СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 22

• 20 528
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
Честито на месечинките и от мен Simple Smile

И на мен ми е мъчно за болничките, дано се оправят скоро.

Ние да Ви се оплача нещо напоследък не се справяме с храненето. Беше почнал да си хапва по 150 грама пюренце, от няколко дни не иска. Установих, че може би са му втръснали домашните боламачи дето му ги правя Simple Smile защото днес му дадох 100 грама купешко пюреце с пуйка Simple Smile и си го хапна с удоволствие. Следобед му пасирах банан с каша също си го хапна добре. Явно иска разнообразие детето, а в домашното пюре каквото и да слагам все подобен вкус става.

За отчета: вече сме 8 кг и 72 см. Даваме ръчички като искаме да го вземем, като го питаме къде е лампата гледа към нея, пляс-пляс ръчички прави и боц. Опитвам се да го уча на чао-чао , ама все още не се справям. Явно не му е дошло времето. Иначе стоим долу горе седнали, бръмчим с проходилката бавно бавно Simple Smile, люлеем се на люлка.

Я споделете кога мислите да ги слагата на гърне? Чета други майки вече ги слагали, пиш , аки правели  Shocked. Аз моята дъщеря не можах да я науча на гърне, чак след 2 години. Явно не можах да подходя правилно и сега се чудя дали да опитам с Коко и кога да опитам?

# 541
Gala79 ,аз го слагам на гърне от две,три седмици.Гледам да е веднага след сън и досега се изака два пъти и няколко пъти се е изпишкал в него ,засега е случайно ,но скоро ще разбере за какво служи.Няма да казвам с тая пишка колко изпръска навън ,но както и да е  ,с момичето нямах такива проблеми Mr. Green.
Аз съм за слагането на гърне и с каката започнах по това време и на 1,4год. нямаше памперс.

# 542
  • sofia
Ехо! Изпратих гостито и на прибежки тук, викам, ся, сигурно са изписали света, няма да наваксам, а то...Никакво движение в темата. За пюретата- и аз опитах да "сготвя" на Пепи ябълка с банан...Брр. много гадно се получи с тоз варен банан. Той категорично отказа да го яде. Така, че- банана го давам суров, а другите плодове от купешко пюре. Вчера беше много смешен. Събуди се гладен на "вълци" и аз му тикам млякото, да се успокои, докато му приготвя пюрето. Той, обаче, реве, та се и дави с млякото...Чак, като дадох пюренцето от круша и се успокои, завалията, и така, докато го излапа до дъно, и пак рева, за още...Явно, вече си иска пюренцата...

# 543
  • София
И Ана Мария си иска пюренцето и бута шишето е езика, ако се опитам да й дам мляко  Laughing Аз почнах да я слагам на гърне от месец и нещо, но не съм много редовна   Embarassed Горе-долу веднъж на ден се сещам, винаги е веднага след сън и почти винаги пишка. Това много ми улесни събирането на урина за изследвания. По този повод, тати отиде във вторник да остави бурканчето с урина в лабораторията и докато чакал идва една жена и да го помоли да я пуска пред него, защото носи урина на детето. И тати казвал ама и аз съм за същото, при което жената гледала учудена пълният буркан (125 гр)  Mr. Green и го питала на колко е детето. Тати отговорил на 8 месеца а тя още по учудена "Ама как успяхте да съберете толкова урина???"  Joy  Joy  Joy Явно това е начина за нас, с колектори беше пълен провал.

# 544
  • София
ММдааа и моя от няколко дни ми прави номер...като преложа цица, той реве, показвам лъжицата и си отваря устата. Но не хапва повече от 80 грама...Има си часове , в които си чака кашата и зел.пюре... newsm78
Днески и ние се поразходихме под дъжда...Ачо си гледаше под дъждобрана, а Кати джапаше...времето много приятно, меко...
За гърне - еми няма да слагам на този етап...
Засега прави само боц...и то с въображение, защото си подава цялата ръка и от време на време пръстчето само...Пляска също, но по-често си разминава ръцете...и това пляскане започна откато прояде, защото аз след всяко хранене  му пляскам...та не съм го учила, а детето само прояви инициатива...
От както времето е лошо и почти не излизаме...Ангел спи доста повече...обяснявам си го с това, че не му прекъсвам съня...и някакси е по-спокоен...иначе обикновено се прибирам, заради Кати към 12,30 часа, а той тогава още си спи и заради асаньора и тропането на вратите се буди...Заспива си сам, не мръкна...иначе предишните седмици беше се превърнал в мрънкалник...но явно си има и причина...Незнам като се оправи времето как ще е newsm78

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 17:55 от EmiR

# 545
  • sofia
Аз уж нямаше да го уча на трикове, но не дсе стърпях...И то, да не мислите, нещо умно го научих,а..." Петко, дай 5! " Как се кефи само, като му пляскам ръчичката! А и смешно ми се видя. От месец го практикуваме, а баща му го научи да се здрависва на " Здрасти!".

# 546
  • София
Само се записвам да ви следя, не бях влизала от доста време ама сме болнички вече почти две седмици и незнам до кога. Sad

# 547
  • София
kri6kami6ka мен пък това 5 много ме кефи...ама не съм се сетила да го уча...Ще го пробвам и аз... Grinning Кати беше железна с - дай пет...

# 548
  • София
И Ана Мария "дава 5"  Laughing А понякога и 10  Joy Научихме се да си играем двете така с ръчичките и много й харесва, чак с глас се смее.

# 549
  • където има любов
Леле ,от кога не съм писала само...Даже избягвам и да ви чета,че понякога ми писва от деца,от моите де,да не ме разберете погрешно. Mr. Green
И пак болни Cry,нека оздравяват бързо.Аз последният път ги лекувах сама,даже на лекар не ги водих,ама явно е било нещо леко и двамата се оправиха.Иначе подкрепям Надина ,че АБ си е добро решение.Особено с 2 малки и вечно сополиви,просто ти писва в един момент...
Цвета,нека оздравяват децата,че незнам как се оправяш.за мен си много силна,що болести изкарахте...Щях да те питам,плака ли Габи,като го подстригвахте с машинката?Че и нашата коса е "Завила и накъдрила",та мисля машинката скоро да играе.Притеснявам се само да не го стресирам детето.

# 550
  • sofia
Аз нали до сега бебче не съм имала, а само кучета и пр. живини и направо се чудя, колко умни са човешките деца! И колко много обичат да учат.

# 551
  • София
И аз уча Никола на "дай 5", ама не е много схватлив Crazy Иначе боц дава що годе сносно.
И той започна да избутва шишето, но лошото е, че избутва и лъжицата, та не знам как ще я караме...

# 552
  • София; Дружбето
Имате ли идея на местото на отскубнат кичур дали пораства после коса?

# 553
Че как, расте, то като епилацията. Даа не си се оскубала  Laughing

# 554
  • София; Дружбето
Не ми се пише, че още ми треперят ръцете. Миша пак ми праи интересно
Габи не рева при подстригването, даже се хилеше

Общи условия

Активация на акаунт