~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 474
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Да допълня въпросите на САфар, които е хубаво да обсъдите с евентуалния жених:
– Къде ще живеете, има ли място за децата, той самостоятелен ли е, най–големият брат ли е (това е от значение щом е загубил баща си, най–големият брат поема грижата за сестрите и майка си).

Междудругото сега се сещам за подобен на твоя случай– Файма, която се е запознала с бъдещия си мъж онлайн, и сега живее при него в Египет, заедно с дъщеря си, която има от преди запознанството им. Ама май не е писала наскоро  newsm78
Та при тях, мъжът ѝ е самостоятелен, независим от семейството, което  им позволява да живеят по начин, който сами искат.
Така че зависи от конкретния човек.  Peace

3а кражбата, Лили обича този цветущ език.  Crazy Аман е сравнително цивилизован град, ако предвариелно подготвиш телефон и адрес на  бг посолството, мисля, че няма да има проблем.   

Пожелавам ти много щастие, разбирателство и търпение. Намасванията отнемат време и енергия и за двете страни, но случат ли се, са прекрасни!
Peace

# 316
Благодаря още веднъж за гостоприемството ви:)
Зная за моя Мохаммед че е най малкия брат 30 годишен е има 2ма братя и 2 сестри всичките са женени мисля.Каза ми че има самостоятелно жилище и ако отида ще сме там а не при семейството му.Честно да ви кажа има неща за които не му вярвам защото излиза че за него няма никакви спънки и всичко му се вижда розово а не е така това все пак е важно решение!Той е много красив момичета и се чудя защо до сега не си е намерил момиче ?Какво видя в мен?И защо толкова държи аз да отида?Каза ми че има отпуска декември и тогава можел да дойде до тогава на мен ми остава да умувам какво ми е подготвила съдбата боже боже какво ми дойде:))))Повярвайте ми сън не ме хваща!!Ще ми бъде интересно да ме запознаете с някои тънкости по моя случай и какво още трябва да питам за да не направя някой гаф.Някоя от вас има ли профил във Фейсбоок?

# 317
И да попитам още нещо ако се видим в Турция пак ли ще му трябва виза изобщо не съм на ясно с тези неща?

# 318
Mиме-ми той вече ти е отвлякъл сърчицето както виждам  Grinning

Виж сега-жените в Йордания са много претенциозни като тръгват да се омъжват.На нас ни е бедна фантазията какви условия поставят!
Човека е видял в тебе нещо повече от обикновено разглезените и ,,модерни,, девойки и иска да се жени-време му е и без това.Красотата няма значение-а паричнто състояние и това какво ще кажат приятелките ;показността руши много бракове и проваля много шансове,за това и там има много стари моми.
Нека иде в туристическа агенция,изберете си място в Тр и там ще се погрижат за визата му,вероятно такава му трябва.

# 319
Здравей отново, мими, а и всички останали. Аз само още малко мога да пиша и после трябва да ставам от компютъра, но:
за това защо той иска да идеш? Може би е наясно, че за него ще е нужда виза за тук, а получаването й в повечето случаи е почти непосилно събитие: много документи, нерви, разтакаване, мнителност от наша страна. Аз сега точно имам случай, в който млада жена, мароканка не получи виза за България, а за Швейцария . да. Та от двете страни се искат мнооого документи, често първият въпрос е „вие от интернет ли се познавате?”
Не знам дали за теб ще се иска виза? Нямам представа как е?
Може да има и една прозаична финансова причина, поради която той да не може да дойде. При все, че би било нормално, а и по „арабски” да ти подпомогне пътуването, ако ти трябва да си купиш билета и подаръци.
В най-добрия случай може би иска да те види, за да те покаже на семейството – понякога тази лична среща променя много неща, за да види как ще ти се стори там – на самата теб.
За това защо не се е оженил още – роман мога да напиша поне аз, за темата защо красив и млад човек от „техните” не е женен още, но да не съм като капацитет тука по темата:
може би няма пари за сватба – така, както му искат за дарове; А колко и какво искат тамошните....
може би не иска да живее в Йордания и затова иска да има международно семейство;
може би иска да си намери жена, която ще заобича, а не да му я посочат;
може би е пробвал да се ожени, но или майка му има сложен характер и който я познава не си дава дъщерята, или той самият има някакни специфики в характера, или други;
самостоятелно жилище би могло да значи и че има част от къща с отделен вход, където живеят и другите братя и неговото семейство, или е на една улица, или пък е наистина самостоятелно, но това много зависи от начина му на живот: от какво семейство идва, образование, какво работи....

Ти наистина, без да се заблуждаваш наивно, вярвам, че си разумна жена, знай, че има много въпроси, които да зададеш. Че понякога чутото е по-добро от реалното. За това, че всичко звучи безпроблемно – ами и аз да ти кажа често съм се чудила на самата себе си – как неща, които за мен се виждат като трудност, знам, че ще е проблемно, мъжът ми как реагира. Положително. Или за нещо, което е ахаааааа, неизвестно почти как ще стане той казва „да, добре е!”

Има една съфорумка – много разумен и позитивен човек. Мисля, че нейният съпруг е от Йордания, та тя вероятно ще ти е полезна.

Всичко хубаво ти пежалавам. На всички лека нощ, а утре като мога, ще разкажа за едно мароканско делово писмо, което получихме преди 2 дена. Много ми беше смешно на мен самата какви „салямалеци” – любезни фрази са. Та ги емнахме с уточняващи въпроси, за да разберем какво се иска от нас и най-вече – в какви срокове.

Лека вечер и спокойна нощ, момичета! До утре!

# 320
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте, красавици!
Пиша накратко за да ви осведомя, че съм съвсем добре. Още съм по сирийско.
Сега ще се върна да почета и после пак ще пиша.
Целувки!

# 321
Завърнах се и аз ,

мим много добри отговори са ти дали,но и мен ме съмнява арабин да се хване да гледа чужди деца,просто тук това не е прието.И за мен по-добрият вариант е да се срещнете на неутрална територия. Peace

Днес беше голяма жега ,но пък парка беше пълен ,на съседната пейка се бяха събрали 4-5 румънки с децата си,така че градинката беше огласена с викове на няколко езика. Grinning.Но цирка беше ,когато едната взе да вика дъщеря си -диана,моето помисли,че викат нея и доста учудено я погледна  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes,за какво ли я викат  Crazy
След това бяхме на Хамидие/покрит пазар/ и за моя най -голяма изненада сред другите езици разпознах и бг реч от група туристи -оказаха се първата група по маршрута Йордания-Сирия -Ливан.Попитах ги дали имат нужда от преводач,но казаха че вече са се оправили.Обаче явно им хареса факта ,че намериха бг там .
След това заведох хлапетата и в етнографският музей,там оба4е дреби ме побърка-купи ми сладолед и това се повтори поне 100 пъти.
А ,купих на дребната 7/8 дънки -смачкани,върви и обеснявай на Маугли че панталона е така ,постоянно го дърпа ,да се изправил  Joy Joy Joy
ясмин чакам да ми се обадиш,ако идвате насам  Hug

# 322
Ясминке, добре си дошла (във виртуални ни свят де) Wink. Все си викам - сирийски нет, сирийски, ама и той понякога включва. Mr. Green
Как е Каруми, на тати момчето? Какво ново при теб? Как мина сватбата? А булката как беше? Hug

Мираж, мултикултурен ден е имало значи. А и това, че има Бг туристи е много хубаво. Hug Маугли ще ме спука, хем иска смачкани дънки, хем да ги изглади. Mr. Green

Пакитки, какво мислят половинките за задържания американец с пакистански произход? newsm78

Дуа,
то бива да нямаш клавиатура и мишка, ама поне монитор  имаш се надявам. Mr. Green Heart Eyes

