КГО 2008 8-ма част

• 29 669
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Колежки, хич и незнам кога и какви имунизации се падат, но имам въпрос-
забелязали ли сте ужасна кривотия и неспане нощем след поставянето на шарковата ваксина, извинете глупаво построения ми въпрос, но съм гроги и не мога да се изразя по- умно.

Моята принцеска пък се промъква в банята, катери се по стълбичката до мивката, която сме поставили за брат и, пуска водата и се мие, или се заплесва с едни чашки под струята... още не ходи сама, но умира да се катери и да върши тая работа, придружена с думата "мий!" и доволно изражение, което преминава в истерия, ако я преместя оттам. Непрекъснато дебне кой ще забрави вратата отворена и се шмугва в банята с доволни крясъци... в голяма част от времето просто стои до вратата и върти дръжката в опит да влезе самостоятелно, понякога успява...  Crazy

# 181
  • София
За тази срещу морбили ли говориш? Ако за нея - моят синковец се съдра от рев една нощ, около 12-13 дни след поставянето и изкара 36 часа над 39 градуса температура.

# 182
  • софия
Колежки, хич и незнам кога и какви имунизации се падат, но имам въпрос-
забелязали ли сте ужасна кривотия и неспане нощем след поставянето на шарковата ваксина

Софко, мога да се обзаложа, че е реакция от ваксината. В БГ това е единствената жива ваксина, която се поставя. И от нея съм изпитвала най-голямо притеснение. С какво ли не ми се напълни главата с тези ваксини и съм заподозряла точно въпросната ваксина за една екзема на крачето на Валерия, която с какво ли не съм мазала и вече 3 месеца не минава.

Сега да питам нещо-нали ми знаете положението с неяденето на Момо, както и неяденето на плод...
някой акъл ще ми дадете ли..

Тони, понеже и ние сме на " Вие" с плодовете, а сок не иска да близне, на следобедната закуска (без значение каква е - каша, юфка, грис,...) задължително присъства една настъргана ябълка. Това е единственият начин, да се излъжем да хапне плод. Череши се опитах да дам преди 2 дни – никакъв интерес. А по повод на неяденето на Момо, ако даваш пасирана храна, няма ли да имаш успех .Това само идея, която обаче, не знам дали да препоръчам.

# 183
measles, mumps and rubella = морбили, паротит и рубеола ни биха онзи ден... та денем Вики е репичка, ама нощем изобщо не спи може да се каже... втора нощ, а явно трябва да чакам и още хубавини... включително пише, че може да се подуят лимфни възли по главата и вратлето. Хм, засега има около 8см дисметър кръг- подут и топъл около мястото на ваксинацията... с Данни не помня такива истории... Благодаря на всички за споделеното!

Госпойце, защо не пробвате да му правите смуутита на младежа- с пресен плод и кисело мляко... или сладолед- и пасирате? Може и със сламка да ги пие...

Вики не ги харесва де, смутитата... но яде вече сама ябълка и банани, понякога и зелена салата... боровинките и гроздето смята че се слагат и вадят от устата, и се дават на мама след което, аман!...  Rolling Eyes

Обаче имаме някакъв напредък с проявата на апетит като цяло при нея... след последното и боледуване преди 3 свдмици от гастро вирус, последван от ушна инфекция и антибиотик... даже се случва да ми вика нетърпеливо АМ! АМ! като ме види с чиниите.

# 184
  • София
Софко, и да е била крива най-вероятно не е било непосредствено след поставянето на ваксината и не съм го отдала на нея. Не помня много какво й беше настроението преди половин година.

За плодовете - винаги сме ги яли, но определено детето си има периоди. Ябълка примерно прояде едва, когато можеше да я гризе сама. Настъргана или нарязана не искаше. Сега прояде и нарязана. Преди обожаваше помело, сега не му се кефи. И с бананите така стана. В момента е маниачка на тема череши. Пусто как цапат обаче.  ooooh! Та идеята ми беше, че като й омръзне любимия плод сменям вида или предлагам нещо ново (или забравено старо). Дано помогне!

Софко, честито с напредъка с храненето!

# 185
  • Варна
Привет... Simple Smile
Млечта, Софко-опитах, всичко опитах, на всеки разказвам неволите си, и всеки ми дава акъл, всичко прилагам,мурафети всякакви-Момчил е само един  Laughing

ОПитах да настържа една осминка парченце от ябълка в сутрешната му овесена каша-усети я и отказа...Пробвала съм пасиран банан в кисело мляко-и това отказа, даже и мед бях сложила,да е съвсем сладко...
....

Вече трети ден спи при свекърва ми...И като няма цоко има боко-т.е. яде...

Яде филийки с кашкавал, разни домашни манджички, бухтички, кифлички, дори супа е ял вчера на обяд...Като слушах свекърва ми по телефона ми капеха сълзите, не съм вярвала,че заради една изядена филия ще се радвам толкова много.... Laughing

Слънцето и дългите разходки го съсипват,следобедите играем на пясъка на плажа-а той тича доста там, много обича да досажда на хората по хавлиите...а те толкова отзивчиво го черпят с всякакви хрупинки..
После го връщам на свекърва ми, която твърди,че едва успява да го изкъпи и е заспал вече-сам самичък....

Направо ме е страх да си го прибера, имам чувството,че като се върне вкъщи и ще продължи по стария начин  Tired

Кърмата ми е в огромни количества, буци на поразия...Започнах да пия чай от салвия, както и едно хомеопатично, изцеждам по малко, и силно се надявам да понамалее-имам още три дни...

А за ваксината-помня,че я слагахме две седмици преди Коледа и всички много я отлагаха тогава,точно заради критичните 13-14ти ден, в който давала страничните ефекти...Ние даже и не бяхме във Вн, но Момчил я понесе много леко,нямаше Т, както и различно поведение от нормалното

Хайде толкова от нас...

# 186
  • София
Ееее, Тони, видя ли, че и Момо можел да яде.  Hug Стига му се притеснява. Ако ще те успокои, моят мъж не яде плодове и зеленчуци, ама пак човек е станал  Wink Дето се вика, това да му е проблема на детето. И преди съм чувала да се отвори апетита след спиране на кърменето. Ти се поизцеждай, че да не стане беля. Браво, много се радвам за вас!  Simple Smile

# 187
  Привет и от нас  Grinning!
 Първо искам да кажа,че много се радвам за Тони   Hug,дано и като си го прибереш Момо продължите така както при баба!
 После да изкажа огромната си благодарност към момичетата,които ме подкрепиха в този труден за мен момент   bouquet!Благодаря ви милички,че ви има!
 А сега ще споделя и със всички вас каква куха лейка съм и какво си причиних сама на себе си.Та реших аз,че кърмата ми намалява и ще отбивам Весето.Всичко мина добре както знаете.Но защо ми намаля кърмата не се замислих особенно.После започнах да правя поредната си гастритна криза.Реших сама да се лекувам,цяла седмица глад,коремни преси,колело.Резултата беше спадане на стомаха,спиране на болката,но остана едно малко коремче ниско долу.Брей,чудя се аз,спрях да кърмя а цикъл все още нямам вече втора седмица.Купувам си тест и познайте  EFP  newsm09  newsm45.Такъв рев му дръпнах,празници няма къде да ида на доктор.До вторник щях да се побъркам,отивам във вторник при един приятел да правя аборт.Слага ме на видеозона и ми вика :"ама миличка та ти си 18-та седмица,какъв аборт?"  Shocked.Как 18-та бе и хич да не разбера.Ако някъде правят паметник на глупостта мога да се цаня за модел,по-тъпа жена едва ли има.А забравих да споделя,че моя мъж се качи на ТИР и 3 месеца няма да го има,и аз нямах никаква връзка с него.Едва днес ми се обади и успях да споделя ужаса си с него.А той ми се смее  ooooh!.Спокойно бе жена,ще си го гледаме,ама не е ясно с какво.Ние сега едвам се оправяме ,пък с 3 незнам просто.Не ми се мисли,че съвсем изпадам в паника.
  Хайде стига съм спамила темата с мойта куха глава.Весето пък яде много плодове,ама не иска зеленчуци.Та всяко си е различно,важното е да са здрави!
 Целувки на всички!

# 188
Съни обичаме те миличка  Hug  Heart Eyes Винаги можеш да разчиташ на нас   bouquet
Много заразно стана в тази тема... айде моля следващите да се отчитат Simple Smile 3 октомврийки ще повторят през октомври,....  Heart Eyes

# 189
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Съни!!!

# 190
  • Варна
Съни... Hug Ще се справите...
Весето е още мъничка, ще можеш да ползваш голяма част от нейния антураж за новото бебе...Пък и щом бебето така те е изненадало, чак в 18та седмица да те предизвика да се замислиш...значи е на късмет  Heart Eyes Нали знаеш,че изтърсаците-последните и неочаквани бебета носят винаги щастие и гордост....

Много се радвам за теб, ти ще се справиш... Heart Eyes

# 191
  • София
Съни, миличка.... Hug Hug Hug
Честито ще ти кажа аз. Хич не се замисляй как, кой, с какво и т.н. Както можете да се справяте с две, ще се справите и с 3. Това си е благословия! А ние сме насреща, нали знаеш, с каквото може ще ти помогнем, пък ако ще само с рамо, на което да поплачеш.

Хайде следващия да се отчита  hahaha Ели, ама те щото много готрини излязоха нашите октомврийчета, та за това се подлъгват толкова много от момичетата да повтарят пак октомври  Joy

Тони, нашият момък също яде като разпран при бабите си неща, които не съм и сънувала, че мога да му вкарам в устата. Ама той вече не е така злояд като преди, де. Много се радвам за Момо, ще се справите и с кърменето, ще си прояде и той. Много да го нацелуваш малкия герой.

# 192
Здравейте.
Съни  Hug Ако ти е необходима помощ знаеш, че сме винаги насреща  Hug И наистина - щом чак сега си разбрала, значи е трябвало това бебе да серазвие и да се роди. Ей ама бях права  Wink
Знам, че ще ви е много трудно, но ти толкова оичаш децата и така си мечтаеше за още едно ( пък и дават, че кризата ще е отминала догодина),а и май имш въможност да ползваш майчинството, в размера, в който го получаваше с Весето (питай в счетоводната обаче).
Относно ваксината - СОфко, акоетолковаподуто на мястото на ваксинацията значи е напълно възможно да е кисела от нея. От друга страна ми се струва, ч киселеенто трябва да е постоянно и да не се влияее от това дали е ден/нощ. Напълно възможно е да никне и зъбче или пък някакво дуго неразположение.
Тони, не предизвиквай сама отрицателни емоции. Просто ще трябва да си твърда с Момо като си го вземеш от баба му.Може и да реве една - две вечери, но не му ли мине номера, после и на двамата ще ви е по-леко.
Относно плодовете - аз и сега не обиам плодове, еле пък ябълка. Не мога да се насиля да ям. ТАка че това си е до човек. Ако пие сокове добре. За да не се притесняваш, че съвсем на гладно, можеш да добавяш лъжичка мед - мисля, че ще убие част от киселинността.
Иначе Цецонката расте - все по-палав става и има един такъв хитър поглед "Абе знаете, че съм аз и аз го зная, ама да се правиме, че нищо не съм направил"  Mr. Green
Много е взискателен и настоятелен и науми ли си нещо, това трябва да е. А си мислех, че везните са колбливи и винаги им трябва помощ да вземат решение. Е при нас няма нищо такова - ужасно целеустремено дете, което използва всички възможни способи, за да постигне каквото си е намислил.
ПП. Сега остава и Силвето да се похвали, че с Бойко са сътворили бебе за батко Дени Whistling

# 193
 Еми щом тъй стоят нещата... Съни, не се тревожи мила! Наистина ще са ти от голяма полза мамите около теб! Ще сте голямо и весело семейство Heart Eyes! Та... исках да ти кажа, че те разбирам, защото и Ефата ще става кака. Е аз съм в доста по-ранна фаза. Ние си искахме второ, ама очаквах по-натам да се случи. Преди трябваше да работим почти година, за да се получи, пък сега... от раз направо! Ивайло вика, че съм била разработена вече и за туй Mr. Green . Още съм под стрес и аз.

Тони, браво за Момото! Даваш ми надежда, че може и при нас да се получи. Още се кърмим, а трябва да спра спешно при тия обстоятелства сега. Ивайло вече я приспива, а аз спя в хола, за да не ме цоца и през ноща. Само сутрин и на обед цока още, ама и туй трябва да спре.  И Ефата хич не ще да яде, побърква ме направо. Но поне ябълка с банан яде, попарата сутрин и ... туй то.

Софко и Евата е луда по водата в банята, но за щастие нямаме стълбичка, но като си мие зъбите или ръцете през деня настава дива истерия като я свалям... Ужас е!

# 194
  • Варна
Абе къде се юрнахте с тия бебета.... Heart Eyes Не ви ли се иска другите да са летни(изключвам случайните, при които сезона не се избира)...
Сисито-ако сте в бебеправеж-успех и на теб  Sunglasses

Аз още преживявам на Съни ситуацията, и все си мисля---колко потайно ще е това бебенце, да не се издаде толкова много време..
Съни,със сигурност това ще е различното бебе и ще видиш, колко много ще му се радвате и обичате  Grinning

А днес ме посрещнаха с много хубави новини, Момото снощи не се е будил цялата нощ(а предишните две по 2 пъти) и снощи е вечерял гювеч при това с месо  Laughing А месото....месото ...последно е хапвал като го захранвах с пуешко преди повече от година...

Маняна, от сега си повтарям колко твърда трябва да бъда в събота вечер, да не му позволявам да ме разтопи ...и дано успея, самовнушението върши голяма работа,стига да е на високо ниво... Laughing

П.П. лелеле, докато пиша и още едно бебе се изтърси...Шики-Честито  Heart Eyes  ! Ама вие..сериозно ... Твоето какво ще е -януарче?
Добре че нямам мъж в момента... Laughing
А за Ева-не може ли да ходи на гости у вашите, поне е близо и можеш да я чуваш ?

Общи условия

Активация на акаунт