За ясновидците-измамници

• 24 415
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
Еее,никой не се подиграва ,минали сме по този път но се осъзнахме на време,за това се чудя как хората продължаеат да вярват в врачки,ами те ако предсказваха щяха да знаят числата от тотото :Но,повечето имат лиценз и никой нищо не им прави.Я за пример тая Светлина от Варна някой можели да я пипне,лично аз съм ходила 2000година при нея еееееееее беше ужас пълно с хора натъпкани в 2 стаи а на стената имаше залепен лиценз и до него кое колко струва.Еми,бухнах се да ми гледа и като не ми позна чао и повече не съм ходила на гледачки.Опичайте си ъкъла,преди да престъпите към тях.

# 31
Горе-долу е така!
Аз по-скоро се питам как ви се съчетават православието с врачките и хороскопите?!  Tired

Съчетават ги много добре. Турват по една икона и се правят на просветени от Господ. И понеже толкова ни е акъла, вярата и възпитанието в християнски ценности, 90% от хората го приемат. Както ходят на църква да палят свещ само като имат проблеми, така и ходят на врачки, които "съчетават" двете неща.

В държава, в която Ванга искаха да я канонизират и всички бяха ОК, какво да говорим за редовите баячки и посещаващите ги "вярващи".

# 32
Първо, една от думите в заглавието е излишна- някой да ми каже за ясновидец, чиято дейност да не е в основата си лъжа? Или вярвате още в Дядо Коледа...

Има разлика само в степента на измамата.

Семейството на мъжа ми се допитва честичко до ясновидци- според тях "качествени". Веднъж платиха 100 лева за разваляне на магия- да им потръгнело. Обективно погледнато не им потръгна, но главознанието е силна работа, та малко си оправиха психическото състояние.

Наблюдението ми показва, че търсенето на такива отговори идва от чувството за загуба на контрол над живота. Отделно потребителите не са достатъчно аналитични, а често и недостатъчно интелигентни (в двете има разлика, мъжът ми е с две висши, но никога не се и замисля, че ясновидството като цяло е фалшива работа и има много индикации за това, ако се погледне критично).

Отивам кротичко да си чета книжката Why People Believe Weird Things. Доста интересно обяснение защо вярата в свръхестественото често обитава иначе умни глави.

# 33

Отивам кротичко да си чета книжката Why People Believe Weird Things. Доста интересно обяснение защо вярата в свръхестественото често обитава иначе умни глави.
А имаш ли нещо против после да споделиш защо е така, нямам я тази книга, но и на мене ми е любопитно как иначе интелигентни хора наистина вярват в безумици.

# 34
 newsm78 и аз вярвам в свръхестесвеното,но не прозирам в ясновидството!Също не съм съгласна,че хората възползващи се от услугите на шарлатаните  са изгубили контрол върху живота си.Познавам личности,които минаха през страшни изпитания и не прибегнаха до гореспоменатите...също и говоря от собствената камбинария.Живея втори живот не благодарение на врачки ,а на лекарите и Господ...и много се радвам ,че докато съм била в кома роднините ми не са се подвели по подобни шарлатани.Всичко опира до същност,а тя от своя страна  не претендира дали имаш интелект или не!

# 35
Цитат
Първо, една от думите в заглавието е излишна- някой да ми каже за ясновидец, чиято дейност да не е в основата си лъжа? Или вярвате още в Дядо Коледа...

Баба Ванга примерно. Световна слава на пророчица не се придобива с лъжи. И да, както виждате, вяра и ясновидство прекрасно се съчетават. Защото преди всичко това е дар от Бога, за който носиш отговорност.

Всички президенти на големи държави имат лични ясновидци за собствени цели. А Хитлер например е държал цял огромен отдел занимаващ се с езотерика. Сигурно не защото това са безумици или защото са загубили контрол над живота си.

# 36

Всички президенти на големи държави имат лични ясновидци за собствени цели. А Хитлер например е държал цял огромен отдел занимаващ се с езотерика.
Е ти пък намери с кой точно да дадеш пример  ooooh!. Хитлер е възможно на-лудия човек на 20- ти век.

# 37

Всички президенти на големи държави имат лични ясновидци за собствени цели. А Хитлер например е държал цял огромен отдел занимаващ се с езотерика.
Е ти пък намери с кой точно да дадеш пример  ooooh!. Хитлер е възможно на-лудия човек на 20- ти век.

Мисля че личността на Хитлер е една от най-изопачените в историята и тепърва много неща ще си идват на мястото. Той е бил жаден за световна власт човек и почти на път да я постигне. А това не се прави от луди. Има данни за това че Хитлер е владеел секретни технологии на извънземни. Отделът му по езотерика е правел дългогодишни експедиции в Хималаите в търсене на Шамбала, тайните на произхода на човека и с цел да завладее древни познания които да помогнат на Третия райх в създаването на могъществено оръжие. Ти владееш руски мисля- можеш да гледаш док. филм за тези неща. Има много, много интересни неща да разбереш.

Оккультная история Третьего рейха.

год выпуска: 1991г.

Фильм 1. Загадка Свастики.

Фильм 2. СС. Кровь и Земля.

Фильм 3. Гиммлер Мистик.

Фильм 4. Адольф Гитлер.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ahnenerbe

Голяма част от знанията събрани по онова време е все още засекретена информация. Има данни също така за плановете му за колонизация на Антарктида и там съществува огромна мистика с НЛО и какви ли още не странни неща за онези години.

http://ovel.hiblogger.net/305087.html

# 38
Баба Ванга примерно. Световна слава на пророчица не се придобива с лъжи.
Ванга е мит до голяма степен, и аз съм се интересувала, говорила съм с много хора,които са били с нея, дори се запознах случайно с преводачка, която е превеждала на чужденци посещавали я, тя също ми подели , че всичко около нея е пораздуто , но хората обичат митове и сами си ги създават ...

# 39
Баба Ванга примерно. Световна слава на пророчица не се придобива с лъжи.
Ванга е мит до голяма степен, и аз съм се интересувала, говорила съм с много хора,които са били с нея, дори се запознах случайно с преводачка, която е превеждала на чужденци посещавали я, тя също ми подели , че всичко около нея е пораздуто , но хората обичат митове и сами си ги създават ...

В каквато и степен да има преувеличение, дарът и е достатъчен  за да и се чуе славата много отвъд България и до степен че глави на държави, видни политици и известни личности да се консултират с нея най-редовно. Сигурно има защо. Според мен повече са тези които дават мило и драго да я очернят посмъртно, отколкото хора създаващи митове. Ти не знам колко си годишна, но аз добре помня огромните тълпи народ от цяла България как чакаха ред с дни в Петрич за да попаднат при нея. И помня също как ги извикваше по имена и произход без да са записвани където и да било по ред който тя самата смята за себе си за адекватен.

# 40
И да, както виждате, вяра и ясновидство прекрасно се съчетават.

Не съм съгласна. Повечето ясновидци говорят едно и също, а всеки си го тълкува и най-вече нагласява според собствените разбирания и проблеми.

Има много литература защо хората на властта започват да вярват в свръх-естественото. Това не може да е аргумент.

# 41
Баба Ванга примерно. Световна слава на пророчица не се придобива с лъжи. И да, както виждате, вяра и ясновидство прекрасно се съчетават. Защото преди всичко това е дар от Бога, за който носиш отговорност.

Да говориш с мъртвите НЕ е дар от Бога. Запознай се първо с православието, пък след това обяснявай колко добре се съчетават врачките с вярата. Никой не отрича, че една врачка може да предсказва. Но това няма нищо общо с Бог.

# 42
  • Sofia
ще следя темата

# 43

Да говориш с мъртвите НЕ е дар от Бога. Запознай се първо с православието, пък след това обяснявай колко добре се съчетават врачките с вярата. Никой не отрича, че една врачка може да предсказва. Но това няма нищо общо с Бог.
newsm10 съгласна

Общи условия

Активация на акаунт