Първият рожден ден на детето - моля споделете как беше при вас

• 5 724
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
  • до една звездичка
В задушеВна домашна обстановка - с баба, дядо, вуйчо, каките, тортата, балоните...  Crazy
И без друго на тази възраст всички емоции около приготвленията и самото честване бяха по-скоро за мен.

# 46
Беше в къщи . Точно се бяхме нанесли в новия апартамент . Украсих с балони / особено по стълбите , мезонет е / и с шарени пеперуди . Гостенчетата бяха все на такава възраст , предимно лазеха върху огромния килим . Имаше специално бебешко меню - сокчета и пюрета Хип , бебешки бисквити и кремчета . С родителите си седяхме спокойно на масата и хапвахме , защото девер ми и етървата поеха ролята на бавачки и така  HugБеше страхотно , не съм се натоварила изобщо , снимахме бебоците с камера и т.н.

# 47
Беше в заведение с градина. Избрахме мястото хем да сме на открито, хем масите да са под навес, ако случайно завали дъжд (РД ни е на 20 май). Поканихме гости за обяд в 13 ч. Заведението ни е квартално, на 5 мин. от дома, идеята ми беше да се прибера набързо с детето, ако на него много му се доспи и измори (това не се случи). Изкарахме до към 18 ч.
Имахме гости около 15 възрастни и 6-7 деца на различни възрасти. Бяхме резервирали цялата градина за нас. Бяхме избрали и поръчали менюто предварително, иначе щяхме много да чакаме докато приготвят и поднесат храна на всички едновременно. Менюто беше: шопска салата и топли мезета, избрани от нас, после плата с пилешко и свинско на скара с гарнитура картофи, алкохола по избор на гостите. Тортата ни беше от "100 грама сладки", от сладкарницата я доставиха директно в ресторанта същата сутрин. Извън това меню гостите си поръчваха допълнително кой каквото желае, основно децата се възползваха от тази опция.
Украсата беше професионално направена от жена, на която платихме 20 лв. да го направи (чрез управителя на ресторанта, той ни я препоръча). Много добре се беше справила (много балони, украса на масите, висящи надписи и т.н.). Цветя не съм поръчвала, защото знаех, че гостите ще подарят много.
Децата тичаха и возиха моето в количката. Дъщеря ми беше току-що проходила самостоятелно и се клатушкаше смешно. Децата се забавляваха кой както намери. Градината на ресторанта е вътрешна, което е много добре откъм сигурност на децата, обезопасяване и контрол върху тях. За дъщеря ми си бяхме занесли столчето за хранене (нашето е пластмасово, сгъваемо, тип "седалка"). Снимахме мероприятието с камера. От време на време си гледам видеото, много ми е драго.  Simple Smile
Като цяло изборът ни се оказа чудесен - и времето, и мястото, и начина на празнуване. Тази година мислим да повторим пак там. 

# 48
  • София
При нас имаше едно бебешко парти вкъщи и след това роднинско в заведение Grinning Домашното парти си беше голяма веселба - 7 мъника на една възраст, едни вече проходили, други още не - направиха апартамента като след бомбандировка, но опредено си заслужаваше - децата се забавляваха, а нали веселбата е именно за тях Grinning Украсата беше от балони и парти аксесоари (шапки, свирки, надписи...). Менюто - сандвичи, ядки, бисквити, солети и торта.

# 49
Първият рожден ден беше домашно бебешко парти с няколко малки гостенчета също на 1 г. За украса имаше балони и малко парти аксесоари. Менюто включваше солети, хапки, бисквити, дребни сладки и торта.
Следващите 2 РД ги празнувахме в заведение, с нейни приятелчета и родителите им.

# 50
ние не искахме голямо парти, а един семеен празник за нас тримата. украсихме си вкъщи. подарихме подаръка. духнахме свещичката и се снимахме с тортата. после отидохме на зоологическа градина и след това на ресторант. бяхме с една моя приятелка и 3год и син. след обяда в ресторанта бяхме на люлките в градината на ресторанта. скромно но от сърце  Simple Smile
може да не е било голямо парти,но пак няма да го забравя. направихме го така както искахме.  Flutter

# 51
  • София
Аз пък бях решила да направим два празника. На самият ден си бяхме само тримата, разхождахме се, играхме си и се подготвяхме. Следващия ден беше обяд с роднините, дойдоха 10-ина човека вкъщи. На по-следващия събрах форумските майки и бебоци от отчетната. Малко бях надценила възможностите на иначе не малкия ни хол, нооо се получи много весело - имаше 10-ина дечица на годинка+ толкова майки и няколко татковци. Съответно и тортите бяха две. Украсата - балони и голям надпис "Честит рожден ден!" на прозореца + няколко парти шапки и т.н.

