Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 555
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Започвам с молитва този път да успея да постна Tired
Ника, добре дошлииии и да не ни изчезвате повече.... бързо оздравявайте  Hug
Дано и Кукла скоро се разпише и малкия да е ОК както и всички останали Hug

За хъркането на нослетата, много често е от върната храна, но аз винаги когато е придружено с хрема и кашлица изпадам в дива паника и викам док. Sad
Лекаря ме посъветва освен Пентаксим да ударя още една ваксина срещу някакви коки, защото все по-често при втори деца големите ги носели от игрите и заразявали бебоците, та сега се чудя какво да правя  newsm78 Хем не ми се иска да прекалявам с ваксините, хем едно разболяване преобръща крехкото ни семейно равновесие, както и моето психично такова  Crazy

Искам да ви се оплача, че тотално и безвъзвратно съм оглупяла  Cry Дори миОто вече не ме слуша какво му говоря Sad Или ме гледа ужасено и неразбиращо  Confused Днес едва успях да си преброя парите на едно гише, и в крайна сметка дадох 20 лв. по-малко и 30 ст. повече ooooh! Намазах черните обувки на миОто с кафяво лустро Rolling Eyes да не ги поглеждате на слънце ooooh!
Тотален кърмещ, дебел и зле облечен идиот съм  Tired

# 256
И ние днес бяхме на лекар,на малката утре ще и вземат носен секрет защото лекарката се съмнява да няма стафилококи или нещо такова... Sad уф дали ще я боли докато го взимат и много ли са опасни тези гадинки-страх ме е да чета по разни сайтове че като се зачета в такива неща влизам в големи филми...иначе за повръщането предполага че е от запушения нос,премери и каза че не е гладно бебе вече сме 5.700...поне за това ми олекна-само тоя секрет утре ме тормози  Tired

# 257
  • Бургас
Ради,дано да не е нещо сериозно !
margarete   Hug Много гушки,не се предавай !!! Всичко ще си дойде на мястото.

п.с.Още не съм изгладила,мотам се из форума  Embarassed

# 258
Привет и от мен  bouquet
Ника, голямо гуш за вас двамата!Представям си колко много ти се радва баткото,сладур Simple Smile
Днес и на Калоян му биха Пентаксима, засега е само кисел и искрено се надявам да остане само с това.Иначе е качил 1.650 за един месец и е пораснал 6см., та вече е 5.900 и 62см. ,а се роди 2250 и 47см.
Мъжа ми е болен и ме е много страх да не лепне нещо на малкия Praynig

Танче, този Фризовом едва ли ще и помогне на Алекса.Аз давам на Калоян вечерно време Фризовом смесено с розов Хип, еми ефект имаше само отначало, вече не.Смисъл аз си имам кърма просто го давах за да се изаква, но пък не го спирам, защото все пак и аз съм човек и имам нужда поне вечерно време да не се цедя.
Говорих си с док. и решихме да  го захраня чак в 6-тия месец, нейното мнение е че трябва да се захранват в 5-тия, но той като недоносен ще поизчака малко.
Другата седмица ще го водя на два прегледа, единия е  този при ортопеда, а другия е пак ехограф, но на главата, било препоръчително за недоносените деца Thinking

# 259
  • София
Благодаря ви още веднъж!  Hug

Кукла е с Чико там от вчера, той е с бронхеолит. Лекуват го, дано ги изпишат бързо, че вътре трудно се издържа. Плно е с роми, което утежнява допълнително обстановката.
Макс го повали много лошо този вирус - обструкция на дишането, седя два дни на кислородна палатка.Вмомента ХБ му е 99, а при раждането беше 178.
На всичкото отгоре му се отключи нов проблем, който тепърва ще се изяснява какво точно е и как ще се справяме с него. По време на поставянето на абоката се дра като никога досега, отделен от мен в затворена стая без достъп на родителите. Няколко пъти ги чувахме да го свестяват с крясъци "Дишай, дишай!".
След като свършиха, докторката и сестрите излизат и ни питат защо тестисите са му в такова състояние.  Shocked Shocked Shocked
Ние гледаме недоумяващо, влизаме, махаме памперса и изпадаме в пълен шок от гледката - огромен балон в памперса, буквално. Пълен с течност.  Shocked
Твърдението на завеждащата отделението, която ни прие беше, че така си бил роден, но не сме го забелязали!  Shocked Тук вече разправията стана грозна, аз изпаднах в доста дива истерия... Тя се поуплаши и викна веднага някакви двама уролози да го гледат, но така и не чух смислено обяснение от какво се е получи това /според мен от плач/, а според тях от асансьорен тестис ... пък май единият тестис го нямало  ... или пък херния може би... или май било хидроцеле това...нямам думи просто.
Сега като се стабилизира ни предстои консултация с детски уролог в Пирогов, балона поспадна, единият тестис обаче е по-голям и син!  Sad
Пратиха ни на рентген и там по наше настояване изчакахме снимката и викнаха лекар да я разчете, което едва се съгласи да направи. поне ни успокои, че няма пневмония и дробовете не са му увредени.
От антибиотика Макс получи жестока диария. По този повод да споделя, че Биогаята върши чудеса, а благодарение на Судокрема не се подсече, но дупето му беше доста зачервено.
Аз прекарах чуден стомашно-чревен вирус в болницата, бях изцедена като парцал.  Laughing На всичкото отгоре кърмата ми спря.

Макс е 5900. Grinning

# 260
ох,Ника просто кошмарно,толкова ми стана мъчно,милото детенце-нямам думи просто

# 261
Боже Ника нямам думи Sad
Стискам палци всичко бързо да се оправи Sad

# 262
леле Ника-големи гадости и при вас,дано Макс бързичко се оправи Sad а в коя болница лежахте...че са такива чудни лекарите?

# 263
Ох, Никич, сърцето ми се къса, като чета поста ти. Съжалявам за всичко, което сте преживяли с Макси. Дано проблемът не се окаже сериозен и скоро всичко да остане зад гърба ви. Голяма прегръдка от нас с Альонушка.  Hug
Маргарете, не си само ти така, душко. И моят мозък още е бременен. Ужасно съм разсеяна, което е много нетипично за мен.
Бобишанче, при вас явно е бил по-силно изразен проблемът с нервното сукане. Миличките! Hug Ние засега гладни не оставаме, ама имам чувството, че се мъчи, докато суче. Дано да не изживяваме вашата драма и да минава по-бързо този период.

# 264
  • София
Ох Ника, вие в голямо приключение сте се вкарали, ужас.... Дано Макс бързо се възстанови от всичко и повече болести да не го ловят!  Много сте се измъчили и двамата, направо сърцето ми се къса, като те чета.... Hug Praynig

# 265
Лелеееее,Никич,какво сте преживели!!!!! Shocked Shocked ShockedСамо да не са окепазили детенце в болницата,че направоооо....Това с тестисчето е много кофти!Дано уролога от пирогов е достатъчно добър специалист,а не като гинеколога на който попаднах аз там(от 1 измерване на кръвно реши,че съм с хипертония 5 дни след раждането и ми заяви,че трябва да спирам с кърменето,за да ме лекува Shocked Close).На Мяучето свекър й нали беше уролог(ако не се лъжа)?!Защо не я помолиш за съдействие?Най-малкото може да те насочи към точния специалист!!! Hug Hug Hug

# 266
Леле леле какво сте преживели! Дано проблема с тестиса да е само временен от рева и да се оправите. Да не е получил ингвинална херния тогава от многото дране, а после червата да са се поприбрали? По принцип това се случва и при възрастни мъже ако вдигат тежко и т.н., а при бебетата каналът по който слизат тестисите е напълно отворен и е възможно при голямо напъване да стане. Ако е така има два варианта - или карантията сама да се прибере и с израстването каналът ще се стесни и няма да прави проблеми, или операция, която е рутинна и може и местна упойка да се направи, но като за бебе по-вероятно ще е да е обща. Каквото и да е - стискам палци да е малкия дявол! Hug

Кристинче, браво на теб за Калоян! Добре го храниш детето, да ти е жив и здрав. За ехото на главата и на мен ми казаха, но аз мисля да не го правя, защото Митко не е много недоносен. Той се роди в 36-тата седмица и е на границата по определение.

# 267
  • София
Оф, не питайте... Само като го видя и ме избива на плач... На никого не пожелавам да си вижда детето в такова състояние - цялото беше посинено от стискането, едното му око се беше полузатворило от плач...едната му ръчичка бинтована със стърчащ абокат като ранено пиле, трагедия просто.
Ради, бяхме в ОБ. Нямам лоши впечатления от отделението като цяло, естествено, работят различни хора - някои по-любезни, обясняващи и внимателни, някои не. Важното е, че се измъкнахме от там.
Секрет от носа се взима много лесно, не боли - просто за миг пъхат една дълга клечка, бебето понякога дори не разбира какво става.

Бръмби, така и не се изясни точно какво е. Едното им предположение беше точно като твоето.
Нека да приключим с това лечение и ще ходим за тестиса.

# 268
Ника, ако е това е нормално единият тестис сега да е по-голям и син, защото е бил притиснат, но доколкото разбрах по-голямата част от отока е спаднала, а това е много добре. Не се притеснявай, ще видиш, че от самосебе си ще се оправи за няколко дена и дори ще се чудиш дали да го водиш на лекар. Ако стане така да знаеш че каналът е поразширен от нормално и много да го пазиш да не реве и да не се напъва. Hug

# 269
Ника Hug Hug
Много тъжно, но поне сте си вкъщи вече.Казвай,ако има нужда от лекари - да се разтърся/им.
Аз все гледах за теб в темата - да се върнете, ама и Мяучето като писа за тях и съвсем ми
стана мъчно.
Много се надявам всичко лошо да ви е зад гърба и да е минало Praynig Praynig Както и Кукла бързо да се завърне, че иначе темата пустее.
То също и мама уидоу, мемо, слънчо и кой ли не липсва, ама стискам палци да е поради доброто време.
Гушни го Макс от мен Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт