~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 478
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Арти, интересно четива ти намериха. Peace

ааа, Лю, дай ми на лични този линк, да видим какво са сътворили пак. newsm78 Е ха честито де, да покажеш какво си сготвила. Hug За пръв път ги чувам тия фурни, аз така хубаво бях избухнала един пакет пуканки, чеееее...

Лили, отивам да чета.  Hug

Да ви кажа вече сме си приели затворника от Гуантанамо. Сега държели самоличността му в тайна.  Rolling Eyes ама се начетох на едни коментари.. явно на част от списващите са убегнали факти като този:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article7092435.ece

Аз от няколко дни съм бясна.  #Cussing out България няма да стане държава докато в нея живеят  хора, които се доближават по манталитет до животните и докато никой не го е еня за останалите. Close
Може ли всеки ден в градинката където играят децата в пясъка да намираме кучешки изпражнения? Че и да ги изравяме трябва, а колко е опасно за здравето на тези малки беззащитни същества, които все си лапат ръцете?
Може да говорят, че в арабския свят било изостанало, ама това тук какво е!! Амбицирала съм се една сутрин да стана в 4 и да снимам тези, които си изхождат кучетата сутрин в пясъка и да ги изпратя на БТВ или Календар. Crossing Arms Ама да видим.

Дуа
, поетесо форумна, къде си? Heart Eyes

Айа, много си кратка тази вечер.  Hug Ааа, сега видях, че си се редактирала. За актьорите незнам. newsm78

# 301
лю шило в торба стои ли  newsm78 Mr. Green
 шило къде си  newsm78 ,дано да не си по болници пак  Praynig Praynig Praynig

лиленце на чужд гръб и 2 пуберчета ,еднато от които след по-малко от месец ще има матури по -всичко и едно Маугли са малко  Mr. Green. Тавсир от ая Алнур е от Самарканди,но тя и без това си е ясна.
Освен това днес прах килими,одела -плюшени и олекотени ,пък и на разходка бях  Grinning

http://l7en.com/video_watch_2369

ето един поздрав от мен ,няма само Амал да поздравява я .За незнаещите арабски,на края на клипа пише,да не се сяда зад волана ,ако човек е в емоционала криза,нервен или пък е употребил алкохол.

# 302
                   Здравейте мои красиви арабелки  Heart Eyes
              Минавам да се разпиша бързичко ,че тези дни за нищо не ми стига времето .
              С малкият другата седмица ,започваме изследванията и приема на лекарства.
              А тези дни се скъсах да чистя ,вече ми писна  #Cussing out
              Ремонтът този път се проточи ,щото чакам кефа ту на един майстор ,ту на друг. Crossing Arms
              Все се шегувам, че искам да си отворя ресторант,щото не смогвам на децата и мъжо .
              И фирма за почистване ,че най-сетне и аз да се занимавам с любими неща.Омръзна ми от прахосмукачки,
              тенджери и ютията  #Cussing out
              А, и аз ще отговоря за лексикона на Лили.
              1. не съм си чатила с арабин ,защото не говоря езика.И английски не владея Embarassed
              2.понякога сънувам старата си арабска любов  Crazy
              3. преди пет дни на една бензиностанция след Търново ,цяла групичка бяха.И бяха готини. Embarassed
              Момичета ,сега ще ви почерпя скромно .Дъщеря ми има имен ден ,да ми е жива и здрава.
              Заповядайте .
                 Лека вечер на всички от мен и много  Hug
                 Весели празници.  bouquet

# 303
Гутен Сабахлем ! както казваше една дубайка

Хайде събуждайте се,стига сънувахте араби  Crazy
Аз пък не съм сънувала въпросните,даже мъж ми не си спомням да съм.

Лю-не знам дали искам линка,за да се ядосвам за някакви простотии  Sick Той между другото е единствения,който много,много искам да сънувам  Praynig Дали има специална дуа(молитва,призив) за това?

Арти-коя история те впечетли най-много?

Амал-снимай ги,какви тении има.. Sick .При нас няма бездомни кучета.Котки има,но не са много и наскоро в моя град направиха нов приют.Никога не съм виждала мърсотии на земята.
В Египет нещата затихнаха.С тая милионна армия дето я подържат-никой не смее да се ребчи на Хосни.Проблемите се решават дипломатично.
Иначе детски не плащат,но за армията има  Thinking.
И в Ег не съм виждала без.кучета.Котките там много се уважават:бяхме в един ресторант в Шарм ел Шейх и свободно си влизаха и се качваха на столовете в очакване на мръвка.Лежат си на паркираните коли,дават да ги галиш изобщо по-ги глезят от жените си значи Laughing

Саида-като изпоженим децата-ще си почиваме.

хайде,че пак закъснявам

# 304

Саида-да ти е жива и здрава малката именничка.

Тук пък домашни кучета е рядко да видиш в градовете,какво ли остава за бездомни.Градинките си имат пазач и винаги са чисти.Именно в една такава отиваме след малко.
Лек ден на всички  Hug
амалче като се прибрера ще ти пиша

# 305
САЙДА ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА ИМЕННИЧКАТА!!! ДА ТЕ РАДВА МНОГО И МНОГО ДА СЛУША

# 306
4естит имен ден на всички Гошовци и Герита!
И специално на Саидината сладурана! Да сте живи и здрави, и винаги лъчезарни!

Винаги много съм обичала този празник, макар да нямаме именник, а само рожденник днес (мойто баща) винаги ходим до едно малко китно манастирче Св Георги, там се коли агънце за здраве, срещаме цялата околия, има концерт на площада в селото, игри за децата, много хубаво време и нстраоени. жалко, че и тази годин няма да мога да съм там.

Аз май съвсем изгубих нишката кой какъв текст иска да се прведе и рпочете, сигурна не съм чела внимателно...  Blush

айде, маа салама, аз отивам на уни  Hug

# 307
Добро утро и от мен.

Саида, честит празник на малката госпожца, да е вечно твоя подкрепа и радост в живота.  Heart Eyes
Ама какъв вкусен кебап си сготвила, направо си се арабизирала. Party

Честит празник и на всички останали именнички и именници.  bouquet

Честит празник и на българската армия, както и на ........сирийците, които днес също имат национален празник, на който отбелязват паметта на загиналите войници във войните. Peace

Мираж, стига си ме дразнила. Crossing Arms аз отивам да изравям, сто на сто.

айа, и майка ми е родена днес, да са ни живи и здрави все да ни подкрепят. Ставаше дума за един откъс за бурката, както и за линк за филм за Пророка в стил а ла Тео ван Гог. newsm78

лили
, право каза Миража, кът са кучетата дори домашни. А тука все отнякъде лае по някое. за котките в Масър от хилядолетия са на почит. Hug

Алвера, Йоли, Олди, Надеееееееее, Дуа, мм3, Свеар, Сафар, Лахме, рени, АС, новите попълнения арти и клик и всиииички други  Hug Hug

# 308
Хайде и аз да се поизнеса по въпроса  за паркове, градини и кучета в Мароко.
Улични кучета съм виждала- на летището в Казабланка, пред паркинга на изхода. Повече от 2-3. Но в Каза по принцип е доста мръсно и неприятно – с повече от 5 милионно население – местни и приходящи, не харесвам Каза. Свързвам я само с пътуване и прехвърляне от автобусите до аерогарата, включително и чакане рано сутрин по тъмните улички. Не чакам сама де.
Мръсотии по улиците в Агадир дори – макар че е целогодишен туристически център, има. Е, туристическата част е прекрасна, можеш да седнеш на улицата да ядеш както се казва, но по кварталите, там, където чужденци не идват, си е мръсничко... Но улични кучета няма. Домашни също не съм виждала.

Обществените паркове и градини са с пазачи също и не се допуска замърсяване, кучата, просяци, хора, които се прегръщат, нито такива, които смущават седящите.
Сега, каго се заговорих за улици – неведнъж я захващам тази тема, майка ми, нали е ‘почитател’ на арабите и техния начин на живот и слага всичко под един знаменател, ходила преди време...колко е ходила не знам, при една приятелка с много добри компютърни познания – майка не може и смс да чете, та тя й показала на google earth снимки от нашата улица в Мароко. Не знам дали и други снимки от града са гледали, но майка и още и още ни заяжда колко е гадна улицата, как може на такова място хора да живеят. При все, че показваме наши снимки и от други места.
Та на найстото упоменаване, й казвам да види улицата пред нашия блок примерно и какво чутовни боклуци се подмятат, въпреки скорощното чистене. Всяка сутрин, честна дума, измитам по един фас. От някой друг, хвърлен ей така през балкона. Паднал на нашия. Имаме газова бутилка, както и много други съседи, а и да нямахме, с какъв кеф си мятат хората фасовете през балкона.... или олиото от пържената риба.
Шумни били арабите, но заради музикалните предпочитания на съседа от едната страна, почти всяка вечер, без да има сватба у тях, слушаме чалга, при това в доста неподходящо време на денонощието. Та такива работи.

Хайде лек ден от мен. Днес сме по сметки и бюджетиране – за семейн нужди. То с математик като мъжа ми да смятам е по-скоро излагация. Хич ме няма по тази математика.
Амал, свеар, магде! Прегръдки от мен.

# 309
Здравейте, мили момичета.Имам огромното желание да споделя със вас моята история и се надявам че ми помогнете да взема едно трудно решение което касае живота ми за напред.Тъй като съм безкрайно объркана ви моля за съвет и помощ.От няколко дни ви чета и такава история като моята не намерих.На кратко:Аз съм на 29год. Зад гърба си имам един неуспешен брак с Българин и две прекрасни дечица.Децата са при мен и аз си ги гледам но.......!!! Преди три месеца се запознах с мъж от Йордания чрез интернет,започнаха всекидневни разговори и срещи във интернет чувствата ни от приятелски се превърнаха във силна и изпепеляваща любов не може и ден да мине без да се чуем и видим. Той знае за моите деца и миналият ми живот но се опитва да ме убеди че това не е пречка за него да бъдем заедно.Иска да му отида на гости в Йордания дори е готов той да дойде да ме вземе да му гостувам.Кое ме притеснява....притеснява ме факта че Йорданец иска да се ожени за българка разведена и с деца възможно ли е и как ще бъда приета там с децата.......какво ще стане с мен ако отида и след време пожелая да си взема децата?Това ме мъчи неизвестното моля ви дайте ми съвет като жени със опит.Пропуснах да споделя че той ме показа на семейството му по скоро на сестрите му какво означаваше това не зная. Да тръгна или не е дилемата моля ви дайте ми съвет.Благодаря ви МОмичета!!!!

# 310
Сафар, това с майка ти нещо като с една от майките тука - работила преди 100 г. при някакъв арабин готвач, кой знае какъв селяндур е бил, всеки път разказва за това колко му била мръсна престилката и как не може да готви, при все, че има ресторанти и хубави тука, и културни хора, и чисти, а пък в Сирия какво обслужване има и тука няма такова. Както и че видяла на Кирков един арабин да си напляска детето и това е мноооого страшно при все, че и в БГ има деца, жертви на истинскоо насилие. Казват, че стереотипите дори да бъдат разрушени, хората не се отказват от тях. Rolling Eyes

Мим, всичко се случва в този свят. Аз не си падам много по съветите защото всеки усеща със сърцето си какво да направи според мен. Peace

# 311
Момичета, това, че в арабските страни кучетата не са толкова разпространени за домашни любимци, колкото котките, мисля, че е свързано с хадити и разкази за пророка Мохамах. Доколкото съм запозната става дума най–вече за черните такива, като проблемът е в слюнката им, която се смята за нечиста.

Веднъж се прибирах към вкъщи с един колега сириец, и трябваше да се разминем с черно куче, той директно отиде в другия край на тротоара за да не го изцапа кучето. След това ми обясни защо, като спомена за изследвания доказали видеовете зарази в слюнката им.
Та предполагам и други араби са толкова гнусливи от кучетата, и за това не се срещат токова често.  Peace

Мим 800108, лично на мен ми е трудно да ти дам съвет, зависи на какъв човек си попаднала.  Peace Според мен щом те е запознал със сестрите си, това е добър признак, но какви са намеренията му можем само да гадаем.
Аз бих предпочела вариант запознанство на неутрално място (но може би трябва виза за него  newsm78), но може да идеш и организирано с група до Йордания,просто е важно да видиш що за човек е в реалния живот (а не само във виртуалния), преди да вземеш важно решение.  Peace

# 312

леле,каква хубавица  Heart Eyes
За кучетат е така да.И аз гледам да не ме докоснат като ходим на пазара за животни,че трябва да се мия 7 пъти и т.н.Те са забранени и да се продават от мюсюлмани,т.е. да се изкарват пари от продажбата на кучета.За пазачи,полиция не са забранени,но определено не са предпочитаните домашни любимци.За това пък емирците гледат много птици,естествено соколи,пауни.на мода са и хищните котки,напр.бенгалските тигри,от по-черномръскавите   Mr. Green Joy(шега)

Здравейте, мили момичета.Имам огромното желание да споделя със вас моята история и се надявам че ми помогнете да взема едно трудно решение което касае живота ми за напред.Тъй като съм безкрайно объркана ви моля за съвет и помощ.От няколко дни ви чета и такава история като моята не намерих.На кратко:Аз съм на 29год. Зад гърба си имам един неуспешен брак с Българин и две прекрасни дечица.Децата са при мен и аз си ги гледам но.......!!! Преди три месеца се запознах с мъж от Йордания чрез интернет,започнаха всекидневни разговори и срещи във интернет чувствата ни от приятелски се превърнаха във силна и изпепеляваща любов не може и ден да мине без да се чуем и видим. Той знае за моите деца и миналият ми живот но се опитва да ме убеди че това не е пречка за него да бъдем заедно.Иска да му отида на гости в Йордания дори е готов той да дойде да ме вземе да му гостувам.Кое ме притеснява....притеснява ме факта че Йорданец иска да се ожени за българка разведена и с деца възможно ли е и как ще бъда приета там с децата.......какво ще стане с мен ако отида и след време пожелая да си взема децата?Това ме мъчи неизвестното моля ви дайте ми съвет като жени със опит.Пропуснах да споделя че той ме показа на семейството му по скоро на сестрите му какво означаваше това не зная. Да тръгна или не е дилемата моля ви дайте ми съвет.Благодаря ви МОмичета!!!!

Миме-това,че те е показал на сестрите нищо не значи.Татко има тежката дума,понякога мама командва татко,така,че.. разбираш.
Измежду нас има женени за араби,с деца от предишен брак.Въпроса е ще приеме ли твоя йорданец да ги издържа дечицата и там има ли училища за тях.Роднините едва ли ще приемат разведена с 2 деца с отворени обятия,но пък ако ти си достатъчно хитра може да им се доказваш на място.БГ красотата,една хубава усмивка и вкусна манджа свалят бариери  Wink
Иди,виж,ослушай се и реши.Ако те отвлече там-ние ще помагаме  Laughing От кой град е?

АС-къде си,по гръцко ли си,ВМ съветват бг да не ходят в Гърция тия дни,че има размирици там.Инша'Алла твоя 'черния' да е добре .Хайде помагай на Мимето с компетентен съвет.
Между другото онзи ден бях на парти и срещнах една колежка след 9 години!! Та тя се е омъжила за йорданеца,дето 4 години я притискаше,имат дете и е приела Исляма.Ревахме,прегръщахме се  Heart Eyes

ляхма-отчети се,че си жива и цяла.

# 313
Благодаря ви момичета!!!Аз ще ви държа в течение какво се случва с мен на кръстопът съм.Още малко информация имам за него Simple SmileSimple Smile зная че е от Аман има само майка баща му е починал.Аз го попитах дали неговите родители ще ме приемат с две деца и отговора му беше че щом ме обича е готов на всичко и никой няма да му попречи.Готов е и тук да дойде но се страхува че няма да може да си намери работа и ще му е по трудно отколкото аз да отида при него.Water Lily дали може наистина да ме отвлече Simple Smile))))))) и това съм си го мислила?

# 314
Добър ден и добре дошла, мими! Извинявай, ако не мога да учлуча цифрите!
Благодаря за представянето. За твоята история.
Ако наистина те е представил на семейството си – на сестрите – нормално е, ако е човек на възраст за женене, естествено е да те покаже – на снимка примерно /на братя и на други мъже в родата не би те представил/. Но какво ще каже майка му, когато идеш наяве? Явно момчето е муслим. Разводи има и в този свят, така че, макар и по-трудно, се приема факта, че една жена се грижи сама за децата си.
За вашата среща... можете ли да се срещнете първо в друга страна: Турция примерно? Така – дано всичко е наред, но дори и да не е, можете да се разделите, ако е нужно и да помислите.
Ти си разумна и сигурно имаш предвид колко речовити и омайни са мъжете... ето, сега пък аз да не поставям под общ знаменател, но при култура и начин на живот, в които по принцип, интимното общуване преди брака не е прието, а понякога годежите продължават повече от година – опознават се хората, едната реч крепи страстта и интереса.

Интензивното общуване в интернет е етап, през който повечето от момичетата, запознали се по „мрежата” са преминали.

За твоето отиване там: колко знаеш за начина му на живот? Ако ти отидеш там, може и по-трудно да си намериш среда, за работа не мисля изобщо, поне не начален етап. Уверена ли си, че ще може да имаш добър начин на живот и да виждаш децата си често, колкото на теб ти е нужно, докато не са при теб? Като ги вземеш, кой ще ги издържа?

Пожелавам ти много щастие, разбирателство и търпение. Намасванията отнемат време и енергия и за двете страни, но случат ли се, са прекрасни!

Общи условия

Активация на акаунт