~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 481
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Ето ме и мен Ч! Сутринта тъкмо се бях зачела тук , и влезе шефа. Ама сега е спокойно.

Никито, така е, както казва народа- човек предполага , а Господ разполага. най-добре е да оставите всичко в неговите ръце!

Амал, сънувала съм те нощес. Видяхме се в един автобус- пътувахме за форумска среща   Laughing. Имаше още една съфорумка, ама вече не се сещам коя беше.
За монахините- преди дни спорихме с един колега за забраната на бурките. Той беше "за", а аз "против". И точно това му казах- защо не забранят на монахините да се обличат така ?
А твоя син и без да готви го взимам  Hug

Айа, кога ще си идваш. Върви ли работата, а учението?

Шилан при свеки ли замина?

Много  Hug за всички и стойте на сянка!!!

# 286
Вече съм на линия   Grinning

Само че ,кабела още не са го докарали до нашата поща  Cry Mr. Green,та си карам със стария нет.  Sunglasses

лиленце видях цитатите които си ми дала,но ще ми позволиш да не се съглася за бурката и никаба като задължителни.В еди9ният се говори за окрасата-да ,но ако жената не е гримирана ,то това изискване отпада.Другият цитат е поп-определен повод,ще ти пусна тафсир на лични,но нека мъжа ти да ти го преведе,че е на арабски. Peace
Лили-ти подведе със зведичките-бял трябва да е с 3 ,а ти си сложила  4  Mr. Green,така че ако някой си е помислил друго простено му е  bowuu

амалче пред беседката имаме нар ,сега е цъфнал,голяма красота,но ще почакаш за снимки,че съм започнала с голямото почистване.

arty не ви е лесно,нито не теб да се пригодиш веднага ,нито на мъжа ти .Все пак ние се познавахме предварително и малко или много бяхме свикнали с различията.

# 287
amal, Hugспоред мен тука имаме една мода,малко пълна с комплекси,ама нищо всичко е индивидуално. Rolling Eyes

Учудих се какво е това шам или шем  Joy и питах съпруга,после разбрах.Малко съм още на “вие“ със всичко. Wink
На въпроса ти-още не съм ходила там,но имаме такива планове в близко бъдеще. Simple Smile

Мираж,така е но имай предвид че сме поддържали връзка към година преди да направим сериозната стъпка.Долу-горе се адаптирахме,остава аз така да се каже адаптирам към религията. Wink

Обръщам се към всички,защото не ви познавам много добре,ако има някой екс християнин,който е приел исляма и има желание да говорим за това,ще се радвам.Но да е на лични,да не стават неприятности във темата.

# 288
Ники, радвам се ако си се поуспокоила вече. Наистина Божа работа. Hug

Мираж, ще чакам чинно за снимките. е недейте така де, за такива лаици като мен е добре да прочетем какво що. Айде влез в ролята на преводач.  Hug Точно сега по Ал Джазира това коменитрат, в предаването на Файсал Касем, наш човек.  Wink

Арти, ще се напаснете, има време. Hug Hug Писаха ли ти вече? Wink Sunglasses

Алверич
, прочела си призива за пикник значи.  Hug

АС, още ли решаваш неуморно задачи? Че време за една виртуална разходка до 10 от най-пленителните изгубени градове нямаш ли Wink или поне на 3 от тях:
10 от най-пленителните изгубени градове
Йорданки, египтянки, сирийки идвайте;-)

Йоли, лек път да ти пожелая, и внимавайте с тена. Wink Ще пратя снимките утре. Hug Решихте ли дали ще ходите в Сирия?

Айа, къде се изгуби пак, да не сменяш и ти палатката. Wink Hug

Хайде сънчо от мен на всички. 1crib

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 23:16 от amal

# 289
Ама че мъртвило тука. Crossing Arms Mr. Green
Едно скромно кафенце, едвам ми се откъсна от сърцето:

И един поздрав, въпреки, че не заслужавате Mr. Green:
Gharam - Ah Ya Zein / غرام - آه يا زين

Между другото това е още един от клиповете, сниман в България от БГ продуцентска къща. Е няма само да крадем музика, поне и да допринесем нещо.  Crossing Arms По този повод се сещам как щях да падна когато в сериала "Гражданинът Масри" преди години разпознах знакови софийски сгради, уж че действиетро се развиваше в Гърция. Party

Лисън, кажи нещо за Египет, нещо се бунтува народа. Peace

На всички принцеси  Hug Ние ще излизаме. Щях да пиша още нещо, но забравих какво...

А да сетих се - Арти, ако искаш виж в началото на темата има линк към историите на момичетата тук.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 10:49 от amal

# 290
Добро утро! То вече е добър ден де!

Ето ме и мен, че вчера не можах да се разпиша. Беше много интересно, не работих от вкъщи, понеже трябваше да съм на компютър - то не че вкъщи не съм, но да съм и "на една ръка разстояние". Днес е краен срок за подаване на отчети, затова малко зор - в последния момент, както винаги.

Цяла нощ пак се разхождах като нощна стража и съм заспала сутринта, даже се чудех защо ме буди телефона, но навреме все пак пристигнах в офиса, в който ще съм и днес.

На въпросите на Лили, отговарям така:
1. Да, чатила съм си, обаче с бербер - моят конник винаги подчертава, че не е арабин. Чатя си и досега, понеже понякога насила сме разделени от обстоятелствата;
2. Да, сънувала съм мъжа си.
3. Виждала съм много красиви бербери, някои са по-карамелени. То даже бели не съм виждала май май.

Лек ден и ако не мога да пиша по-късно, ви пожелавам успешен и усмихнат ден!

# 291

Добро утро и от мен  Hug

амалче ето ти цъфнало нарово дърво,другите са цъфнали и повече от това,но нашето е на сянка.Преди време дреби ме пита как се акзва-казвам и нар,тя обаче ме поглежда и казва че пита дървото как се казва ,пак и казвам нар и тогава се сещам причината за недоумението и.На арабски нар е огън  Laughing
Статията която си пуснала е много интересна. bowuu
Превод ще пусна когато имам време,защото текстът не е малък,ако някой иска ,ще му изпратря в оригинал. Peace
За белите араби-гледам едно предаване,и виждам едно момиче-снежно бяло,със сини очи и си правя заключението ,че или е ливанка или сирийка.Да,обаче изпаднах в шок когато заговори,на чист саудитски диалект #Crazy #Crazy #Crazy,оказа се саудитка-едто до какво водят смесените бракове,защото няма никакъв шанс да е сауди на 100%.
Отивам да качвам малко снимки.Лек ден на всички   bouquet

# 292
Здравейте арабелки,

Днес ме привлякоха при вас цъфналите нарове.

Да ви кажа бях омагьосона от тези дървета, когато ги видях за първи път (вЮжна Испания ги има в изобилие), но не знаех какви са и ги описвах на нашите като 'едни полухрасти полу-дървета с огромни оранжеви цветя по тях'  Joy

ето ви и от мен, кликнете върху него да го видите в цялото му величие

А как е на арабски нар? На доста от пакистанските езици е анар.

На въпросите от лексикона на Лили:

1. Чатила съм ми, то има ли стара чатерка, която да не попадала на арабин в нетпространството...

2. Сънувала съм...ъъъъъъ....един бенгалски тигър, ако приемеш това за отговор  Embarassed

3. Помня един русоляв либиец, може да има и още

# 293
Да използвам намалението докато беба спи. Hug

Лю, не ми се отваря снимката. Crossing Arms Прекрасни цветове, не знаех, че са толкова красиви. Heart Eyes

Мираж, за завиждане си. Хареса ти статията значи. при теб снимките отварят ли се, при мен не. ето още една класация от същия сайт, Палмера е на 11-то място, но не знам по рейтинг ли са подредени или само са изброени.
12 от най-забележителните руини на света
От интересен.ком.
Да ви кажа на мен ми се ходи ама много до Мачу Пикчу. Heart Eyes
Еми ще чакам за превода. Hug

Саида, Свеар, как сте мили мами? Heart Eyes

Сафар, каква си ти такава нощна птица? Hug

Шилото, пристигна ли? Peace

# 294
лю румман е на арабски,но цветчето се нарича-жуланар ,дори има такова име,мисля с персийски произход.

амалче снимки не видях ,само статията прочетох.
За превода ,ще почакате,че съм заета Peace
Качих снимки,който иска да гледа .
По повод на албума,имам един въпрос-лю отдавна е с нас ,а и преди имаше парола,та ако тя иска и другите не са против ,защо не и се даде парола  newsm78

# 295
Аз съм за, просто не ми е удобно да питам защо не изявават желание да с впишат в албума бивши присъстващи и редовно пишещи. Flutter И да питам за Йоли, тя споделя с нас всичко отдавна. Hug Heart Eyes
За снимиките значи има проблем сайта. Peace

арти, намери ли линка с историите на момичетата? Съвсем в началото на темата има линк Приказки от 1001 нощи. Отиваш там и си избираш име, ще те препрати към представянето на дадената потребителка. Hug

# 296
Amal,видях линка,сега остава да чета  Grinning

На всички   bouquet

# 297
Абе защо така всички бг сайтове ми дават заето  Rolling Eyes нещо кабелите са се намокрили от дъжда  Crazy

Амал-М.Пикчу знеш ли на колко часа е със самолет Sad Пък и с тия скенери на цялото тяло на всяко летище-не,мерси.Аз си заплювам Петра,че ей го къде е ,хам е на път за бг,хем са си наши хора.

Мираж-понеже запецна и форума:източниците моля.С какво толкоз си заета,все едно имаш 3 деца  Mr. Green

Алвера-скоро в болга ми ще си пусна домашната работа,инша'Алла,за един иранец,много умен момък.
А сега пуснах ,,Влак,,

Летящ Ляхмяджун-бенгалския тигър от арабски произход ли беше  Joy Joy Joy оле,мале   Crazy пиши ми на лс  Mr. Green

Арти-за тебе:

как приех Исляма

разкази на новоприели

заради чатенето с араби България стана 6 милионна  
никакво кафе-права е Амал  Naughty                                                                                      

# 298
Лиле, абе аз имах предвид тигър...животното тигър...На теб да не ти мина през ума, че съм способна на такава долна постъпка като да сънувам мъж, който не е мъжа ми...

Мираж, баш ти ли реши да ме връщаш в албума...ти, която си имаше толкова главоболия в качеството си на отговорничка на въпросния...Аз нещо се бях ядосала (дори не помня причината) и изтрих моя, засега не смятам да го подновявам, но ако някой наистина много иска да ме види, няма да откажа я, ще давам линк с мой албум...условието е само да е списваща редовно тук от прилично дълго време.

Холандците пак са направили филм осмиващ пророка Мухаммед с.а.с. Някой да иска да му препратя имейла (освен Лили може би?)? А може би ще прочетем и подобаващ кометар в блога на Амалчето?

Да ви се похваля имам нова придобивка, от ония фурни дето са 3 в едно - микровълнова, грил и фурна. Сега чета инструкции....Инструкции на електронни джаджи ми са 'любимо" четиво. (забелязахте ли огромните кавички, малко летящи са се получили...?)
Някой може ли да ми каже дали мога да използвам алуминиево фолио за фурната, не за микровълновата, ох , страх ме е да не гръмне

# 299
Да, Лахамджун, можеш да използваш алуминиево фолио и за грила и за фурната, само внимавай да не си избрала микровълновата функция  Peace И честито!   bouquet
(и аз имам такава печка от половин година)

Да допълня поста си след солидна доза мусахан–пица   chef

Йоли, радвам се, че се появи и че сте толкова доволни от почивката в БГ  Hug
Аз също нямам против, ако имаш желние и другите и др. арабелки са съгласни да полущиш паролата за общия албум.

Ех, как ми се пътешества и на мен, именно до места с история и красива природа. Ама за сега не се очертава, освен ако не намеря закровено съкровище някъде.  Whistling

Арти, приятно четене, но май там не са ъпдейтнати сменените никове.  Blush
Иначе е нормално да има много непознати термини и думи сега, с времето може да научиш много неща, ей тъй докато пием кафе заедно.  Flutter Спомням си, че и аз от Мираж за пръв път чух за Шам.  Embarassed

Амалче, снимали клиповете у нас, значи.   Thinking Но освен София като декор и актьорите ли са от нашите?

Поздрави на всички  Hug

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 22:26 от Айа

Общи условия

Активация на акаунт