Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 555
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ника Hug...много се радва, че сте се прибрали. Да нагушкаш Макс и Борис от нас.  Скоро ще сте ок.

ОХ, дано и другите се оправят бързо Praynig

Ясен не си е намерил палеца още. Видях Йони колко сладко си е захапал палеца на снимка Laughing.

# 226
НИКА,ДОБРЕ ДОШЛИ!ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ПОВЕЧЕ ДА СЕ РАЗБОЛЯВАТЕ,КАКТО И ДРУГИТЕ БЕБЧЕТА ОТ ФОРУМА.
МИИ  Hug
АМА КЪДЕ СЕ ГУБЯТ НАИСТИНА ДРУГИТЕ МАМЧЕТА?

# 227
      Здравейте, хич ме няма тези дни.
     Ника, радвам се, че сте се върнали, дано вече не ви се случват такива неща. Огромно  Hug от нас, знам какво е да си по болници с баткото ни.    дано и Чико скоро си е вкъщи.

Не знам какво се случва с мен, обаче за 3 седмици два пъти правя бронхити. И пак съм на антибиотик, вече ще взема да гъбясам. Явно имунната ми система е заминала нацяло. Някой с подобен проблем и евентуално решение?
    Приятен ви ден на всички!

# 228
Ника, добре сте се завърнали  Hug Hug Hug Силно гуш за цялото семейство Heart Eyes

Съжалявам да чуя, че Kукла и Момчил са в болница, стиснати палчета за тях fingerscrossed

Мяуче   Hug

Мий, и на теб не ти е лесно, дано всичко отмине като му дойде времето, а до тогава бъдете здрави и спокойни  Hug
кво се разписах аз днес newsm78
На нас ни монтират стария климатик, който беше на ремонт, забележете, две зими и едно лято   #Crazy #Crazy #Crazy
Опитвах се да успокоявам Деа с биберон преди малко, ама го плюе...хм, а по разходки го смучеше...а вкъщи не предлагах..

# 229
Ника, много се радвам, че сте се прибрали! Да се оправя съвсем Макс в най-скоро време!!! Нацелувай душичката от нас!
Чико да се оправя бързо и той!!! Уффф, ужасна работа е това...

Хаха, да, Ел. Ето и другите да видят какви ги върши малчо

http://www.facebook.com/photo.php?pid=31113548&l=c9391c6d66&id=1048664514
http://www.facebook.com/photo.php?pid=31113548&l=c9391c6d66&id=1048664514

П.П. Би трябвало да могат да се отворят от всички  newsm78

# 230
Здравейте!
Ники радвам се,че сте си вкъщи вече и Макс е по-добре!
Дано и другите болнички оздравяват Praynig
Сияна също се стряска много и е нервна,не знаех,че това предполага рахит newsm78
Още не се е ориентирала,че може да си лапа само палеца и лапа цялата ръчичка,дано не свиква,че е лоша работа.
Как изкарва по цял ден да не спи не знам,а нещо и нощем вече не спи,събуди ли се за хранене-това е ooooh!
Кога ще се оправи това време ,че хич не издържаме вкъщи!
С.нева честит ви стар климатик Simple Smile
Нашите кумове ще дойдат на гости с приспиване,да видим нашата кукла как ще се представи.
Рали много е сладък Йо! Heart Eyes

# 231
  • някъде тук
Ника много се радвам че сте се прибрали  Hug Да се оправя бързо малчо Hug

Мяуче прегръдкии на теб Hug

Ох,дано вече няма болни  Praynig

А забравих някой да е ползвал това за крусти http://www.framar.bg/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D0%B4 … -pid30016537.html

# 232
Здравейте момичета,болните дано бързо да се оправят та да не притесняват майките си ,ние сме добре  , качили сме 700гр.за 2 седмици /от изписването от болницата/но ядем като за последно и 4 см от миналата консултация.
Бръмби и аз ще се включа в поръчката следващите дни

# 233
  • София
Момичета, аз имам един въпрос, който сигурно звучи супер неадекватно, ама срам не срам, питам - вие как разбирате дали дечицата ви са настинали?

Питам, защото нашата малка бебка киха, кашля, нослето и хъхри и гъргори нощно време и е с много топло телце, само дето всички тези неща са си налице още откакто се е родила и аз все си мисля, че са нормални неща, а не болест.  Да поясня - киха по няколко пъти на ден, най-вече като сме я съблекли за смяна на памперс, но това го правеше още в родилния дом, където я държаха на 26 градуса температура. Кашля по един -два пъти дневно, но то е като от задавяне по-скоро. Топличка е вечерно време и когато плаче силно, но точно колко е топла, не знам, защото досега не съм измислила какда и измеря температурата.  newsm78 А за нослето - почти съм убедена, че е от сухия въздух в стаята, все слагам мокри кърпи на радиатора, но понякога кърпата изсъхва за нула време и не успява да овлажнява цяла нощ.

Ние все гледаме да я каляваме, ето, и вчера я извеждах в дъжда и вятъра, естествено, количката беше покрита с найлона - еми бебето си спа като бебе, а вечерта беше супер щастливо и спокойно.

И така, карам си я супер спокойно, само бабите ми надуват главата как бебто било леко облечено, как му били студени крачетата и пр. и пр. Обаче влизам днес да чета форума, нещо, което не бях правила от мнооого време и какво да видя - всички бебета са настинали. Та почнах да се шашкам, да не би с нашите спартански методи на закаляване да сме разболели малката и даже да не сме разбрали...  Embarassed

А това с меренето на температурата главта ми не го побира как ще го осъществя. Имаме живачен и електронен термометър, обаче едва ли ще успея да държа живачния в дупето на малката цели 7-8 минути (тя се врътка като пумпал), а електронния е супер неточен (моята температура нито веднъж не можа да я изкара повече от 35 градуса, ако му вярвах, вече щях да се считам за умряла  #Crazy).

Та моля ви, споделете - как мерите температурата на бебоците, че в петък ще и слагаме Пентаксим и искам да знам дали е здрава.

А всички болни бебчета с настинки, повръщане и колики - да оздравяват най-спешно, че да не си тревожат майчетата  Praynig Peace

# 234
Ника, добре завърнали се! Гушки за Макси и Бо. Hug
Късмет и на Куклата, бързичко да се оправят. Praynig

# 235
Ника радвам се че сте се завърнали и вече сте добре,от опит знам какво ти е било и затова голямо  Hug,дано не се повтаря.Дано всички болни бебчета бързо да се оправят

# 236
  • София
flowerofdreams, аз самата съм доста несигурна по отношение на кърменето, но все пак ще си позволя да ти предложа нещо - защо не оставиш бебка да поизгладнее малко, не и додавай изцедена кърма и тя може би ще започне да суче по-дълго и да се наяжда от гърда. И моята поспаланка-мързеланка често заспива на петата минута от сукането, само че поспива пет-шест минути в прегръдките ми и после се буди и мърмори, докато не я сложа на другата гърда. От нея също яде колкото яде и после пак заспива, пак се буди и пак я местя. Така сменям всяка гърда веднъж-два пъти, и най-накрая малката се е наяла, започва да връща по малко храна и се усмихва като добре похапнало прасенце.

Това може да ти звучи доста сложно и продължително, но пък пести време и усилия за цедене. Ти пробвала ли си да събудиш твоята дъщеричка, след като е заспала на гърда и да и предлагаш да суче още, или направо и даваш от шишето?

Иначе 120-150 мл. изцедена кърма ми се струват страшно много, аз никога не съм можела да изцедя повече от 40 мл. Според мен това значи, че имаш предостатъчно кърма, само трябва да накараш малката да я изсуква. Аз бих я подържала гладна известно време, докато свикне, че храненето става от гърда, а не от бутилка.... Peace Мисля си, че тя доста бързо ще се усети, че трябва да суче, ако иска да получи храна, те бебетата са големи хитреци, колкото и безпомощни да ни изглеждат  Party

И за да не ти звучи, че давам толкова сурови съвети само защото не става въпрос за моето бебе, ще ти кажа, че говоря от собствен опит. Тъй като първия месец Ели наддаваше страшно бавно ми се наложи да я дохранвам с АМ от шише. Мислех си, че ще се отбие и тя почти го направи - в течение на два дена може би не искаше да суче, дърпаше се от гърдата ми все едно е пълна с бензин, а не мляко, извиваше си гръбчето назад като дъга и плачеше та се късаше. Обаче проявих упоритост и с многократно предлагане на гърда и недаване на шише, колкото и да плачеше, най-накрая разбираше, че или ще бозае, или ще си остане гладна и започваше да се храни. Наяждаше се, но на следващото хранене се започваше пак същия цирк. Така беше ден-два, после тя преодоля тази фаза и мина само на хранене от гърда. Беше тежко да я гледам как се мъчи, но иначе отдааавна да съм я отбила.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 15:13 от karlie

# 237
Ника супер е че вече сте си вкъщи,дано бързичко се дооправи Макс и повече да не се повтаря това
  Hug и за Кукла и Чико
karlie аз меря с живачен термометър под мишничката-държа го 2-3 мин повече не е нужно мисля
Рали страхотни сте  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 15:23 от silvery

# 238
bela *, ние ползваме кремчето на мустела, но просто когато го купих не знаех, че Avene имат и те такова. Моя приятелка е аптекарка и според нея бебешката серия на Aveneе 100 пъти по-добра от Мустела и лично тя ми я препоръча. Та от тук нататък съм решила като вземат да ни свършват накупените мазилаци на Мустела(въпреки, че и от тях съм доволна) да се пренасоча.
А за рахита да споделя, че докторите се водят главно по размера и мекотата на фунтанелата, както и по изпотяването на главочката. Племенницата ми беше с постояно потна глава и се съмняваха за рахит, но в крайна сметка докторката само ги беше ошашкала и на детето му нямаше нищо.

# 239
Момичета, аз имам един въпрос, който сигурно звучи супер неадекватно, ама срам не срам, питам - вие как разбирате дали дечицата ви са настинали?

Питам, защото нашата малка бебка киха, кашля, нослето и хъхри и гъргори нощно време и е с много топло телце, само дето всички тези неща са си налице още откакто се е родила и аз все си мисля, че са нормални неща, а не болест.  Да поясня - киха по няколко пъти на ден, най-вече като сме я съблекли за смяна на памперс, но това го правеше още в родилния дом, където я държаха на 26 градуса температура. Кашля по един -два пъти дневно, но то е като от задавяне по-скоро. Топличка е вечерно време и когато плаче силно, но точно колко е топла, не знам, защото досега не съм измислила какда и измеря температурата.  newsm78 А за нослето - почти съм убедена, че е от сухия въздух в стаята, все слагам мокри кърпи на радиатора, но понякога кърпата изсъхва за нула време и не успява да овлажнява цяла нощ.

Ние все гледаме да я каляваме, ето, и вчера я извеждах в дъжда и вятъра, естествено, количката беше покрита с найлона - еми бебето си спа като бебе, а вечерта беше супер щастливо и спокойно.

И така, карам си я супер спокойно, само бабите ми надуват главата как бебто било леко облечено, как му били студени крачетата и пр. и пр. Обаче влизам днес да чета форума, нещо, което не бях правила от мнооого време и какво да видя - всички бебета са настинали. Та почнах да се шашкам, да не би с нашите спартански методи на закаляване да сме разболели малката и даже да не сме разбрали...  Embarassed

А това с меренето на температурата главта ми не го побира как ще го осъществя. Имаме живачен и електронен термометър, обаче едва ли ще успея да държа живачния в дупето на малката цели 7-8 минути (тя се врътка като пумпал), а електронния е супер неточен (моята температура нито веднъж не можа да я изкара повече от 35 градуса, ако му вярвах, вече щях да се считам за умряла  #Crazy).

Та моля ви, споделете - как мерите температурата на бебоците, че в петък ще и слагаме Пентаксим и искам да знам дали е здрава.

А всички болни бебчета с настинки, повръщане и колики - да оздравяват най-спешно, че да не си тревожат майчетата  Praynig Peace
Карли,щом имаш повече вяра на живачния термометър пробвай да измериш температурата в слабинната гънка-слагаш термометъра там ,все едно е под мишничката и държиш крачето 5 минутки.Мери се точно.Не е лошо (от личен опит ти го казвам) да си намериш читав електронен термометър,че иначе покрай ваксинациите ще откачиш,ако трябва така да следиш температурата на детенце.Искам да те успокоя (донякъде),че моя Калоянчо ги върши същите нещица,горе-долу,но си мисля че щом не вдига Т значи според мен няма проблеми.Четох,че при малките бебета,т.е. до към 3-4 месец,кръвотока е съсредоточен основно във важните органи и затова може често ръчичките и крачетата да са студени.А и не се предоверявай на мнението на бабите-имай в предвид,че както чувстваш климата ти,така го усеща и бебето .Надявам се да съм ти била полезна! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт