Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

• 131 410
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • София
ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК ХЛЕБАРИ !

# 301
Страхотни питки  Peace

Отзивите ви ме радват   bouquet

Пепика, може би защото не съм търсила ефекта - борд и за това го отчитам като нещо "не по план"  Grinning.
Много красиви питки показваш винаги  Peace
Иначе пичиците ми излязоха 28 бр., от около 1кг. брашно, (може и малко по-малко да беше). Правих ги на топчета.

# 302
Я ,бързо спецките да казват - за изписване на бебе какво питка да спретна newsm78

# 303
Я ,бързо спецките да казват - за изписване на бебе какво питка да спретна newsm78
   С мед.  Peace
    Нещо такова,например.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 12:55 от Селма

# 304
   С мед.  Peace
    Нещо такова,например.

Чудя се дали е подходяща и за погача за 40- тия ден? Една приятелка ме помоли да й направя питката, но държи да е сладка...Приемам идеи.  Hug

# 305
  Що да не става?  Simple Smile
  Но нека и другите момичета се изкажат,че не съм спец. по традициите.  Rolling Eyes

# 306
Селма - благодаря ти  bouquetМиналия ден правих твойта питка с кисело мляко.Месих я в машината и с едно втасване само.Ами да ти кажа скромно ,стана и си я хапнаха.Ти с едно или две втасвания я правиш. newsm78
Любопитко - вчера аз правих  друга сладка питка,ама сега не мога да намеря откъде я взех рецептата.Затова ще я напиша и на който е да си признава #2gunfire
250 мл топла вода / аз сложих прясно мляко /
2 сл мед
20 гр прясна мая  - или 7 суха
500-600г брашно
3сл мас / олио /
2чл сол
Като се опече се маже с ароматно олио.
Утре мисля пак да замеся,но ще оформя на кифлички с локум.
И тук да питам:
Ако сега замеся ,а утре искам да печа - кой е по-добия вариант: питка с едно втасване или с две newsm78

# 307
ВяраВики,с едно втасване я правя.Даже и преди малко я направих,остана и снимки да кача....
Меся на ръка. Peace Може там да е "трика",не знам....

# 308
Хлебче по рецептата на махмама за питка с кисело мляко с едно втасване, стана огромно и пухкаво!  bouquet

И пържени мекички-гъсенички от същото тесто.

# 309
ВяраВики, усеща ли се да е сладка питката?

# 310
# 311
labrex,и хляба,и гъсеничките са страхотни!  Heart Eyes

# 312
Любопитко,усеща се и то как....хмммм.понеже мя мед е захаросан и ме мързи да го разтопявам ми идват не точни лъжиците,та и с повечко още по-добре Simple Smile
Селма - аз усуках рулото и го нарязах на филийки.Но тъкмо да свалям снимки и ми падна батерията.По-късно ще се включа пак.

# 313
Отново виждам красиви питки, хлебче и мекички. И всичките  страхотни, както винаги. labrex, ти май не спираш да твориш!?
Аз пък днес имам годишнина от сватбата и спретнах една сладка питка, че да продължава и занапред семейният ни живот сладко и с много любов, както досега. kiss  cheers

Ето я и нея

отстрани

тук е разчупена

# 314
Аз пък днес имам годишнина от сватбата и спретнах една сладка питка, че да продължава и занапред семейният ни живот сладко и с много любов, както досега. kiss  cheers

mocarella, пожелавам ти го!  bouquet А питката е чудесна!  chef

Селма, благодаря ти, много обичам мекици и не пропускам да си направя. Grinning Хубаво ти е станало венчето!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт