времето и какво да предложа на каката да се облече, а малката тръгва обикновено след мен, да ама този път ме затвори и заключи и ми се радва от вътре. Добре, че служебния ми телефон е винаги в джоба ми, та звъннах на милия да ме отключи. Той като ме видя и започна да ми се хили.
А каката точно на възрастта на Роси забута някъде ключовете на баща си. Обърнахме цялата къща, зад леглата, зад раклата, навсякъде погледнахме. След 2 седмици с едни ключове я попитахме, тя само ни изгледа, отиде до бюрото, отвори го, бръкна между белите листи за печат и извади ключовете. Да я бяхме попитали по-рано. От тогава ключове в ръцете й не сме слагали, колкото и да иска и изпокрихме другите. А уж даже имам навици да не давам ключ и да внимавам със заключване и отключване /вратата ни в квартирата бе с топка от вън и веднъж се затворихме от бързане да излезем и Теди затвори вратата, а аз не си бях взела чантата,, просто хукнах след нея, добре че поне бях с обувки, че можеше и по чехли да стане номера. Та затвори тя и макар да не е заключено, без ключ не можеш да влезеш. И какво да правим, отидохме си до кухнята, а после до работата на милия да си даде ключовете, че да можем да се приберем у дома, добре че работеше наблизо/. Та понякога дори и да имаш опит не си застрахован от изцепки.

За отбиването - доколкото си спомням бе свързано по-скоро с болестите, ама не съм съвсем сигурна. Аз мисля да карам докато има мляко. Не ми пречи, а и тя си хапва и пие и вода и сокове. Като казах пие вече не иска да пие от нищо друго, освен от стъклена чаша, като ми блъска ръката да не й помагам. Доста добре се справя, ама не й вдява мозъчето, че това не е нейната чашка и като се разхожда с нея или я наклони, тя се излива. А като излее вече отива до шкафа с парцалите, взема си някой и започва да попива водата, както е виждала да прави мама. Е, веднъж си взе една найлонова кесия за боклук, ама карай сега. Важно е, желанието.

Лепването - и нашето гардже сред тях. Дори и да я оставим на баба и дядо, без нея не се излиза. Веднага разбира че някой ще излиза и се лепва за него. Варианта е и тя да бъде изведена навън, но после като се върне ни издирва от стая в стая. А без нас не заспива, колкото и часа да е. Веднъж до 4 сутринта ни дочака и тогава заспа.

# 167
  Честит имен ден на всички Елени и Константиновци!Да сте живи и здрави,и много щастливи!
 Рени,честит рожден ден мила  Hug!Много,много щастие,любов,семейна хармония и здраве за теб и цялото ти семейство   bouquet!
 Тони,аз доста лесно отбих Весето (чак не ми се вярваше).Три нощи спа свекърва ми при нея,после аз си легнах до нея и така.Първоначално малко ме дърпаше,но аз и казвах че няма вече нищо и тя заспиваше след известно въртене и пъшкане.Аз също трудно се пречупвам да оставя децата на друг (та било това и собствената ми майка),един особен егоист съм спрямо децата.Ревнувам ги даже от мъжа ми,ужасна съм.И тя не яде много нормална храна,но пропи вода и прояде кисело мляко,та затова се реших.Знам,че когато кърменето стане некомфортно за единя от двамата трябва да се спре.Аз определено стигнах до този етап,незнам колко кърма имах вече,но определено не се чуствах добре.Тя започна заспивайки много да ме хапе несъзнателно и така....
 С ключовете много ме развеселихте момичета с ваште истории.Съжалявам  Embarassed,на вас не ви е било до смях,ама така ми стана забавно като си ви представих.
 Аз имам малко проблеми,но сега няма да ви занимавам с тях,ще изчакам първо крайния резултат... Sad
  Весели празници!

# 168
Здрвейте на всички. Не съм писла отдавна но пък чета редовно
Не се сдържах да кажа и аз за ключовете.Виктор  е постоянно  с ключове в ръцете и ги муши на всякъде. Намирала съм ги в пералнята, в коша за пране, в обувки.
Понякога си взема якето, ключа и вика "БУ" да ходим в колата. Карат с вуйчо си заедно и поради тази прична като го питат как се казва вуйчо му отговаря "БУ"
От скоро казва НЕ и каквото и да го питаш все е НЕ. Тръшкането е ясно и при нас го има.

# 169
Здравейте момичета Simple Smile
ЧРД на Рени и ЧИД на именяците със закъснение   bouquet  Hug
Благодарим за пожеланията за малкия Simple Smile Дядо му (свекър ми) като го поканихме на имен ден и вика с един "мил" и "силно заинтересован глас": Е какво е утре, за какво ме каните  ooooh! Както и да е  Crazy
Алекс също обожава ключовете, а тези за колата са й любими Simple Smile Ние по вратите ги махнахме веднага щом започна да ги стига, че проявяваше нездрав интерес. Сега като види връзка с ключове и пада голяма игра... един по един ги слага в ключалките на всички врати Simple Smile
Алекс е свикнала напоследък да се качва опред в колата, за което бой ще яде баща й Sad Когато той има да взима нещо от бояджиите (т.е. железария) или от магазина и я взима и й казва айде качвай се в колата и й отваря предната врата тя се качва, сяда си и чака баща й да й сложи колана. Докато чака ровичка копчетата да сваля и вдига предните и задните стъкла, натиска тези за регулиране на страничните огледала... ужасТ, а кефа е голяяяяям, същото е и ако Сашо й даде да сложи ключа, защото колата леко го придърпва като го разпознае и тя умира да се смее  Laughing
В такива моменти си викам... леле много съм зле, детето сега се радва на такива малки и дребни за мен неща  ooooh! Често го забравям затънала в ежедневието  Sad 

Забравих да ви кажа за моето голямо мимиче... Онзи ден, като се е събудила сутринта и седейки на гърнето извикала баба си и й казала...: Тати намааа, мама нааамааа, Коко намааа. и това с характерния жест с ръцете... толкова мило ми стана, че сме й липсвали...

# 170
  • Варна
Млечта, Майли, Съни и всички други момичета-благодаря за подкрепата   bouquet, като знае човек,че не е сам в начинаението е по-уверен...Ще го дам Момчил...само дано баба му не ми го върне бързо-бързо...

...понеже питам я аз-какво мисли да прави през нощта ,ако се събуди-тя ми отговаря, ама след малко добавя-"ако видя много зор ще те викам"  Laughing   То нали за това ще е зора-щото няма да ме има...Ще видим...това ми е последната надежда

Сега да питам нещо-нали ми знаете положението с неяденето на Момо, както и неяденето на плод...обаче взе да ме хваща шубе,че съвсем нищо качествено не яде, та отскоро успявам да го излъжа да пие сок-цедя един портокал и/или ябълка и го смесвам с малко сок на Хипп(него го пие) та така успявам да му дам...
Но си мисля,нали сока от плода е по-малко полезното ,отколкото самия плод, а и е доста киселинно...едва ли ще му докарам гастрит де-щото все на празен тумбак го пие, и все пак ..някой акъл ще ми дадете ли..

Всеки ден пие, и му харесва да пие, може би изпива към 200гр само чист сок,плюс още малко от Хипп, да замаскирам съдържанието

# 171
  • Варна
Тони, и Иван вече е в групата на неядящите, така че напълно ти съчувствам  Tired. Оставям го да /не/яде каквото си иска.. все си мисля, че е период, който ще отмине /при батко му не минава вече 3 години, ама нейсе  Laughing/. Сокове и ние му даваме, от ябълка, морков, портокал, грейпфрут, оставме го да си пие на воля, поне от там да поема по малко витамини. Иначе може да откара само на краставици и сирене, ама то така човек става ли се  Mr. Green. И успех с отбиването!
То и ние трябва вече да се отбиваме от биберона.. че като тръгне на ясла да не мислим и за това, ама като знам какъв рев щв има няколко дни и все отлагам  Tired

# 172
Здравейте мами! Моля за връзка с мама на Nicol Nedialka_81!

# 173
  • София
Тони, онзи ден една моя приятелка, която още кърми детенцето си (на възрастта на нашите) ми каза, че се е наложило да го остави за една вечер на баба му и детето не се е присетило за сукане. Заспало е може би за пръв път без да го кърмят и не е имало драма. Според мен звучи обнадеждаващо.

