Деца с диабет - тема 7

• 80 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Честит имен ден Елена123!
Да си ни жива и здрава и винаги така да бъдеш до нас в трудни моменти.Благодарим ти ,че те има!!!

# 181
  • по течението на реката
Момичета,да се включа и аз,макар и със закъснение по темата с напикаването.моите деца боледуваха много често, а освен това дъщеря ми се и напикаваше до 8 год възраст. Будех я по два пъти нощем,веднъж към 12 и втори път към 3 или 4ч. Какво ли не опитахме и бабешки лекове и лекарство от Германия ни донесоха,но като свършиха хаповете и напикаването пак започна.По лекари,по знахари-нищо.
Та когато бяха на 8 ги заведох в Трявна на санаториум.Там споменах на докторката и за проблема с напикаването.Тя попита дали са и правени "кварцови гащета".Нямах представа какво значи това,но се оказаха нагревки-първо долу ниско на корема,после се обръща и процедурата се повтаря на кръста.След четвъртата нагрявка напикаването спря.Стояхме там 10 дни,толкова бяха и нагревките.От тогава в рамките на една година след нагревките и се е случвало около 3-4 пъти да се изпусне нощем и то ако е настинала нещо.След това нещата се оправиха.
Не знам до колко нощното напикаване има връзка с диабета,но сина ми не е имал подобен проблем.По принцип никога не става нощем.Беше започнал само преди установяването на диабета,а сега пак нещата са си по старому,т.е. не става нощем.

# 182
  • София
Честита рожденичка на тедивас!
Теди, желая ви много здраве и щастливи преживявания! Grinning

# 183
Тедивас, честита рожденичка и от нас. Да е жива и здрава. Пожелаваме й чудно детство.  bouquet

# 184
  • по течението на реката
Тедивас,честито и от нас Hug!

Желаем здраве,късмет и безоблачно детство на голямото ти момиче!

# 185
  • София
Момичета, много сте мили. Благодаря ви за хубавите пожелания  Hug Утре госпожицата ни е на един от най- важните изпити в живота си- за кандидатстване след 7- ми клас. Много се надявам да се справи и утре и в понеделник и да получи добри резултати  Praynig Ако има и други седмокласници, пожелавам успехи.

Хубав ден!

# 186
  • София
И при нас няма нищо  Sad Нямам думи! Не стига че ги получаваме с един месец закъснение ( нали сега трябва да ни преведат парите за м. април ), а то става и повече от месец. За това закони няма ли !? Ние да не живеем с въздух  #Cussing out Миналия месец интеграционните ми дойдоха по- рано от детските, а сега- нищо.

На изпита Мони се е справила горе- долу. На теста може да докара около 4. 50, но за преразказа-не знам. Такъв текст и аз няма да мога да преразкажа, като съм го видяла за 15 минути  Rolling Eyes Горките деца, все им измислят едни неща за изпитите... Да видим в понеделник по математика какво ще направи. Тя и без това не й е силната страна  Wink Но каквото, такова. Да е жива и здрава, в края на краищата това не й решава живота занапред, а само средното образование.

# 187
Здравейте,някой би ли ми изпратил gsm-а на д-р Бояджиев ендокриноог в ''Света Марина''-Варна

# 188
Desi,
Телефонът на д-р Бояджиев е 0887606852

# 189
Здравейте,
моето дете (което е на 12г.) е с диабет от малко повече от месец. Като сме на 3 Актрапид и Инсулатар в 22h. Искам да Ви попитам като по-опитани мами от мен, играла ли е захарта на децата Ви в началото? При нас при еднакво натоварване и хранене много играе в различните дни. Забелязвам и че вечер в 10 му е по-висока захарта.
Исках да попитам и дали някой от вас е пробвал да въздейства с класическа хомеопатия?
Много ще бъда благодарна и за информация за инсулинови помпи(чух че от Турция са поевтини, но не ми е ясна процедурата).
Вълнува ме много и темата за лечение чрез стволови клетки.
Ще бъда много благодарна на всички, които са извървя ли този път преди мен и споделят опита си.

# 190
Mivan,

Нормално е в началото ( пък и после се случва ), докато "влезете в ритъм". Инсулиновите помпи, за съжаление, са с еднакви цени в цяла Европа ( проверявал съм го ).
Хомеопатия - надали вреди - но не възлагай надежди на това. Никъде не съм срещнал нещо положително с хомеопатия.
Стволовите клетки - все още твърде експериментално като процедура по извличане и по контролиране. Никъде няма положителен ефект ( дълготраен ) при диабет тип 1.

Но - не се отчайвай. Виж старите ми постове относно надеждите за скорошни нови лечения.

# 191
  • София
mivan, здравей!
Играе захарта и още как! Детският диабет е така. Гледай да правиш най-доброто, но понякога нещата наистина не се получават.
А вие сте и в началото на пубертета... дано се стабилизирате бързо, а защо не и да влезете в ремисията, докато свикнете с промените.
За закуската в 10 - нямам време да пиша за причините, това са едни от най-високите стойности, можете да размените закуските - в 7 да хапвате по-малко, а към 10 да е по-голямата закуска (а дори и нея може да я разделите на две части, в зависимост от междучасията ви). Сутрин задължително правете голяма пауза между слагането на инсулина и закуската - поне половин час при ниски стойности, а ние сме стигали и до един час.
Ако се чувстваш много неуверена, пиши захарите и дозите, стига да можем, ще помогнем.
Хомеопатията не помага на автоимунни заболявания. Не сме пробвали.
Не сме и с помпа, но тук има хора, може би ще пишат.
Ще се справите   bouquet

# 192

Честит имен ден Елена123!
Да си ни жива и здрава и винаги така да бъдеш до нас в трудни моменти.Благодарим ти ,че те има!!!

[/quote]

# 193
детето ми е с диабет от един мес. изписаха ни никотинамид но още не мога да го намеря може ли да се достави в бг

# 194
детето ми е с диабет от един мес. изписаха ни никотинамид но още не мога да го намеря може ли да се достави в бг 
Може да си поръчате от ebay .. но от кой вид/ммлгр не знам  Rolling Eyes Щом го имате изписано, погледнете точно какво е и го пишете в търсачката там.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт