~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 448
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Ей, Шиланче, все на теб ли? Ама като натурата е отредила да си  крехка и нежна ... Обаче за подсилване - кажи на баба ти да ти набере коприва, да я изсуши, да я стрие и смеси с мед и всяка сутрин да хапваш по една голяма лъжица. А и  счукани орехи може да ти сложи вътре.

Аз няма да пиша много  Mr. Green, а и тия дни сигурно пак ще пропусна, че нещо не ми е добре- очите ми сълзят и ме болят, а от там и главата. Така, че утре съм в отпуск и ще е ден без компютри за мен. Искаше ми се и днес да си тръгна по-рано, ама шефа се направи, че не ме чува  #Cussing out

Хайде, хубав ден и до скоро  Heart Eyes

# 121
шило  Hug от сега заръчвай на свеки да търси филипинки  Grinning ,асмо че не знам в Хасаке дали има  Thinking

амалче пепел ти на устата,вяран е приказката на чужд гръб и 100 кг зимнина са малко  Mr. Green .Не бе бяхме на гости,после в мола,та така.

Цитат
А да и да не забравя да благодаря специално на Сирия и Ливан, че наистина само те са оставили шанс на арабското и мюсюлманското да съществува (нищо, че и двете държави не са коренни  араби  Mr. Green ).

А сега народе ,де що има сирийски и ливански снахи,признайте си -какви всъщност са мъжете ви  Mr. Green. шило ти си привилигирована,поне твоят е с признат прозход. bowuu
Така че,Амалче -този сириец ,който ще купува отбора,всъщност е англичанин под прикритие  Flutter

Сега ще ви дам линк към един пътепис за Сирия в 2 части ,авторката всъщност почти нищо не е видяла  Laughing,а някой от нещата за които пише направо ме изумиха  Shocked Shocked Shocked ,яко сме се смяли с няколко приятелки,на които и пуснах линковете.

http://www.capital.bg/light/mesta/2010/03/25/878594_damask/?p=0#addcomment

http://www.capital.bg/light/mesta/2010/04/02/881414_siriia/

Днес имах малко повече време ,та се поразчетох из темите  и пак забелязах една тенденция,при спор в определна тема,понякога една от спорещите страни ,за да урепи своята позиция ,си прави нова регистрация и пуска постинг/и в своя полза . Mr. Green

# 122
АС, много се радвам, че ви хареса предложението ми за вело трип. По разказите, които съм чувала, освен ползата от спорта, движението сред природата, друг плюс е възможността да се запознеш с нови хора, да се забавлявате заедно. На момичетата със сигурност  ще им хареса Hug А дано в Йордания случите на по–хубав нет от сирийските съседи, защото ще чакаме от твоите интересни разкази   Hug

Ве, пътеписът, който си пуснала според мен много точно описва начина, по който европейкта вижда*възприема Ориента при първата им среща. Нормално е да не вижда с очите на местните хора, все пак впечатленията са много повърхностни. Но и двете части имат много красив финален параграф.  Peace Особено описанието на сирийската храна в първия разказ, тъкмо съм вечеряла, но пак ми се прияде... Blush

Алверка, надявам се възможно най–бързо да оздравееш. Сега се пази и дай пълна почивка на очите  Praynig Hug

