Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Пожелавам ви добър ден, сладурки, макар че за мен хич не е... Sad Снощи ме заболя гърлото, вдигнах ниска температура, а през нощта нещата се влошиха и сутринта стигна до 39 градуса. Пих Панадол, Парацетамол и сега спадна до 37,4. Току-що взех и аналгин и се надявам да падне под 37 градуса. Много ми е притеснено за кърменето. Ако до утре гърлото ми не мине от смучещите хапчета, ще трябва да пия антибиотик. Sad Доки ми каза, че не трябва да кърмя с температура, защото от топлата кърма бубка може да получи разстройство. Дано да не й навредя и на нея...

Пфффф тия доктори...просто нямам думи. Мила не се шашкай! Аз малко след като родих се разболях. Поддържах висока Т - 39С. Кърми се и още как! Нищо и няма на бебка! Ако все пак се стигне до антибиотик, попитай док дали за твоето състояние ще помогне ЗИНАТ, той е широкоспектърен и 100% съвместим с кърменето, пробвах го  Peace Ай сиктир с такива доктори  #Cussing out Мойта веднага ми каза да давам АМ. Добре, че беше моя гинеколог да ме светне, че проблем с кърменето няма!

# 451
  • France-Bulgaria
Минавам на бързо да ви  пожелая Хубав и слънчев ден  Hug
Танче- бързо оздравяване! Praynig

Пентаксим Никъде в Русе не намерихме  #Cussing out нямало и поне 15 дни нямали да могат да го доставят!
Притеснявам се,че ще закъснеем,а ми се щеше прди да заминем на почивка да го сложим  Sad

# 452
Доки ми каза, че не трябва да кърмя с температура, защото от топлата кърма бубка може да получи разстройство. Дано да не й навредя и на нея...

Ей, тези лекари направо ме изумяват.....как може такива глупости да говорят
Чрез кърмата ще предадеш антитела на бебето си, които ще предпазят да не се зарази и то или ако това все пак се случи, организмът му ще се възстанови много по-лесно. Много често даже в този случай кърмачето остава единствения здрав член от семейството Peace
Друг е въпросът, че до 38.5 не се сваля температурата, защото организмът създава неблагоприятна среда за развитието на бактериите.
Относно антибиотика можеш да провериш дали е съвместим с кърменето, по активна съставка, тук
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Цитирам, за да потвърдя и аз това, което е писала Слънчогледчето. Ако се наложи антибиотик, попитай да ти изпише съвместим с кърменето и провери в този сайт. Ако още имаш съмнения, пиши и ще проверим в един много подробен лекарски справочник по активната съставка  Peace
На мен за гърло и кашлици много ми помага клеева тинктура и бонбонки проповит ц

# 453
За Пентаксима да кажа - вчера ми се обади моята педиатърка и каза, че идва от Хеи, които би трябвало да заредят лекарите с ваксината. Казали са й , че ваксини още няма при тях, но на всичкото отгоре ваксините ще се изтеглят от аптечната мрежа,  за да ги пренасочат към ХЕИ. Тоест ще има период, в който не можем и да си ги купим, дори да искаме. На нас консултацията ни е на 20.04. Тя ме посъветва да изчакам до към 15.04 - тя ще  се обади отново в Хеи и   ако няма ваксини, ще ходя да се моля в някоя аптека да пробват да ми поръчат от складовете. Та се очаква да изчезне Пентаксима от аптеките.
Айде да излизаме и на втората разходка за днес.

# 454
Шаманче, Теди, Ефтелия, Пухчо,  Hug. Само да поясня- докторката имаше предвид да си свалям температурата преди да кърмя бебка, а не да спирам да кърмя. И ако не се оправя до утре, ще изпише АБ. Задължително ще споделя с вас какъв е, да ми кажете мнение и да го проверим. Hug
Ефтелия, не знам защо в Русе няма Пентаксим, но аз онзи ден си купих от Разград и ни го сложиха. Дори нямаше нужда да правя заявка, имаше го в Санита. Ако решиш мога да проверя дали все още има или да дам заявка и да дойдете да си го купите от тук. Поне не е далеч, на 30-40 мин. път сме от Русе.  Wink

# 455
  • France-Bulgaria
Танче,то не е пробмел да дойдем до Разград,но нали трябва да се съхранява на определена температура. от 2 до 8 градуса май беше?Мен това ме притеснява,а и нямам хладинла чанта.
Вчера обиколих аптеките в града и никоя нямаше,дори звъняха по складовете и там нямало! #CrazyА за твоята Т- ако не успееш да я свалиш намажи се с белдък/разбит/. около гънките и най-вече зад ушите.Гадничко е ,но поне помага.Бързо оздравяване. Hug

Есер го кърмя,макар че много се нерви като суче.Днес реших да се изцедя 50мл и му ги дадох след като го бях накърмила.От шише гледам да не давам,за това давам с лъжичка.Но все си мисля,че не му стига кърмата.
4 дни не бее се изхождал,педи ми препоръча да пробвам да му дам Аптамил комфот.Вчера му дадохме 20мил и вечерта се изходи,.
Има ли вероятност да усвоява цялата кърма и за това да не се изхожда?Според мен не е запечен,зашото когато пръцка леко се изхожда,но мн малко като количество,може би колкото монета от 1лв newsm78 Ух и аз така го обясних.. Laughing

Момичета я кажете кой ръст дрешки купувате.Аз днес забелязах,че съм прекалила с размер 3-6м  Blush и повечето дрешки ги обличамо буквално по 1-2 пъти.
Мисля да купувам вече 6-9 дори и 9-12 Whistling и се глася за поръчка от www.pumpkinpatch.co.uk има страхотни дрешки  Crazy

Бръмби стискам кълни за изпита  Praynig

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 15:24 от eftelya

# 456
eftelya, хладилна чанта, контейнер или два пакета замразен грах може да са вариант за транспортирането  Wink То явно не е далече  Peace

# 457
...Балеринка, да си хапвала повече зелена салата напоследък  Flutter
smile3521 Подозирах аз, ама викам все пак да питам  Wink .Шаманич  Hug
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
....1.За дребните пъпчици без бял връх по личицето- с какво ги оправихте? На Ели стават все повече и мисля в началото да пробвам нещо на своя глава преди да я помъкна по лекари, та какво ще ме посъветвате?...

Аз мажа с Низорал крем, като бяхме на кожен и го даде и и минаха, та сега като излязат пак мацвам  Peace
Мерси, Teddy*, но ми се ще първо да пробвам с някой нелекарствен илач  Thinking.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
...Исках да попитам мамите които дохранват с АМ увеличават ли количеството?До сега и правех по 60гр,понякога дори и по 30,но се чудя сега като пораства дали да го увеличавам?И ако замествам цяло хранене колко трябва да изяде?

И аз дохранвам с абсолютно същите количества. В началото беше само с 30, но постепенно се увеличават Tired. Доверявам се на детето. Ако на един дъх изяжда цялата добавка и последните количества мляко се изсукват енергично- увеличавам. Ако накрая вече забавя и дори даже и остава в шишето, значи това е необходимото количество. Обикновено през нощта не дохранвам, сутрин и обяд давам 30, а след обяд и вечер 50-60. Така си и чувствам гърдите. Сутрин много пълни, вечер-нЕма никой. За цяло хранене виж схемата на кутията от АМ, с което храниш. Там за възрастта си има дози. Мисля, че трябва да е 110-120 мл Rolling Eyes
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
...На мен за гърло и кашлици много ми помага клеева тинктура и бонбонки проповит ц

И на мен, и на мен  thumbsup

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 16:00 от балерина

# 458
  • offshore & overseas
Аз не помня откога не съм вдигала Т. Може би от едно 15 години. Със сигурност откак бременея и кърмя, дори настинки не ме ловят (чат-пат сутрин като стана ме е дразнило гърло и толкоз). Чукам на дърво така да си остане! Мисля, че този бонус ми е от кърменето, даже съм чувала, че то увеличава имунитета и на майката, имайте го предвид! Колкото по-дълго се кърми, толкова по-здрави мама и бебе/дете (взима се общия кърмачески стаж Laughing).

# 459
Танче,то не е пробмел да дойдем до Разград,но нали трябва да се съхранява на определена температура. от 2 до 8 градуса май беше?Мен това ме притеснява,а и нямам хладинла чанта...

За транспорт и самите доставчици на аптеките използват така наречените охладители, които не представляват нищо друго, освен пластмасови съдове пълни със студена вода. Две шишета (малки) със студена вода от двете страни на кутийката с ваксина и готово Wink. Шаманката много добре е предложила.

И момичета, разпространител на ваксината е фирма Търговска лига-национален аптечен център. Те имат и верига от аптеки, наречени Образцови аптеки (колко са образцови друга работа). Така че, търсете най-вече в аптеките с надпис "Образцова аптека". Там шансовете да намерите са по-големи. Мисля, че във всеки по-голям град има представители на тези аптеки.

П.П. Ефтелия малко се порових, я виж тук, има и телефон, може да звъннеш и да попиташ за наличност на ваксината

ОБРАЗЦОВИ АПТЕКИ‎
ул. Проф. Асен Златаров 39, Русе
082 821528‎

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 16:19 от балерина

# 460
  • offshore & overseas
балеринке, забравих да изкоментирам колко сладка е на снимките Ели (ти може би отдавна си ги качила). Heart Eyes И добре изглежда, явно вече не гладува. Grinning

Ние днес дори излизахме -- аз баща ми и дЯцата. Не беше зле, но скоро ще се разорим, защото всеки път изпълнявам тежки обещания за сладоледи и сокове (като сметнем и парите за зъоблекар после, далеч му излиза краят).

Никич, аз пък при тая реклама бих се натресла у вас да ме нагостиш. Струва ми се, че манджата ти е била безобразно вкусна и мъжагите са се нагрухали, та оттам иде целия проблем. Можеш и на мен да дадеш рецептата. Laughing У нас спагетите също се ядат до откат.

А пък напоследък толкова храна се изхвърля, че чак ме е яд. Ей го Лъвю, онзи ден сготви една най-проста картофена яхния и не можа да си я остави най-проста, ами й набута целия арсенал налични подправки (добре че нямахме индийско орехче Sick) И после се сърди, че само той и баща ми я ядат (а баща ми е гладувал като дете и храна не отказва hahaha).

# 461
Балеринка  Hug благодаря за отговора!

# 462
  • София
ДД!  Grinning
Спагетите са най-прости спагети с кайма и доматен сос. Вече втори ден у нас не се споменава думата готвене.  hahaha

Макс е с Т 38. Засега не се притеснявам, метнах го да спи, да видим като стане какво ще е положението. Мъжа ми е виновен, щото държи да е навлечен с най-дебелите дрехи и детето просто е претоплено според мен.

# 463
Ох, Ника  Hug, вие такъв стрес сте преживяли, че е нормално мъжа ти да се лута в крайностите...Дано обаче да  няма място за притеснение fingerscrossed. Моя мъжага (щото е над 1.90 м и над 100 кила) така трепереше (че и още трепери) над баткото, а и сега покрай бебето, че понякога ме изнервя тотално...Но просто го приех и се опитвам да не обръщам внимание  Twisted Evil
Възхищавам се на начина  bowuu, по който приемаш нещата от живота. Аз щях да съм тотално изкуфяла от притеснение на твое място  Hug

# 464
  • Плевен
Дано всички болни и майки, и бебета, да се излекуват бързо, че само напрежение и стрес ... Аз съм в депресия май. Днес ревах та се скъсах, много реве моето бебе, писна ми с тез колики, не може да спи, не може да яде от болки...Пуши ми се, ама много ми се пуши...неща много, най-много по 2 цигари на ден. Кафето също вече много ми липсва. Искам сутрин след кърмене да пуша по една цигара с кафе и вечер след кърмене по една цигара. Оф, мъжа ми не ми дава. Абе изкукала съм тотално просто...Едвам издържам...и това недоспиване...Оф, наоплаках ви се. Извинете ме, ама верно ме тресе депресия явно...

Общи условия

Активация на акаунт