~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 469
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро. Гледам снощи докато сте писалии баш за филма, ние нямахме нет. Нещо като на сирийския взе да  прилича. Mr. Green Аз не съм го гледала. А снощи се опитах и да изкарам сигнал от лаптопа към плазмата и не успях. Shocked Исках да гледам филма The stoning of Soraya M, че се коментира, да Shockedже фризиорката го беше гледала и доакто подстригваше мъжа ми му се караше за действието. Wink Та довечера това ще правя.

И един поздрав покрай това, че слушам и радио сити и ми харесва Ейкън, този път с наше момиче Wink:
Akon & Melisa

Шон, хубаво име, толкова е мъжествено. Mr. Green

Айа, знащи ше отскачаме до Джордан когато нета е зле у нашето село, то и без това е толкова близо.  Peace

Къде сте, дами? Hug

Ягодката и Джи джи съвсем избледняха на хоризонта. newsm78

При нас днес откриват Mall Цариградско шосе, но не мисля точно днес да ходя, че сигурно ще бъде нещо страшно. newsm78

Гуш на всички - сафар, Ш и Ш, Дуа, мм3, Алвера, Лет.лах.,АС,  Тес, Саида, Лили, Рени,  ивсички пропуснати само временно Wink) много слънце и най-вече за Никито. Hug

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 10:19 от amal

# 151
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Привети, арабелки!
Гледам, Амал е писала , и си викам хайде да изпия едно кафенце, нали е почти традиция вече тя да го сервира, ама не   Crossing Arms

Аз си признавам- не съм гледала нито една серия на Листопад, нито пък на която и да била сапунка през последните 3 години. Ни латино, ни турски, ни БГ производство  Embarassed. Ама имам вътрешен потрес към всичко, което е нещо такова.

Аз днес гледам да не прекалявам с компа, така че много  Hug на всички, ще надничам обаче .

# 152
Добър ден  Hug.

Шон дъ Шийп, разбра ли кой ще ви идва на гости в събота Grinning:
http://sana.sy/ara/2/2010/04/21/283921.htm

За незнаещите арабски пише, че било по покана на сирийския премиер и щели да обсъдят сътудничеството между двата братски народа, пътищата на развитието им и разширяването на аспектите им в различни сфери.

Тоз Бойко много се разснова из арабския свят, аз викам да договорят и един евтин полет до Дамаск.

Ние утре се прибираме и аз после поемам към България.

http://www.facebook.com/group.php?gid=115041878524206&v=info
http://svetlaen.blogspot.com/2010/04/blog-post_18.html

# 153
бонжурен, арабкините  Mr. Green

Саида, и аз си падам по Джибрието  Laughing няма друг такъв образ, невероятна е. Все съм чувала за свекървите, ама не мога да повярвам, че някъде наистина може да съществува подобна на нея. Кви ги плещи  Laughing

Лахмаджуннннн, подозирам, че харесваш кака Ферхунде  Laughing Така е, ние интригантките, ако не се подкрепяме, какво ни остава от живота  Mr. Green

Саида, дай тук да си обсъдим сериала, шом в темата не ти се ходи, а пък аз нямам време да следя др теми Sad
Али Реза не ми харесва, прилича на булдог. Хайрието е една дърта шафрантия, все изморена от домакинстване, а все щерките й домакинстват, тя само седи и се вайка и слухти по вратите. ТО в тоя дом подслушването е оснавна дейност.
А пък Шевкет, баба ми му вика Шекер, прилича на плъх , плъшок  Mr. Green
А на Фикрет баба вика Секрет  Joy Али Реза е Али Баба

Деси, порадвай се на новия си ник и го смени в скоро време  Mr. Green  овцата Шон
  Laughing  виж как ни подлъга , че си мъж. Явно сме жални за мъжко присъствие  Heart Eyes ама кво да правят мъже във форуми за манджи, бебета и т.н

Да им е честит на сирийците бат'Бойко  Mr. Green

# 154
Добър ден  Hug.
Шон дъ Шийп, разбра ли кой ще ви идва на гости в събота Grinning:
http://sana.sy/ara/2/2010/04/21/283921.htm
За незнаещите арабски пише, че било по покана на сирийския премиер и щели да обсъдят сътудничеството между двата братски народа, пътищата на развитието им и разширяването на аспектите им в различни сфери.
Тоз Бойко много се разснова из арабския свят, аз викам да договорят и един евтин полет до Дамаск.

Хе хе, Марийче, ще ги учи сирийците на излизане от криза. Wink Ама е хубаво наистина това "завръщне". Peace
Приятен път и леко пристигане в БГ. Колко ще преседиш на родна почва? Че ако успем да органзиираме пикник и маш желание да нисе покажеш може и ти да дойдеш. Hug

Другата пътешественичка Йоли къде зачезна? newsm78

Алвера, има ли ефект очната почивка? Flutter

За арменката - горката, но поне това доказва, че имаме ли цел и гражданско мислене можем да променим нещата. Peace Браво за инициативата.  Peace

Аз за сериала имам двойка.  EmbarassedСнощи таман се нагласих и то бебата почна да рови навсякъде, айде после ходих да чакамм баткото от таекуонд (щоо сменихме каратето) и така.

Айа, виж каква новина от твоя територия.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5485334,00.html

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 17:02 от amal

# 155
шило дай идея за нов ник  Hug ,че нещо ми обедня фантазията  Wink

мария освен да разучим кога ще го водят на Омаядската джамия да минем да го видим Grinning

амалче не съм те забравила.но вчера голяма кака реши че,днес ще кани гости .Та снощи ходихме в мола ,да купувам неща и продукти за торта,защото съществото поиска 2 торти.
Тя утре ще е последен ден на училище ,тук нали в 9ти и 12ти клас имат матури ,та 40 дни преди това учат в къщи.

От снощи си имам полудневна детска градина,вчера като се прибирахме от разходка,на улицата играеха съседските хлапета.Нали знаете тук от малки са по улиците ,а и около нас,къщите са на един род ,така че чужди хора няма ,та дреби поиска да играе и то.Аз на улицата обаче няма да я оставя,та събрах дечурлигата да играят у нас-поне място колкото искаш.Тази сутрин още рано дойдоха,но дреби спеше ,така че когато си тръгнаха големите гости влезнаха малки и така до сега. Grinning
Тук вече забраниха пушенето на обществени закрити места  има и солидни глоби,много ще ми е интересно да видя какво ли ще стане,тук пушачите са много.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 20:29 от Shaun the sheep

# 156
            А добър вечер кокичета  Hug
       Амалче - заинтригува ме с този филм,та взех и си го дръпнах.Сега трябва само време да намеря ,за да го гледам. Grinning
 Алверче Hug приятна почивка от компа.И аз бих искала да си дам почивка от всичко, да се насладя на един така да се каже релакс. Hug
МарияХадbouquet
Шилан - разсмя ме  Joy Ама и баба ти добри прякори е дала.Мнението ти съвпада с моето.Сцените с Джеврие,Нехир и Ахмед ,ме карат да залягам от смях. hahahaНай-големите комични образи в този инак ,понякога тежък сериал.Много добър сценарий,добра режисура и много добри актьори.Все едно гледам на живо,просто показват неща от реалният живот.
  hahaha Ама тази вечер Джеврие беше просто уникална  JoyСтара лисица Joy
Шон - честита ти полудневна ДГ  Grinning  Сигурна съм че можеш да се справиш и със цял футболен отбор от дечурлига  Heart Eyes
И по повод на това , имам идея за новият ти ник.Трябва да е нещо свързано с учителската професия  HugЧестно , аз едва ли бих се справила с толкова много деца на едно място ,нямам нерви за това.То моите ми стигат Twisted Evil
Пушачите и тук са много , ама не вярвам да има ефект, ако въведат забрана като при вас.Днес четох ,че са внесли предложение, в нощните заведения тази забрана да отпада след 22ч.За да не западне бизнеса  Laughing

Лека вечер момичета .До утре ,на вкусно кафенце Hug

# 157
шило дай идея за нов ник  Hug ,че нещо ми обедня фантазията  Wink

в творческа криза съм, не мога да мисля. Пък и нито съм поп, нито попадийка  Mr. Green
Споко, като му дойде времето,новия ник сам ще те намери  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Саида, тая вечер Джибрието ми изпълни душата  Crazy Колко беше сладка като цъфна на вратата с тва "Сюрприиииз"  Joy  и като каза на Седефчето "я и клечката е тука"  Joy
Ферхунде го загази завалийката  Cry

Тоя тефал актифрай нещо не ми уйдисва, прецакахме се  Confused  аз съм виновна , викам на моя, дай да се храним здравословно, да не се гътнем и ние от холестарол, или да търсим церове по форумите Twisted Evil Twisted Evil
днеска бърка кайма с тиквички, гъби, патладжан, домати,  масло, чесън. Мн суха манджа стана, постно, постно... Друго си е на котлона да къкри и да се омеша всичко, и да сложа пакет масло  Twisted Evil

Май само за картофи и пиле ще се ползва  Confused А не мога да го пратя армаган на свеки, щото обема му е малък за техните стандарти. Трябва поне 4  машинки да бачкат едновременно, че да заситят фемилито  Sunglasses

Амал, от замразените чушки се отървах  Mr. Green както и от броколито, телешкото, сладоледа, рибата. Аман вече, няма да замразявам неща, които ми се свиди да хвърля на момента, та се налага да ги изхвърлям след 2-3 месеца от фризера  Sick

# 158
Хайде, принцесите, пристигайте на кафенце и музика за душата:

Специално за фараонките Wink
Hisham Abbas-  Matbatlish

Уууууу, Шилото, как не те е срам от мързел храна да хвърляш? Crossing Arms

Саида, и аз търся време, но от както се вижда това е проблена на повечето списващи тука. Flutter Днес ще ми идва на гости една коежка, на 60 г. е но много си я обичам. Hug

Шон, много е умно това с децата, ние с приятелките ми сме на съшото мнение особено когато ше пораснта и ще искат купони. newsm78

Чакайте да ви поканя в едно сирийско вилно селище във формата на цвете жасмин:
Jasmine hills
Има къщички за всички ни и то какви!

Ясминке, да не сси главния архитект на комплекса? Hug

Свеар, Дуа Praynig

айа, колегата да не е още болен? newsm78

На всички  Hug засега.

# 159
Забравих вчера да съобщя,министърът на туризма открива 12 етно хотели в стария град-явно вече няма къде да се събират туристите.

Лек ден на всички   Hug,че отивам до пазара   Grinning

# 160
Шони, мерси за услията, но този филм го имаме, и съм го гледала вече, дори го препоръчах на момичета тук, но ти май по това време беше без нет  Hug

Амал, всъщност искам да е с английски субтитри за да мога да упражнявам езика, миналата седмица почнах втория курс по арабски, и ми се иска да намеря допълнитлени начини за упражнение.

Мария Хад, доколкото разбирам за кратко време си научила арабски, а живееш в БГ. Би ли споделила каква е тайната на успеха   Flutter или просто си от хората, на които езиците се отдават.

айа, колегата да не е още болен? newsm78
3а щастие не newsm68 тази седмица нямам много работа, днес съм вкъщи, досега чистех, обядвахме и сега мисля да подремна.
 Whistling И от днес имаме пак печка, никога не съм вярвала, че така ще ѝ се радвам. Хабибито вече направи поръчка за ... милинки!  Laughing

Макар, че не само днес, а всеки ден трябва да мислим и да се грижим за 3емята и Природата, почти забравих да ви поздравя с Деня на 3емята   bouquet

Поздрави на всички    bouquet

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 15:11 от Айа

# 161
шониWink, как те не беше срам да не дадеш простраааано обяснение за тези къщи. Crossing Arms Mr. Green

Айа, ее, честито, какво сготви? Сладки пече ли?  chef

И сега се включвам с една молба - понеже сме фенки на турските сериали и понеже половинката ще участва в една дискусия на тази тема кажете сериозно (ако искате разбира се Praynig) Харесват ли ви тези сериали?
какво ви харесва в тези сериали ако да.
И какво не съответно.
И още един въпрос - в тези сериали чувтсвате ли, че присъства исляма и ислямските традици и ако да под каква форма и защо, или ако не защо.
Ще бъдем вашия глас пред публиката.  Hug Знам, че в БГ мама по принцип си има раздел, но мен ме интересува Вашето мнение с по две думи. Дискусията е в понеделник. Hug

# 162
ето ме за сериалите

Защо ги харесвам?- няма насилие, няма секс  Mr. Green Показват различни страни на живота. По-са различни от латиноамериканските, някак си са по-близки до нашата реалност,манталитет и нрави  Mr. Green

За ислям ,обаче и дума не става. Единствено изкуфялата баба носи забрадка. Младите се намятат  небрежно само , когато някой умре.Никога не става дума за действия на героите сорямо религиозни ценности.

Помня сцена от листопада- склерозната дойка на Али Реза реши да се  кланя, всички избухнаха в дружен смях, а всезнайката Фикрет не знаеше посоката за молитва, т.е дори 1 път в живота си не се е кланяла по какъвто и да е повод.

На семейните обеди мастиката се лее щедро.
От ислямските обреди дават единствено пищни циркаджийски сюнети/обрязвания, обилно полети отново с мастика, музика и кючеци.
За сметка на религията, смело се практикуват суеверия и магии. Направо като ги гледаш можеш да изкараш вещерски курс, как да се ожениш, как да разделиш влюбени и т.н  Mr. Green

Докато в латино сериалите, постоянно дават главните герои как ходят по катедрали, какви обети дават  и т.н.
Сериала брак с чужденец,макар и неангажиращ, а за мнозинството комичен, за мен беше много обиден. Мюсюлманката се жени за християнин. Баща й играе театри, ужким зетя се е обрязал, беше голяма гавра.

# 163
Аз пък нямам нерви за турските сериали, гледам само крими сериали по диема ,фокс крайм и бтв синема.  Grinning
шило имаш право,има и такива които отразяват и другата страна на живота,тези направени в Диарбекир,но не мисля,че ще ги пуснат в БГ.Останалите са по-скоро огромна реклама на Турция с курортите и заведенията,с начина на живот почти неотличаващ се от този в Европа.За ислям и ислямски традиции  Thinking ,и дума не може да става.
Защото именно тези сериали привлякоха голям брой араби по турските курорти,а и влияят положително на на европейците които ги гледат .Един вид успокояват ги ,че Турция не е такава заплаха ,ако бъде приета в Евросъюза.По този повод много бих искала да се преведе някой и друг сирийски серил,поне са доста по-смислени от турските,пък и са само по 30 серии. bowuu

Днес имаме изненада,прибрахме се от пазара и голямата се възхищава на едно от котета ,колко било пораснало и се разхубавило ,да обаче като взе да ги брои се оакзаха 6 а не 5  #Crazy #Crazy #Crazy ,.Котката е осиновила едно от някъде ,то обаче е малко по-голямо от нейните ,та сега ще гледаме и него.  Laughing.

амалче минах само да се разпиша преди да изляза,затова сега ще епусна малко снимки,е не са от същите хотели,но старите къщи в Дамаск са общо взето със сходна архитектура

http://1.bp.blogspot.com/_pA_WaJftq1A/Sn7RuhRugDI/AAAAAAAABtw/VE … /s320/BtMmlka.jpg

http://www.ashefaa.com/picup/uploads/c08b09fea4.jpg

http://www.moheet.com/image/61/225-300/611881.jpg

http://www9.0zz0.com/2009/10/19/02/387380525.jpg

http://hadaeeq.nqeia.com/vb303/uploaded/18240_1247499802.gif

http://blogs-static.maktoob.com/userFiles/m/a/marwa_kreidieh/ima … es/1220252696.jpg

http://orienttourism.net/web/img/200908310627340.%D9%85%D8%B7%D8 … A%D9%85%D8%A9.jpg

http://www.freearabi.com/New%20Damascus%20Old%20Style%20Restaurant.jpg

# 164
           Съгласна съм със мнението на Шилан ,относно сериалите.
           Много добри сценарии,режисура,добри актьори.Не виждам да пропагандират изобщо
           религията.
           Напротив, доближават се много до нашето старо поколение.Традиции,възпитание,почит към
           по-възрастните.Нещо ,което в днешно време,много липсва, и със всеки ден се губи.
           Като гледам накъде върви младото поколение , изобщо не мога да си представя
           старините  Sick /Дай боже да ги доживеем все пак   Praynig /
           Но най-главното е ,че аз не се интересувам чия продукция гледам,стига да ме грабне.
           Расизмът е едно от най-отвратителните неща ,в този свят.И ако смъкнем очилата на
           омразата и разделението,смятам че този свят ще стане по-добър,а хората по-сплотени.Може
           би и природните изпитания за народите ще намалеят. Peace

Шон - заинтригува ме със тези сериали /филми от Диарбекир.Ще ми бъде
           интересно да ги гледам, но ако със бг превод.Така и не можах да овладея някакъв чужд език.
           Навремето владеех перфектно руският,защото живях в бившата СССР няколко години.
           Но когато няма с кого да комуникираш на езика който владееш,малко или много го забравяш.
            Хотелите ,които показа ме оставиха без дъх.Както и къщите във форма на цвете.
            Красота  Flutter Започнах да мечтая .... Grinning
         Амалче - Сигурна съм ,че колкото и да му бъде трудно на твоето
         хабиби в предстоящата дискусия,ще се справи блестящо. Praynig Peace
         Днешните Бг филми / сериали ,нямат нищо общо със старите Бг ленти / изключвам " Шивачки "./
         Колкото и тъжно да прозвучи / не хвърляйте камъни ,моля / ,но предпочитам да гледам турски
         сериали и стари Бг ленти ,пред ББФ,БТТ.
         Ако някога достигнем чуждестранната продукция , или част от старите Бг продукции, с
          удоволствие бих следила и тях.
        Шиланче - тази вечер ме заболя стомаха от смях със Баба
        Джваки. Joy Joy Joy
        Ама и Нехир ме накефи този път.
        - Дър,дър ,дър ,млъкни малко най-сетне. Joy
       Баба Джваки към Тахсин :
       - Ами сложи ми цип на устата , и я отваряй когато си поискаш.
        smile3505  Joy Joy Joy
         Това са едни от любимите ми сцени във сериала.
         Но честно, да не ми е в къщата такова свеки,че сигурно ще се гътна преди нея.
         Отивам да спя .
          Лека нощ, и лек петъчен ден принцеси мои  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт