Майкъл Джаксън - Thriller / Трилър

• 36 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 225

http://www.popeater.com/2010/04/07/michael-jackson-kids-testify/

Ако правилно съм разбрала от гугъл преводача в тази статия пише ,че децата са готови да дават показания срещу Мъри .

# 226
# 227
Сега остава Бенисима да ни сподели това,което знае относно генетиката и защо да не може Майкъл да е баща на Принс.Много ми е интересно,защото аз бях чела,че има такава възможност,а и като съм гледала сравнениете снимки на дядо Сам Джаксън с Принс...ами приличат си.Но може и просто много да ми се иска да е така Simple Smile

Gita, дай една снимка на Принс с дядо Сам.  Порових, но не намерих. Стана ми интересно...

# 228
# 229
  • София

Сега остава Бенисима да ни сподели това,което знае относно генетиката и защо да не може Майкъл да е баща на Принс.Много ми е интересно,защото аз бях чела,че има такава възможност,а и като съм гледала сравнениете снимки на дядо Сам Джаксън с Принс...ами приличат си.Но може и просто много да ми се иска да е така Simple Smile

Gita, дай една снимка на Принс с дядо Сам.  Порових, но не намерих. Стана ми интересно...

lenitta, в този линк от 3,19 е Принс с дядо Сам и дори му лепват на Принс същите мустачки

В това видео се загледах и в къдричките на малката Парис http://www.youtube.com/watch?v=tP0TbRjntjg&feature=related

# 230
Вале, извинявай, пропуснала съм поста ти, а той отговаря на моите въпроси.  Simple Smile

# 231
  • BG
Здравейте!

Първо да се обърна към Шайни и да и кажа, че всичко е наред! Край с тази история! Мир!

Второ искам да ви кажа, че днес отделих голяма част от времето си, за да подготвя отговора си за това са ли децата на Майкъл негови. Искам да подчертая, че не претендирам да откривам топлата вода или да правя научни публикации. Както и не мога да претендирам да е 100% вярно.Всичко съм взела от интернет, горе – долу систематизирала и свързала.Всеки може да се поразрови и да го направи.И всеки сам да прецени накрая в кое да вярва. Това е чиста проба наука, без милимундер клюка в стил с коя спал, с коя - не, спал ли е изобщо, мъж ли е , не е ли, не кое дете ухото прилича на неговото, а на другото нокътя бил като на дядото на Майкъл и т.н.

И така, на който му се чете – да чете:

Видът  Хомосапиенс  се подразделя на три големи раси: европеидна, негро-австралоидна и монгороина раса. Тези три раси се рзличават по морфологични и физиологичните признаци.
 Най-важните морфологични признаци са цветът на кожата, формата и цвета на очите и косите, окосмяването, особеностите на лицето и черепа и т.н.
 Европоидната раса се характеризира със светла кожа.Скулите и челюстите са слабо издадени, носът е тесън , цветът на очите е от син до кафяво-черен.Устните са средно дебели, брадичката се умерено изпъкнала.Косите им са прави или леко чупливи, от светлоруси до тъмнокафяви.
Негро-австралоидната раса се характеризира с тъмна кожа и слобо окосмяване, силно къдрава тъмна коса, широк слабо изпъкнал нос, изпъкнали челюсти и дебели устни.

В генетиката се различават доминантни и рецесивни гени.
Рецесивен ген -  скрит,  потиснат  ген,който не може да се прояви във фенотипа при наличието на доминантен ген.Този ген може да се прояви само в комбинация и "среща" с друг рецесивен ген.
Доминантен ген -  нескрит,изявен ген,който независимо от наличието на рецесивни гени винаги се изявява
Доминантни гени – тъмна коса, кафяви очи, прав нос, издадена брадичка и т.н.
Рецесивни гени
  – руса коса, сини очи, чип нос и др. 

Ето връзки:    http://www.blinn.edu/socialscience/LDThomas/Feldman/Handouts/0203hand.htm
http://www.studentsguide.in/genetics/multiple-gene-inheritance/m … olour-in-man.html

Доминантният ген се обозначава с главна буква от латинската азбука, и в негово присъствие рецесивният ген, по правило, не проявява свойствата си. Рецесивният ген се обозначава с малка буква от латинската азбука. Ако за някой признак организмът съдържа два еднакви гена (два рецесивни или два доминантни), то той се нарича хомозиготен по дадения признак. Ако организъм съдържа един доминантен и един рецесивен ген, то той се нарича хетерозиготен по дадения признак и при това се проявяват тези свойства на признака, които кодира доминантния геном.
Например:
А - доминантен ген, определящ кафяв цвят на очите
а - рецесивен ген, определящ син цвят на очите
Възможни варианти на генотипа:
АА - хомозиготен, кафяви очи
Аа - хетерозиготен, кафяви очи
aа - хомозиготен, сини очи
Пример 1:
жена АА - хомозиготна, кафяви очи, и двата гена са доминантни
муж аа - хомозиготен, сини очи, и двата гена са рецесивни
При образоването на половите клетки (яйцеклетка и сперматозоид) във всяка полова клетка (гамета) идва по един ген, т.е. в конкретния случай женският организъм образува две гамети, съдържащи по един доминантен ген, а мъжкият организъм - две гамети, съдържащи по един рецесивен ген. При сливането на половите клетки зародишът получава, за дадения признак, един майчин и един бащин ген.
жена АА + мъж аа
Гамети: А А а а
Дете: Аа Аа Аа Аа
По този начин, в дадената ситуация 100% от децата ще имат кафяви очи и ще са хетерозиготни по този признак.

1.Закон на Мендел: при кръстосване на организми с противоположни признаци потомството в първо поколение е еднообразно. При съешаване на кръстоските от първо поколение (F1) помежду си във второто поколение (F2) се получава разпадане в съотношение 3:1, т.е. 75% от потомството е с доминантния и 25%-с рецесивния признак.
2.Закон на Мендел: при кръстоските от първо поколение настъпва разпадане на признаците в точно определено отношение (3:1) за всеки признак.

Цветът на кожата при човека се определя от две двойки гени. При брак между негър и бял децата са мулати  / първи закон на Мендел е спазен – еднообразие в първо хибридно поколение /. При бракове между мулати се раждат, както деца с различно тъмен цвят на кожата, така и съвсем бели деца- Алелите А1 и А2 определят тъмен цвят на кожата, а алелите а1 и а2 – светъл. Колкото повече доминантни алела А1 и А2 има даден индивид, толкова по-тъмен цвят на кожата ще притежава.

Мулати -  етническа група, потомци от браковете между европейци и чернокожи, както и сравнително малобройните самбо - родени от смесените бракове между индианци и чернокожи. Известни мулати са 44-ят президент на САЩ Барак Обама, Боб Марли, Вин Дизел, Роналдо, Ромарио, Люис Хамилтън.

Казано с прости думи – ако Майкъл и Деби са биологичните родители, то вероятността децата да са мулати е поне 75%. При останалите 25% просто ще има малко по-силно изразени европеидни белези, но в никакъв случай децата не могат да са бели, с руси коси, да не говорим за сини очи.Бели деца биха се родили , когато децата мулати се кръстосат с други  мулати в разпад 3:1, т.е. някое внуче на Майкъл има 25% шанс да е по-бяло и с европеидни белези. Макар че ето пример за хибрид между мулатка и не друг мулат, а бял мъж – Хали Бери и съпругът и:

Детенцето пак не е бяло, с къдрава коса, сочни устни, т.е. доминантните белези , наследени от майка му мулатка ( бяла майка и чернокож баща), са по-силни.

Децата на Майкъл и Деби би трябвало да изглеждат почти като братовчедите си – синовете на Тито. Тяхната майка не е съвсем европеидна, но не е и негроидна.Ето я:

Ето примери за това как изглеждат децата от връзка тип  Майкъл-Деби:

Хайди Клум, Сийл и децата им:

Сидни Поатие с жена си и дъщеря си:

Дъщерята на Дейвид Бауи и Иман:

Тайгър Уудс, съпруга и дете:

За сините очи на Парис: сините очи са силно рецесивен (потиснат) белег, който, за да се прояви , би трябвало да съществува в гените и на двамата родители, а освен това и да надделеят над доминантните белези. Т.е. и Деби, и Майкъл трябва да са носители на такива гени. Което значи, че Майкъл трябва да има родител, дядо, баба, прародител със сини очи, което пък от своя страна значи, че също е имало смесване и Майкъл е мулат.Това не е изключено, имайки впредвид не толкова силно изразените негроидни черти на семейството. Но при Парис освен сините очи, я има и бялата кожа, светлата коса и т.н., което значи, че всички възможни рецесивни гени на Майкъл дружно би трябвало да се хвърлят в атака, да надвият доминантните и да се смесят с тези на Деби, за да се получи  Парис.Горе-долу същото важи и за Принс. Бланкет – при него се улавят по-скоро латино-американски черти (които не са расови, по-скоро подрасови), но не и негроидни, не съвсем и европеидни. Не знам. Който разбрал-разбрал.

# 232
  • София
Много ми се иска и тази да я споделя с вас

# 233
  • Linz
Това, което казва Benisima е точно така. Аз никога не съм мислела, че Принс и Парис са биологични деца на Майкъл. С Бланкет също не мисля, че имат прилика, просто снимките на които ги сравняват винаги са в една и съща поза, което манипулира мнението в известна степен. Но в крайна сметка, независимо от ДНК-то, децата са си негови.

# 234
  • София
Benisima, не споря, но знаеш, че неистово търсим признаци за това, че Майкъл е биологичен баща на Принс и Парис, та......... искам да питам: според тази теория в случая Майкъл-Деби задължително ли е децата да са родени с черни къдрави коси и такива да си останат и след пубертета примерно. Защото виждам, че косата на Парис вече не е толкова светла.  Peace
И защо си  мисля в момента, че  съм чела тук ли или някъде другаде, че някой от родителите на Майкъл е имал баща със светли очи  newsm78 Извинявай, може би е тъпо това, което питам Embarassed

# 235
  • Linz
Този Самюел като го гледам няма типичните негроидни черти.

# 236
Една статия от руски форум- Защо са бели децата на М.Дж?
http://www.mjj.ru/michael/faq/58-whitekids.html

Съпругата и децата на Тайгър Уудс - както се вижда 2 бели дечица

Майкъл е имал в рода си както бели , така и мулати, дори и хора с индианско потекло.Когато се съберат толкова гени, не се знае какво ще се получи.А самия Джо е синеок.

# 237
  • София
Охоо, ново попълнение!  Hug  D-S, добре дошла!

Да,  бях забравила, че Джо  е със светли очи

# 238
Сега искам предварително да кажа,Бенисима,че нито се заяждам нито оспорвам това,което си написала!Благодаря ти за обширната информация!Само,че много ми се иска  дечицата да са си наистина негови и да носят неговите гени.Само ще кажа за сините очи ,че също ги има в рода на Майкъл.Джо има едни от най-сините очи ,които съм виждала Peace.На снимките,дадени като пример афро-американците са в пъти по-черни от Майкъл,като изключвам кожното му заболяване,защото и Катрин и Латоя не са от най-черните и със силно изразени за расата си черти.Мисълта ми е,че може би има нещо омешено в рода на Майкъл.
Аз бях чела,че не е невъзможно да се родят бели децата,но с времето ще им се проявят и афро-чертите малко или много(което забелязваме при децата,вече не са така белички и русички).
И ми се иска и аз да сложа снимки с деца от "различни" родители
-дъщерята на Куинси Джоунс
-дъщерята на Лайнъл Ричи

- Парис и дъщерята Лайнъл

последните са близначета,а едното е по-беличко от другото

с D-S сме писали едновременно Wink

# 239
  • BG
Вале, разбира се, че и на мен ми се иска децата да са негови, но природата трябва доста да се е потрудила за това, мило!
Не вярвам да се променят в пубертета драстично. Да, Джо има сини, по скоро сиво-зеленикави очи и затова казах, че по принцип целият род нямат особено ярко изразени негроидни черти. Вероятно има намеса, но и при трите деца да се прояви с такава сила....Абсурд. За това дадох и примера с Хали Бери.

D-S , привет! Сега ще погледна какво пише в този форум, но това едва ли ще ме убеди.

Общи условия

Активация на акаунт