Деца с диабет - тема 7

• 80 463
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Елена, благодаря за информацията! Hug

# 91
  • Варна
Здравейте, извинявам се че нахлувам в темата ви, но искам да попитам нещо. Интересувам се за детски еднокринолог в София и по точно за еднокринолог в поликлиниката на детска университетска болница. Вчера звънях да питам и ми казаха че там преглежда Константинова или Стефанова не съм много сигурна може ли да ми кажете дали са добри лекари и правят обстойни прегледи или претупват. Не става въпрос за диабет, а за високи нива на ТСХ хормон при дъщеричката ми която е с увреждания.

# 92
  • София
Там преглежда доц. Коприварова. Ние сме много доволни от нея. Елена 123 благодаря за информацията.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 12:30 от krasi_bl

# 93
elena123, от къде ще се снабдиш с това убождащо у-во? В БГ внасят ли ги вече?

# 94
  • Пловдив
elena123, от къде ще се снабдиш с това убождащо у-во? В БГ внасят ли ги вече?
Дадох линкове на Диа-шоп, там по интернет се прави поръчка и се плаща с карта ВИЗА..

Добре, ако се съберат няколко човека, така доставка излиза по-евтино.
тя е до БГ около 30 евро.
Дъщерята поръча от всичко по 2 (2 убожд., 2 кутии игли към него и 2 кутии игли към писалки).

# 95
  • София
Вижте на какво попаднах...
Въпреки, че глюкозата е обвинявана за много от усложненията на диабета, все повече доказателства сочат, че виновник също е инсулинът. Например хора с диабет, които получават големи количества инсулинови инжекции развиват съдови заболявания по-бързо от колкото хората, които използват по-малко инсулин.
http://fitnesinstruktor.com/lechenie-diabet/
Някой знае ли нещо повече по въпроса?

# 96
Здравейте,аз пак по моя си проблем-утре ще сме на контролен преглед и ще питам док дали да оставя така сутрешния инсулин,че вчера беше 6.0,а днес въпреки че беше на училище и са имали физическо - на обяд беше 7.3 захарта,та нещо не ни се нрави тази ст-ст,защото сутринта беше 5.3,закуска като всяка сутрин,а за училище взе солетки и плод.
MaryJ , нали ви писах,че явно навсякъде е различно,та при нас излизат веднага решенията,само дето чакахме отново от един до два следобяд,за да разпиша протокола.А иначе ще ни го пратят по пощата,защото шефката на комисията я нямаше и като се върне днес да ги подпише,в понеделник ще ни пуснат по пощата с обратна разписка решението.Но аз питах веднага какво разписвам и че искам да погледна,та дамата ми показа,че са ни дали 70%.Сега чакаме две седмици и после при социалните.

# 97
  • Пловдив
Льоня, пълна тыпотия.!
Не виждаш ли, че рекламират хранителни добавки и..... инсулинът уврежда, купувайте добавките и дозите ви ще се намалят. #2gunfire

# 98
  • София
Льоня, пълна тыпотия.!
Rolling Eyes Нещо съм се шашнала напоследък...

# 99
Льоня,

Аз все още събирам информация за тези неща и на този етап няма да споделям точни изводи, защото все още не мога да си ги направя Wink. Засега аз знам следното:
Инсулинът може да е проводник на определени усложнения, но в много по-висока дози, отколкото се приема. С други думи ако количеството отговаря на покриването на кръвната захар - тогава определено няма изведена такава взаимовръзка.
По-скоро, за сега изследванията показват, че определена роля в евентуалнот развиване на усложнения, влияят другите хормони, произвеждани нормално от панкреаса. Най-вече т.нар. C-Peptide . Правени са изследвания , при които на дългогодишни диабетици с много изявени усложнения, се прави третиране с външно вливане на C-peptide . Оказва, се че умерените дози водят до подобрение на усложненията и то в много висока степен. Също така се оказва , че високи дози C-peptide водят до обратния ефект - причиняват прогресиране на узложненията. В момента има една шведска медицинска биолаборатория , която е в клинични изпитания на препарат с C-peptide, чиято цел е да се използва за превениция на развитието на усложненията, както и за третиране на вече получени такива.
И понеже, при диабетиците е различно - някои имат нужда от по-малко инсулин ( дори и много след медения месец ), поради факта , че все пак панкреаса им произвежда някакво минимално количество собствен ( следователно и C-peptide ) - то при тях просто статистически по рядко се появяват някакви усложнения.
С други думни при странично наблюдение, може да се направи грешен извод, че този който приема повече инсулин - е по-вероятно да развие усложнения, но определено не е така.

# 100
Привет на всички майки! Аз съм майка на дете с новооткрит диабет. Откриха ни го преди 2 месеца. Предсои ни влизане в УСБАЛ Педиатрия гр.София за обучение и изследвания. Може ли малко информация за престоя там?

# 101
  • София
Djein_kz, в клиниката има много добри специалисти. Доц.Коприварова е национален консултант, малко е рязка като характер, но като специалист е добра. Д-р Савова е нашия лекуващ ендокринолог, мога да кажа само хубави неща за нея, вкл.и като човек. За д-р Константинова отзивите също са отлични. Ние бяхме там септември 2007 г., след това мисля, че е правен ремонт и нямам представа как са битовите условия, по наше време имаше везна и микровълнова в трапезарията.
Банята беше обща за етажа, но не беше много страшно.
В двора на болницата има детска площадка, не знам колко сте големи Simple Smile
Записвай си всичко, което ви кажат по време на обучението, на мен тези записки впоследствие ми бяха от голяма полза.
Успех!

# 102
Льоня много ти благодаря за инфото.

# 103
Болницата след ремонта е много хубава няма нищо общо с предишния и вид.Ние бяхме точно когато започна ремонта ,беше голям прахуляк.Сега я видях за малко ,децата ни имат право когато са там да им чисто и удобно. javascript:void(0); 

# 104
  • гр.Добрич
Сещам се, че като влзяох за първи път в отделението, бях в шок. Но после се чувстваш като у дома си. Свободен цял ден, може да излезеш.

Общи условия

Активация на акаунт