Деца с диабет - тема 7

• 80 465
  • 742
  •   2
Отговори
# 435
  • Пловдив
nops94
Наталия, здравей.
Това съм аз, бабата на Ивелин. Добре дошла на форума. Grinning

# 436
Здравей, Елена! Веднага те познах Simple Smile

# 437
Здравейте.И ние сме в пубертет и захарите ни са ужасни.Особенно след лагера едва ги укротихме(((но: дозите се качиха същественно и дъщеря ми напълня.((((на инсулатард и актрапид) Имам чувство, че има предозиране и тези инсулини не действат въобще.Сега прави по три хипо на ден. Намалим ли, пак захарите подскачат. Яде малко единици, слага много инсулин.Ужас. Относно лагера: дъщеря ми се върна много доволна. Simple Smile

# 438
  • Пловдив
Здравейте.И ние сме в пубертет и захарите ни са ужасни.Особенно след лагера едва ги укротихме(((но: дозите се качиха същественно и дъщеря ми напълня.((((на инсулатард и актрапид) Имам чувство, че има предозиране и тези инсулини не действат въобще.Сега прави по три хипо на ден. Намалим ли, пак захарите подскачат. Яде малко единици, слага много инсулин.Ужас. Относно лагера: дъщеря ми се върна много доволна. Simple Smile
Света, има ли откати след хипо?

При много голямо предизиране инсулин предизвиква хипо и след това в тази си доза е способен да погаси и откат. След намаляването на дозата пак е възможно да има скрити хипо, но тези дози вече не могат да сдържат откат и високите захари може да е именно от това.
При предозирането и хипота напълняването става при постоянно дохранване, всъщност се храни излишния инсулин.
Настоявайте на смяна на инсулините.

# 439
Елена, благодаря много! Да, след хипо има откати понякога. Днес моите са на лекар, ще се борим за смяна на инсулини, да. А и ГХ ще бъде доста висок със 100 процентна сигурност(((

# 440
  • Пловдив
СветаД
Света, ако сменят инсулинити, чукай в ЛС да ти кажа как най-добре да подберете точните дози.

# 441
Мерси, Елена Simple Smile Аз така и мислих да направя- да се обърна към теб за помощта  Simple Smile В началото на др. месец ще правим ГХ(сега не можело) и ще видим резултата. До сега най високият беше 8,2. А колко ли трябва, за да мине на аналози. 9 ?

# 442
  • София
Елена, много ти благодаря за отговора  Hug Както винаги си много изчерпателна. Слава на Бога, че има хора като теб, за да се насърчаваме и да си помагаме   bouquet Ще се опитам да повиша Левемира сутринта и ще видя как ще бъде вечерта и как да намаля нощния. Дано има ефект  Praynig

Много се радвам, че сте си изкарали хубаво на лагера.Симона още не може да се реши сама да тръгне нанякъде, като не познава почти никого.

# 443
  • София
И ние съм много доволни от лагера - освен, че условията бяха много добри, програмата беше чудесно балансирана - хем си починахме, хем не скучахме. Запознахме се с други родители, имаше и обучение от диетолог - за децата, но и на мен ми беше интересно.
Не ни се тръгваше оттам Grinning
Теди, евентуално за следваща година, можете да проверите в коя смяна колко големи деца ще бъдат - ако Мони отиде в смяна с повече нейни връстници, със сигурност ще й бъде приятно и забавно. Peace

# 444
  • София
Благодаря ви за отзивите за лагера  Hug Проблемът при нас е свързан основно с финансовата страна на нещата  Sad Като искаме семейна почивка е трудно да си позволим и още една като лагер. Ще видим за идната година как ще се наредят нещата. Дай Боже да имаме възможности, ще го мислим  Praynig

# 445
  • София
Теди, лагерът излиза съвсем евтин, като се приспаднат парите (195 лв), които социалните дават на дете (и на придружител, ако ТЕЛК-ът е с чп). Въпросът е да ги имаш тия пари, когато трябва да се платят, и после да изчакаш месец-два, докато социалните ти ги възстановят.

# 446
Здравейте! Знае ли някой дали тази година за 14ти Ноември ще има концерт в София newsm78

# 447
  • Пловдив
Здравейте! Знае ли някой дали тази година за 14ти Ноември ще има концерт в София newsm78
Наталия, последната събота на месеца ще имаме сбирка и там ще се разбере какво и кога ще има.

# 448
Наталия, последната събота на месеца ще имаме сбирка и там ще се разбере какво и кога ще има.

Ами ок, с нетърпение ще чакам да разбера. Да се надяваме, че концерт ще има Peace Жалко само, че съм от Плевен, а тук нямаме сбирки. Хубаво е, че поне вие се събирате и се виждате всеки месец  Simple Smile

# 449

За летен  лагер неможахме да се наканим да отидем,за което Cry,а зимен такъв по принцип има ли,поне там да се вредим?

Общи условия

Активация на акаунт