Куин, писа ли й на лични? Не мисля, че ще е коректно да се раздават номера на мобилни телефони.

# 174
О не става дума за телефони в ефира...Не съм писала на лични, защото мислех да я видя при вас скоро писала... но я няма
Интереса ми е личен...Ще пиша сега. После ще ви кажа защо, няма да ви държа в неведение  Simple Smile

# 175
Иринка, отбиването не бивало да става през лятото, защото това е сезонът на чревните инфекции, а при спиране на кърменето се променя балансът на чревните бактерии, освен това лятото има нужда от повече течности и по-малко храна, а и в жегите е по-опасно и за майката да получи мастит... Това важи, разбира се, в много по-пълна степен за рязкото отбиване... Освен това, забелязах, че при нас при намаляване на кърменето не се увеличи приемът на други течности и храна (което ми се стори странно, но е факт)... Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 18:37 от feel_u

# 176
Простете ми, обаче как да пиша на лични в случая, като не я намирам! Затова пиша тук, ако някоя от вас има връзка с нея, моля .... Ако има желание да... /всъщност как да има желание, като не знае за какво става на въпрос/...Моля, тогава поне тя да ми пише.... Съдействайте ми, ще съм ви благодарна!

# 177
Тони, и Иван вече е в групата на неядящите, така че напълно ти съчувствам  Tired. Оставям го да /не/яде каквото си иска.. все си мисля, че е период, който ще отмине /при батко му не минава вече 3 години, ама нейсе  Laughing/. Сокове и ние му даваме, от ябълка, морков, портокал, грейпфрут, оставме го да си пие на воля, поне от там да поема по малко витамини. Иначе може да откара само на краставици и сирене, ама то така човек става ли се  Mr. Green. И успех с отбиването!
То и ние трябва вече да се отбиваме от биберона.. че като тръгне на ясла да не мислим и за това, ама като знам какъв рев щв има няколко дни и все отлагам  Tired
Ели племеницата "се отби" от бибата с едно мазило за нокти... някакво горчиво в аптеките го продавали  Rolling Eyes От друго място също чух, че е подействало... почти веднагически Simple Smile
Аз исам да махам на Алекс бибата, тя само вечер си я иска и обикновено като заспи си я маха... Но ме е страх, че ще напада Косьо заради пустия биберон и ще иска да му го дърпа от устата Sad

А ин аче Неди отдавна не е писала при нас... Ако не я намираш може да си е изтрила профила    newsm78 Не знам

редактирам се... ето от тук можеш да й пратиш лично съобщение
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=128736

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 23:34 от Elichka_mama

# 178
Ясно, мили мами засега! Все пак се надявам да се появи... Признавам си без бой Joy Въпросната мама, не я познавам, обаче я видях на снимката на първата ви страничка.... Тя е ...тя съм аз....
Има двойници в живота ... аз се изумих ...
Исках да направим изненада, но се издадох! Така пък, може би Надя би ми писала...
Иначе, /за да е все пак по темата ви/  да кажа , че горе-долу със детенце Моника може и да се включим при вас...
E, по-мъничка е ама не отстъпва ...25.11.2008г!
Ще ви пиша пак! Благодаря !

# 179
  • на Земята
Ясно, мили мами засега! Все пак се надявам да се появи... Признавам си без бой Joy Въпросната мама, не я познавам, обаче я видях на снимката на първата ви страничка.... Тя е ...тя съм аз....
Има двойници в живота ... аз се изумих ...
Исках да направим изненада, но се издадох! Така пък, може би Надя би ми писала...
Иначе, /за да е все пак по темата ви/  да кажа , че горе-долу със детенце Моника може и да се включим при вас...
E, по-мъничка е ама не отстъпва ...25.11.2008г!
Ще ви пиша пак! Благодаря !

ще й пиша на скайпа ,че я търсиш.скоро не се е вясвала ни тък,ни във фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт