Кога се научиха да скачат децата ви?

• 7 307
  • 37
  •   1
Отговори
На скоро ми се случи нещо странно.
Бяхме си на детската площадка. там има нещо като батут ( но не точно - по-бебешко), който моя малък много обича. и си скача скача и един човек идва при мен и ме пота колко е голямо дедето. и аз му отговарям на година и 7м ( беше тогава) и той - ама как така? той скача с двата крака едновременно! и аз.. ами да. и се шегувам, че се е научил вкъщи на леглото, а той още по-изумен.
Сега майка ми беше на гости и също много се очуди когато видя малкия да си скача "и то с двата крака!".. не било нормално..
 Та сега се питам...толкова ли е странно? защото до колкото мога да ги преценя, доста деца около неговата възраст скачат така с двата крака едновременно, на същия батут, че даже и на люлки се люлеят сами, пък моя не може още да пази равновесие.

# 1
ами сина ми започна от известно време да подскача на леглото и по диваните (честно казано не съм обърнала внимание от кога точно, записала съм първите му опити на клипче ще погледна датата  Simple Smile), в детски клуб който посещаваме също подскача на батута и на надуваемите замъци, не мисля че е странно неговите връстници също съм виждала да скачат в момента е на 1г. и 4м.

# 2
Не съм обърнала внимание кога точно е започнала да скача с двата крака . На 2години можеше със сигурност !

# 3
  • София
егати и човека.... ми не помня...малко след като се научи да ходи(на 9 месеца)...много обичаше да скача на леглото, като в началото го държах за ръчички, от маси и пейки също скачаше....
Като се затопли почна и на батути да скача и страшно ги обича и до днес, значи колкото твоето дете е бил когато почнах да го пускам на бебешкият батут.(на година и половина).

Все едно някой да види дете под годинка да ходи самостоятелно и да каже, че нещо не е нормално...

Интересно ми е според него как би трябвало да подскача по-малко дете, на батут - на един крак ли?

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 18:01 от Angel_Dust

# 4
  • Стара Загора
Мисля, че няма определен срок когада се научат децата да скачат. След като проходи му е нужно доста време за да започне да ходи стабилно и да добие увереност в себе си . После започват да скачат на два крака, а когато пазят добре равновесие и на един.

# 5
  • София
чак пък много време за да станат стабилни като проходят...
всичко си зависи от детето и неговият темп на развитие.

# 6
Напълно си е нормално  ooooh! Синът ми пък на 1,3 год. можеше да управлява акумулаторния мотор със завиване, с всичко.

# 7
Естествено, че е нормално. Чак се учудвам какви хора има...няма ли си друга работа този чичко  #Crazy

# 8
  • Mediterraneo
Естествено, че е нормално. Чак се учудвам какви хора има...няма ли си друга работа този чичко  #Crazy

То остави хората, ами родителите като вземат да се питат за щяло и нещяло дали е нормално....

# 9
Малко след като проходи,напълно е нормално на тази възраст да скачат.

# 10
  • София
Моя пък не може да скача. Има някакви наченки за това действие, но първо с единия крак, после с другия. Като го хвана за ръцете и му кажа да скача, първо кляка, после се повдига и чака да го вдигна във въздуха.
Обича да подскача на леглото... по дупе Simple Smile
За мен няма проблем, че не скача Simple Smile

# 11
Аз не се чудя дали е нормално... аз сверявам часовника както се казва :Р
Чичкото се очуди, че  отлепя двата крака едновременно от земята и батута, все едно за за дълъд скок от място  Mr. Green не че скача много надалеч..  Peace
Любопитствам, не се сърдете...

# 12
На година и три-четири месеца. Така беше задобряла, че даже и беше станало навик с подскоци да се придвижва из апартамента.

# 13
Не се учудвам, че е направило впечатление на човека.
Аз самата ясно си спомням , че моето дете първо скачаше / и от бордюр включително/
първо с единия крак напред.
Даже се дразнех и му показвах как да скача с двата едновременно.
Може би това е имал предвид мъжа, че първо скачат така ...
Защо не го попита ?

# 14
скоро,а е ня 2г.7м.

Общи условия

Активация на акаунт