~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 463
  • 747
  •   1
Отговори
# 165

На вкусен чай при вас ме приемете,
и за отсъствието дълго ми простете...

Айа-много е хубава и ароматна темата...подходящо заглавие за отминалите мрачни дни Peace

Момичета,преживях доста голям стрес-но всичко като,че ли се оправи...
споделих на Амал какво ме беше споходило Confused
Беше свързано със здравето на съпруга ми и доста съмнения за нещо злокачествено-но след дълги изследвания,съмненията се отхвърлиха-Алхамдуллилах.
Сега пие разни възстановяващи(имуностимолатори,витамини,хомеопатични),но въпреки,че му препоръчаха почивка-той отново е затрупан от работа ooooh!-разбира се това го радва Crazy

За сериялите-не следя никой турски,въпреки,че има един ,дето го гледам през десет серии Crazy(ама пак съм в час Wink-последния го гледах преди повече от десет дни-но не знам точно името му Thinking-пък е и по арабската ЕМ БИ СИ... Sunglasses
иначе и аз подкрепям мнениято ви,че сюжетите са разтоварващи,топли,
пълни с положитлни ценности ,поставящи сплотеното семейство на пиедестал,търсещи винаги идеалното щастие,което поне на екрана,може да бъде усвоено Flutter
Сериозни теми като религия и политика,са заегнати в един сериял(пак турски)-става дума за Палестина(сигурно сте чули за щума покрай него---но този филм със сигурност не би би излъчен по нашето тв(в бг имам предвид)-първо защото засяга сериозен политически конфликт и е с упрек,който не се нрави на "върховните"и техните "служители"Confused и второ щото сигурно няма да е интересен на всеки Peace

за сега приятен ден-и отново простете Hug

# 166

Добро утро момичета  Hug

дуа радвам се че отново си сред нас  Hug . Бързо възстановяване на мъжа ти  Praynig Praynig Praynig

Лек ден ан всички   bouquet

# 167
Ох, добър ви ден. аз набързо, че както се смеехме на сирийския нет, моя стана още по-зле. От вчера никакъв го намяше, а днес е на пресекулки.  #Cussing out на всичкото отгоре като се обадиш ти казват - ами да, има проблем, като че ли то не е ясно. ама да си компенсират клиентите, щото като не платиш и хоп на първия ден ти режат нета. Crossing Arms

Дуа, слава Богу, че лошото е зад гърба ви вече. Казах ти аз. Hug Praynig И да пишеш по-често. Peace Пиремаме те, приемаме, въпреки, че липсваше поетичния ти талант. Peace

Шон, не мога да рзаделя с това име. Mr. Green Наистина се превръщате в истински зоопарк. hahaha
Срахотни къщи, блазе на на нощуващите там. Heart Eyes

Саида, как е Дана, не е писала скоро. newsm78

Благодаря ви, момичета за споделеното. И аз мисля като вас. Peace Ще ви информирам пак подробно кой е участвал, макар че противниците от сега знам кои ще са Embarassed, каке протекла дискусията и т.н.

Хайде Сафар, Шило, Лили, Ягодка, Свеар, Магда, АС, пакитки 4 броя, Айа зад печката Mr. Green и всички останали Hug

# 168

Лахмаджуннннн, подозирам, че харесваш кака Ферхунде  Laughing Така е, ние интригантките, ако не се подкрепяме, какво ни остава от живота  Mr. Green

Хм, сгащи ме ти...  Embarassed   тайно и се възхищавам и се поучавам от нея, даже обмислях да си посветя ника и аватара на нея, но дълго е, пак ще е трудно да ми викате на галено...

А али Раза не ми прилича на булдог, а по-скоро на плюшено мече, демек симпатичен ми е, но понякога се предполага да изразява силна вътрешна борба или драма, но не може....изражението му е като на....плюшено мече, както казах вече.

А някой ще ме светне ли на кой е свеки Джеврието, че аз съм още на двайсет и някой епизод, и то гледам на пресекулки.

Дуа, много хубава новина, голям стрес е било, но важното, че всичко е минало вече...

Да ви се оплача и аз пострадах индиректно от тоя вулкан....Днес имах час за зъбар, ама тя била някъде на холидей и не могла да се върне заради отменените полети....ще продължавам да дъвча с предни зъби още една седмица  Sad

Мираж, честит ти нов ник, но някак прекалено нежно и поетично звучи за интриганската ти природа...

Приятен уикенд на всички арабелки   bouquet

# 169

Мираж, честит ти нов ник, но някак прекалено нежно и поетично звучи за интриганската ти природа...

Това е за заблуда на врага  Mr. Green

Утре в културният център ще идва външният ни министър ,мислим да ходим,пък и ако премиерът дойде няма да е лошо. Grinning

Днес сме без детска градина,за голямо съжаление на съседските хлапета,бяхме  на пикник.Да се андяваме че дреби след толкова игри ще заспи рано  Praynig

# 170

Това е за заблуда на врага  Mr. Green

Сигурна ли си, че не ти се привижда? Mr. Green

Цитат
Утре в културният център ще идва външният ни министър ,мислим да ходим,пък и ако премиерът дойде няма да е лошо. Grinning

Да не забравиш да пипнеш Супермен. Mr. Green

Рени, как си, видях те? Hug

АС, какво стана, върна ли се?

А дугите пътешественички?newsm78

Ето една интерсна статия за влиянието на турските сериали в арабския сят и бъдещото сътрудничество в облстта на TV между арабските страи и Турция:

Телевизия с турски сериали ще прелъстява арабския свят

Че то ако тук протестират от чисто политическо естество някои хораو в арабския свят освен от някои религиозни кръгове има и от гледна точка на конкурентност. Peace

# 171
амалче кое да ми се привижда  newsm78

То и без този канал ,народа е зомбиран по турските сериали,ако в БГ дават 3-4 наведнъж тук са около 15  Mr. Green

# 172
                  Добър вечер на моите момичета    bouquet
     Дуа -добре завърнала се.  Hug Наистина много липсваше.Слава на Бога ,че всичките проблеми при вас са приключили благополучно.Дано и за в бъдеще нещата от здравословен характер ,да са положителни. Praynig Все пак здравето е най-важно .  bouquet
Амалче - много го пустосвахме тоз сирийски нет, та сигурно е решил да ни го върне  Mr. Green И аз няколко дни имам проблем с нета, така че спокойно. HugОтносно Дана , не е розово положението там. Сега покрай моите сем.проблеми , се чувам по-рядко със нея  Rolling Eyes Ето ,за днес и бях обещала да се чуем по скайп , но пак не се получи.За утре също се съмнявам, защото решихме  с мъжът ми ,ако е хубаво времето утре ,да  заведем  децата на търлата.
И без това много рядко излизаме семейно, или аз съм заета , или мъжът ми.А ако септември месец осъществя плановете си , и те излязат успешни,ще имаме още по-малко такива моменти.
ЛЛ- Джеврието е свеки на Фикрет. С помощта на Нехир, Фикрет се омъжи за един вдовец с три деца.За да избяга от проблемите в сем-то , и омразата ,която в един момент усети.По ирония на съдбата обаче , Фикрет и мъжът и Тахсин , се влюбиха , и една вечер изконсумираха брака си ,макар и в хотел.Щото баба Джваки,направи /прави и невъзможното да ги раздели  hahaha И от там идват и комичните ситуации ,които обсъждаме с Шилан.Макар ,че аз едва ли бих изтърпяла такова свеки EmbarassedТи успя ли да гледаш сериите от някой от сайтовете.Ако не са ти свършили работа ,пиши,ще търся на друго място. Peace
И по някаква ирония , и аз днес бях на зъбар. И в тази връзка ,един виц.
        Кой е най-могъщият човек на планетата ? Зъболекарят ? !
       Защото ,той е единственият човек на земята ,който може да каже на хората ,кога да си отварят
       устата , и кога да я затварят Joy Joy Joy
      Лек уикенд арабски принцеси  Hug  bouquet
 На всички присъстващи и отсъстващи ,много прегръдки  Hug Hug  bouquet Heart Eyes
    Мираж - писали сме заедно. Аз мога да следя и тези 15 турски сериала.
 ако не по ТВ-то ,то да ги свалям от нета.Така и така ,понякога не заспивам преди 03 ч.,поне ще имам какво да гледам. Grinning

# 173
Саида, бях ти писала на лични, не си ли го получила? От последния линк мога долу горе да ги гледам,но на доста големи паузи.

Лека нощ.

# 174
Добро утро, поспаланки.   bouquet

Ми (кодово от Мираж Mr. Green№), приятно посрещане на българската делегация. и да дадеш инфо как е минало.  Hug Дали ще се договорят за връщане на дълга на Сирия?  newsm78

Саида, какво правиш до 3 през нощта? то вярно пране готвене, гладене и т.н. ама лягай с и по-рано че то кога почиваш? И ремонти и децата....Поздрави дана.  Praynig

Дуа, днес сте почивка бандата, затова те няма сигурно.  Hug Ще ми е интересно точно ти какво ще кажеш за обвиненията срещу Сирия за-предполагаемата продажба на ракети Скъд:

Айа, предишният темплейт ми харесваше повече - топъл, уютен, но и съдържателен.  Heart Eyes Hug

