Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Привет мамчета  Hug
Roroana , не убивай всичко детско в мен, трябва вече да вземат да спят сами и непробудно Naughty тия малки зверове  Cry няма да да доживея до 4-5 годишнината на моята среднощна муун райдър-ка  smile3515
Виждам ,че сте си говорили за ОЧЕТА. В първите месеци каналите ту са отпушени,ту запушени при някой бебоци.
Радина беше с запушен слъзен канал и като гледам и Мартин натам се е запътил  ooooh!
Всичко се оправя с редовен, безпощаден масаж Peace Но е хубаво да се  ходи на очен от време на време, да го наглеждат ...
На мен педиатъра ми беше дал грешна представа за масажа, та очен лекар ми показа къде и как се натиска и с каква сила и за две седмици се отпуши, а преди това месеци се тюфках,че ще "опрем до ножа" Sad
Бръм, успех!
Жаничка, добре завърнали се Hug
Мяу, Шамане,
Мартин започна да се храни много рядко Sad През 4-5 часа. Аз го будя ,но в тази лудница с каката,много често забравям колко време е минало  Rolling Eyes
Докато предимно цедях млякото изяждаше 6 пъти по 120 гр. От както почнах да го кърмя(вчвра съм го кърмила цял ден) не се буди сам, все аз трябва да го будя(а не успява да изсуче всички със сигурност).
Вчера  се изложих здраво . Тин е сукал в 8.15, 12.30, 17,00 , 21.00 после преспах каката и  Embarassed Embarassed Embarassed и се събудих тази сутрин в 5.30  Embarassed Embarassed Embarassed а той спи блаженно и се разсърди че го будя  Embarassed
Ще спечеля приза за лоша майка май  Rolling Eyes
Какъв режим да му направя, колко пъти да го слагам на гърдата?
Преобувам го на 3-4 часа, всички памперси са мокри, ака веднъж на 1-2 дни, доста обилно newsm78, смее се ,гука и е спокоен когато е буден... Благодаря ви предварително  Hug

Приятен ден на всички  Hug

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 09:16 от margarete

# 436
  • София

Виждам ,че сте си говорили за ОЧЕТА. В първите месеци каналите ту са отпушени,ту запушени при някой бебоци.
Радина беше с запушен слъзен канал и като гледам и Мартин натам се е запътил  ooooh!
Всичко се оправя с редовен, безпощаден масаж Peace Но е хубаво да се  ходи на очен от време на време, да го наглеждат ...
На мен педиатъра ми беше дал грешна представа за масажа, та очен лекар ми показа къде и как се натиска и с каква сила и за две седмици се отпуши, а преди това месеци се тюфках,че ще "опрем до ножа" Sad

Какъв точно масаж ти казаха да правиш? Отгоре надолу или отдолу нагоре?

# 437
Жаничка, възможно ли е това адаптирано мляко да не му понася на детенцето? Мислила ли си да се консултирате с педиатърката  дали да не смените с някое хипоалергенно или каквото прецени тя за по - удачно? наддаването, предвид боледуването е логично да е по - малко. Дано скоро да започне да хапва и наддава добре. Как са мокрите пелени, количество, цвят миризма има ли? А на сестрата от болницата, ами да опита тя да пие вода когато е гладна, че да и почива стомахчето (вероятно нейното се нуждае повече от почивка от което и да било бебешко такова  Twisted Evil )

Маргаретче, стига моля ти се с тия приказки "лоша майка". Вариант ли  е просто Мартин да се нахранва добре и да не се нуждае от по често хранене. Можеш да следиш мокрите пелени за няколко дни и да претеглиш след седмица (дори и на домашния кантар, заедно с теб за да засечеш разликата) Така ще видиш на къде вървят нещата. Но Тин вече не е новородено и ако пелените, наддаването, настроението и общия му вид са ок, значи този ритъм на хранене е добър за него.

# 438
Жаничк За кърмените от гърда бебета обаче опасност от прехранване няма, защото ако те не искат да сучат, просто няма да го правят.
Това не го разбирам  Grinning
При бебетата с АМ не е ли така?  Rolling Eyes
ако вече се е нахранила също не иска да суче и спира да се храни  Grinning
дори да има още 60 мл. примерно  Rolling Eyes

# 439
 Добър ден, момичета!

Денят започва чудесно, слънчево и приятно е, въпреки прогнозите за дъжд. Дано се запази.

Моята мома започва да пораства. Днес сутринта, след като беше преобута и нахранена, я оставих в креватчето и, където тя си зяпаше съсредоточено играчките, и се опитваше да им говори и накрая е заспала, след час и половина бодърстване  #Crazy. Това не си го представях и в най-смелите мечти. Дано така се запази, че вече не издържам.
 Нямам време да се върна назад и затова ще ви помоля да ми припомните някои коментирани неща:
 1.За дребните пъпчици без бял връх по личицето- с какво ги оправихте? На Ели стават все повече и мисля в началото да пробвам нещо на своя глава преди да я помъкна по лекари, та какво ще ме посъветвате?
 2.За зеленото ако- вече от три дни е такова, без слуз и други притесняващи неща, ама е зелено. А беше жълто като жълтък на яйце. Да се притеснявам ли? newsm78

Съни, мерси за кафето!

Бръмбич, имаш и моите стиснати палчета!

Сега ви желая спокоен ден! Мен днес ме чака яко чистене. До после.

# 440
KRISTI4, това разбира се не е закон, но е много по - лесно да се прехрани бебе от шише, отколкото от гърда. Това е защото и от най малката дупка на биберона, млякота се излива много по лесно, отколкото от гърда. А и биберона е твърд и практически е възможно да се набута на сила в устата на бебето, при гърдата това си е почти невъзможен зор. Разбира се, особено когато бебетата поотраснат, те доста ясно показват когато не искат повече. Но бебета разни  Wink
Адаптираното мляко за разлика от кърмата се усвоява по - бавно, просто е чужд белтък. За това бебетата нахранени с АМ често спят  по дълго и правят по големи паузи.

Балеринка, да си хапвала повече зелена салата напоследък  Flutter

# 441
....1.За дребните пъпчици без бял връх по личицето- с какво ги оправихте? На Ели стават все повече и мисля в началото да пробвам нещо на своя глава преди да я помъкна по лекари, та какво ще ме посъветвате?...

Аз мажа с Низорал крем, като бяхме на кожен и го даде и и минаха, та сега като излязат пак мацвам  Peace

# 442
Ха добър ден!
Аз сега ставам пък Явор още спи Blush.
janichka и аз веднъж два пъти споделих тук същия проблем,моя младж изяжда м/у 80-120 мл. всеки път различно,но решили че е приключил с яденето почват едни истерии,дърпане,рев(вече не го насилвам).Аз прехранено дете явно няма да видя нищо че е изцяло на АМ Tired За качването съответно също сме зле за 25 дни около 400 гр.(първия месец качи 1200).Смених му млякото,че мислех че не му харесва и стана още по-зле.Сега ще видим на консултацията ,но вече не се притеснявам толкова,защото ака 2 пъти на ден,всеки път е с мн мокър памперс и видимо е здрав,явно е злояд.
За нощните хранения имаме едно 2-3 и после 7-8 и след това си доспиваме заедно да 11   Grinning,не мисля да си правя опити с вода(по-добре да яде).
Хубав и слънчев ден мами! Peace

# 443
Пожелавам ви добър ден, сладурки, макар че за мен хич не е... Sad Снощи ме заболя гърлото, вдигнах ниска температура, а през нощта нещата се влошиха и сутринта стигна до 39 градуса. Пих Панадол, Парацетамол и сега спадна до 37,4. Току-що взех и аналгин и се надявам да падне под 37 градуса. Много ми е притеснено за кърменето. Ако до утре гърлото ми не мине от смучещите хапчета, ще трябва да пия антибиотик. Sad Доки ми каза, че не трябва да кърмя с температура, защото от топлата кърма бубка може да получи разстройство. Дано да не й навредя и на нея...

# 444

Цитат
Жаничка, възможно ли е това адаптирано мляко да не му понася на детенцето? Мислила ли си да се консултирате с педиатърката  дали да не смените с някое хипоалергенно или каквото прецени тя за по - удачно? наддаването, предвид боледуването е логично да е по - малко. Дано скоро да започне да хапва и наддава добре. Как са мокрите пелени, количество, цвят миризма има ли?
Ами имаме по 4-5 обилно мокри пелени наден,но с акането определено имаме проблем-ака на 2-3 дни веднъж,или с помоща на сиропче изписано от педито ни,но понякога дори и то не помага и допираме до клизма-педи каза,че това ще се коригира като го захраня.Иначе акото последните два пъти е леко зеленорно казаха,че е от антибиотиците.Притеснявам се много за кг на детето ми-4500гр.ми се виждат малко -той е на почти 2,5м.Мисля да пробвам хипоалергено мляко на НАН или Фризовом,който е зе по-добро храносмилане и запек и т.н.,но ще питам педи за Фризовома,че така на своя глава не смея,че е по особено АМ.
Цитат
А на сестрата от болницата, ами да опита тя да пие вода когато е гладна, че да и почива стомахчето (вероятно нейното се нуждае повече от почивка от което и да било бебешко такова   )
-ами то такава  е политиката в болницата-те нощно време след 21 часа не ми носиха АМ-чак в 6часа носеха/понеже ми прибраха кутията  с АМ и  ми носиха през 3 часа/добре,че аз си носих АМ допълнително,че щеше да е голям рев и мъки цяла нощ.         

# 445
Танче, разреди оцет с малко вода и си сложи чорапи и ръкавици, а може и кърпа на челото, аз свалих  така много бързо температурата Hug Можеш да кърмиш и с температура и на антибиотик, стига да е от по-старите а не широкоспектърен... Аз давах изцедена кърма, докато пиех Аугументин 1 гр. , само давах Биогая, за да се възстановят бактериите в стомахчето му  Wink Много малка част от антибиотика преминава в кърмата Peace
Karolin@, това май няма значение... Изрязваш дълбоко (в смисъл колкото да не е опасен)нокета на показалеца и натискаш здраво в ъгъла на окото... Лекаря натискаше и търкаше толкова силно,че Радина се разплакваше... Може да опиташ първо на себе си, ако си напипала слъзния канал, ще усетиш нещо в носа си като гъдел или напрежение, защото са свързани... Не винаги се усеща, така че пробвай няколко пъти с различна сила. Док използваше въртеливо движение със страшна сила,но аз така и не успях(беше ме страх много да натискам и да въртя) и просто силни търках надолу-нагоре с малка честота точно в ъгъла на окото. След 2 седмици масаж, док. пусна оцветена течност и малко от нея мина през носа... Продължих масажа и след още няколко дни очето спадна и спря да секретира...Така и не сме ходили повече на док. Сега чакам Мартин да направи 2 месеца и се моля да спре да секретира,иначе ще почвам да масажирам  Sick
Иначе Ради беше на 4-5 месеца когато се оправи...  Wink Аз истерясах с тези операции, упойки и други глупости ooooh!

Шамане, незнам от къде у мен тази представа, че ако не яде детето значи нещо не е наред ,едва ли не се разболява...  Rolling Eyes Сигурно ако ми се роди злоядо дете ще се поболея и ще умра  Embarassed  Ако е здрав ще го водя на ваксина след 10 дни и там ще го претегля с точност... Само дано продължим да се кърмим Hug А и понеже свикнах да знам колко точно изпива, сега се чувствам несигурна и притеснена Rolling Eyes
Благодаря за успокоението  bouquet

# 446
Доки ми каза, че не трябва да кърмя с температура, защото от топлата кърма бубка може да получи разстройство. Дано да не й навредя и на нея...

Ей, тези лекари направо ме изумяват.....как може такива глупости да говорят
Чрез кърмата ще предадеш антитела на бебето си, които ще предпазят да не се зарази и то или ако това все пак се случи, организмът му ще се възстанови много по-лесно. Много често даже в този случай кърмачето остава единствения здрав член от семейството Peace
Друг е въпросът, че до 38.5 не се сваля температурата, защото организмът създава неблагоприятна среда за развитието на бактериите.
Относно антибиотика можеш да провериш дали е съвместим с кърменето, по активна съставка, тук
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

# 447
[
 2.За зеленото ако- вече от три дни е такова, без слуз и други притесняващи неща, ама е зелено. А беше жълто като жълтък на яйце. Да се притеснявам ли? newsm78

И ние сме така.Акото до скоро беше жълто, а вече поне от 2 седмици е зелено без слуз.Но сега като се позамисля,от толкова време тя е и по-нервна и повече я мъчи коремчето.Не знам дали има връзка или е съвпадение.
Вашите  bowuu какъв цвят са ....

# 448
Маргарете, Слънчо, благодаря ви! Hug

# 449
Здравейте!Ние се нагласихме да излизаме,то пак се заоблачи Confused Не сме излизали от понеделник,вече не ме свърта.
Мойта глезоранка иска постоянно някой да е при нея и да и говори-оставих я за малко да простра,на половината пране влязох да я видя,леко хленчеше,успокоих я,пуснах и въртележката и излязох да допростра дрехите,след 2 минути влизам тя реве та се къса.Цялата червена чак се изпотила!Не знам как ще се справяме така.
Исках да попитам мамите които дохранват с АМ увеличават ли количеството?До сега и правех по 60гр,понякога дори и по 30,но се чудя сега като пораства дали да го увеличавам?И ако замествам цяло хранене колко трябва да изяде?
Танче дано оздравяваш по-бързо! Hug

Общи условия

Активация на акаунт