Деца с диабет - тема 7

• 80 463
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Шанта, пиши повечко подробности-от Германия ли е купена, цени, консумативи   bouquet

# 646
Clivia, за съжаление не мисля, че мога да помогна... Осигурени сме тук (Германия) и здравната каса поема всичко. За разлика от България тук не може просто ей така да си купиш инсулин от аптеката или др. консумативи, трябва рецепта от лекаря и в най-честия случай той изпраща рецептата по факс, а ти си получаваш пакета с консумативите по куриер у дома. Единствено бих могла да питам на следващия преглед (след месец) как стои въпроса за закупуване на помпа от чужбина или да потърся информация в нета.

А има ли раздвижване в България, има ли шанс касата да започне да ги поема тези помпи. Аз съм подписала петицията, но какво друго може да се направи. За нашия случай хем от скоро сме с помпа, а вече се чудя как въобще сме се оправяли без нея. Хайде за по-големите дечица (според мен  Peace) може и да е същото и с химикалките, но при нас никога не съм била сигурна колко точно инсулин съм била, при положение, че той се извива и реве докато го слагам. А също няма как да му обясня, че вече съм сложила инсулина и сега трябва да изяде 2 ХЕ, в противен случай ще му ги натъпча насила!

# 647
Вярно, че няма как да кажеш  Simple Smile
   Естествено, че ви поемат всичко. Това е чудесно. А при възрастните германци как стои въпросът? На тях поемат ли?
   В България засега няма раздвижване по въпроса  Sad
   Щом се кърмите сте доста малки-кога го откриха диабета?
   Много се развълнувах днес- дай Боже, повече такива хубави вести   Simple Smile
   http://www.diabetbg.eu/smf1/index.php?topic=3965.0

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 13:53 от Clivia

# 648
Доколкото знам, не е много лесно възрастен да получи помпата, отнема време, има опр. критерии. Най-бързо биха получили: диабетици с повишена инсулинова нужда рано сутрин (Dawn-феномен), такива с многократни незабелязани нощни хипогликемии, деца и тип 1 диабетици с нужда от малки дози инсулин и висока чувствителност. Също работа на смени или променливо натоварване през деня могат да са основание. Хора, които са получили усложнения от диабета и бременни.

Ние в болницата бяхме с едно момиченце на около 6 год. - бяха пробвали 9 месеца с писалките и решили, че искат помпа, изписали им я без проблем.
При нас го откриха на 1г. и 2м.

Много се развълнувах днес- дай Боже, повече такива хубави вести   Simple Smile
   http://www.diabetbg.eu/smf1/index.php?topic=3965.0

Браво   bouquet

# 649
http://bnt.bg/bg/productions/92/edition/11010/jenite_8_dekemvri_ … _deca_bez_bonboni

Ако някой не го е гледал

Laughing Големи сладури са!!!
  Мимес, поздравления за теб-възхитена съм   bouquet Много смислено и точно казано!
  Д-р Тошков  Close - кой е казал, че е добре да се намали количеството инсулин?!?
  Че нали и здравите хора си произвеждат инсулин, какво лошо има в това само по себе си?
   Много ми хареса тази жена Пенка Георгиева-сърцата, компетентна, работеща за децата   bouquet
   Обаче Марта Вачкова накрая ме разби с този коментар за бонбоните и тортите-ще кажеш, че е много полезно за здравите деца да нагъват бонбони  #Crazy

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 15:22 от Clivia

# 650
  • София
mimes, страхотно се представи, браво!  bouquet

# 651
Поздравления и от мен, mimes   bouquet

Прекрасни деца  Heart Eyes

# 652
Момичета, благодаря ви много. Бях много притеснена обаче.

# 653
В началото на темата прочетох за убождащото устройство BD Optimus и реших да го поръчам от английски сайт. Дъщеря ми каза, че убождането е много леко и дори не го усеща.

Благодаря на elena 123 за споделената информация    bouquet

# 654
  • Пловдив
Depa, от кой сайт поръча? Нашето убождащо е ужасно Close!

# 655
Момичета, аз вече десетина дни не мога да си взема инсулина. От аптеката всеки ден ми казваха утре, утре. А сега все още касата не се е разплатила с тях и не могат да закупят инсулина. При нас една аптека работи с инсулин, а и сега доста съм изпуснала срока за вземането. Обаждах се и в НЗОК, и от там ми замазаха очите, че до края на деня ще има преведени пари, но от аптеката казват, че така ги лъжат вече втора седмица. Яд ме е, че ще загубя половин месец и следващия път няма да ми го дадат по-рано инсулина, а чак със закъснението. #Cussing out

# 656
Миме, пробва ли в друга аптека?
   Това мисля, че ще повлияе после  и на изместване на датата за вземане на инсулините  ooooh! То така няма да ви достигнат  Sad
   Леле, значи съм щастливка, че нямахме такива проблеми в началото на месеца.
   Пишете за това убождащо, защото вече и аз съм навита. Колко струва чрез поръчката от сайт? Имам познати там, може и да ми го купят, ако е доста по-евтино така.

# 657
  • София
mimes, какъв инсулин ползвате? Ако имаш нужда от флакончета, пиши.

# 658
mimes, какъв инсулин ползвате? Ако имаш нужда от флакончета, пиши.
На Новорапид сме, за сега имам. Кофтито е, че имам уговорка с аптеката и затова изчаквах. А сега ще загубя тези десетина дни и ще ми се измести датата на вземане. И то не по моя вина Close
А иначе трябва да ходя по Сф да търся, при нас няма.

# 659
Със сигурност знам, че това за вината няма никакво значение  Sad
   И при нас се е случвало така не по наша вина-пак си губите датата.
   Дано не се проточи дълго това във времето  Peace

Общи условия

Активация на акаунт