# 123
                   Привет арабски кокичета !
             Честити придобивки на Сафар и на Алверината Щерка  Heart Eyes
          Ве - съжалявам , ако с нещо съм те засегнала  Hug
         Аз наистина имах напредвид затварянето на буркани за зимата.  Peace
          Да попитам ,защото ми е интересно.Там правила ли си лютеница ?  newsm78
          Въобще харесват ли нещо от нашата кухня , и какво. И кое ястие е най-известно?
          Шилан- скорошно оздравяване  Praynig Наистина липсваше  Heart Eyes
          Алверка - и ти се оправяй скоро. Praynig Това с очите е много
          неприятно  Hug
         Мария - да се гмуркаш и вместо мен.Че аз имам страх от такива
          дейности ,като плуване и летене . Sad
          АС -ако се навиеш на целия екскурзионен план , и аз може да се
          пробвам да дойда.Тъкмо няма сама да си в жегите  Grinning  Ама преди това, ще трябва да оберем
          наистина някоя банка. Mr. Green
          Амалче -  мерси за кафенцето. Ако не ме е срам, ще изпия всичко,
           че напоследък никак не мога да се наспивам.И имам нужда от големи дози кафенце , за
           да съм адекватна. Grinning
           Тази седмица ни е страшно напрегнато.
           Мъжът ми има сериозни проблеми в работата, вечер се връща със вдигнато кръвно.И най-
           малкото нещо го вади от равновесие, и познайте кой го отнася. Sad Ама ще го изтърпя ,няма
           как.
          Утре с малкия ни викат в болницата ,ще ни правят проби за няколко вида упойки.Уж само
          щели да го драснат по ръчичките , ама ...ще видим. Не ми се мисли  ooooh!, утре половината
          град ще разбере че сме в болницата.  ooooh!
          Ех, да можеше и аз да си взема една филипинка  Crazy
           Хайде ,лека вечер момичета .  bouquet До утре  Hug
         Айа-  Hug заедно сме писали   bouquet
          Липсващите ,бързо да се разписвате ,че ще пиша двойки и отсъствия.  Twisted Evil
           Май е време да направим нещо като училищен дневник , и училищни глоби.Така по малко ще   
          отсъстват, и повече ще се разписват.         Mr. Green                 

# 124
Саида, такова нервно стана времето. Sick Хората не бяха така преди, но ние това си го знаем. Peace
Пробите за упойки наистина се взимат с драсване и после се поакпва от упойката. Викаш целия град, поне е по-малък, а при нас цяла София ще разбере, че на баткото утре ще му взимат и на него проба за манту. отсега съм се притеснила как ще се излагаме. Rolling Eyes Не, за зимнината се пошегувахме, че просто е различна. Peace
Много хубава идея с дневника, ама мнго черно точки ще има. Mr. Green

Шилото, корава душица ис, ей, нищо, че се оплакваш само. Mr. Green

Ве, ако имаше как, щях да помогна с баклата, уви, онлайн още не е възможно. Mr. Green Не съм присъствала на оравенето на макдус в Сирия, но си мисля, че е като на село - събират се всички и правят днес на този, утре на озни. Peace
За статията отразява и определени реалности като населемостта на Дамаск например, но начинът на изразяване на моменти е определено презрителен, многоо типично за "крехките" европейци, като че ли арабите са някакви колоси и извънземни. Sick
За мен Сирия независимо, че подобно на повечето арабски страни не може да се сравнява по вид политическа система с тази на запад наистина води една праволинейна външна политика по отношение на важни регионални и международни въпроси. Peace

Алвера, нека си починат очите ти, разходи се сред зелено, лягай сии по-рано, прави гимнастика, ще се почувтвтваш много по-добре.

Дуа  Hug Hug

Айа, растат феновете. Peace

# 125

Къде сте, принцесини ..... Лю.....

Амал, много мило, че винаги се сещаш за всички...От доста време не следя редовно арабската тема, по-точно откакто майка ми си замина и ме остави сама да въртя къщата  Sad  Е, отвреме навреме надниквам, задължително преглеждам твоите постинги, да видя не си ли препоръчала някой филм, че и филми да търся май нямам време....Другите ми сънароднички, които пишеха тук Тес, Панда, Рени, и те май са доста заети, рядко се вясват дори в пакистанската....

АС, успех на кандидат-гимназистката, сигурна съм че ще се справи отлично с такава мотивирана учителка до себе си

Шило, винаги съм твърдяла, че си survivor.

Maria Hadd, добре дошла, ако има други новодошли, и на вас   bouquet

Вещи, нямало ли е скоро желаещи да те прекръщават, скучна си ми вече с този ник и този аватар.

Йоли, името Pashazadeh дали е персийско?

Айа, показа ли се най-после германското слънце?

Арабки ненагледниHug

# 126
  • София
Я да взема да се разпиша, докато съм намерила свободна минута и съответно да се оплача. Rolling EyesМислех ,че каката като отиде на зелено, малките без пубертетския дразнител ще се държат по-прилично и аз ще успея да си почина.Напразни надежди.. SadЕдна от близначките днес в час по физическо се изтръсила и сега си идваме от Пирогов с поне един килограм допълнително тегло, тоест с гипс.Пукнала си е кост при китката.Но нещото, което най-силно я разстрои не е болката, а  фактът, че няма да участва в пиесата и народните танци, които са част от концерта, който готвят вече цяла учебна година.В добавка другата близначка кашля като съдран чувал броени дни преди особено важно участие на вокалната група - съвместен концерт с Акага. ooooh!А за капак, таткото ми свирна по Скайпа, че трябва да успея максимално бързо да се транспортирам до Атина, тъй като разни документации трябва да получа лично и във фиксиран срок.Та трябва да тръгна утре вечер и да оставя майка ми в подобна ситуация с двете калпазанки. ConfusedСкапа ми се настроението отвсякъде.
Четох всички постове по-горе, ама нямам нерви сега да пиша.
Поздрави на всички! Heart Eyes

# 127
Алвера,хапвам си копривка,ама сега нали лошо времето, няма как да се бере.А купена не обичам,щото  не знам от кои гробища са я брали  Twisted Evil

Саида,
следиш ли темата за Листопада още? Там съм те мяркала преди. Интересна е, но уви, нямам физ. възможност да я чета.

Даже ще ме извините, ама няма как да се върна да наваксвам старите теми, нали все лежа... Та не знам кой се оженил, кой се развел, коя е яла бой от арабина си и т/н  Laughing

Ние привечер уж за фритюрник отидохме, а се върнахме с тефал актифрай...  СКъпичка е,ама дано оправдае средствата. Пържихме картофки, харесахме ги.
Моя нали е с язва,  във  фрит=рника се застоява мазнината, ще го боли стомаха ощеповече. А на тая джаджа нали и манджички става да се готвят.

АМал, като спомена магдуз, мн го обичаме,но тая година ми седи почти пълен буркана / огромен буркан/. Много върви със заквасената сметана на данон и черен чай, в   друга комбинация не го обичам освен в тази.

Иска ми се да чета тези преживявания на европейките дето коментирате, ама нали ви казвам, че трябва да почивам повечко...

Теди, в миналото останаха онези времена , когато Шилан вършееше с прахусмукачката по 3 пъти на ден...... Сега едвам намирам сила да изгладя ризите на мъжо.

Пролетта никога не ми се е отразявала добре. УЖ всичко се събужда за живот, аз обаче се изтощавам

Хайде стига за днес

ПП ,Летящия лахмаджун,как не те е срам да се явяваш с тоя ник товъв времена,когато в СФ няма къде да се хапне лахмаджун   #Cussing out Знаех 2 места , дето предлагат,но вече няма. В Студентски отворили, докато лежах в болницата,и тъкмо моя да ми донесе, оказа се, че цялата  компания ги хванало  раздиращо разстройство.  Викам аман-заман, моля те донеси ми въпреки всичко, съгласна съм и на разстройство и на всичко, само и само да вкуся, ама той не се съгласи   Cry  А сега  е затворено, та няма как да си купя 5 лахмаджуна и да се затворя в кенефа, както планирах.

# 128
АС, ooooh! много комплицирана ситуация, най-вече заради провалените планове на децата и травмата . Tired

Лахмаджун, напълно те разбирам и ти проюявам Wink, то човек като има бебе, че и утежняващ фактор (демек батко  или кака) няма как да пише трактати, да бистри задълбочено неща, които и не разбира даже, да прави психологически профили на хората и т.н. все важни форумски занятия.  Mr. Green Аз за какво не бях писала повече от 7-8 месеца.  Rolling Eyes Как е бебка? Сигурно много е пораснала?  Hug

Шилото, ако така честичко ме разсмиваш, аз ще взема да пукна, не ти. Mr. Green

Свеар, Hug Praynig

# 129

Лахмаджун, напълно те разбирам и ти проюявам Wink, то човек като има бебе, че и утежняващ фактор (демек батко  или кака) няма как да пише трактати, да бистри задълбочено неща, които и не разбира даже, да прави психологически профили на хората и т.н. все важни форумски занятия.  Mr. Green

айде бе кво се оплаквате от реални бебета и батковци, хората с виртуални роднини успяват да се вместят и списват  сносно, ама на вас кой ви е виновен като не сте всестранно развити ерудити, та се оправдавате така  Mr. Green  За мързела няма оправдание   Naughty Naughty Naughty
АЗ съм жив пример, ходех на работа,скъсвах се да домакинствам,да готвя, но въпреки всичко успявах да пиша по форумите,толкова много,че накрая обърках коя регистрация и кое айпи за къде беше  Crazy  И като награда за наполеоновските ми способности ,получих дълъг бан  Crazy

А сега съм стара и болна, и едвам кретам.... старост=нерадост.Явно е верно,.че семейния живот изтощава. Друго си е да необременена момичка Heart Eyes

# 130
          Шиланче старая се да следя темата за "Листопад",но вече много рядко
           пиша в нея. Стана ми някак противно , откато влязох в спор с една съфорумка.
           Изказах мнително мнение ,относно смс-те за децата в Хаити.И открито заявих ,че едва ли ще
           пусна такъв ,защото не вярвам парите от тях да стигнат до тези нещастни дечица и хора.
           Както и се оказа ,след предаване по Бтв / Бтв Репортерите /  Wink
           По тази причина бях охулена , кълната и прочие.
           Освен това ,там се е заформила групичка,която комуникира единственно помежду си.
           И такива гости ,като мен,се пренебрегват. Mr. Green
           Иначе следя с огромен интерес сериалчето,харесва ми.А и се наслаждавам на районите
           ,които показват от Инстанбул.  Laughing

# 131
саида  Hug Дано да се оправят нещата с мъжа ти и с детето  Praynig Praynig Praynig .Не,не си ме засегнала .Лютеница веднъж правих ,готово доматено пюре,чушките сама пекох.Обаче се оказа,че тук има пюре от червени чушки,така че ако реша по всяко време мога да си направя.
Мъжо обича лютеница,родата -не,но пък всички обичат баница.Мусаката също е харесвана.

айа не знам ,кой е я е развеждал,но тя не е видяла почти нищо от тук.

лю  Cry Cry Cry Cry Cry Cry ,явно хората ги е страх или пък нещо друго  Thinking Thinking Thinking ,та никой не се е решил да ми сложи нов ник.Но за спорта си смених кожата  Laughing Sunglasses .Как  са  сладурите ? Heart Eyes

# 132

Добро утро момичета  Hug ,сложих закуската ,пък дано се сетите да наминете насам. Grinning

# 133
Ето ме, сутринта таман писах и ни спряха тока за профилактика.
Много обичам такива филйки. Heart Eyes
Обаче си викам Ква е тая овца в темата сега/ Mr. Green

Я кажи в момента текат ли някакви големи строителни проекти в Сирия, строени от БГ фирми? Техноекспорт строй са много силни там, построили са няколко завода и магистрали.
http://www.technoexportstroy.bg/indexdetails.php?menu_id=98
Както и в Алжир, либия, Ирак.

Саида, заинтиргувахте ме с този сериал, нито една серия не съм гледала.  newsm78

АС, как сте? Замина ли? newsm78

Сафар, Никито, не сте се разпсилвали скоро. Ники, с фараона какво стана, ще идва ли?

Еееее, Разан, от 3 г. не мога да те накарам да пропишеш. Mr. Green

# 134
Добро утро,

Деси, честит нов ник, и аз снощи ей тъй се ококорих   #Crazy , викам кой е този Шон, май се зарадвах подсъзнателно, че джентълмен е прописал в темата

Амал, Шилан, хич не го спрягайте моя ник, аз скоро ще го сменям, защото наскоро бях подложена на принудителна лахмаджунена диета и не ща да си спомням....Амал, бебето в моя случай не е голям проблем, но баткото изисква внимание през цялото време

АС, ех родителски неволи...много неприятно се е получило, дано бързо се оправят госпожиците.

Саида, да те питам за Листопад щом си фен...Гледах първите 19 серии в ютюб, но само те са преведени на бг, по-нататък са на турски. Vbox зарежда изключително бавно от чужбина. Имаш ли идея къде мога да продължа да гледам, но по възможност да е директно, без да се свалят? Снощи направих опит да гледам на турски, ама знам десетина думи и не ме задоволяват само картинки, искам да напълно да вниквам в хапливите думи на Ферхондето  Mr. Green

Хайде, приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт