Деца с диабет - тема 7

• 80 463
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Ние бяхме през декември,след ремонт личеше си,всичко светеше.Пак има везна и хладилник,в стаите беше топло,баните и тоалетните са общи,но пак ремонтирани.Идваха от фондацията на д-р Желю Желев,дъщерите му и други художници и заедно с децата ни,изрисуваха фоайето на отделението с рисунки,в които има и какво трябва да се яде и какво не,как се бие инсулина и др.А лекарите са много добри специалисти,сестрите са незаменим съветник.Всички са с много години натрупан опит и можех да ги питам за всичко.Те ми помогнаха много да се справя в началото... Peace

# 106
Elena 123, здравейте може ли да изпратите руския сайт с компютърната Програма, по която можеш да разчиташ дозите на инсулин много точно и да смяташ храната с идеалната точност, бързо и удобно. Благодаря Ви предварително!

# 107
  • Пловдив
Elena 123, здравейте може ли да изпратите руския сайт с компютърната Програма, по която можеш да разчиташ дозите на инсулин много точно и да смяташ храната с идеалната точност, бързо и удобно. Благодаря Ви предварително!
Ще ти напиша всичко в ЛС

# 108
Елена и аз също не успях да се справя с тази програма моля те ако не те затруднява обясни. Дори я принтирах,за да успея да го  прочета няколко пъти ,но нещо ми убягва. Praynig

# 109
  • Пловдив
Момичета, получих колетчето с убождащите и игличките към тях, за които съм писала.
Супер са!!!! Дори с око се вижда, че игличките са по-тънки от игличките към глюкомера Оптимум Ексиид.
Към Оптимума боцкахме на степен 3, новия настроих на 2.
Ивелин казва, че въобще не се чувства, че убожда пръста.

# 110
И аз ги поръчах. Иглата е невероятно тънка и моята дъщеря също казва, че нищо не усеща.
Елена, много ти благодаря! Поне каквото можем да правим за дечицата...
От същия сайт поръчах и Стевия, но не знам дали издържа на термична обработка и дали може да се използва при печене на кексове, крем карамел и др. Ще съм благодарна, ако някой има опит с нея, да го сподели.

# 111
Здравейте, на всички майки.Искам да ви попитам дали водите децата на Маккдонад. Обещах на Марти за рождения ден на баткото,но не знам колко и какво да му взема.Марти е на три и п оловина.Предварително ви благодаря за съветите.                                                                                                                    javascript:void(0);                                                                                                                                                           

# 112
  • София
Ходим, ходим Laughing щото има хубава площадка за игра в единия.
Имат меню с описание на калории и въглехидратите на всеки продукт, искай - после е само малко смятане.
На нас ни се пада на основно хранене цял сандвич, или половинка и малко картофки (за да е напълно джънк Whistling)
Детските менюта са с газината напитка или сок - и двата варианта блъскани със захар, така че караме на вода.

# 113
  • Бургас
Мария71,ние ползваме Стевия,но само за подслаждане на чай или мляко.Веднъж опитах и правих бисквитена торта с него,но много горчеше.

# 114
Благодаря, Краси. Намерих таблица за съответствието на количеството стевия (която аз купих) към захарта. Ще пробвам, дано  да стане, но четох и други мнения, че горчи, така че нямам големи очаквания. Ако не се получи, ще я ползваме и ние само за чай.

# 115
Майки!Получихте ли парите по член 43?  newsm78

# 116
  • Пловдив
В Пловдив още ги няма.

# 117
Благодаря Елена.Майка от Русе ми се обади да пита и при тях ги няма още. newsm12

# 118
Здравейте,

Само искам да споделя, че във вериги "ЕВРОПА" намерих диабетичен сладолед , гръцки, в кутии по 8 броя. С Аспартам. Пробвахме го и няма никакъв ефект върху КЗ ( разбира се това сигурно  е индивидуално ). А и е много вкусен ( аз също го пробвах ). За съжаление не му запомних името ( на гръцки е ). Има 2 вида - тип ескимо и във вафлени фунии ( тип чайка ).

# 119
Здравейте майчета. Ние днес се прибрахме от диабетното отделение в Сф. Дари я хвана вирус с повръщане и по спешност се наложи да ни приемат. Беше с три плюса ацетон в урината и с температура. Още същия ден се пооправи. Там не повърна нито веднъж, температурата спря още на другия ден. Сложиха я на система с Натриев хлорид /така мисля се казваше серума/. Тя започна да яде още на втория час и не се наложи вливане на глюкоза.
При нея се оказа, че кабела на помпата се е прекълцал точно до резервоара и помпата не е доставяла инсулин още през нощта, когато почна да повръща. Разбрах го, чак като увеличихме базала, болусите и КЗ не падаше. След като смених сета, положението за около два часа беше овладяно. Правихме и ГХ - 6,6%. Доволна съм, макар че си мислех, че ще излезе повече честно казано.
Много съм доволна от отношението на сестрите и лекарите там, имах много лоши спомени от първия ни престой преди две години и половина, но явно тогава това беше от стреса и ужаса, който преживяхме. Сега вече и обстановката е друга, няма нищо общо. Всичко е новичко и свети, рисунките по стените освежават и придават друг облик на отделението.
От преди малко сме си в къщи, но доста уморени. От вчера приеха доста дечица с вируси и в отделението е страшно направо.

Общи условия

Активация на акаунт