мим, дано ти помогнат съветите. Peace

Саида, Свеар, дано сте добре. Praynig

# 323
  • София
Тука съмMr. Green - след поредица от дни с много ангажименти  и още толкова дни без нет..Хвалех се наляво и надясно, че сме с един от най-добрите интернет доставчици в София,който реагира своевременно при евентуална повреда по трасето, ама този път се изложиха..
Преди да пиша каквото и да е, искам от все сърце  да честитя имения ден на всички празнуващи днес  и да им пожелая много здраве, щастие и успехи!  bouquetНа рожденичките на Амал и Айа също пожелавам да са много здрави,късметът да е винаги на тяхна страна, дните им да са изпълнени единствено с положителни емоции!  bouquet
От кого до започна при положение, че със сигурност ще изпусна някого. newsm78
Да приветствам първо новодошлите.  Hug Като женена вече 16 години за йорданец(палестинец) пак не се наемам да кажа, какво и дали въобще нещо цели момчето от Аман.Всичко е строго индивидуално.Лично аз познавам приятел на съпруга ми, който се ожени в Америка за разведена жена, която  по-късно със сина си от първия брак се премести в Аман.Не зная реакциите на семейството на мъжа, но е факт, че бракът им вече вирее 13-14 години и имат свои  общи три деца.Синът й от американеца завърши висшето си образование в Аман и понастоящем работи в голяма американска компания. Peace Но държа да подчертая, че този случай може да се разглежда като единичен или рядък, наистина болшинството мъже там сякаш не са готови за брак с жена с деца от предишна връзка.По принцип фомилиите им реагират в повечето случаи негативно на весттта за евентуален брак с чужденка, неизповядваща религията на сина им, какво остава за добавката тя да е разведена и с две деца..Не го приемай като негативна настройка от моя страна към ситуацията, в която се намираш.Но практиката показва точно това. В тази връзка бих се присъединила към хората, съветващи те да не поемаш кой знае какви сериозни стъпки преди да си наясно с нещата. Но пък, за разлика от тях, аз считам, че най-добрият вариант е да се срещнете именно в Аман и ще споделя защо.Там е семейството му, там е естествената му среда, там е местоживеенето му..Най-точни впечатления за неговите намерения и тези на роднините му, за отношението им към теб и твоите деца, ще  можеш да събереш именно на място. ThinkingСреща в Турция или  на други неутрални територии ще те лиши до известна степен именно от възможността да видиш, как стоят нещата реално.Колкото до отиването ти до Аман - споко, никаква опасност не те заплашва.Както Айа е казала, мястото е цивилизовано и  решиш ли, че нещо не те устройва - събираш си багажа и си тръгваш насам. WinkНяма нещо, което да ти попречи да го сториш.От любопитство питам - момчето йорданец ли е или палестинец с йордански паспорт.Дори и тази подробност не е маловажна. Продължавайте да си чатите, задавай му деликатно леко неудобни въпроси и следи реакциите му.Първият за който се сещам е, дали е религиозен..Не че няма изключения, но силно религиозен муслим трудно ще се ориентира към брак с християнка, която вече зад гърба си има неуспешна връзка и две деца от нея. Прощавай за откровеността, но по-добре да си имаш своите резерви.Пък дай Боже те да са били безпочвени.Времето ще го покаже. Peace
Питане за албума видях.Никой официално не е проявил интерес за включването си.Иначе наистина, хора споделяли с нас толкова лични неща и снимки, писали толкова в темите, няма причина да нямат достъп до него. Hug
Амал, не решавам задачи.. Но пък за сметка на това чета наредби като изоглавена, тъй като тазгодишният випуск е опитно зайче, форматът на изпитите ще е за сефте и типично по нашенски неяснотите в тази връзка са безкрайни.В сайта на МОН пише едно, по новините дават друго, във вестниците публикуват трето, а на родителските срещи споделят четвърто или хъкат и мъкат поради липса на инфо.. Close
Лили,какво ти гръцко сега hahaha А "църният" Mr. Green е добре, преди малко си говорих с него.Аз се смея на майка ми,че гледа турски  сериалки, а той взе че ме отсвири за половин час, тъй като си доглеждал някакъв сирийски сериал. JoyМайтап, каза че само хвърля око на сериала и едновременно с това поправя някаква техника-май микровълновата си печка..Та понеже нито е многоръкият Шива, нито Наполеон, ми затвори Скайпа  с уговорката да се чуем отново след малко. LaughingА аз междувременно се метнах тук и си написах словоизлиянията  след дълго отсъствие. Grinning
Ясмин,как е Каруми?
Мираж,и на тебе ти се пече яйце на  ...... Mr. Green с тези матури на каката.Успех й пожелавам!  bouquet Дано късметът бъде и с моята щерка! Като заговорих за каки и се сетих нещо във връзка с прочетеното назад.Давате предложения за сватосване и сродяване по форумски.Ние с Мираж по отношение на каките сме яко изиграни, трудно ще намерим подходящ младеж откъм възраст, а оттам се лишаваме от шанса и за подходящо свеки по форумски. Crossing Arms Айде, при по-малките ни бройки успяваме да се вредим.. Майтапя се, разбира се.
Вече се поолях в писането, ще ви оставям за да видя моя човек. WinkА и във връзка с лексикона - самият той  е  бял , при това много бял.Не ликсиконът, мъж ми..Сънувала съм го, ама рядко.А дори и и да е било често, аз рядко помня сънищата си.С арабин само веднъж съм си чатила, при това за да го туря на мястото му.Опитваше се да баламосва дъщеря ми на английски, пращаше й цветя и виртуални подаръци придружени с целувки, след което си  получи заслуженото от мен.Тя му беше казала, че е дете и ще й се карат за подобен чат, ама той беше  продължил с набезите си.Беше се панирала и дълго време не искаше да влиза в Скайп, въпреки че й показах как да разкарва нежеланите  контакти.Та така..Да взема тази вечер да си легна по-рано, не както обикновено по нощите, току виж сънувам господина.
Поздрави и целувки на всички, към които не съм се обърнала  поимено.

