Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

  • 131 154
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 125
Аз пък имам една молба към майсторки.  Давайте да направим една тема за Мастер Клас по оформяне на питки  Praynig  
Alyona , подкрепям с две ръце идеята ти. За тестото и аз съм като Зичето имам две рецепти и си ги въртя, но оформянето - там е интересната част - поне за мен. Mr. Green Така, че отсега се записвам в темата Mr. Green

С риск да стана нахална , пак ще са примоля  Praynig  Особено на: Танита, Венетта, Лабрекс, stasi76, Пепика, dodyniki, pina, краси.мира, vesi_nn, max-mama, Пепика, Мама Цоцоланка, marulka_s,  mari_eta, Биляна, Narina,

Моля ви, отворете една темичка с Ваще Мастер-Класове със стъпка по стъпка по оформление на питки и др. тестени работи  Blush    bouquet
След като се научих да правя вкусни пухкави питки с помоща на страхотни момичета от тук, бих искала да се науча и да оформям красиво  Hug

Не искам да отварям тема аз , защото няма за сега с каво да споделя, нито мога да оформям темички, нито българския язик ми на ниво  Embarassed

Ауууу, ilrai много ефектна питка  Peace  Очаквам и тебе в новата темичка  Naughty

# 706
  • Мнения: 1 183
ilrai78 и аз си копирах рецептата ти. Много обичам така подробно обяснено и нагледно, точно като за мен- с малко опит, но голямо желание.
Alyona писали сме заедно. И аз ще се радвам много, ако се оформи такава тема. Искам доста работи да науча, а тук има чудесни момичета, с чудесни умения.

# 707
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
3xi, питката ти от стр.45 как е оформена? Само с "кифлички" ли или има и платка под тях? Колко е брашното и с какъв диаметър е тавата ти?  Питката ти е много красива и много бухнала, браво!


Извинявай за късния отговор,но сега се прибираме от почивка.Питката е само кифлички,без платка,брашното е около 1 кг.и съм я пекла в тортена форма,от тия с махащият се обръч.

# 708
  • София
  • Мнения: 1 832
3xi, мерси за отговора. Не е ми е късно, винаги може да се направи още една питка.........

# 709
  • Мнения: 11 607
Альонка, благодаря ти,че си ме включила в този реномиран списък....Но за съжаление аз не съм от майсторките.....То с тестото трябва редовно да се работи, а аз в последно време от липса на време си го карам по един и същ начин п почти не съм пробвала нова оформление......Виж тази тема, може да намериш нещо интересно - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256343. Също на 1 стр. тук Пепика е сортирала различни начини на плетене, погледни и 1 стр. на тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=485668.0

# 710
  • Мнения: 1 283
Илиянче, много красива питка,  а и как хубаво си я аранжирала - браво   bouquet

Альонка  Hug ако по-рано бях видяла отговора ти, щях да дойда у вас на гости и да ти покажа нагледно. Нямам нищо против за такава тема, но тя ще се припокрива с останалите, които мама Цоци е дала линкове, а и отделно нали има "Галерия". Няма да има кой да пише в нея и ще отиде бързо-бързо в архива. Ако искаш пусни ти, аз напоследък съм непрестанно заангажирана и нямам никакво свободно време за импровизации. Колкото до мастер-клас, всичко е на момента. Ако обичаш тестото, бъди сигурна, то ще ти се отблагодари. Hug Hug
Ето последната ми питка

Момкова пита

# 711
  • Мнения: 125
Пепика  Hug Ела , ела  Mr. Green
Цел на темата е искам да е снимково обяснение стъпка по стъпка по оформление на питки  Whistling .  Няма смисъл всичките да пишат в нея, а само тези които има какво да споделят например  Rolling Eyes  Като тема само за рецепти за хляб  Whistling  Наистина мисля , че е на много момичета ще е от полза. В галерията има страаааахотни питки , но се пуля и не мога да разбера как да я повторя  Crossing Arms  А искам пък.... А тестото колкото и да го обичам , като нямам никакво въображение....  Mr. Green

И тъй като вие всичките сте скромни, а аз съм нахална  Mr. Green Моля публично разрешение от Лабрекс   bouquet да използвам нейната идея за оформяне на питка за да пусна темата.

# 712
  • София
  • Мнения: 8 495
Ади думайте къде е тая тема че да ода да се записвам.

# 713
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Alyona, благодаря ти за комплимента!
Ето тук има галерия на всички показани питки, козунаци и други тестени изделия. Само снимки са и не са стъпка по стъпка, но ако попиташ автора на питката, която те интересува, със сигурност няма да ти откаже, да ти обясни, как я е направил.

# 714
  • Мнения: 22 867
И тъй като вие всичките сте скромни, а аз съм нахална  Mr. Green Моля публично разрешение от Лабрекс   bouquet да използвам нейната идея за оформяне на питка за да пусна темата.

Alyona, не си нахална, а имаш желание да се научиш, което е чудесно. Публично ти разрешавам да използваш каквото и която питка искаш от моите. Grinning  bouquet Мисля, че полека-лека ще стане темата, просто, когато някой прави интересна питка, ще трябва да снима стъпките по оформянето и. Хубава ти е идеята! Peace

# 715
  • Костинброд
  • Мнения: 124
Здравейте,
Отново видях красоти сътворени от тесто  bouquet.
Благодаря ви,че ме вдъхновявате  bouquet.
Ето последната ми питка:http://adenis.snimka.bg/cooking/kulinar.436583.20423901

# 716
  • сред люляците
  • Мнения: 767

Ауууу, ilrai много ефектна питка  Peace  Очаквам и тебе в новата темичка  Naughty

Благодаря! И аз ще се радвам на такава тема  Peace

Пепика , похвалата от теб означава много за мен!   bouquet

Eclat, и аз съм с голямо желание  Flutter

# 717
  • Мнения: 11 607
Хайде момичета и момчета, включете се в темата по същество - Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка.....

Благодаря ви!

# 718
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
Имам спешен въпрос към тези, които са правили питки с паркъровото тесто - маслото вътре в тестото ли се слага, или това количество се използва само за мазане?

# 719
  • Мнения: 9 785
Имам спешен въпрос към тези, които са правили питки с паркъровото тесто - маслото вътре в тестото ли се слага, или това количество се използва само за мазане?

Аелис, вътре слагам маслото. Мажа с друго /маргарин, олио, краве масло, свинска мас - каквото ми щукне/. И да не забравиш, че е малка доза по оригиналната рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт