Отговори
Здравейте!   Simple Smile

От известно време чета на тази тема и обмислям възможен разтоварващ режим с цел постигане на хормонален баланс. Тъй като по-голямата част от менюто ми отговаря на суровоядството, а от месните продукти консумирам само пиле- изключително рядко, намирам метода на Лидия Ковачева за подходящ- няколко дни разтоварващ режим с чай, плодове и евентуално бульон, а след тях последователно включване на зеленчуци и пълнозърнести храни. Разбира се, преди всяко самолечение мисля да потърся съвета на моя интернист!

Има ли сред вас такива, които успешно са излекували здравословни проблеми чрез този метод?
Ще се радвам да прочета личните ви впечатления!
Благодаря!
   bouquet

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 19:44 от Лили - Лу

# 1
Не се наемам да ти изброя всички здравословни проблеми, които сме решили с гладуване...
Практикуваме от години и то всички у дома. Задължително е при вирусна инфекция, както и след празници Wink
В момента разтоварвам от Великден.... Все още не можем да постигнем суровоядство у дома, но плодовете и зеленчуците са в изобилие. Кълновете за сега са ни "специалитет", защото ни е трудно приготвянето...

# 2
Би ли споделила повече за самото гладуване, моля те! Приемате само сурова харана или пълен глад? Или методът на Лидия Ковачева?
Благодаря ти предварително!

# 3
Човек, благодаря! Събуди любопитството ми!  Grinning
Как практикувате гладуването- пълно (само вода), олекотено (със сокове и бульони) или плодова диета? За колко дни?

Знам и Мога, аз лично се колебая между гладуването и хранене по метода на Лидия Ковачева(*Гладът-приятел или враг* онлайн) или няколко дни пълно (като примерно Пол Брег) и после нещо смесено между Ковачева и Сиърс (*Зоната* онлайн)..

# 4
  • Tам през Атлантическия океан
Такива разтоварващи дни правя с "Луната диета"  а те са 4 пъти в месеца  Peace
Много отдавна бях чела книгата на Лидия Ковачева , хареса ми но за моя организъм повече от 48 ч  "глад"  е крайност  Wink

# 5
Здравей, Дес! Simple Smile

Чела съм за лунната диета, но останах с впечатлението, че е само за разтоварване на тялото/смъкване на тегло, а не точно за здравословни проблеми...

# 6
Простете, че пропуснах...
Ръководим се по книгата на д-р Гайдурков, който е ученик на Лидия Ковачева.
Т.е. хапваме си плодове, пием си чай (през около 2 часа)... аз понякога без мед, децата с мед. До момента за децата не е било необходимо да гладуват дълго време (т.е. за 1-2 дни са здрави). За мен оптималното е 3 дни + 1 ден захранване. Лично съм стигал до 7 дни + 3 захранване. Съпругата ми беше стигала до 10, ако не се лъжа....

# 7

Чела съм за лунната диета, но останах с впечатлението, че е само за разтоварване на тялото/смъкване на тегло, а не точно за здравословни проблеми...

Ми именно  Wink с регулиране на теглото някои здравословни проблеми изчезват  Wink

# 8

Ми именно  Wink с регулиране на теглото някои здравословни проблеми изчезват  Wink

Ами, Дес аз тежа под 51 кг, а съм висока 168... Какво да му регулирам?  Laughing

# 9
Лили - Лу   Wink
ми консултирай се със пециалист  Hug
Принципно не за всеки са тези "гладни" диети на Лидия Ковачева  Wink но ти знаеш
при всеки е индивидулно  Peace т.е. броя дни при всеки е различен, зависи и от здравословния проблем   Grinning

п.п. ще ми е интересно някой да сподели нещо конкретно от което се е излекувал  Hug

# 10
ДесHug

Аз знам какво имам- автоимунно заболяване, което не се лекува. Не драматизирам излишно, защото нито се умира от него, нито е рядко срещано. Четох обаче, че при лечебното гладуване тялото изхвърля *непотребните* клетки и тези автоимунни болести се *изчистват*. Това събуди любопитството ми и преди да подхвърля на интерниста за тази моя идея, ми се искаше да прочета личния опит на съфорумци, които са провеждали такова гладуване...

За другото имаш пълно право! Не бих започнала още утре да гладувам, де..   Grinning

# 11
Лично съм стигал до 7 дни + 3 захранване. Съпругата ми беше стигала до 10, ако не се лъжа....

Човек
, благодаря! Това и вариантът, който на мен лично допада.
След приключване на *гладуването* продължавате ли със специален режим на хранене поне седмица? Т.е. как точно става захранването? В книгата на Ковачева са описани няколко дни захранване, като през първия ден се добавя само картоф....

За суровоядството- само аз го спазвам вкъщи  Blush, но, месо така или иначе не ям, а и ежеднвието го позволява... Не мога 100% само така да се храня, но през седмицата става. После през уикенда затварям едно око и ям със съпруга ми, но със семейство е така  Laughing

# 12
Чети книгата Лили, аз съм забравил кое как беше.
Това, което пиша е от практиката и по памет....
Важно е да се пие много вода и да си вземаш душ поне веднъж дневно. Физически упражнения също. Парната баня и клизмата се препоръчват. Ежедневно е необходимо да се изхождаш, аз сега наблягам на кивито за да избегна клизмата... Иначе ти си знаеш кои плодове ти действат разхлабващо... За мен беше странно да разбера, че доматите са плод, миналото лято правих 5 дни само на домати и чай (много е готино - произведени на село и един специален сорт - розе - Обичам домати)

# 13
Благодаря, ЧовекHug

# 14
Аз съм минала през лечебен глад по Бухингер, т.е. 5 дена без никаква храна, само вода, чай и 2х на ден сок и/или бульон. Преди това 3 разтоварващи дни и след това 2 дена дохранване. Звучи страшно, но изобщо не е, благодарение на редовните клизми не изпитах никакъв глад  Peace 

Аз нямах здравословни проблеми преди да започна, правих го с цел изчистване. Доволна бях от резултата!

Общи условия

Активация на акаунт