Майкъл Джаксън - Thriller / Трилър

• 36 313
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
shine_day,клипчето ми изпълни душата .Майкъл и неговата динамичност,но от друга страна и нищо не е спестил на хората-публиката около него/всичко е на max./

# 451

Майкъл пее Heal the World в пилотската кабина на самолета, прелитайки над някакъв остров.  Heart Eyes
Намерих го в mjjcommunity.com, ако някой иска да го преведе. Снимката  е слагана тук много отдавна, но ми е интересна.

Michael Telling Children Stories on Rio to Salvador Flight

The following article an article was published in a Brazilian newspaper when Michael came to record ‘They Don’t Care About Us‘ back in 1996. It was republished again after his death here:
http://extra.globo.com/lazer/materia...-756526167.asp

Michael filmed and recorded ‘They Don’t Care About Us‘ in two Brazilian states: Rio and Salvador. Michael took a commercial flight between the two states while filming, and this article is about events of that flight.
The Executive Editor of Globo, Marcelo Senna, tells how it was to be side by side with Michael Jackson on a flight to Salvador in 1996:
“He has a very cold look. Frost.” This was the first impression I got on the flight Rio-Salvador which I shared with Michael Jackson 13 years ago, when he was recording with Olodum. But that impression slowly faded away when I witnessed one side of the singer who maybe just few could see. In the few minutes that I remained standing five feet in front of the star, I tried all ways to interview him. Two scary security guards, that could be at “Thriller” avoided me every time I got closer.
But if I could not interview him, despite being the only reporter in the world in there, I witnessed, very close to him, a performance that sparked a clatter of belts being unbuckled and made everyone turn their necks to the first chair of the Boeing 737.
Michael Jackson spent much of the flight playing with his companions, a boy and a girl aged six years at the time. With them, the look of his eyes was different. It was sweeter. I closely followed what few saw and heard: a fairy tale in which he portrayed a little lion lost in the forest. The children were delighted with the roars and the faces during the story. Me too. It was better than any of those mega video clips of the star on TV. This was an almost exclusive clip. For me and for the children.
-Marcelo Senna, Executive Editor of Globo
He wore a red jacket from the football team Torpedoes Soccer Team, black pants and hat. He entered the plane with his inseparable surgical mask, which he took off only after the doors were shut.
I was privileged because I remained standing in front of the front row and I could not get out much longer. I had asked the flight attendants to stop there when they serve the food. Even with the requests of security guards to return my chair, I explained that the food cart blocked the way. Wasn’t it a fine excuse?
The flight attendants, by the way, competed to serve him the food. Michael loved Guarana (a Brazilian soft drink) and ate everything from cheese, salami and ham, quail eggs, fried chicken, pineapple, grapes and quindim (a Brazilian dessert, it seems a little tart). As far as I can tell, I believe he ate about 12 quindim!
But who had the greatest privilege was the flight commander. Michael went to the booth and sang a cappella, “Heal the World” when the plane was flying over Itaparica Island (near Salvador), and I was thinking I had already had the best times of my life before this!
-Marcelo Senna, Executive Editor of Globo

Sorry за нескопосания превод...  Laughing

Следващата статия е публикувана в бразилски вестник, когато Майкъл дойде да снима „They don’t care about us” през 1996 г. Беше публикувана отново след неговата …  ето тук:
http://extra.globo.com/lazer/materia...-756526167.asp

Майкъл засне и записа “They don’t care about us” в два бразилски щата – Рио и Салвадор. Майкъл направи рекламен(?) полет между двата щата, докато снимаше и тази статия е относно случките през този полет.
Изпълнителният редактор на Globo, Марсело Сена, разказа какво е да бъдеш „рамо до рамо” с Майкъл Джексън по време на полет през 1996.
”Той има много студен поглед. Смразяващ!” – това бе първото впечатление, което имах през полета Рио – Салвадор, който споделях с Майкъл Джексън преди 13 години, когато той снимаше с Olodum. Но това впечатление бавно изчезваше, когато бях свидетел на една страна на певеца, която може би малцина можеха да видят. За няколкото минути, през които изкарах, стоeйки на пет крачки от звездата, аз се мъчих всячески да го интервюирам. Двамата страшни бодигардове, които можеха да участват в „Тhriller” ме отхвърляха всеки път, щом се приближавах.
Но дори и да не можех да го интервюирам, въпреки че бях единствения репортер в света там, аз бях свидетел, много близо до него на изпълнение, което караше всички да откопчават  коланите си (на седалките) и да обръщат вратовете си към първия стол на Boeing 737. (това е марката на самолета, ако се чудите).
Майкъл изкарваше повечето от времето си през полета, играейки си с неговата компания, момче и момиче на по 6г. по това време. С тях погледа му беше различен. Беше по-мил (сладък).
Аз внимателно проследих онова, което малко хора чуха и видяха – приказка, в която той представяше малко лъвче, загубено в гората. Децата се радваха на ревовете и на физиономиите по време на историята.  Аз също. Беше дори по-добро от онези супер видео-клипове на звездата по телевизора. Беше почти като репортаж на живо. За децата и за мен…
- Марсело Сена, изпълнителен редактор на Globo.
Той бе облечен в червено яке от футболен отбор Torpedoes Soccer Team, черни панталони и шапка. Той влезе в самолета с неговата неразделна хирургическа маска, която той махна след като вратите се затвориха.
Бях привилегирован, защото останах, стоейки пред първия ред и не можех да се измъкна от там за по-дълго. Бях казал на служителите да спрат там, когато поднасяха храната. Дори когато бодигардовете ми казаха да си отида на стола си, им обясних, че количката за храна е блокирала пътя ми. Не е ли това добро оправдание?
Служителите на самолета пък, между другото, се съзтезаваха кой да му сервира храната…  Майкъл обичаше Guarana (бразилска безалкохолна напитка) и ядеше всичко от сирене, салами и шунка, яйца, пържено пиле до ананас, грозде и quindim (малко бразилско сладкишче, прилича на малък плодов пай). Доколкото мога да кажа, вярвам, че изяде около 12 такива сладкишчета!
Но този, който имаше най-великата привилегия беше командира на самолета (началника). Майкъл отиде в кабинката и изпя акапела “Heal the world”, когато самолетът летеше над острова Itaparica (близо до Салвадор)...., a аз си мислех, че вече съм имал най-страхотните моменти в моя живот преди това… .

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 12:55 от Tes

# 452
Tes благодаря и на теб и на Валя   bouquet  bouquet  bouquet

# 453
Валя , благодаря ти ... това е още нещо ново.. Хубаво е...
Само не мога да си представя този смразяващ поглед.. Heart Eyes като знам какви очи  има и как потъваш бавно в тях...    Красота, наслада , страст, любов , доброта  има всичко и  още много в тях!

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 11:27 от stelass

# 454
http://www.youtube.com/watch?v=1HkaosadPtE
Michael Jackson visits Stan Lee-creator of Spiderman, private recordings

# 455
http://www.craveonline.com/entertainment/music/article/william-o … -and-acting-78759

Интервю на Will.i.am, 12 юни 2009

CRAVEONLINE: Занимаваш се с толкова много неща. Откъде намираш енергия за тях?

Will.i.am: Мисля си за това къде съм бил преди 15 години. Преди 15 години бях на 18-19. И не че съм бил на лошо място, но беше страшно място, защото мечтаех, а мечтата не се случваше, бях депресиран, беден, и ето това ми дава сили да вървя напред. Сега ми казват „Ей, искат да отидеш в Ню Йорк, за да участваш в благотворителен концерт за набиране на средства за деца. Искаш ли да отидеш?” Мамка му, отиваме. „Ей, Майкъл Джексън иска да му дадеш твоя музика. Кани те в Ирландия за една седмица”. Ето към тези неща се връщам. (От тях получавам енергия).

CRAVEONLINE: Как беше това преживяване с Майкъл Джексън (в Ирландия)?

Will.i.am: Беше като сън/мечта. В Ирландия си. Наоколо – зелени хълмове. И Майкъл Джексън. Намираш се в имение и правиш музика, dance beats. И той танцува. Аз казвам – „Гладен съм”. Той – „Защо не вземеш коня? Вземи коня и иди си набери ябълки. Страхотно е. Ние така правим и много ни харесва. Конете обожават да ходиш с тях за ябълки”. И аз казвам – „Ами добре. Мамка му, защо да не отида”. Заклевам се. Яздя шибания кон и Майкъл Джексън казва „Уау, страхотно”. Бера ябълки, слагам ги в торба и си викам – леле, с Майкъл Джексън яздим коне и берем ябълки. Look at that sh*t, right?

CRAVEONLINE: Успешно ли ще е завръщането му?

Will.i.am: Човекът продължава да чупи рекорди. Той държи рекорда за най-много продадени плочи/албуми. Никой никога няма да продаде такова количество албуми. Защо? Защото вече няма музикални магазини. Никой няма да счупи неговите рекорди. Никой никога, никога, изобщо в историята. Никога. Какво ще кажеш, а? Никой никога няма да надмине Майкъл Джексън по продажби, защото със звукозаписната индустрия е свършено. Играта свърши. Вече няма музикални магазини. А щом няма музикални магазини, няма и фабрики за дискове/плочи. А щом няма фабрики, няма и класации. Сега той счупи и друг рекорд. Колко продаде? Един милион билети? 500 000 за един час. Системата на практика блокира.

CRAVEONLINE: Но в състояние ли е да изнася концерти все още?

Will.i.am: Той беше вкъщи. Едно е да чуваш слухове, но съвсем друго е, когато човекът е в дома ти, лежи на пода ти, а ти пускаш/правиш музика. Казва ми „Will.i.am, този ритъм много ми харесва”. Лежи на пода, вдигнал си е краката на един стол и рита във въздуха. И аз си казвам – ‘пич, Майкъл Джексън лежи на пода ти’. Майкъл Джексън лежи на пода ми и изпробва/загрява гласа си в продължение на три часа. Три часа - mi mi mi mi mi mi mi mi mi, mi mi mi mi mi mi mi mi mi. Загрява гласа си за петте минути, които ще му отнеме пеенето. Тества гласа си в продължение на три часа, за да пее пет минути. Не знам, Фърги не прави така, Ашър не прави така. (Fergie don’t do that sh*t. Usher don’t do that sh*t.) Абсолютно никой не прави така. А аз го видях в дома си.

CRAVEONLINE: Защо е така, защото е по-крехък ли?

Will.i.am: Не. Това е така, защото е перфекционист и защото обича да загрява гласа си. Той казва „Просто обичам да го правя, това е всичко, което имаме – плът и кости. Това е. Само плът. Това е всичко, което имаме. Искам да го пазя и да се грижа за него, защото това е моят глас. Той е моят ‘инструмент’.” Точно така. И аз му казвам – „Пич, можем ли да записваме вече? Защото минаха три часа, а ще отнеме само пет минути”. „Не, просто искам да го загрея”. Не знам какво ще използва от онова, което направихме, но аз си имам спомените; онова, което правих за Thriller 25 вече излезе. Ако използва някои от нещата, които направихме – страхотно. Ако не – аз си имам спомените и страхотните неща, които направихме заедно. Научих толкова много от този човек. Той е страхотен. И все още ‘го’ притежава (умението, таланта, магията). Видях го. „mi mi mi” в продължение на три часа. Перфектен глас (височина на гласа).

CRAVEONLINE: Ще ходиш ли на концерта?

Will.i.am: Не знам. Но знам, че веднъж, когато бях във Вегас, той ми се обажда: „Чух, че си във Вегас”. Аз – „Да, имаме концерт/шоу довечера. Можеш ли да дойдеш?” – Той: „В колко часа започвате?” – „Започваме в 9”. - “Oh, rats. (нещо като ‘по дяволите’, rat – плъх) Кълна се, каза rats. “Oh, rats. Не мога. Трябва да сложа децата да спят.” „Добре, обаче след нашето шоу, аз имам представление с Prince. Трябва да го видиш. Принс ме покани да участвам с него в Palms. Може би ще успееш да дойдеш да ме видиш на сцената с Prince?” И Майкъл Джексън казва: „О, наистина ли? С удоволствие. Обади се на Принс и го питай дали е удобно”. Обаждам се на асистентката на Принс. Тя казва – разбира се. Звъня пак: „Yo, Mike, it’s great.” Направо не е истина. Като се замисля, това звучи като дърта опашата лъжа, нали? Просто звъня на Принс, после водя там Майкъл Джексън, обаче е истина, the realest sh*t. Така, аз закъснявам. В такси съм, закъснявам и си викам – о, не, ама че момент избрах to be f*ckin’ late. Винаги закъснявам и точно сега пак ще закъснея, когато ще съм на една сцена с Принс, а ще ме гледа Майкъл Джексън. Така че скачам от таксито и хуквам. Бягам по улиците на Лас Вегас и хората ми подвикват „“Wyclef!” А аз - f*ck you! Стигам до мястото, изнасяме представлението с Принс, слизам от сцената и Майкъл е зад кулисите. Казва ми: „ Това беше страхотно” Нека поясня, че вече сме били в Ирландия. Та той казва: „Това беше страхотно. Не знаех, че рапираш.” Аз: - „Какво? Не знаеш, че рапирам? Аз съм в Black Eyed Peas.” Той: “Не съм се замислял, че ти си този, който рапира. Мислех, че е другият”. Аз: „Не, пич, аз съм.” – „Страхотен си. Това беше страхотно. Трябва да направим нещо подобно заедно, ти ще рапираш, аз ще пея”.
Да, беше страхотно преживяване – Майкъл дойде да ме види на изпълнението ми с Принс. Лудница. Велико, страхотно.

# 456
„Чух, че си във Вегас”. Аз – „Да, имаме концерт/шоу довечера. Можеш ли да дойдеш?” – Той: „В колко часа започвате?” – „Започваме в 9”. - “Oh, rats. (нещо като ‘по дяволите’, rat – плъх) Кълна се, каза rats. “Oh, rats. Не мога. Трябва да сложа децата да спят.”  smile3518

Толкова сладко изказване!Колко грижовен баща!Ако беше някой друг щеше да ги остави на гледачките, а той гледа да е до тях винаги!

П.С. Момичета, тук ми се струва доста пусто напоследък.Защо така?Къде сте?

# 457

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 15:16 от lenitta

# 458
Момичета, хайде да изберем 10 или там колкото искате за финално одобрение и да решим коя ще си направим.

# 459
 Момичета, получих това писмо в пощата си на регистрацията в сайта за точките/портрет на Майкъл направен от точки -където всяка точка е  негов фен/.Опитах да го преведа с гугъл но не схващам идеята.Някой може ли да ми каже за какъв проект става въпрос?Споменават някакви лепенки и одеяло за майката и децата на Майкъл /подарък/ но какво трябва да направим ние феновете за този проект хич не ми стана ясно newsm78. ето писмото:

A Message To You from the Executive Producer and Co-founder of The Michael Jackson Tribute Portrait:

Kati,
I wanted to direct your attention to a very Special Project of the Tribute Portrait that is near and dear to my heart. Wrapped in L.O.V.E. (copy and paste this link into the address bar in your browser: www.michaeljacksontributeportrait.com/article.php?article_id=81) was inspired by one of our dot members and it has sparked the enthusiastic participation of many fans from around the world.

The idea is for all of us to take part in the making of a handmade Patchwork Blanket for Michael's mother, Katherine, and his three children. Every participant gets a patch placed in the blanket of their choice! All of the patches are sewn together to create four beautiful blankets. It's a meaningful gift from us, the Tribute members, which will comfort Michael's family for many years to come, because each blanket is made by the participation of fans worldwide who loved their father and son - and who love each of them.

You are being given this once-in-a-lifetime opportunity to get a patch in your name in one (or all) of the blankets. Everyone who gets a patch will have their name on the patch itself, forever. Through the Tribute's close connections, the Patchwork Blankets that you help create will be delivered directly to Katherine and the children, along with a beautiful registry with your name, username and dot number prominently presented in handwritten calligraphy. You will also be able to include your own note or greeting card.

You've connected your dot with fans worldwide. Now we can all connect our patches with Michael's family in a special gift that they will have and hold. There are a limited number of patches available and the deadline, May 1st, will be here before you know it. Get your patch now (copy and paste this link into the address bar in your browser: shop.michaeljacksontributeportrait.com/SearchResults.asp?Cat=25).

If you have any questions, please contact Valmai Owens, Patchwork Blanket Organizer, at editor@MichaelJacksonTributePortrait.com.

Thank you for your ongoing love and support,

Jerry Biederman
Executive Producer / Co-founder

*100 percent of proceeds are needed to support the Tribute's operational and promotional costs, and to keep the website running.

# 460
Benisima

# 461
Ani_220778

Kati-p

# 462

Хайде действайте!!!

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 16:34 от lenitta

# 463

- на мен ми харесва това.Ако е снимка трябва да е с много добро качество.

# 464
Значи аз прерових всичко в mjjpictures и по усмихнат и секси от това не виждам
Аз се отказвам от предишното си предложение, защото като се загледах и видях, че едното оче(лявото) не е нарисувано добре. Искам да покрепя това на Шайн. Харесвам и такива предложения като на Кати, обаче ми идват строги и ако трябва да предпочитам бих избрала да сложа истинския му лик. Това е моето мнение. Hug

Ето снимката в оригинален размер-мисля, че качеството е много добро - трябва да цъкнете върху нея, когато отворите линка, за да я видите цялатаhttp://img404.imageshack.us/img404/549/009hz.jpg

Ще се заема с това да го изрежа от задния фон за да остане само той без надписите на стена. Така ще добием по-добра представа как ще изглежда на бяла тениска. Врочем бяла ли остава?  Трябва да имаме снимката или графиката в реален размер, защото иначе все едно нищо не правим. Аз харесах още доста неща в различни сайтове, но не са с необходимото качество. Предлагам  тази снимка също да е с посланието You'll find that life is still worthwhile If you'll just Smile...
Ако искате да си дадем някакъв срок, който иска да предложи още неща и после да гласуваме. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт