Милички в чудо се видях снощи.. ;(

• 3 117
  • 36
  •   1
Отговори
Ще ви разкажа какво стана.Приспах малката нали и лягам да спа и аз..по едно време чувам детето плаче и ставам да видя какво става,гледам я цялата червена и се къса да плаче..Взех я дадох и вода и си викам че е жадна,но тя не искаше да пие и продлъжи да плаче..Много се уплаших викам си какво у има на това дете,какво го боли,какво му стана...Барнах я по челото тя цялта гореше,измерих и темпетарурата 39 и няколко десети,викам си край майлкото няма да изкара сутринта..Мъжа ми беше нощна смяна и аз нали имам шофьорска книжка викам си тръгвам към спешното отделение..Увих я с чаршав с оцет и одеало..Чаршафа с оцета се сетих за него,защото и на мен са ми слагали като бях малка..Отидохме и прегледаха я,биха и някакво лекарство и ни казаха какво да вземем от аптеката и тръгнахме..Снощи вечер не съм мигнала,прибрахме се,приспах я и цяла вечер седях до кошарката и да я пазя  Cry smile3518 За първи път ми се разболя детето а е на 8 дена,направо в чудо се видях с нея,толкова много се уплаших..Какви ли не мисли ми минаха през ума докато седях до кошарата и..Ще побелеят косите ми с тая моята щерчица,така ми изкара акъла,дано не се повтаря..След малко мисля пак да ида да  я проверя..Някой от вас имала ли е подобен случай,много ме е страх  newsm45  love001 Ill

# 1
  • София
Миличка, представям си какъв кошмар си преживяла. Стискам палци всичко да е ок и да не се повтаря Hug

# 2
  • София
Бебенцето е мъничко. Бих ти препоръчала да направиш и консултация с педиатъра. Да прегледа основно детето.
Синът ми само веднъж е вдигал висока темп. Дъщеря ми обаче вдигаше доста често. Не е минавала 40 гр., но и аз по нощите съм тичала до спешното.
Добре, че си се сетила за някои мерки, които се прилагат в такива случаи.

Дано не се повтори. На теб ти пожелавам да нямаш повече инциденти. И да ти напиша да се успокоиш едва ли ще стане, но ти го пожелавам.

# 3
Само се успокой, да си толкова стресирана не е добре и zа теб, и zа детенцето  Hug
Единствено не zная (не ми се е случвало), дали е добре на толкова малко бебенце, да се сваля Т° по такъв начин, с чаршаф с оцет  Thinking Дано са ти дали добри съвети в болницата и всичко да се оправи  Peace

# 4
Ох, милата, какво ни е на нас, майките, само ние си знаем... За съжаление не мога да ти помогна със съвет, но я заведи при предиатъра ви - да й пусне някакви изследвания - може да се открие проблема. Много е мъничка наистина, но дано всичко да е наред  Praynig Дано изкарате по-спокойна нощ и пиши как се развиват нещата при вас  Hug

# 5
представям си какво си преживяла  Hug но недей с тези черни мисли, опитай да бъдеш по-спокойна! Като я заведе в спешното какво казаха лекарите от какво е вдигнала тази висока Т? Бързо да преминава каквото и да е и за напред да нямате такива стресови ситуации Hug

# 6
Да не би да е жадна треска? На кърма ли е?

# 7
Скоро слагали ли сте ваксина на бебка? Така вдигната Т. без други симптоми е странно...
Съжалявам за преживяното, от сърце ти желая да не се случва пак Praynig

# 8
Не ми се е случвало с такова малко бебе, но разбирам какво ти е. Побърквам се само при мисълта затова. Дано всичко да е наред с бебка и случката да не се повтаря. Hug

# 9
  • София
Не знам от къде ти е хрумнала идеята за чаршаф с оцет И одеяло, но... не ми звучи смислено.
Това с чаршафа се прави при Т о/о и над 40 град - и се прави с мокро със студена вода одеяло - не дай Боже някому да се налага да стига до там. С одеяло се завиват децата ... и големите... при нормална до умерена Т. При 39 градуса просто би следвало да заведеш бебето на лекар - ясно - като го облечеш сравнително леко за сезона...
Иначе наистина много неприятно - да се разболее толкова малко бебенце, но... какво да се направи - случва се понякога. Дано да е за последно.

# 10
  • до една звездичка
И аз знам, че до чаршаф се прибягва в доста по-тежки случаи с много по-висока Т, но... както и да е.
Бебето ти е малко, била си сама, представям си какво ти е било.
Дано не се повтаря и вече сте се успокоили.  Peace

# 11
  • София
Като една майка е в подобна ситуация може и чудо да сътвори Simple Smile
Аз веднъж само съм увивала с чаршаф и хладен душ съм правила, на щерката. По надолу бях писала, че щерката не е минавала 40 гр. Но не помня. Моя мъж твърди, че точно при случая когато съм я увивала с чаршафа Дияна е минавала 40 гр темп. Може и в шок да съм била тогава, не помня. При 39,3 тръгнахме към спешното.

# 12
Леле направо изтръпнах ,представям си какъв шок е било за теб ,толкова мъничко бебенце.И аз знам това с мокрия чаршаф с оцет,/това наистина сваля температурата ,но не знам за оцета и бебешката кожа, и шока от сгрятото телце и студеното /но в този момент едва ли си мислила за това , милата .39 грдуса е много висока температура за толкова малко бебе ,даже казват ,че за новородено над 38 и нещо.ДАно всичко се оправи и не ви се случват такива екстремни ситуации вече Hug

# 13
  • Бургас
Изживяла си голям кошмар.Направи си една консултация с педиатъра,основно да прегледа бебенцето.
Сега видях,че си от Бургас,ще ти пиша на лични.

# 14
  • София
Охх милата, само ти си знаеш какво си преживяла.

При мен се случи подобно нещо , но бебето беше на 20 дни.

Вдигна 38.5 Т без видима причина. Тотално ошашкана бях, говорих с педиатър по нощите (не нейния педиатър) давах лекарства за понижаване на Т, следях я цяла нощ. На сутрината звъннах вече на нейната педиатърка, жената дойде за половин час, накара ми се, че не съм се обадила снощи на нея, въпреки късния час, прегледа я, изписа еферелган сироп и каза че това се дължи на претопляне на бебето. Някой доктори го отричат такава висока Т да стане от претопляне, но аз твърдо и повярвах, защото още след първия еферелган и Т спадна и повече не сме имали проблем. Предния ден беше един хубав октомврийски топъл ден, но аз я бях извела леко казано дебело завита, омотана със шапка.... Тогава запомних, че претоплянето е много опасно, може да се обрине, да вдигне Т да почне да повръща.

Как сте днес?

Общи условия

Активация на акаунт