Фараонката 1, Никито,
още ли не ти е минало лошото настроение?  Hug

Сафар, Ш и Ш, Свеар Praynig Praynig Praynig Praynig

Днес в БГ е конкурса за Мис България 2010. Като ги дадоха по телевизята изглеждаха си нормални омичета в противовес на нашите"зведзи" от хай-лайфа, които се подуват все повече. Mr. Green В арабския свят пък тези конкурси едва сега набират скорост, интересното е, че понякога счупват стереотипа.  Mr. Green Като наример миналогодишната победителка, сигурно сте я коментирали, мис СА. Тука има анализ на някои стереотипи, но е за по-стар конкурс - от 2007:
http://sabbah.biz/mt/archives/2007/09/30/miss-bahrain-miss-arab- … -and-stereotypes/
Има красиви момичета като се има предвид, че и в БГ не всяко ще отиде на конкурс, а какво остава за арабския свят.  Peace

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 19:41 от amal

# 175
Дуа, като чуя за болници и болести, вече изтръпвам. Добре, че сега всичко е наред и мъжа ти се радва на дечицата.

Ох, освен другите ми болежки,и аз страдам от зъби. Болят ме 3 едновременно, за пломба са,да мине и тази седмица и отивам на стола на мъченията  Crazy

Лахмаджун
, пропусни др. серии, отиди направо на Джибрието. Ако Ферхунде е идеала за снаха, то Джибрие е за свекърва  Twisted Evil
Аз примерно не бих изтърпяла Хайрие да ми е свекърва, по-добре е Джибрието.

Деси, не ми говори за котки. Арабския шейх Абас най-накрая изостави мераците по своя си пол и тръгна по жени. Но една нощ се прибира с разкървавен врат, цялата козина одрана, виси месо, кръв, стана ми зле, за малко да припадна. На др. ден на лекар, упойка , операция, дренаж. Ветринаря вика, ако не сме го отвели щял да умре мъченика за любовта  Twisted Evil

Като беше под упойка беше така жален, с ококорени очи, отпуснат , като мъртав. И повръщаше горкото.
После аз влезнах в болница, а наште го водеха на прегледи и инжекции. Едвам устиска 2 седмици затворен и полудя. Сега пак скита по жени, с тоя оголен врат като лешояд  Sick  Вече му расте козинката де.

А Миша и Гриша са просто уникални, всяка сутрин от 5 до 8 следва борба свободен стил по шкафовете, гардеробите и върху нас. Направо не може да се спи. Комшиите отгоре ни тропат.
  Embarassed
От др. седмица и те ще са командировани при мама и баба, че ми писна от котешки косми в манджата  Confused  Sick

Тая година нещо ни остана много магдуз, не й е сполучлив на свеки тоя път. Жал ми е да го хвърлям, ама просто не се яде  Sad

айде отивам да поспя, и после ще правим толумбички по арабска рецепта- същата като бг дето имам от мама  Joy

# 176
амалче прибрахме се от срещата,започна с малко закъснение но какво и да е ,бяха 2мата министри на Външните работи и на транспорта и туризма.За съжаление не видяхме ББ. Sad

http://www.prikachi.com/images.php?files/1534350Q.jpg

Освен офицалната среща се видях и с 2 съфорумки  Grinning

# 177
  • София
Ей ме на, в цялата ми прелест  Mr. Green.Върнах се от Атина днес сутринта и подбрах момите, много се бяха отпуснали в мое отсъствие Mr. Green..А каката - летовничка все още я тресе купонджийското настроение, ала утрешният пробен изпит по математика бързо ще я свали на земята. Wink
Да ви се похваля, че все пак късметът беше на страната на девойките.Едната, макар и с пукната кост, утре ще успее да  участва в прегледа на театралното и танцово изкуство на столично общинско ниво за деца в училищна възраст.Другата пък, макар и кашляща, ще участва в концерта с Акага.Апропо, събитието е благотворително и е посветено на жените, страдащи от заболявания на пикочнея мехур, в частност от честите изпускания над една определена възраст, за които страдащите жени
за жалост рядко  споделят от неудобство. Peace Концертът ще е в Театъра на армията във вторник.Та утре, макар и да е неделя, ще се сбъркам от кръстосване из София - една ще водя на репетиция,друга в звукозаписно студио, после двете на концерт, каката ще изпратя до СМГ..Няма почивка и това си е. Crossing Arms
Какво да ви кажа като лични впечатления от турските сериали? newsm78 Принципно не ги гледам, но понякога се задържам пред телевизора, тъй като майка ми е тяхна почитателка.
Да, може би отразяват бит, доста близък до нашия.Демонстрират завидно отношение и уважение към възрастните, показват страхотни картини от Босфора,характеризират се с професионална актьорска игра и добре направена музика, но..Винаги има и но, нали така..Някак ми се струват нереалистични. Thinking И това "но" е свързано именно с религията, която малко или много в реалността е тясно свързана с бита им. Тя обаче просто отсъства във филмите, отрязана е изцяло като съставен елемент на турския бит и като че ли това нейно отсъствие е нарочно търсен ефект. Wink Липсва иначе така характерния за Турция колорит, съпоставката между представителите на така лелеяното модерно общество, копиращо западните традиции и  поведение, и верните на религиозните норми и патриархалните нрави хора.Тоест става дума  за  известна едностранчивост при представянето на днешна Турция,преодоляването на която би направило сериалите по-реалистични.В този си вид нещата стоят някак силно идеализирани.Но дори и с този си минус, турските сериали   са несравними   с латино-американските бози, които откровено ме дразнят.  Лично мнение. PeaceНо и едните и другите определено водят до своево рода пристрастяване и заради това се опитвам максимално  да отдалеча децата от гледането на подобни неща.Въпреки че ми е доста  трудна задачата при такава баба-фенка..

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 01:49 от already stubborn

# 178
Добро утро, принцеси. Hug

За масритата един музикален поздрав:
hamada helal

Мираж, Не сте го видели сигурно защото е заминал за Сирия по-късния следобяд, тука откри първенството по шах, на което засега Топалов печели над Ананд. Peace
Иначе в момента в Сирия е и друга високопоставена българка - Ирина Бокова, председателката на Юнеско.  Ще открива център за подпомагане на детското развитие и ще говорят за опазване на историческите ценности.
Брей, Сирия стана много притетелен център за всякакви инциативи. пу пу, да не са ни уроки. !

АС, все пак нещата трудно, но се подредиха. Hug Нали ще качиш после снимки от представянето на щерките? Praynig Бладодаря за споделенето мнение. Hug какво ново по гръцко?

Айа, Дуа, чували ли сте за този абсурд, не може да не сте:
http://www.globalpost.com/dispatch/israel-and-palestine/100218/israel-lebanon-war
Откъс:
Село Разделение - Гажар
Международната гранична линия минава точно през магазина на Ахмед, така че кутиите от Кока-Кола, играчките и тезгяха са в Ливан, но соковете, бисквитите и олиото са на израелска територия, окупирана от Сирия през 1967 г. и след това анексирана. На горния етаж, спалнята на мъжа е в Израел, но ако посреднощ иде да види дали децата са добре завити, влиза в Ливан. newsm78

На всички  Hug Hug

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 15:48 от amal

# 179
Добро утро  Hug

Амал, мерси за кафенцето, определено имам нужда, че тоя уикенд много спя (което е нетипично за мен), та утре как ще стана у 7 не ми се мисли  Whistling
Тук времето продължава да е хубаво, та не се задържаме много вкъщи, по тази и други причини не съм писала няколко дни, но виждам че ДУА и АС са пак тук и то с добри новини!  Hug

Дуа, много се радвам, че тревогите ви са били напразни. 3равето е най–голямото богатство, дано всички ние и любимите ни хора го запазим   Praynig Peace
А за темата, заслугата е колкото моя, толкова и на Алвера за хубавите снимки, и на Амал за поетичното заглавие.  Flutter

АС, успех и  трите момичета  Praynig Peace
3а сериалите и аз макар и да съм гледала само 2 епизида от Инджито, и 3–4 от Листопад, бих се съгласила с вас, че те са хубава, добре обмислена и много успешна туристическа реклама. В което няма нищо лошо.  Peace 4ела съм, че вече организират специални пътувания с корабче, които минават през къщите от сериала, много хора решават да пътуват до Истанбул, именно за да се “срещнат“ с любимите герои и техните “домове“.
А в Арабските страни са хит и мания още преди да дойдат в БГ. Слушах, че дори едно семейство се развело заради героите от филма.  Rolling Eyes

Амал, не бях чула за този случай  #Crazy но и не мога да отворя сайта, защитата на Уиндоуса намира Malware (вирус).

Иначе Мис България е избрана още о т петък, днес само щели да повтарят конкурса, спечелила една брюнетка от София. Хубава е, но сравнение с миналогодишната всяка избрана би била красива.  Crazy
А арабските миски участват ли и на световния конкурс, или организират само локален. Иначе определено това, че победителката е с хиджаб, не скрива красотата ѝ. Макар, че лично за моя вкус, ако момичетата имаха по–малко грим, щеше да е по–добре.  Whistling

Мираж, жалко, че ББ не е присъставал, но все пак е мн хубаво, че има толкова много организирани мероприятия  Peace
Пък вие и форумна среща сте си направили   Heart Eyes

Лек и слънчев ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт