Деца с диабет - тема 7

• 80 463
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Добър ден! Татко  и мама, как давахте този сладолед, по време на храна или като закуска?

# 121
В София  чл. 43 няма.

# 122
Вчера по btv съобштиха че днес до края на деня ще преведат парите по чл.43. Simple Smile

# 123
Здравейте! Моля, за малко съдействие относно Никотинамида. Лекуващата каза, че може да го даваме на детето, въпреки че не е ясно дали ще действа, защото е в пубертета, но няма и да навреди. Опитвам се от няколко дена да намеря от къде да го поръчам. Както разбирам това е просто един витамин РР, който не е скъп, но и чух че този, който се произвежда в Германия е най-добър и най-пречистен. Може ли някой, който е поръчвал от там и е доволен да ми каже на коя фирма е?

# 124
MaryJ, ето откъде може да се вземе: http://shop.ebay.co.uk/i.html?_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%2 … ;_sop=2&_sc=1
аз така или иначе, като не го открив в началото се отказах, после видях тук (на линка) и почти бях готова да поръчам, но ми се стори мн голяма концентрация...някъде пишеше над 2000пъти и т н , не знам, да чукна на дърво за сега и без него се справя детето добре, тя също е в пубертет.
Затова и мнения по-гор на въпросите се въздържам да давам, примерно за МакДоналдс, при нас наля няма и когато отидем в Пловдив и имаме път през там и вземам меню, в смисъл сандвич и картофи, без безалкохолно, ми..не виждам да се отразява нещо кой знае колко. Сладолед, ако не яде "незаконно"  Laughing т.е. обикновен, а хапва от този с подсладител го приемам като десерт към хранене + някой грам плод и готово.

Парите по чл. 43 най-накрая ги преведоха, ей сега получих СМС...нали уж по закон е до 30то число или аз не съм разбрала правилно или онез` горе не са прочели закона.  newsm78

Татко и мама, ако е удобно щракнете една снимка на сладоледа, да се ориентираме как изглежда  Blush аз до сега само на ЧичоЧарли съм вземала.

# 125
Много странно - нашите по чл. 43 са преведени още на 23 април  Simple Smile
София, ДСП "Красно село"

# 126
anny, благодаря!
Относно сладоледа ... търся от доста време къде ли не и най-накрая се оказа, че има в магазина до офиса ми Shocked. Опаковката е още пред мен - сладолед с ванилия и шоколадова глазура на клечка на фирма KPI KPI, гръцка, сладоледа се казва Master и пише с голями букви 0%захари. В опаковката, която е 75г. се съдържат мазнини 7г, 186 ккал и 27г ВХ. Т.е. смятам, че спокойно може да замени една малка закуска в 16ч 2ХЕ. Още не съм давала на детето, за да кажа как и се е отразил - на нея утре ще дам, но аз изядох един и да си призная хич не беше лош.

# 127
Има вече превод по чл.43.Е,то голямо мотаене.То пак с клизма ги вадят тия пари. Mr. Green

# 128
и аз сега видях сладоледа, само че на витрината пишеше, че е продукт с растителни мазнини, което не ми хареса много, иначе сладоледът  изглежда много съблазнителен Grinning

# 129
  • София
... В опаковката, която е 75г. се съдържат мазнини 7г, 186 ккал и 27г ВХ. Т.е. смятам, че спокойно може да замени една малка закуска в 16ч 2ХЕ. ...
Момичета, толкова въглехидрати горе-долу съдържа и недиабетичен сладолед (на тая фирма вече опитахме едно ягодово сърце), можете спокойно да дадете и сметнат недиабетичен продукт, достатъчно ги тъпчем с аспартам и какво ли още не друго ooooh!

# 130
Здравейте,

Ами даваме го към малката закуска, като намаляваме малко плода и просто го добавяме, ако КЗ е под 4,5.
Утре ще взема от него и ще го снимам, но мисля че MaryJ говори за същия .

Льоня, - да вярно , че въглехидратите са почти същото количество, но основен параметър е гликемичния индекс ( определящ кривата на нарастване концентрацията на КЗ ), който пък е много по-висок в захарта. Т.е. 30 гр. въглехидрати от диабетичен сладолед ще вдигнат да кажем КЗ с 1 - 1,5 единица ( в нашия случай ) и то бавно , но обикновен сладолед ( НЕдиабетичен ) ще я вдигне двойно и то много бързо.

# 131
  • София
Льоня, - да вярно , че въглехидратите са почти същото количество, но основен параметър е гликемичния индекс ( определящ кривата на нарастване концентрацията на КЗ ), който пък е много по-висок в захарта. Т.е. 30 гр. въглехидрати от диабетичен сладолед ще вдигнат да кажем КЗ с 1 - 1,5 единица ( в нашия случай ) и то бавно
Принципно е така, но трябва да вземем предвид и още няколко фактора: вид на подсладителя и съответно неговия ГИ, процент мазнини, време, по което се дава храната...
Да не подхващаме спора за плюсовете и минусите на подсладителите - аз лично съм резервирана и когато мога, си ги спестявам. Peace
Т.е. 30 гр. въглехидрати от диабетичен сладолед ще вдигнат да кажем КЗ с 1 - 1,5 единица ( в нашия случай ) и то бавно , но обикновен сладолед ( НЕдиабетичен ) ще я вдигне двойно и то много бързо.
Ще я вдигнат по-бързо, за двойното не съм сигурна - дано още някой сподели.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 11:25 от Льоня

# 132
Льоня - така е. Важен е принципа, с който явно и двамата сме съгласни. Конкретни цифри никой не може да каже. То ако можеше , нещата щяха да са много по-лесни.

# 133
  • София
Уф, както и друг път съм казвала, много често компенсацията е по метода "проба-грешка", за съжаление е на гърба и за сметка на здравето на децата ни. Cry

# 134
  • Пловдив
Льоня, - да вярно , че въглехидратите са почти същото количество, но основен параметър е гликемичния индекс ( определящ кривата на нарастване концентрацията на КЗ ), който пък е много по-висок в захарта. Т.е. 30 гр. въглехидрати от диабетичен сладолед ще вдигнат да кажем КЗ с 1 - 1,5 единица ( в нашия случай ) и то бавно , но обикновен сладолед ( НЕдиабетичен ) ще я вдигне двойно и то много бързо.

На закуската по-принцип не се дават прекалено бавни храни, защото това "много по-бавно" може да излезе чак заедно сас следващата храна.
Просто много бавни въглехидрати няма да се покрият от Актрапида.

Но при тези деца, които още са в ремисия своята жлеза поправя всичките грешки.

Обикновения сладолед (но  с обичайната масленост) се смята за доста бавна храна, това е защото хем е с повечко мазнина, хем защото е студен. Ако е ескимо, то шоколада още повече забавя усвояването.

Тези, които са на Аналози, дори трябва да слагат инсулин след изяждянето на сладоледа.
Аз давам всеки ден на обяд ескимо на "Дарко" и го давам най-напред.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 14:51 от elena123

Общи условия

Активация на акаунт