Деца с диабет - тема 7

• 80 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Мимес, не знаех, че е толкова болезнено  Sad

# 601
  • София
Мами, на които децата на помпа със сензор, обезболявате ли мястото за поставянето на сензор и с какво?
Предварително благодаря за отговорите.
Да, само когато поставям сензора обезболявам с лидокаин спрей. Но моята така или иначе е свикнала с болката вече, та това го поставяме само за нейно успокоение. Иначе си е болезнено.

И ние обезболяваме с лидокаин спрей при поставянето на сензор и на сет също. Дори при поставянето на сензор пръскам 2-3 пъти през 5 минути.
И според мен си е болезнено като се поставя сензора.

# 602
Сензора си е с доста дебела игла и със сигурност боли. В началото Дари много ми плачеше при поставянето. Сега вече не, но все пак минаха три години.

# 603
  • гр.Добрич
Ние никога не сме ползвали обезболяващо. Откъде го купувате? Сензор не ползваме от 2 години, само сет. Слагаме го на дупенцето, но нещо в последно време има проблеми. Сета за 2 дена се запушва или пък сета работи, но инсулина не се разпространява в тялото.

# 604
  • София
spinki
От аптеките може да си купиш Лидокаин спрей.
За запушването на сета - пробвай да смените мястото. А сигурна ли си че проблема е от сета, защото при нас базалните нужди се промениха много през последните 2-3 месеца. Сутрин станаха по-ниски, а вечер много високи. И ние си мислехме, че сетовете се запушват или че сме направили хипо, а то се оказа, че по това време на денонощието нуждите са много големи.

Да ви попитам -  за ноември имате ли преведени пари от социалните?

# 605
vanyak, за паричките - да, има ги поне при мен още на 30то число, а сега видях, че и вчера са превели 19.50 - това са някакви допълнителни, така и не защо ги дават отделно от другите  Crazy

Аз пък съм мн бясна, че последните 10-на дни захарите на моята са ужасни, то верно, че и тя признава що грехове има с хапване, когато е на у-ще, но пък странното е, че и вкъщи е така.
Вероятно ремисията окончателно си отива и от 3 кратно ще се минава на 4 кратен инсулин  Confused
В понеделник сме на доктор по план-график, та да видим.

# 606
И аз имам въпрос, при децата с помпа, ГХ винаги ли е в норма (или поне в някакви поносими граници) ?

# 607
И аз имам въпрос, при децата с помпа, ГХ винаги ли е в норма (или поне в някакви поносими граници) ?
ГХ е в норма само ако се спазва режим и се смята инсулина спрямо поетите ВХ. Няма как да е в норма, ако не се внимава с храната и се яде безразборно. Хубавото тук е, че може да яде почти всичко, стига да се пресметнат ВХ-тите точно. Ние нямаме ограничение в храната, но пък имаме режим. Яде по три пъти на ден и 1 закусна следобяда, в която й позволявам да хапне каквото иска тя.

# 608
mimes,  благодаря    bouquet
Дъщеря ми, като чуе "помпа",  става агресивна и повишава тон. Мислех си, че мога да я убедя с това, че няма да и се налага да смята ХЕ.

# 609
  • по течението на реката
Аз пък съм мн бясна, че последните 10-на дни захарите на моята са ужасни, то верно, че и тя признава що грехове има с хапване, когато е на у-ще, но пък странното е, че и вкъщи е така.
Вероятно ремисията окончателно си отива и от 3 кратно ще се минава на 4 кратен инсулин  Confused
В понеделник сме на доктор по план-график, та да видим.

anny
,от колко време сте в ремисия? Знам,че рано или късно и нашата ще си отиде и всеки ден съм като на тръни.

# 610
mlambeva, вероятно доволно много  Confused че съм чувала как на някои ремисията е месец-два.
Дъщерята е с диабет от м. май 2009, така че грубо казано година и половина, в началото беше на двукратен инсулин Микстард30, а след първите 6 м мина на 3-кратен, Актрапит * 2 и вечер Микстард30....вероятно е време за смяна.  Sad

# 611
Момичета, при нас дори нямаше ремисия. Бях сигурна, че ще настъпи и я чаках, но минаха месеци и нищо. После лекарката ни каза, че често се случва и да няма ремисия, и така разби надеждите ми.  Sad

Аз искам да попитам как си поръчвате Метирулацил кремчето? Нашето е на привършване и сега търся как да се снабдя пак такова, много съм доволна.

# 612
Момичета, при нас дори нямаше ремисия. Бях сигурна, че ще настъпи и я чаках, но минаха месеци и нищо. После лекарката ни каза, че често се случва и да няма ремисия, и така разби надеждите ми.  Sad

Аз искам да попитам как си поръчвате Метирулацил кремчето? Нашето е на привършване и сега търся как да се снабдя пак такова, много съм доволна.
Mimes и нас ни свърши кремчето,доколкото се сещам ставаше само с вземане от Русия.Ако има възможност ще се включа и аз за закупуване.

# 613
  • София
mimes, allex, аз също искам да взема метилурацил, ако има някакъв начин да се вземе, ще участвам в поръчката Simple Smile

# 614
и аз искам кремче  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт