~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 256
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Мили ми арабски принцеси!

Да ви е честит деня на детето и вашите съкровища да имат шанс да постигнат това, което искат и което те самите са, а на нас като майки желая спокойно да си изкараме и ние едно второ детство. Полага ни се , така че честито и на нас.  baby_neutral Peace

cv_danova аз като гостенка тук също казвам добре дошла. Ти си типичното ми доказателство, че отвореното осиновяване е по добро от пълното. Този дядо е направил страхотно като са се погрижили за теб, но е важно да знаем кои сме. Сега се радвам, че си се намерила и ти желая само хубави неща по пътя към твоето приказно Царство.

Моята история изобщо няма да е така интересна за вас, но щом сте поискали. Омъжена съм за българин и живеем от две год в Германия, засега в нашата къща на около 100 км от Берлин, но съвсем скоро и в самия град.Предстои ни преместване. С мъжа ми обичаме арабските народи и което ще ви учуди - причината за това е Тората и Инджил. И двете ни показват важността на потомците на Исмаил и тяхната идентичност. Четем и корана. Вярваме,че Мохамед е Божий пророк до арабския свят, който е бил идолопоклонски тогава. Също така обаче вече познаваме Месията , този който да отведе обратно при Бог и евреи и християни, а именно Исус. За нас най-важното е човек да се покорява на Бог, това покорство, обаче е поради изляната в сърцата ни любов към Него.
Няма повече да засягам тази тема. Имаме син на три години, който в момента учи едновременно немски и бг. В Берлин се колебаем какъв език допълнително да учим - шефа на мъжа ми е турчин, но той работи там само допълнително иначе има собствена фирма за продажба на имоти. До скоро предлагахме на бг пазара немски имоти, но се репозиционирахме изцяло / бг е много малък пазар,а и независимо че предлагаме невероятно изгодни имоти, хората са бедни /

Аз пиша от дете, Имам издаени стихосбирки и една приказка за възрастни. Тя е на английски и български. Имам и детска книжка в предпечат. Търся си преводач за нея на немски. В момента пиша и пиеси, като последната е свързана с бежанците и съм запецнала сериозно на едно място.
В бг сме непряко свързани с организации, които помагат на бежанци,а в Берлин се надяваме ние лично да бъдем полезни.
Интересувам се от още много неща, но са за роман така че няма да ви досаждам. Ето, представих се. Party

# 526
Добро утро, хубавелки.  Heart Eyes
Днешният ден е много мрачен и се чудя как с тия две деца ще ида на протеста. newsm78 Може да пратя само половинката...

Сафар
, така е, не само нарушаването на мецдународните закони, а въпиющата разлика в стандарта на живот на Окупирани и Окупатори. Това много хубаво беше показано във филма - Раят сега. newsm78

айа, след вчерашните спорове е разбираемо да те боли. На мен понякофга миидваз да си оскубя косата от хорското късогледство. Confused

Тортуна, дай да прочетем нещо, може да го преведем на арабски и да го прочетем на поетичната вечер. Hug Hug

И честит първи юни на всички цветя, мънички и невиннни, особено а тези, които нямат нормално детство. ето днес казаха, че българия била на едно от първите места по изоставени деца.  Embarassed Та няма ли мъдрост в религият? Друго си е колективната отговорност.  bowuu

Да ви разсея с една новина - селин Дион е бремнна за втори път, но аз едва сега разбрах, че съпругът й е със сирийски произход, този, който я направи известна:

Рене Анджелил

Ясминке, мерси за снимките, сега ще видя дали си ги качила.

снеже, къде се изгуби?

На всички гуш гуш. Hug

# 527
  • France,Mulhouse
благоря момичета многосте мили  bouquet
съпруга мие мароканец,запознахме се в румъния като учехме с него медицина,т.е,тое зъбовлекар а пъказ общопрактикуващ,но за сега още не работя тук в франция,чакам позволителното си,докато мъжа ми работи от ноември,а преддии живяхме в мароко 6г.иначчее аз рабоих само година в бг.я,след завършванет в румъния, и по времет на образуваннието ми се запалих по исляма и арабскиятсвят,та вече 14г.от както си практикувам
е за сега толкоз трябвада изляза,успешен ден
 Hug  bouquet

# 528
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА!!! ДА РАСТАТ ЗДРАВИ ЩАСТЛИВИ ДА СБЪДНАТ ВСИЧКИТЕ СИ МЕЧТИ!!!
Гуш гуш на всчик арабелки  Hug По - късно като отиде хабибито на среща пак може да пиша - ако ЕГН-то не ми скрои номер и не забравя  Mr. Green  Hug

# 529
  • София
Веднъж да се класирам и по светло... Mr. Green
Да ви се похваля, изпитите вече са зад гърба ни.Сега ни чака още по-изнервящо чакане на резултати и класиране.
Но да си похваля гарджето.. bowuuОт 30 задачи на вчерашния изпит по математика, безпогрешно  е решила 29, като на 30-тата грешката й е едва в края на сметките и болшинството точки и за нея ще й бъдат присъдени.Тоест по математика очакваме отличен резултат.По български и литература в тестовата част на изпита има една единствена  грешка, която ще й отнеме 1 точка.Решаващо е това  как е направен преразказът, който беше върху изключително тежък текст, изпълнен с доста архаизми.Но като цяло съм повече от доволна, дано балът ни стигне за училището с най- голяма цедка при приема - немската гимназия.Първо вярвам, че комбинацията от английски и немски днес е силно ценена и второ  - ще ми е приятно и  девойката да завърши моето училище. Mr. Green
ще се върна да попрочета назад, за да мога да се включа в дискусиите.. Peace
Поздрави и целувки на всички ви! Heart Eyes

# 530
ас честито   bouquet ,дано да се класирате за желаното училище  Praynig /в което не се съмнявам/

Днес ни беше първата матура по 3 предмета-каката се прибра  ухилена,според нея добре се е справила-не е отговорила само на 2 въпроса,като на единият от тях никой не е отговорил.Следващият и изпит е в четвъртък.

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 13:31 от Tatti

# 531
Амал ето директен линк към портфолиото ми - директно към приказката алегория на английски.
http://sitekreator.bg/ValentinaStein.portfolio/clients.html

А тук същата приказка на бг език. Казва се Мед от хризантеми. Името Валентина Щайн е мой псевдоним
http://0704.netclime.net/4_2/000/000/0ba/16b/xccxe5xe4%20xeexf2% … dxf2xe5xecxe8.pdf

# 532
Азмира, много интерсно ревю за гоненията си направила.

АС, еее, честито, то повече от това какво може да иска една майка. Heart Eyes Ела следобед с девойките на протеста. баш от вас тръгва!!

Наржиса, поздравления за последователността!!! Hug Peace

Никитоооооо,  Hug

Мираж, това моето е като клан клан недоклан - чел, чел, недочел. Mr. Green

Тортуна, с удоволствие ще прочета, само да приспя бебка. Flutter

# 533
Честит празник на всички малки и големи деца!
Безгрижно деството, много усмивки и мирно бъдеще за всички тях!

Мираж и АС, честито на децата ви!
Дано успехите им продължават и за напред!  Hug  bouquet Hug

Сафар, май отиде да яде баничка  Crossing Arms Добре, че успях да прочета мнението ѝ от телфона преди да го изтрият!  Hug

Който се интересува, видео от вчера на момичето в Рамала с българска майка и втората част от Ашдод, в която се виждат протестиращи палестинци иизраелци, част от тях стават много агресивни и почти нападат журналистите, ха, познайте кой я агресивната страна  Whistling

# 534
  • Sofia
Темата НЯМА да става арена нито на виртуални битки, нито на проповеди, колкото и голямо желание да имат някои потребители да постигнат точно този ефект.
И ако някой има нещо против - да си припомни тематиката и правилата на форума.

# 535
Цитат
баничка

ха, ха, обогатява се непрекъснато форумният жаргон.

Азмира, интересно ми беше да прочета историческите сведения

Айа, това да не е българката в Рамала с 5 деца, чувала съм за едно такова семейство...

Валентина Щайн....много благозвучен псевдоним...и аз ще чета след малко

Матуриращите девойки
, браво на вас, сигурна съм, че ще постигнете успех (с такива майки няма как  Grinning  )

Амал, май се изказах неподготвена за сървъра. И тук да те поздравя за хакването. Това е първото официално признание, че блогът ти е успешен.

Новите, добре дошли

сv, и на мен ми е интересно откъде точно е дядо ти...дано майка ти не е приела особено тежко разкриването на истината.

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 14:39 от летящият лахмаджун

# 536
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЛКИ, ГОЛЕМИ И ОЩЕ ПО- ГОЛЕМИ ДЕЧИЦА !!!

cv   bouquet

AS,Мираж, поздравления за девойките, все така да са умни.
АС, няма страшно- с такъв успех ще се класира детето. Пожелавам ви го от все сърце  Praynig

Айа   bouquet. Надявам са Сафар да не яде "баничка" , а все пак любимия си сладолед.

Аз тези дни нямам много време да пиша, но хвърлям по едно око  , понякога тъкмо навреме... Simple Smile

# 537
амалче чакаме разказа от митинга  bowuu

азмира разкажи нещо повече за себе си  ,ако не е тайна  bowuu

Предишен път се измълнахме с темата за гащите-поминиш ли лю  Laughing

Днес попаднах на една поетеса ,която пише в стил ,който не съм срещала в арабската поезия

خلافات يوميَّة
( سوزان عليوان )

خلافات يوميَّة
يحبُّها و تحبُّهُ
لكنَّ كلابه لا تحبُّ قططَها
و قططها لا تحبُّ عصافيرَهُ
و الفراشاتُ
هي الأُخرى
لا تحبُّ مثلَ هذه الخلافاتِ اليوميَّة
تحتَ سقفٍ
من أجنحتِها

ежедневни скандали

Ежедневни скандали
той я обича и тя го обича
обаче кучетата му не обичат котките и
и котките и не обичат птичките му
и пеперудите
и те от своя страна
не обичат тези ежедневни скандали
под покрива на техните криле.

Сузан Алиуан е родена на 28.09.1974 в Бейрут от баща ливанец и майка иракчанка.Поради войната прекарва детството си между Андалусия,Париж и Кайро.През 1997 завършва журналистическият факултет на Американският университет в Кайро.Сега живее предимно в Бейрут.

# 538
Честит 1ви юни на всички деца и на тези възрастни,които не са загубили детското у себе си.   bouquet

Благодаря,че ме приехте Simple Smile като за начало,от 4-5 години родителите ми са разделени.Попечителството е на баща ми.Не мисля,че майка ми го прие тежко.Честно казано,не обърна толкова внимание,колкото самата аз.Все пак,когато разбра,тя беше на 36 години и не сметна за нужно въобще да се интересува от този човек,при положение че толкова години живее с мисълта,че баща й е един - този,който я е отгледал.Тя счита него за родител.Според мен не е мислила много за това и не е осъзнала факта,което в случаят е нормално.Аз го приех по-емоционално от нея  Grinning
Относно народността на дядо ми - бил мароканец,което определено е странно.Не съм запозната с онова време,но ми е чудно какво ще търси 70те години в България човек,дошъл от толкова далечна държава...По-вероятно,според мен,е да е от по-близките страни,но все пак..нека вярвам на свидетелите Grinning В крайна сметка,от този човек няма абсолютно никаква следа,освен специфичните черти на майка ми , и на мен самата... В интерес на истината,аз лично съм мислила много по въпроса и мисля,че не трябва да го издирваме (колкото и странно да звучи Grinning ) Първо,защото е много много трудно,второ защото не се знае къде е и трето - защото изпитвам страх да не се разочаровам.Предпочитам да си представям какъв е Simple Smile)))

# 539
Ааа добър ви вечер, принцеси. Crossing Arms Crossing Arms

Ние бяхме първо на митинга, после в мола, че нали е 1-ви юни и едва сега сядам. Tired

Лахме, може би тр. да се напише форумен речник? Mr. Green А ние сериозно тр. да сложим в началото лексиконни втпроси. Peace

СВ, аз пък не бях виждала дядо си и ако не бешпе майка ми щях да проправя път и да му  кажамного неща в очите, но майка ми не даде. Помня, че преди 10 г. седейки с баща ми на Св. Неделя той ми каза много непринудено - дядо ти минава и аз като скокнах, даже го преследвах и пресрещнах да видя какъв е. После той почина и така. При вас обаче ще е доста по-трудно.

Мираж, кое е нестандартното при нея? В см. да обясниш. Rolling Eyes Като за такива като мене.

Забравих да кажа, че моята палечка беше най-малката активистка и я снимаха, сигурно ще я дадат.  bouquet

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 22:16 от amal

Общи условия

Активация на акаунт