Празника беше общо взето за нас. На годинка не разбират почти нищо, даже ако ти е по-срамежливо детенцето, може и да не се чувства особено комфортно в тарпаната  Laughing

# 52
Градинско парти у дома. Имаше клоун-жена и фокусник /семейство познати на свекърва ми/, бях поръчала кетеринг, а от фирмата предлагаха и услугата украса на мястото на партито. Имаше 12-на деца на възраст от 6 м. до 10 г. Акцент бяха децата и партито беше основно за тях. Дъщеря ми обаче ходеше от близо 3 м. и това оказа влияние на участието й в празника.

# 53
И при нас беше градинско парти, но в заведение, беше прекрасно. Много гости, храна, напитки ! Събрахме приятели и роднини заедно ! Стана хубав празник  Grinning !

# 54
  • Пловдив
Ами ние го разделихме на две: точно на деня направихме "парти" с балони, торта, детски сандвичи и т.н. с малко хора и семействата ни в къщи. Беше весело и съобразено с режима на малкия. А другото събиране беше нещо голямо, защото решихме да го съчетаем с кръщенето на детето и на мъжа ми /защото и той не беше кръстен, та двамата накуп Wink/. Второто беше в ресторант с доста повече хора и беше вечерно. Ако зависеше от мен, щях само детското да направя, но свекърите, които уважавам страшно много ме помолиха да го направим по тяхно желание и аз се съгласих. В крайна сметка се получи страхотно и в двата случая. А на второто малкия стоя с нас в ресторанта до към 8:30 и след това майка ми го прибра и го приспа тя.

# 55
  • Плевен
На каката първия РД се падна в събота, а и е хубав празник - денят на Св. Александър Невски, затова съчетахме рождения ден с кръщенето. След това бяхме ангажирали ресторант в плевенския парк Кайлъка, навън в градината, беше топло, наехме и диджей. Бяхме поканили доста близки - около 40 човека бяхме, но беше много приятно - танци, балони, детска торта с Мики Маус. Много хубави спомени имам. Малката проспа един сън в количката и после беше свежарка.
Сега, за второто още го мислим, че се пада през седмицата, а пак ми се иска като първия път. Ще следя темата с интерес  Simple Smile

# 56
  • Русе
Беше вкъщи, понеже е зимно бебе. Бяхме ние, бабите и дядовците. Украсих хола, приготвих всичко, поръчахме торта, а сутринта преди партито я водихме да я снимат във фотото. Реших началото да е в 15ч, защото тогава я родих, а и за да свърши по-навреме, но продължи до полунощ. Беше весело, дъщеря ми не се изнерви, понеже беше само с най-близките си хора. Догодина живот и здраве, смятам да е в детски клуб с други майки с деца.

# 57
При нас беше много спокойно понеже малката точно тогава беше болна и се събрахме само роднините вкъщи, без други деца  Peace Имаше салатки, мезета, пилешко, а за десерт свекърва ми беше направила много приятна домашна бисквитена торта без шоколад  Peace Малката спокойно си хапваше от всичко  Peace

# 58
Едно парти с възрастните роднини,и едно парти с дечица.Това с роднините-точно на рожденния ден,вечеря вкъщи,а детското-в почивен ден,следобяд,в детско клубче.Така само на първия рожден ден,всеки следващ-само с дечица,извън вкъщи.

# 59
При нас съвсем наближи, а аз все още обмислям.  Crazy Не съм решила дали да каня няколко майки с деца на нашата възраст на деня в събота или в понеделника след датата, както всяка седмица се събираме по принцип. Те са празнували с роднини на деня, а седмичното ни събиране си беше както винаги. Но ние нямаме роднини тук (само свекитата) и .... на мен пък ми става мъчно от този факт и ... аз не знам как ще процедираме.
Единственото, което съм решила е, че ще и правя торта, която и тя да може да яде.  Wink Бибона, намерила ли си подходящи рецепти?

Общи условия

Активация на акаунт