~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 404
  • 747
  •   1
Отговори
# 540

Предишен път се измълнахме с темата за гащите-поминиш ли лю  Laughing

голям лаф стана тогава, умилявам се като се сетя....Сещам се и за Латея. Латейке, поздрави, ако ни четеш все още! Надявам се, че си щастлива.

Амал, а подробности от митинга?

cv_danova , бих се чуствала по същия начин на твое място.

А сега да ви пренеса още по-на изток от Арабския свят, и  нали е ден на детето, да ви покажа едно видео, с пожелание за по-малко родители като на това дете.

(Тъжно е, но в началото ми стана смешно заради отработените жестове)

http://www.youtube.com/watch?v=UIYNv5jqPEI

# 541
 Mr. Green Joy Joy Joy Алеле, инстински заклет пушач!!! Горкото дете, колко са нещастни децата в няккои райони. Rolling Eyes

Лахме, ми какво да кажа като бях на опашката с тази клоичка. Mr. Green И малката все изпускаше едно знаме, накрая  казах на един познат от организаторите - за това геройство да ви дам банковата си сметка. Mr. Green

# 542
амалче не се стискай  Naughty ,разкажи как мина митинга  bowuu ще гледам новините.
Интересното при нея е,че повечето и поезия е малко в хайко стил ,кратка и изразителна без да е пълна със сравнения и епитети и слова от старият книжовен арабски,трудни за разбиране даже и от самите араби.

тортуна започнах да чета ,много ми хареса  bowuu bowuu bowuu

cv_danova не се чуди ,доколкото знам най-възрастната дъщеря от смесен брак е на около 50 години ,така че ,не се учудвам ,че дядо ти е бил в БГ през 70те.Аз пък бих се позаитересувала що за човек е бил.

الفستان الأحمر
( سوزان عليوان )

فيما كان ينهال على عريها
كان ظلّها قد تجاوز الباب
بفستانه الأحمر
.إلى حانةٍ ما

червена рокля

докато се спускаше върху голотата и

сянката и прехвърли вратата

с червената си рокля

до някакава кръчма

إسم
( سوزان عليوان )

ناديتني باسمي
...فأحببتُهُ

име

извикаме по име
..... та го обикнах

حبّ
( سوزان عليوان )

تعثّرتُ بضوئكَ
.عثرتُ على ظلّي

любов

Спънах се в любовта ти
и намерих сянката си.

Това е пак от същата поетеса.

# 543
Не се стискам, чаках отзиви по ТВ, засега не видях нито по БТВ, нитоо по ТВ 7, чийто репортер видях.  Rolling Eyes Имаше доста хора, придивжвахме се в кордон, ограден с палестински знаменца, българите, необвързани с ар. свят не бяха много като на други мероприятия, имам теоиря защо, ноо не знам дали е за тук. Rolling Eyes Шествието приключи пред президенството.

Хм, интресни стихове.  Hug

# 544
                       Добро утро принцески мои  Heart Eyes
        Сервирам ви скромна закусчица
        Пожелавам ви лек и приятен ден.
        Аз тръгвам с малкият за Варна, дано всичко е добре на прегледа.
        До довечера и много  Hug

# 545

Хайде момичета,
кафето вече е сложено .Къде сте  newsm78 newsm78 newsm78

амалче може да не са подготвили материала и да ви включат в днешните новини  Thinking

саида с теб сме  Hug чакаме добри новини  Praynig Praynig Praynig

Лек ден на всички   bouquet

# 546
Честит Рожден Ден, Айа! Желая ти здраве и любов, късмет и много щастие, сили и ентусиазъм в преследването на мечтите ти!

# 547
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Kaфе и закуска - добре започва деня   Simple Smile

Саида - стискаме палце за добри новини от прегледа  Hug

Амал, аз гледах специално новините  за да те видя, но не успях. Поне по БТВ   Sad Ако се видиш някъде с най-малката активистка, прати линк, моля.

Вчера малката си избра за подарък само една топка. Добро дете  Laughing. Иначе цял ден обясняваше, че това е нейния празник.

Мираж,   bouquet Чудесна е идеята ти да ни превеждаш стихове , тази поетеса е доста лаконична, но ми допада.

хайде де, арабелки, малко по-ентусиазирано ...

Айа, честит рожден ден !!! Много щастие ти желая, много здраве, много успехи ,много любов и от всичко по много !!!

# 548

честит рожден ден айа  .Желая ти много сбъднати мечти,още повече цели които да преследваш и любов ,която да ти дава сили за всичко.

alvera дай Боже такова дете всеки му ,моето още си мисли ,лче имам торбата на дядко Коледа Joy
Идеята е на Амал ,така че тя е причината да се заема с поезия.Аз и преди казах,стихове четях само задължение  Mr. Green.

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 13:27 от Мираж

# 549
Айа, честит празник. Нежно цвете, да си все така мила, дръзновена и щастлива с много мнго любов!!!

Весело изкарване довечера!

Момичета, Айа беше така мила да ми изпрати линк с репортажа, аз съм го пропуснала:

http://www.tv7.bg/news/62822.html
Палечка е към края. Много ми харесаха думите на всички интервюирани и най-вече на дамата Милена. Peace

Саида, лек път. Hug

Мираж
, Алверич добре е описала стиховете. Hug

Йоли
, къде изчезна?

Тортуна,
имам искрено желание да чета, ама палечка и сега пищи, ужас. Outta Joint

До после.

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 10:38 от amal

# 550
  • сред маслини и портокалов цвят
Айа, бъди щастлива! Желая ти много здраве и късмет! И най-прекрасната любов! Hug

# 551
ЧРД-Айа
много успех,здраве и щастие- Heart Eyes
не можех да не се включа,особено като видях Лидето пак по тв-то...
Аз за жалост нямах нет доста време,после изпити в у-ще,а пък и онзи здравословен проблем със съпруга ми не ми дава спокойствие....

Поздравления за Митинга-и овации за тези,които са ходили.
Аз разбрах току-що от вас-нали все от Джазира и ливанските канали се информираме,пък там не ни информираха за събитието в София Laughing(шегичка -на фона на случващите се неприятности)-Хубавото от цялата работа е,че поне има чуваемост и хората имат по-голяма възможност да видят и преценят,отколкото преди години.Иначе нещата са си били винаги същите-Едните злосторят,нарушават международни спогодби и договори,а други страдат от това,но света си мълчи-не дай си Боже да се случеше обратното-лошите да пострадат
(да получат някой и друг заслужен шамар).....знаете какво се случваше-
 световната аларма се надигаше.
За радост,дори и малките деца знаят,че истинското щастие се гради с честни и добри намерения.В мъдрите книги се твърди същото,а в Свещените(спор -няма)...
Аз без да се превръщам в проповедник ще напомня,че в последната Свещена книга -Низпослана за всички хора ,за тяхното благоденствие и добруване,се напомня многократно онова нещо за Истината-да се държим винаги за нея-каквото и да ни плаши.
Честните хора именно за това са щастливи-защото честността озарява пътя им.
Амал-сигурно си ми много обидена Praynig

Алвера,видях,че често питаш за мен-аз пък като ходя към Батулия на вилата ,винаги казвам на децата ,че там (по пътя)живее една моя приятелка...

Мираж(много ти отива този ник-някак си примамливо звучи-дори повече от чесъна Mr. Green)

Жасминче-все си припомням как се изпратихме до Хр.Ботев,а после видях че си писала от Латакия-Ние скоро ще пътуваме за Ливан,но въпреки ,че много ми се иска едва ли ще можем да се отбием при вас-то като влезе чавек в Сирия и знае,че Ливан е близо-нещо го кара да бърза да си стигне удома.За всеки случай ще си запиша номерата на тел.(за всеки случай)

Сайда,Лахме,Лили и всечки хубавелки-до скоро

# 552
                   ЧРД Айа ! Пожелавам ти много здраве , любов ,щастие ,хиляди усмивки и прекрасни мигове.

Момичета , преди малко се върнахме от Вн. За сега всичко е чудесно , продължаваме лечението.
             След две седмици пак сме на контролен преглед.
             Отивам да приготвя вечерята. Grinning
             До утре ,арабелки.Гуш за всички  Hug

# 553
Благодаря ви за прекрасните пожелания, скъщпи арабелки.
И тук, и във ФБ направихте деня ми наистина специален!
Дано всички тези прекрасни пожелания се случат и на вас, и на хората, които обичате!

Ще ме извините за закъснялата почерпка, но чак сега се прибирам от работа, после курс в уни–то.  Crazy
3а това пък вкъщи ме чакае вкусна манджа и дори портокалова торта–изненада. (е, не изглежда точно като на снимката, ама е много вкусна, жалко, че не може да я опитате)   Heart Eyes

Приятна вечер на всички  Hug  bouquet Hug

# 554
Айа честит празник и нека е винаги съвършенна твойта градина!

Също желая ти на теб, а и на който иска тук по едно рокле от тия тук , http://www.galinell.com/ някой да знае повече за дизайнерката?

Общи условия

Активация на акаунт