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 22:46 от already stubborn

# 324
Добър деееееееен. bowuu bowuu

АС, страхотен постинг, много мъдро казано.  Wink Значи пак родителски грижи.  Hug Кой сериал гледа половинката, да си сверим часовниците с моя? Mr. Green Щото и на него му е приоритет сериала. Wink, добре, че трае малко време.
Ще дам паролата на Йоли.

Йоли, дали пристигна вече? Flutter

Мама лиди wavey, Съншайн и Разан  Hug и всички други принцеси. Hug

# 325
Здравейте принцеси!!!
Ух пак е ПЕТЪК  #Cussing out (не го обичам както съм казвала много пъти). И като си представя хабиби с цялата му рода барабар с нея нареден  rotfImao  rotfImbo ей тъй ми иде да заритам и да се затръшкам  Sick Поне засега е един ден в седмицата. Ами после като вземе всеки ден да е с нея  newsm78   smile3514
Да кажа добре дошли на новите момичета  wavey Съвети не мога а и не искам да давам освен един - да се слуша сърцето. То най-добре казва какво да се прави.
На всички принцеси  Hug

# 326
Здравейте момичета!
Вчера не можах да пиша, но без предупреждение бяхме на едно...направо мароканско гости: уж за малко, а от 12.30, та до 7 вечерта. За начало аз да взема една папка с документи и да почна да чета. Обаче жената, която ми ги даде – моя далечна роднина, с която не сме се виждали 10 години, но сега работим в една сфера, дойде да ги донесе, после придумахме и конника да се приготви, тръгнахме да вземем на жената съпруга /съответно на 50 и на 60 години са хората/, ходихме да сменяме валута, че ще пътуват другата седмица, после – за подаръци на пазара и на гаражчетата: култово място във Варна!! На гаражчетата още от времето, когато парите бяха в хиляди, а и имаше много финансови пирамиди и свободни пари във Варна покрай моряците, хората – това е точно до големия градски пазар, си отвориха магазини. В гаражите под блоковете. За покупки на едро, имаше отстъпка. В някои дни от месеца не вожее да се разлине човек: ядки, цигари, кафе, облекла, опаковки, обувки, перилни препарати и памперс – всичко се продаваше. Сега вече няма отстъпки така, а и има и хипермаркети, но мястото е все така известно.
Там моят мъж удари на пазарлък за количество и смъкна на няколко места – когато работеха собствениците, а на една сергийка с продавачи – турци, стана много весело – пазариха се за единия кеф.

После решиха хората да ни водят на ресторантче, за да ядем риба и да гледаме морето. И ни хвана срам направо: ние по такива места не ходим, храним се у дома, но сега няма как: на менюто едни салати – ами те порциите като за бебенца: според нашите представи. Основното ястие – миди с ориз ядохме, е добре като количество, но пак казвам – салатите и десерта са си бебешки. А и да не забравяме, че у нас ядем с ръце и хляб, а там хляб не поръчахме. С вилици естествено ядохме. Сокът също е една чаша на човек, а не една кана. А и да бяхме напоръчвали, само ние щяхме да сме ненаситниците.         

След това да се разходим – до „свети Константин и Елена”, а те всъщност да ни покажат по пътя един имот, за да преценим – да имаме едно наум, не можем ли заедно да кандидатстваме за дом за стари хора.
Но и се разходихме хубаво – в курорта тези дни има изложение на цветята. Много цветно и весело и се изкушава човек да си купи кашпи, разсад, семена, да поразгледа. Вече има и щандчета със сувенири и натурии по главната алея, но нямаше много туристи. Така или иначе, беше хубава промяна – двамата нямаше да се сетим там да идем. После ходихме да видим внучето на нашите приятели и така най-накрая към 7 вечерта, гладни и уморени, нападнахме филиите у дома. И пак се зарекохме, че на ресторант – никога!

# 327
Привет, принцеси? Да не сънувате още? Rolling Eyes Mr. Green

Сафар, наистина някои ресторанти изумяват с количеството. Най-покзателни са някои френски ресторанти, които дават понякога по ТВ - огромна чиния и на нея едно червено петънце - вечерята. Mr. Green Друго си е да си хапне човек колкото му душа иска  chef
сега с тия големи вериги за потребителите хем е добре, че са по-ниски цените хем зле, че като идеш за едно се връщаш с още сто. Mr. Green

Никито, какво да се прави като е такова положението. Иначе настроението как е? Hug

Айа, понеже знам, че си по опазването на ОС, в Йордания има и специален проект за Дивата Йордания, сигурно си го чувала.  Hug
А пък 4 страни от региона са подписали споразумение за сътрудничество по опазване на ОС, макар и не само арабски Peace. Хубаво е, че мислят в това направление, колко ще се осъществи е друг въпрос.:
http://www.worldbulletin.net/news_detail.php?id=57806
Казвам го за тези, които нищо не знаят за ар. Свят и БИ. Че онзи ден пак водих диспут с една майка как така съм отишла в Сирия, тя не би, и как така съм се върнала, и как така и детето се е върнало с мен, а как така мъжът ми си отишъл сам, но пък видиш ли се върнал. Rolling Eyes Та като я питах какво знае за ар. Свят и Ориента и тя си рече Нищо. Е тогава викам как вадиш такива заключения? Rolling Eyes

Пакитки, в България тръси талант участва един пакистанец, комик. Гледате ли го или нямате бг ТВ? Може и да сте го коментирали вече в пакистанската. И тук ми идва една мъдра идея: Mr. Green
Така и така се обичаме, защо не се United отново? Heart Eyes Виждам само плюсове. Hug Приемам и откази, но нали сме си от един регион (Черната дупка), та сме си близки и затова ми хрумна. Ще ви посветим спец. раздел. Wink.

Ливанките, вие големи отсъствия натрупахте.

Ясминке, попрочете ли назад?  Hug

Йоли, пристигна ли, пиши да ти дам направо паролата. Flutter

Мираж, ще почна да ти викам Мъглата. Mr. Green

Гуш на всички. Hug Flutter

# 328
Ехо  wavey Никакви ви ням  Rolling Eyes да позная, времето се оправи и всички се възползват маскимално!

При нас нищо нови, тук цяла седмица беше максимум 10 градуса, плюс дъждец, истинска пролет – мрачно и подтискащо, та си мечтая сега юли да идва по–бързичко, да се порадвам на бг слънцето. Само дано не съм карък като миналата година, прибрах се за една седмица  около 20 юни, и с моето идване заваля дъжд, като лошото време се запази докато си тръгна Crossing Arms 

Иначе колелото не се намери, но пък хабибито си взе от ибей само за 14 евро  #Crazy На снимката  и в описанието изглежда доста добре, другата седмица като иде да си го вземе, да видим дали ще е така и на живо.  Praynig

ясминке, много се радвам, че се появи, макар и за толкова кратко  Hug

Ах, с Амал сме писали заедно.  Hug
Нищо не разбирате от аристократична кухня, днешната световна мода е такава – колкото по–миниатюрна е порцията, толкова е по–изискано  ooooh! Heart Eyes

Айде, отивам да сготвя по селкси, една огрооомна паница спагети с туна, че милото след малко се прибира от футбол и ще е много гладно!
Поздрави на всички   bouquet

# 329
Здравейте на всички! Hug

Water Lily,мерси за линковете,много интересни неща,много информация намерих,отдавна търсех подобен форум.Харесаха ми повечето истории-на новоприелата сестра,на ирландката...
Айа,няма значение за никовете,така или иначе не познавам пишещите там.
На  Hug всички добро настроение и повече усмивки  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт