Добре дошли в КОЗЛОДУЙ! (Тема 2)

• 52 315
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
да честитя и тук, малкият Калин да расте палав и щастлив и весел празник  bigdance2

# 631
  • София
Много благодаря на всички, трогнахте ме! Празнувахме с дечурлигата в ПАРФЕ-то и изкарахме прекрасно! Голяма игра падна, получихме и страхотни подаръци - оригинални, полезни и готини!

# 632
  • София
Вчера видяхме как слагат рекламата, та да ви информирам: ЛИДЛ Козлодуй отваря на 03.03.2011 г.  от 8 ч.
По този повод слагам забавна анкета в темата- гласувайте  Mr. Green

# 633
Мерси, Зеленко.
Тъкмо една дама, с която пишем в една друга тема ме питаше какво могат да разгледат на 03.03 в Козлодуй, освен кораба "Радецки"  Joy
Шегувам се, ама някак така с горчивина се шегувам, защото тя беше решила да води децата си на екскурзия и да звънне по тел. до кораба за информация дали ще работят. Дано моите подозрения за работното време по празниците не се потвърдят!

# 634
  • София
Аз вчера съм проверявала работното време на Радецки - ВСЕКИ ден от 10 до 18 ч. На кораба има звънец - звъниш и излизат да отключат. Има символична такса, кажи на познатите си да си носят книжките "100 обекта" - ако нямат, ето добър повод да си направят Simple Smile Само дето вчера нямаше екскурзовод, не разбрах кога има, но нямаше проблем, поразказаха ни от персонала нещичко Simple Smile НО, както знаете, корабът не плува - споменаха едни 200 000 лв., че трябвали за въпросните сертификати...

А да ви кажа сега какъв срам брахме през уикенда. По случай рождения ден на буболец бяхме поканили приятели на гости в Козлодуй. В събота как да е обядвахме в пицарията (Ла Роча), но в неделя се наложи по спешност да храня хората със сандвичи, салати и полуфабрикати у дома, защото нямаше къде да обядваме! В пицарията имаше рожден ден и беше пълно до горе (деца и родители), Далече-далече още от събота го отписахме (заключено и с едни хартии по прозорците), Малиция беше заключено, в САНИ кухнята почивала от 14 до 17 ч. - абе срам и позор, обикаляхме града като луди... едната ни гостенка беше бременна, добре, че не й прилоша на момичето, геройски изтърпя... направо срам и позор за града!!!

ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА
  Mr. Green

# 635
гласувах  Laughing
"Олтенията" мисля, че работи и в неделя, "Банята" също.

# 636
"Макси"-то и то трябва да работи, както   и ресторантът на хотела..

но общо взето си права,де....града е по-зле и от село
гласувах и аз, няма да съм от лудите

# 637
 Аз сега ни в клин, ни в ръкав да си кажа че за пореден път се натъжих от поста на Зеленото човече. Причината е ,че обичам града в който живея и се радвам че именно тук отглеждам детето си. Да, няма изградени специални площадки за децата ни, почти няма места, които са със специални съоръжения за колички или хора в неравностойно положение , магазините не работят в неделя и повечето ресторанти също почиват и т.н. , но това е моят град и аз си го харесвам такъв какъвто е  Peace  Аз също имам много приятели от София , които никога не ме е било срам да поканя на гости и те винаги са оставали очаровани- както от спокойствието, от природата и гледката на пристанището , така и от заведенията в които сме се хранили.
Зеленко, оставам с впечатление че ти не харесваш града ни и затова е цялата тази работа със срама от него. Много сме далеч от София и за 'калибъра' на градчето ни мисля че сме си на положение. Дано занапред ,ако се задържите тук си промениш мнението за Козлодуй, защото повярвай ми това ще ме зарадва много лично  Blush
 Иначе за ЛИДЛ... радвам се че ще го отворят най-сетне защото Пенито със сигурност няма нищо общо с понятието  супермаркет (според мен).

# 638
провокирана от поста на марсия искам да кажа,без целта ми да е интриганстване или заформяне на спор,че именно тези недостатъци,които си изброила,както и много други,правят града непривлекателен и в графата "посредствен"...Ето, ти самата не посочваш нито един плюс или положителна точка за града, както и аз не мога да посоча такива....Освен това, нито местната управа,нито жителите, се стремят да направят каквото и да било именно в тази положителна насока...Ето ти простия пример - Зеленото човече трябваше да дойде от някъде си, за да "комплектова" група и да я има тази тема,да поема разни самоинициативи, на коит оние само да присъстваме, а не да допринасяме за тях...
Да,града не е от калибъра на София,но цените тук,както и надменното и префърцунено държание на повечето местни жители, стотици пъти надминават софийското...
И на края моето лично мнение - НЕ харесвам града,но съм принудена поради обстоятелствата да живея тук...
Още веднъж да кажа - уважавам мнението ти,както  и на всеки друг, и по-горе изразих моето мнение, не целя да провокирам спор или разногласия в темата Peace

# 639
  • София
Аз питах преди няколко дни за заведения и споменах, че сме малко претенциозни откъм места за хранене: за непушачи/добра вентилация и без чалга. Тези идеи, които днес са споменати, не ги видях... Опитах се да се подготвя максимално и да представим Козлодуй като малко хубаво градче пред гостите ни. Какво стана - обикаляхме като скитници и накрая хората ядоха сандвичи. Не мисля, че съм ЧАК толкова претенциозна и не искам да споря с никого, но е факт, че обслужването в града не е на ниво. Е може ли между 14 и 17 ч. да не ти работи кухнята, какво е това нещо, освен срамота? За една година и нещо мисля, че свикнах с града и с особеностите му и именно ЗАТОВА се срамувам, защото исках да го покажа на приятелите ни в по-добра светлина!!! Но, познайте, те обещаха да дойдат пак, много им хареса Ботев парк, може би ще тестваме екопътеката и други хубави неща, просто моментът с обслужването сигурно пак ще е на дневен ред...

И сега, нещо по-весело! http://www.facebook.com/event.php?eid=204736469536439

Бебешко-детска среща за връзване на мартенички в Козлодуй

Time   01 March · 17:30 - 19:00
Location    сладкарница ПАРФЕ
комплекс СОНИ

Заповядайте да се видим и да си вържем мартенички!

Да поиграем заедно и да се повеселим!
Носете си мартенички и, ако желаете, (здрава) играчка, за да стане още по-весело Simple Smile

МОЛЯ, СПОДЕЛЕТЕ ДАЛИ ИЗБРАНИЯТ ЧАС ВИ Е УДОБЕН, ЗА ДА НАПРАВИМ КОРЕКЦИИ ПРИ НЕОБХОДИМОСТ!

# 640
 Не съм искала да посочвам недостатъци или плюсовете на града , а отбелязах неща по спомен, които Зеленото човече е коментирала преди в постовете си и мен са ме обиждали в смисъл, виждате ли в София пред всяка книжарница има рампа за количка...
 Тема за Козлодуй беше правена и преди от Габи, но в нея писахме само двете с нея и затова изгуби всякакъв смисъл.
 Сега отново ще се повторя, но според мен ти и може би Зеленото човече, не харесвате града защото живеете тук поради обстоятелства, независещи от вас. Казвам го от личен опит, защото ми се наложи да живея в София 4 години. Учех там редовно без възможност за прехвърляне задочно и мразех града от дъното на душата си . Просто усетих че това не е моят град и не можах да видя нищо хубаво, като изключим липсващите по нашия край 'атракции' като актуални кино или  театрални премиери или Мол ако щеш...
 Разбира се че мога да посоча плюсовете на града, но се съмнявам че мога или ще променя по някакъв начин мнението ти за града. Както и да е, исках само да кажа че не е срамно да живееш в по-малък град.
 Тълкулкуванията ми са към предишния пост, просто съм се забавила с публикуването.

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 18:02 от marsia__kzl

# 641
  • София
Марся, явно не си прочела добре поста ми, затова просто няма да коментирам повече. Ако желаеш, прочети го още един път и пак помисли какво аз съм написала и какво ти си изтълкувала от мое име...

# 642
  • София
В крайна сметка ще има две срещи: СУТРЕШНА Бебешко-детска среща за връзване на мартенички в Козлодуй - от 10.30 ч. (http://www.facebook.com/event.php?eid=191923144162825) и ВЕЧЕРНА Бебешко-детска среща за връзване на мартенички в Козлодуй от 17.30 ч. (http://www.facebook.com/event.php?eid=204736469536439)

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

# 643
  • До сърцето...
Аз на любимата ми тема - да обичаме или да не обичаме Козлодуй. Да се срамуваме или да не се срамуваме от него.

Не се сравняват София (па ако щеш Пловдив, Варна) с Козлодуй. Все едно да се сравняват кит и комар. София си е мегаполис - можеш да намериш все и вся. А Козлодуй си е малък провинциален град и НЕ ОЧАКВАЙТЕ ОТ НЕГО ПОВЕЧЕ. Приемаш го такъв какъвто е (като приятел). Когато идват гости в Козлодуй, идват в малко градче и надали очакват да е като Ню Йорк. Голяма работа - не работели 2-3 заведения. Ами неделя е, в малките населени места не е като в големите, многолюдните. И в други градове ми се е налагало да храня децата "от ръка" дето се вика, ми случва се... В малкия град оборота явно не мотивира и неделна заетост на персонала.

в САНИ кухнята почивала от 14 до 17 ч. - абе срам и позор, обикаляхме града като луди...
И аз се зачудих преди време като разбрах, ама... от години е така. Явно не могат да си позволят персонал на 2 смени и им дават почивка.
А пък китайския в къщата е на няма и 2 мин път от "Сани" и си работи по това време. Можеш съвсем прилично да се нахраниш. Не е и задимено.
Ресторант "Дунав" зимата не е много зает през почивните дни (със сватби и кръщенета), отменял ме е в разни кофти ситуации (рода на гости без предупреждение). Имат много добра кухня. Свекървата остана очарована последния път.
Моите кумове пък умират да идват на почивка в Козлодуй и му се кефят като на курорт. Почиват си от София и нейната "подреденост". Хора всякакви.  Laughing
Аз не се срамувам от това, че живея в Козлодуй.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 00:18 от Radika

# 644
  • София
Девойки, 'га ви питах предварително за места за ядене без чалга и с добра вентилация (част от предложенията май отпадат по тези параграфи), що не ги казахте тез работи, а си мълчахте, а  Joy
С малко дете колко често си мислите, че ходим в различно от ПАРФЕ-то място, еле па в ресторант  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт