РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ 4

• 134 921
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • FRANCE
fiesta много благодаря, направихме си с девойката чорапено бебе, остана тя да му изрисува лицето и ще го снимам Simple Smile

# 586
  • около ВАРНА
ето главата на моята кукла -страшилище ( какво исках да стане а пък то какво се получи smile3532 smile3515

# 587
  • Горна Оряховица
Ухаааа, Страшилан най-страшен!!! Браво! Малко ми напомня за Баба Яга, но пък с тази коса, по-скоро ми прилича на момче, може би ,ако е за бабичка ще и трябва една забрадчица, ама тя пък ще скрие страхотната косичка, абе незнам какво е ,ама хубаво, то по-скоро грозно трябва да се каже в този случай, ама изработката е добра   bouquet
Очите от някакви копчета ли са? Аз вече с тези очи май прекалявам, но последната ми кукличка е готова , ама с очите се изложих, исках да ги избродирам ,но не се справих, а разшиване няма. Утре ще гледам да ви я покажа. Детето много я хареса, каза че ще пътува с нея Simple Smile

madame , радвам се че сте се забавлявали Simple Smile Гледах сега при рускините още една малка кукличка,която ми хареса:

http://olyaruss.com/view_post.php?id=159

А и в сайта има други много интересни неща...

Pinkito  още не съм срещала момченца из нета, ако видя ще пусна линк Simple Smile

# 588
  • Горна Оряховица
Най-накрая успях да щракна няколко снимки на куклата, заповядайте:

Тъй като е малка и слабичка, моята дъщеря я разнася лесно навсякъде и е много доволна. Както ще забележите няма нос и обувки, но и без тях ще мине, нали си има гащи и гердан  Joy

# 589
qni4ka05, страхотно е страшилището! Чакам да видя и тялото. Simple Smile

fiesta, много е хубава куклата. Най-важното е това, че дъщеря ти я харесва. Може ли да ти предложа нещо за очите, което ще ги направи 'по-живи'?

Аз снощи довърших втората от двете кукли-сестри за моите дъщери-сестри.Simple Smile
Ето : Ема и Герда

# 590
 newsm44 qni4ka05 много ме кефи това грозниче,ще чакам да видя и тялото  newsm44

# 591
fiesta , много е сладка кукличката. И моите девойки имат по един кукленски опит с чорапи, ноооо никак не могат да се мерят с вашите.

Ивиче, влюбена съм в Ема и Герда, толкова са живички

qni4ka05 , много интересно и много смело... мен наистина ме плаши Laughing

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 11:47 от МИШЕЛ

# 592
  • Горна Оряховица
Ивиче , разбира се , че може да ми предложиш идеи за очите, нали аз вече няколко страници хленча с тези очи Simple Smile "Сестричките" ти са много сладки и  изглеждат много мекички, сигурна съм , че собственичките им са също толкова сладки и мекички  Hug
 Всъщност ми се искаше да си направя една кройчица за кукличка и после да ми бъде лесно да шия такива кукли, за да мога да отделям повече време на дрешките и аксесоарите. Затова за тази ползвах плат от един бял чаршаф, колкото да си определя големината и модела, ама като започна моята щерка да разнася голото тяло, то срамота така и реших да и стъкна една рокличка, а без коса неможе и така  от една проба излезе тази кукла.  Та мисълта ми беше, че може и да не вложа повече труд в нея, но за напред ще ми е полезна всяка информация за очите и всякакви други хитринки и линкове с уроци приемам с голямо удоволствие  Peace
Искам да ви попитам и нещо друго как закрепвате главата към тялото, на моите гушките им все са зле, то гердани , шалове мога да сложа, но гледам че на вашите са перфектно зашити.

# 593
  • около ВАРНА
ФИЕСТА  очичките ги правя от копчета - като тези на  СТРАШИЛАН  (  много ми хареса името - кръстнице) . На някои кукли от плат им ги избродирам като тази    и ето тази 

# 594
  • FRANCE
Да се вметна на тема "очи". Преди време когато действах по-активно с куклите една мацка от бродиращите ми беше дала съвети. Цитирам я :"Аз бих ти препоръчала да ползваш "контурен" бод - за да очертаеш очите и миглите и после "гладък" - за да запълниш склерата.... можеш да направиш зеницата очертана с контур върху "гладкия" или още преди да запълниш окото да си очертаеш зеница и отделно да я шиеш с друг цвят....можеш да сложиш и френски възел - за блясък ....

(виж тук :
http://stitchaholik.narod.ru/stejki.htm    -някъде към края на страницата е "Satin stitch -Гладь "
http://www.dimentions-crafts.com/tipshtml/satin.html )"

Мисля че ще е от полза

# 595
Всичките  идеи за очите са хубави, може да се пробва всяка в различен момент за различна кукла.

Аз конктретно за готовата ти кукла, fiesta, бих предложила да й избродираш лекичко ириси. Това според мен ще 'оживи' очите. 

Иначе за това как да е прикрепена главата - единият метод май е този на валдорфските кукли.
Аз лично съм слагала палка на детско барабанче, което да играе ролята на импровизиран 'гръбначен стълб'. Simple Smile

# 596
Страхотни са новите куклички!  Hug Страшилан е много готин, и двете сестрички са много нежни, особенно с тези нежни ръчички и крачета.... Hug  Браво мо момичета !  Hug

# 597
  • Горна Оряховица
madame , втория ти линк не ми се отваря...

# 598
  • около ВАРНА
Ето го и него страшилан  с тяло и дрехи
  както се вижда остана само ръцете да довърша

НА СТРАШИЛАН  приятелчетата

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 15:25 от qni4ka05

# 599
qni4ka05  страхотех е страшилан те и приятелчетата са му такива бе.....Разсмя ме и се сетих че можехме да ги сгодим с моита глава която така и си няма име.Щеше да стане голяма мацка и страхотна двойка със страшилан..... newsm44
Аз не съм творила скоро на моменти съм.Днес ми е ден за спане такова спане не ми се е случвало от незнам си колко години поне от три Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт