Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

  • 131 433
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 184
Кати4ка,аз съм правила кошници от тесто за коледа.Дръжката се прави в/у тел извит в формата на дръжка увива се с тесто като се оставя малко свободна тел накрая за да я забодеш в питката.Пекох легнала в/у пекарска хартия.
Кати4ка,аз съм правила кошници от тесто за коледа.Дръжката се прави в/у тел извит в формата на дръжка увива се с тесто като се оставя малко свободна тел накрая за да я забодеш в питката.Пекох легнала в/у пекарска хартия.


Много благодаря! Hug

# 646
  • Мнения: 22 867

Vivian*, Катёнок, Аелис, noni2009, polin_a, много красиви и апетитни питки! Чудни са!  bouquet  chef 

Лабрекс, правих питката с формичките  Simple Smile Страшно идейна и оригинална, благодаря ти   bouquet

 Shada, радвам се, че ти е допаднала!  bouquet

# 647
  • Мнения: 2 935
Моми4ета, реших отнов да направя питката по тази рецептаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13126239#msg13126239 като този път спазя всичко.В момента втасва вече 25 мин. и въобще не се е надигнала.На топло е завила съм я с кърпа и не става.Колко време да я чакам да втаса?

# 648
  • Мнения: 782
Няма време за втасване, трябва да удвои обема си  Wink Топло ли е у вас. В къщи всичко втасва много бързо 15-20 мин максимум ... хляба става и за 10  Rolling Eyes

# 649
  • Мнения: 125
Моми4ета, реших отнов да направя питката по тази рецептаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13126239#msg13126239 като този път спазя всичко.В момента втасва вече 25 мин. и въобще не се е надигнала.На топло е завила съм я с кърпа и не става.Колко време да я чакам да втаса?

 newsm78 хмм, странно . Тази рецепта ми е любима, правих питки по тази рецепта сигурно над 30 пъти ! Винаги се получавал раскошен! Даже утре ще правя 2 питки за сватба по тази рецепта. Не знам защо не ти се получава  Thinking
Да не би да е нещо от мая ?

# 650
  • Мнения: 2 935
Топло е даже я слагах във фурната на 50 градуса завита с хавлиена кърпа и пак не се надигна.А да удвои обема си  Rolling Eyes newsm78нещо не е както трябва.Хайде първият път не я оставих да втаса и тук ми беше грешката въобще не се надигна, ама сега всичко спазих #Crazy
Ще ви я снимам да видите колко е зле положението.

# 651
  • Мнения: 1 088

Погледни срока на годност на маята. Кога я купи и как ти я продадоха - замразена или охладена?

# 652
  • Мнения: 782
Да, наистина мн странно! Тази питка е много сполучлива, аз самата съм я правила много пъти  Rolling Eyes Най-вероятно е виновна маята. Аз не съм спец по втасването във фурна, но 50 гр ми се виждат множко  Peace

# 653
  • Мнения: 9 785
....50 гр ми се виждат множко  Peace

Не са много. Втасва се на отворена врата и покрита. Чак загъната - нали не я загъваш в прекия смисъл на думата? Извинявай, че така питам, но нека се изясни.

# 654
  • Мнения: 2 935
Извинявам се, не съм се изразила правило имах напредвид покрита с кърпа Simple Smile.Утре ще сложа снимки да видите за какво става дума Embarassed въобще не се е надигнала и е един пръс висока

# 655
  • Мнения: 22 867

И аз си мисля, че маята нещо не е наред. Това тесто ми е любимо, при мен втасва във фурната на не знам колко, ама малко градуси за около 20-25 мин. И аз нямам провалена питка с него, точно обратното - стават разкошни.

monica_bellucci , освен да пробваш и трети път, направи половин доза, но хубаво си огледай маята. Ако има откъде да си купиш незамразявана, най-добре. Или пък пробвай със суха, но аз самата не меся с нея, така че не мога да давам съвети. Това е едно от най-бързите теста - месиш, оформяш, втасваш и печеш. Не мисля, че има друга причина, освен маята. Не месиш твърдо тесто, надявам се?

# 656
  • Мнения: 9 785
Ако решиш да я правиш със суха мая, пак ще стане. Или пък просто купи друго кубче, ако трябва от друг магазин. Абе ще я сколасаме тая пита, няма къде да избяга Hug

# 657
  • Мнения: X
Полинка,чудна питка,че и с паркърско тесто-любимо,още по-чудна,че и плетката на Стаси....ухааааа Crazy Party! Hug
Момичета,впрегнали сте жегата да ви свърши поне една полезна работа/да ви втасва бързо питките/,голямо браво за всички!  bouquet  bouquet
Ни хляб,ни питка съм месила скоро,пък баш сега е подходящо за тая работа Thinking.А дано поне Мамето покаже пак някое козуначе Wink Heart Eyes.

# 658
  • Мнения: 9 785
Eликсирче, мила както винаги Hug!
Между другото я правих по мой повод, т.е. за мен, и може би затова стана почти без забележки Crazy.

# 659
  • Мнения: 782
....50 гр ми се виждат множко  Peace

Не са много. Втасва се на отворена врата и покрита. Чак загъната - нали не я загъваш в прекия смисъл на думата? Извинявай, че така питам, но нека се изясни.

Чела съм , че може до 40градуса, но никога не съм пробвала ... затова казах, че технологията не ми е ясна, а мнението ми -  неадекватно се оказа  Peace Hug

Забравих да ви похваля питките, извинете ме  Blush Страхотни са, както винаги   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт