Деца с диабет - тема 7

• 80 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • гр.Добрич
Льоня, би ли споделила как точно минава денят в детскта градина. Интересно ми е каов им готвят, кога ги мерят и как решават колко инсулин да сложат. Имахме големи разправии в нашата ДГ, защото дори отказваха на го мерят. Сега обмисляме вариян да изчислим предварително менюто и да видим какво ще се получи.

Между другото от почивката насам имаме ужасни захари, а сега на детската още по-зле. Преди ставахме  и закусвахме към 10ч. В 12-13ч. захарта му беше добре. Сега става и закусва в 8.30ч. и в 12ч. захарите му са около 15-16. Слагаме малко инсулин за да започне да сваля и за 1 час изпада в хипо.

# 586
  • София
spinki, започват градина в 8:30 ч., като я водим закусила. В 10 ч. им е втората закуска, наобяд мерят КЗ и сестрата слага инсулин към 12:30 ч., после спят и закусват към 15:30 ч. (доста голяма пауза, но няма как). В зависимост от КЗ, дозите на обедния инсулин варират, общо взето, при нас има два варианта, като сме се разбрали със сестрата последно тя да преценява точно колко да сложи, в зависимост от менюто. Взимам я към 18 ч.
Сестрата мери задължително наобяд, преди да направят инсулина, но ако се уговорите, може да мери и по друго време. Тя прави порциите на децата, като им измерва хляба и плода. Менюто го изнасят всяка седмица и общо взето, е същото като на другите деца - но чаят е без захар, филиите са по-тънко намазани и тн.
Трудно е, защото винаги има много неизвестни, свързани с физическата активност - дали ще излизат, колко ще играят.
А и тази година групата е много голяма, мисля, че са 15-16 деца записани, честно казано, не знам как сестрата успява да се справи, никак не е лесно. А и те са доста будни и палави деца, та съвсем.
Не знам какво да те посъветвам... Мислили ли сте за вариант да се уговорите персонално с някого, за да се следи храната и захарта на Ивчо? Или пък да му носите готови порции от вкъщи, ако разрешат, но пък тогава всички ще ядат едно, той - друго...
Истината е, че на градина нещата страшно трудно се контролират, да не кажа невъзможно, но пък и вкъщи да ги затвориш децата, пак не е добре.

# 587
  • гр.Добрич
Пускаме Ивчо след закуската към 9ч., но аз винаги го меря 2ч. след храна, но от 9ч. до 11.ч те имат занятие и не било удобно да прекъсват заради него. Още първият ден сестрата не успя да го измери и чак наобяд като ходи баща му да го взима, го мери. бяхме се примирили с това, защото той и без това всяка седмица е болен, но вчера ни тикнаха в ръцете една Декларация че детето ще ходи от 9ч. до 12ч. и ние ще си го мерим, а те няма да носят никаква отговорност. В резултат на това, ние пуснахме жалба и днес привикаха сестрата в Отдела. Разбрахме се, че ще го мери и постепенно ще изработим режим за хранене и евентуално детето да остава да спи там. Знам, че не лесно, но при добро желание от страна всички, мисля че е възможно. Страховете винаги ще са си с мен.

# 588
  • гр.Добрич
Днес софиянки сте медийни звезди - по БНТ, по НОВА...
Льоня, твоята кукла беше много хубава, а таткото ми стори притеснен. Накрая се чудеше какъв съвет да даде, но то пък и какво ли можеш да кажеш.... Другите 2 майки от форумските ли са, че не ги познавах.

# 589
  • град София
Здравейте,доц. Константинова ни даде документи за смяна с аналози ,подадох ги на 17.10 и досега няма отговор ,когато звънна да питам ми казват че се разглеждат.Има ли някои от вас ,който да е минал по този път и да ми каже колко се бавят, защото имаме още два пъти на стария протокол и ако се забавят много незнам какво да правя.Благодаря предварително.

# 590
Али, и ние чакаме в момента, и ние подадохме документи по същото с вас време Simple Smile Засега имаме протокол за два месеца със старите инсулини. Ако до тогава не отпуснат(надяваме се,по принцип,  че се чака месец)нашият ендокринолог ще продължи протокола.

# 591
Али здравейте, имаме позната от Русе те също подадоха документи за аналози и точно след месец им бяха готови. newsm10

# 592
Здравейте, аз също подадох документи за смяна на моите инсулини с аналогови и точно след месец ме удобриха, затова не се притеснявайте Hug

# 593
  • София
Благодарим от сърце на БАДД и Ели Котова за хубавия празник днес!
  bouquet

# 594
  • град София
Присъединявам се и аз -благодаря ти Ели за усилията да доставиш радост на децата ни .

# 595
Здравейте момичета!
Дъщеря ми се разболя, когато беше на 10 години, сега е на 16. Това е мястото, където не е необходимо да обяснявам, Вие разбирате и от "половин" дума. Два пъти бяхме на косъм, в болницата, когато сестрата обърка инсулина, и като се прибрахме една сутрин се наложи да и давам сок почти насила (в паниката не се сетих, че може да се задави). Сега инсулина е в по-големи количества и съответно подпухването е по-голямо.
По-назад в темата прочетох за BD Optimus, не е ли възможно да се вземе от тук: http://www.amazon.de/BECTON-DICKINSON-GMBH-BD-Optimus/dp/B001O1G … /ref=pd_rhf_p_t_2 , в долната лява част на страницата се виждат и игличките. До колкото разбрах, за да ми кажат каква е доставката, трябва да се обадя по телефона, няма ли друг начин?

# 596
Здравейте!Относно празника във Варна-ще е на 28 ноември/неделя/ от 11 ч в ГРАНД МОЛ ВАРНА.Ще има и измерване на кръвна захар.Заповядайте!

# 597
Моля ви, ако има мама с детенце с диабет от Бургас, да ми пише на лични.

# 598
  • Пловдив
Мами, на които децата на помпа със сензор, обезболявате ли мястото за поставянето на сензор и с какво?
Предварително благодаря за отговорите.

# 599
Мами, на които децата на помпа със сензор, обезболявате ли мястото за поставянето на сензор и с какво?
Предварително благодаря за отговорите.
Да, само когато поставям сензора обезболявам с лидокаин спрей. Но моята така или иначе е свикнала с болката вече, та това го поставяме само за нейно успокоение. Иначе си е болезнено.

Общи условия

Активация на акаунт