~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 426
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте от мрачна Германия, облаци с прашни частици от изригналия исландски вулкан са надвиснали над нас, скриват слънцето И правят петъчния ден мрачен, поне насторението е на шест, защото идва yикенда  Mr. Green налu така Aлверка  Whistling (според някои новинарски сайтове тези облаци имат най-голямата плътност на прашни частици в историята на Германия). От друга страна и летищата са затворени, там, както и по жепе линиите, цари хаос.  Crazy Даже фрау Меркел не може да се върне от визита в САЩ!

Иначе вчера нови 4 несмки войника са били убити в Афганистан, няколко дни след смъртта на други 3-ма, според проучвания 2/3 от  населението е ЗА оттегляне на целия контингент от  там, управляващите обаче не мислят така.  Crossing Arms

Момичета, прoчехтохте ли, че в Саудито една маймуна се опитала да „отвлече“ 2-годишно момченца.  #Crazy Дали е само медиина сензация това, или е истина?
Ники И другите фараонки, какво казват Хабибитата за горещите политически събития в Египет?

Амалче, сигурна съм, че има проекти и идеи за “спасяване” и на реката, и на морето, дано не е късно! Но все си мислия, че не може хем да искаш “да превърнеш пустинята в рай”, хем да си еко-friendly.
За кученцето  нямам думи, милата животинка, дано сега е на по-добро място!
Ние вкъщи винаги сме имали кучета в двора, за съжаление, едно от тях си отиде и то по подобен начин. На 8 години беше, а една сутрин го намеирхме мъртво, предполагаме, че е било отравяне. 7-8 години минаха от тогава, но още го помня, И ми става мъчно, беше такъв сладур.

а семейството на момчето, което пожела да се оттегли - тунизиеца, се свърза с организацията, за да пита не можем ли да го приемем. Даже настояваха да спонсорират някоя дейност. Но не си заслужава "сделката" - човекът е с тежък характер и дори и да го вземем, то трябва да обгрижваме него, а не хората, с които рабогим. А пък точно арабското "нашето семейство е голямо и уважавано, и богато", в този случай не върви, понеже другите, най-вече швейцарци, мноооого малко ги интересува кой от какво семейство идва, след като е невградим.
От малкото ми арабски познати съм забелязала, че колкото по заможно и с име е семейството, толкова по-тежък характер има сина. Някак си е научен, че за всичко има право, все е с претенции и високо вдигната глава. Имам специално двама такива познати, И двамата отговарят на описанието. Единият особено, зашотот е не само от богато семейцво, но И са преки наслендици на пророка Мохамед (според неговите думи), И е един надут у странен.
Но това естествено го има не само при арабите, а И  не съм фен на обобщенията, може би просто попадам на такива хора.

Svear, радвам се да те видя! На какъв спорт ходиш?
Аз послендите седмици съм се запалила по степ (вид аеробика).

Поздрави на всички!

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 19:22 от Айа

# 91
                          Здравейте арабелки   bouquet
     След малко заминаваме към балкана, та влизам набързичко да си ви видя.
     Ве -дано наистина имаш време да ползваш тренажорчето.
     И аз преди 4 г. си купих с тази цел , да го ползвам у дома ,ама ...тц.Все не остава
     време , и стои по-скоро като паметник.
     Доколкото знам ,в Сирия не правят зимнина.За това браво на теб,ще прославиш
    нашата традиция , а и твоето хабиби явно оценява кулинарните ти способности.  Grinning
    Ама в тез горещини ,наистина те товари- 50 кг.  ShockedКога успяваш ,направо да
    идвам за няколко бързи урока. LaughingТри деца ,къща ,зимнина -евала на теб.  bouquet
    Амалче - и аз съжалявам за животинката, но тук е пълно със изроди.
     При нас миналата година тровеха бездомните кучета ,някакъв луд хвърляше отрова в парка,
    без да си дава сметка , че може да попадне в нечии детски ръчички. ooooh!
    Йоли - добре дошли на родна земя   bouquet
    Сафар - всичко ,което те тревожи ще се оправи .  bouquet
    Айа - а з не съм фен на мрачното време , любим сезон ми е лятото,
    въпреки горещините.То затова и моят мъж ме бъзика , че съм родена за арабските страни. Joy
    По повод Афганистан,аз бих искала никъде да няма военно положение.И по целият свят да цари
     мир,любов и разбирателство м/у всички народи.
  СвеарHug приятно спортуване.  bouquet
  Е , време ми е да потеглям,първо през зъболекаря , а после към балкана.
  Приятен уикенд арабелки,само положителни емоции.  bouquet
  За всички присъстващи , и отдавна липсващи ,от мен  Hug Hug Hug Heart Eyes

# 92
мархаба арабкините,

влизам слу4аино и гледам , 4е бана ми махнат, та не може да не ви поздравя.

имах бан, после нямах нет, после бях заета със службата,после бях в болница, но оживях

толкова засега, 4е не мога да седя, задника ми е разпран от инжекции, на ръцете здрава вена не ми остана от системи и т.н,  та отивам да полегна

поздрави на всички

# 93
               Шилан - добре завърнала се   newsm51
   Радвам се че банна ,вече е отменен.Да се надяваме ,че по-често ще влизаш тук.
   Извинявай за въпроса, но какво ти е миличка-системи ,инжекции ? Какво си претърпяла?
   Пожелавам ти бързо възстановяване , пълноценна почивка.  bouquet
   Чакаме ново включване щом се оправиш.  Grinning

# 94
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте принцески !

Шилан, най-сетне се върна  Hug. Набирай сили след болницата, да си във форма за пикника .  Simple Smile

Амал, ние от години не можем да си отгледаме малки кученца заради "добри" съседи. Миналата седмица едно умря, първо някой го беше изритал и му беше счупени краченцето. Гипсирахме го т.е. ветеринаря го гипсира, но после го отровиха  Cry  Лоши хора има навсякъде, само дето стават все повече, за съжаление. Отчетохте ли мантуто?

Айа smile3558  Laughing Laughing Четох днес, че прахоляка може да дойде и при нас. А вие по-добре не излизайте тези дни, само в къщи на затворен прозорец. Оздравя ли колегата ?

Ве, браво !!! 50 кг бакла са си сериозно количество. Тук, в района където живея биха казали, че си "вредна булка" Joy. Аз това като го чух за първи път и се ококорих  Shocked Ама значело, че си много чевръста и добра домакиня.

На мен тия дни нещо ми е тягостно. трудна ми се видя седмицата, добре че свърши.

Хайде да ви пожелая приятен уикенд и много  целувки на всички   bouquet

# 95

Доколкото знам ,в Сирия не правят зимнина.

А ,не знам от къде черпиш инфо,но тук отгодини си правят зимнина и то от всичко за което се сетиш-бакла,грах,тиквички,домати,патладжани,зелелн боб и т.н.Аз понеже нямам отделен фризер/ползвам този на хладилника/ се ограничавам само с бакла,грах и зелен боб. Flutter

шило добре дошла  Hug  bouquet

амалче гадно е да загубиш куче,ние по едно време имахме две,за едното още ме е яд .Идваше с нас до спирката и се връщаше обратно само,веднъж ходихме у свеки,та докато бяхме на гости през цялото време ни чакаше пред вратата.

Успявам да се вредя на колелото,на едно сядане изкарвам по 5км-толкова отчита дисплея.

Тук завалява  Crazy,а Сам е на екскурзия-дано при тях да не вали

# 96
Оооооооо, Шилото, върни се да повториш предния клас преди да минеш в 128 - ми. Mr. Green Еее, несломима си ти. Party Party Важното е, че всичкое наред.

Ве, Саида сигурно има предвид, че не варят буркани, което си е така и спрямо нас не правят зимнина, нито пекат чушки на ламарина. Joy Да, и братчедът каза, че няма вече да взимат. това не му е първото, което умира, друго го сгази камоин. Но малкия, синът му много плаче сега, той е на 13 г. и така се беше привързал...

лили, още ли се местите? newsm78

Алвера, Саида, значи е често срещано... Боже, народът полудява.  Sick

Сафар, браво за късмета с доки. Peace Понякога си е тотошанс да са в насторение.

Айа, значи са против хората. newsm78 Пълна безсмислица е тази война още повече на фона на все по-често самоубиващите се войници в американската армия. Тя поначало войната е на САЩ, другите просто гравитират около нея.  Tired
Войната е (самоубийствен) опиат...

При нас в Сирия ще има сватба - женят най-големия син на брата на мъжа ми. Той има някакво заболяване и им беще трудно да му намерят булка, че не може много да работи, сега е учител. И булката и тя.   bouquet

Ясминке
, как мина вашата сватба? Hug

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 20:13 от amal

# 97
Здравейте и от мен  Hug!

Йоли, не е случайно, че толкова хвалим Сирия. По-коледа може и да не се случи на хубаво време, но в християнските квартали атмосфератат е по-празнична отколкото в София.

Между другото, сирийките, чували ли сте за проекта Осмата порта.
http://www.8thgate.co.sy/
http://newsfromsyria.com/2008/12/01/the-eighth-gate-of-damascus- … becoming-reality/
Ще ставаме като Дубай  Grinning, добре че обаче построяването на тези сгради е изнесено извън града, защото колкото и да са лъскави, според мен само ще развалят облика, ако ги направят някъде в центъра. Ще има и мол, който ще е най-големият в Биляд Шам.

Ние сега сме в Акаба, тук е много горещо, но е хубаво, утре ще се престрашавам да се гмуркам да гледам коралите.
Поздрави за всички  Hug.

# 98
Добро утро, принцеси. Heart Eyes

Един сирийски поздрав:
Али Дик - сирийско дабке

И кафенце:

Честит нацинален празник на всички сирийци - 64 годишнина освобождаването на Сирия от френска окупация, продължила 25 г. На 16 април 1946 г. заминава последния френски войник и властите привмат следващия ден за нац. празник извесетн Айд ал Жала след дълга  и продължителна борба в цяла Сирия. Най-активната орба е Велката сирийска революция водена от Султан Паша ал Атраш.

Ве, яакаме ъпдейти на празненствата където ги има. Peace

Мария, много хубав проект. Peace И мащабен. След зоопарка и този със соларните панели се радвам, че Сирия се развива така. Дано само не настъпят промени в хората, както стана тука. Rolling Eyes
Дай малко снимчици от Акаба или Аман. Тука си имаме йордански снахички, сигурна съм ще се разчувстват. Hug

Айа,
не бях чула това с маймуната, но знам за други слуичаи.  Да, в Египет има боржения, ама фараонките ги няма да дадат мнение.  Crossing Arms

Алвера, оправи ли  е насторението? Не ни боцкаха. Heart Eyes

По-късно ще пиша пак, че се опитва да грее слънце и отвамв навън.

Гуш на всииииииииииииички. Hug

# 99
амалче изпревари ме  Crossing Arms

честит празник на сирийците

Може да не се варят буркани,но пък се работи в промишлени количества  Mr. Green

мария ти като си живяла тук ,някаква зимнина правила ли си  newsm78

На мен вече ми се събира по час на колелото ,и в резултат съм с мускулна треска на корема  Grinning

Лек ден на всички   bouquet

# 100
Еее, ми конкуренция. Mr. Green
За зимнината си права, че е в промишлени количества, но то има семейства, които сами могат да си направят футболен отбор. Joy

Значи напредваш с тренинга, аз кога ли ще успея. Това моето бебе е обсебено от мен, вика мама дори насън. Shocked

Сещам се да препоръчам на фенките на Сирия един филм (американски Wink, игрален), в който се разказва за търсенето на изгубено съкровище в Сирия, нещо от типа Индиана Джоунс, но за разлика от втория не показва хората като задръстени:

Джак Ловецът и изгубеното съкровище на Угарит, Jack Hunter and the Lost Treasure of Ugarit (2008)

Категорично, категорично в графата + с главно + Wink За съжаление е с малък бюджет филма и на моменти не е най-добрата кинематография, но пак ми напълни душата преди време.  Hug

Айа, изненадах се да прочета че чак след 3 г. хората в газа имат нормален достъп до обувки и дрехи. Shocked

Къде сте, принцесини Сафар, АС, Дуа, Ясмин, Снеже, Дана, Албена, Ш и Ш, Лили, мм3, Наде, Алвера, Тес, Лю, рени брейййййййй че дълъг списък. Heart Eyes

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 15:45 от amal

# 101
честит национален празник на всички сирийски снахи    bouquet

Дано и аз някой ден да мога да видя красивата природа и историческо богатство във вашата втора родина  Hug

Този уикенд времето е страхотноооооооооо!
Така, че до сега правехме месцето в специална маринада ала мойто хабиби, и след малко смятаме да открием грил–сезона   chef

Йоли, забравих преди да поздравя за добре дошла вкъщи! 3вучиш много щастлива, така че просто се радвай на най милото време, прекарано с близки и приятели  Peace

Мария, сложи наистина някоя снимка, че тези, които имам на компа са няколко месеца стари  Flutter
НАдявам се днес си събрала смелост да се гмуркаш. Предполагам е незабравимо изживяване. Междудругото ако с твоя съпруг обичате да съчетавате почивката със псортни занимания, бих ти препоръчала обиколко на Йордания с колело. Един познат на моя приятел организира такива турове, например спускане от Аман до Мъртво море.  Peace

Вещице, мускулната треска е признак, че има резултат от дейност. Продължавай в същия дух – здрав дух в здраво тяло  newsm39

Шилан, добре си се завърнала, дано си взе поука от последните форумни драми  Peace
И бързо възстановяване  Praynig

АмалRolling Eyes http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=275237

Поздрави на всички  Hug

# 102
http://www.youtube.com/watch?v=QdWperrz2mQ&feature=related
Между другото това изпълнение най-ми харесва.

Снимки ще сложа, но като си дойда в България. Ъпдейт от почивката - и днес не се гмурках и мъжа ми нещо се разсърди, ма ще му мине.

Вещице, аз със зимнина по принцип не се разправям нито съм обърнала внимание как е в Сирия, но честно казано за 2 години докато живеех със свекърва ми не съм я виждала да затваря нещо и доколкото знам не прави заимнина, май и в цялото градче, поне не като традиционната в България с бурканите.

Аз с готвенето по принцип съм скарана, веднъж една бабка дето бяхме наели да ни готви ме прати за някакви зеленчуци. В Сирия има едни магазини като плод и зеленчук, казват им държавни, и аз отивам и вземам два моркова и една глава лук и 2 чушки, а те сирийците по принцип купуват в големи количества и продавача толкова ми се смя, аз от тогава бях почнала все там да ходя  Grinning.

Айа, и на мен ми звучи много интересно това за велообиколката, но трябва да е предварително планувано, така че няма да е сега. А и аз толкова драпах на мъжа ми да дойдем в Акаба да се гмуркаме, пък сега остава и за колела да му заговоря.

# 103
Добьр ден!

Тук сьм - днес е много динамичен ден. Освен това се сдобих с дьлго чакан нетбук и още го разучавам.
Купих и едни чаршафи с ластик и подменям наред.

Днес за прбв пьт ползвах такси-което вози за лев като автобус- но иначе закбснявах. Беше странно изживяване.

Поздрави на всички.

Шилан= дойде си вече!

# 104
Мария, благодаря за патриотичния поздрав. Heart Eyes Е  защо така не с егмуркаш? Да ти кажа и представа си нямам какво е усещането. Сигурно е страшничко в началото.
За зимнината освен феноменалните количества макдус в селото правят и сушено кисело мляко, което се използва после за мансаф, куба и..."любимото" ми ястие Ушите на стареца, адани шайб. Joy Казва се така, защото е във формата на полумесец и се пълни с кайма. Дотук добре, но после се вари като пелмен ако някой е ял. Е аз като малка ядох пелмени и щях да пукна от гадост. Та ушите освен, че са варени (а не печени или пържени, което е мноооооооооого по-вкусно), са и с варено сушено кисело мляко. А етърва ми като за пръв път ни посреша беше сготвила баш това, а мъжът ми я нахока, че той и без това не го обичал, кво било това представяне. Mr. Green

Сафар, честит ноутбук, каква марка избра? Hug
Да ви питам чували ли сте, че имало такова програми, чрез които може да ти се вижда през твойта камера какво правиш дори да е изключена? Shocked

Айа
,  Shocked

рени, видчх те. Wink

Общи условия

Активация на акаунт