Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 99

• 86 867
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Момичета, имам спешен въпрос  Praynig
Измазах си тортата много добре с маслен крем (подозирам, че маслото ми не беше хубаво, беше твърде меко  #Cussing out). Стегна час. Покрих с фондан, този път ми стана много хубаво фондана, не беше лепкав, а еластичен и много хубав. Покрих без проблем. Но още докато покривах и на места започна да омеква. Мисля, че от маслото. Прибрах я в хладилника, стегна. Няма големи поражения от омекването. Обаче сега не мога да я извадя от хладилника!!! Щом я извадя, веднага почва страшен конденз!
Какво да правя? Да и ударя ли един студен сешоар? Или да я подсуша по някакъв начин?
Знам, че сте писали по въпроса, но не можах да открия някой съвет  Sad

Ох, дано някой види толкова рано!

Намали си градусите на хладилника.
Друг вариант за конденза е влажното време и няма спасение за това  Sad

# 121
Пепи, много ти благодаря!  Hug Намалих ги и сега ще видя какво ще стане. Аз пък нарочно ги бях увеличила  Embarassed

# 122
  • София
Леля Ог - не знам с какво масло си работила, но аз винаги купувам само "истинско", а не тези, които са наполовина маргарин. Истинското изобщо не прави подобни поразии. А тези маргаринените едно, че не се втвърдяват, второ, че изобщо не могат да се "съединят" с прясното мляко и става ужас. А кондензът по чаршафа зависи от самото захарно тесто, което ползваш. На мен това на Ирида ми кондензираше на моменти ужасно, а за домашноприготвените - да не говорим. Това на Пик-ко грам влага не задържа, независимо от климатичните условия или градусите в хладилника. Ако покритието ти е бяло, би могла да напудриш с нишесте и да путошиш конденза, но ако е цветно - май спасение няма.
Албенка - тортата със слончето е много сладурска.
Ани Д - цветът на бебето получих от бяло, малко слонова кост и една идея розово и оранжево.

# 123
  • Чехия
Благодаря много сте мили,   bouquet остава да реша дали Варна или от бонбони marshmallows.

Албена прекрасна нежна торта.  Hug

# 124
Здравейте!
И тук искам да благодаря на Ванчето и Тандури за помощта ,която ми оказаха  bouquet.Благодарение на тях спретнах ето тази тортичка
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2695/184431449617858692961270 … H0X0LGnXa6uNI.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2130/182089161667108128312709 … ooh2cIvNQg6QL.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2929/505048699750419557127097 … h5msZnM7xSTqu.JPG
Отдавна следя темичката ви,искам да ви кажа ,че всички вие сте страхотни ,правите невероятни торти!Пожелавам ви  весел ден!

# 125
Ето ме. Жива съм. По-точно 50/100.
Показвам тортата и отивам да доизчистя бардака и да подготвям едни бубуЙЕчки за една кошница утре.
И ОЩЕ отблизо
Само да вметна, че без розите тортите бяха 100 пъти по-красиви. Нищо че приличаха на селски баници.  hahaha  Булката стана малко дундеста, а младоженеца го докарах малко като гей-че, ама... това е положението.Ако някой се чуди как ги събрах - ЕТО ТАКА. В сряда ми се обадиха че една торта отпада, което беше добре дошло за мен. Тук има малко СТЪПКА ПО СТЪПКА. Голямата торта беше 26 кила, малките не ги мерих. Подложките в крайна сметка ги направих от бирен картон и от Бриколаж взех фолио със сив мраморен ефект. Голямата торта е върху подложка от 3 картона. Около Ф50. Приблизително. Малките подложки са около Ф40.
Наска - идеална е станала тортата. Особенно като знам че е първи опит. Виж светналите личица на децата. Друго не ти трябва.

# 126
Адашке (bubolinkata), всеки път като видя твои произведения занемявам. Оставяш ме безмълвна и дъхът ми спира като гледам красотите ти  newsm20  Не бих си позволила да копирам от теб идеи, защото с моето изпълнение ще разваля визията на оригинала, не че някога ще се опитвам де  Laughing  Много ти се възхищавам, да знаеш  Blush

Алоооуууу, Ванчето .... Ние превилигированите видЕхме сватбената торта у фейсбук, ама аз кат една върла подстрекателка ... Дай да я видим и тука, а и да разкажеш подробности и т.н. работи, и снимка на младоженците с тортата....  Mr. Green

ivalex , Варна не съм правила, но виж маршмелоус покритието мога с ръка на сърцето да кажа, че не ни хареса у дома  Sick  В последно време покривам или със шоколадово тесто или с руска мастика 2. Защо не пробваш шоколадовото тесто?

едит: докато се напиша и ето я на сватбената торта ....

# 127
  • София
наска, браво за калинката!  Peace

Ванче, много е хубава тортичката и младоженците са много готини. Направо как успя ти се чудя? И ремонт вкъщи и такова грандиозно начинание.  newsm78 Евала! Искам само да ми споделиш от къде това хубаво червено. Аз си търся хубаво червено и синьо, ама да стане мастилено.  Thinking

# 128
  • София
Ванче, диплите са невероятни!!! Разкажи малко повече за тях - как не ти залепва покритието, докато ги нагласиш навсякъде, как не се пука по гънките, от материала ли зависи повече или е до ръка?  Спри, не се ядосвай, видях постъпковата част, ама пусто бързане да попитам...Мислех си, че си покрила 3-те етажа едновременно и покривайки, си постигнала този диплещ ефект...Сега ясно:)
Цветът на розите е прекрасен. Не мога да кажа със сигурност дали без тях щеше да е по-добре, но диплите щяха да са акцент, а те си заслужават.

# 129
Ванчее,страхотна си  bouquetВсеки път като гледам тортите ти се пръскам от яд  #Cussing outче не те познавах миналата година септември да направиш тортата за сватбата на дъщеря ми .Само да можеше да видиш какво чудо ни тръснаха не е истина,дъщерята горката за малко да се разплаче от яд.Нямаше нищо общо с това което беше поръчала.
Златни ръце имаш!!!  chef bowuu

# 130
Ванче радвам се че си жива , стреса наистина си е голям . За тортата не знам какво да кажа - диплите са толкова красиви и така добре нагласени  , че ми се струва че розите стават излишни . Но това си е мое лично виждане , аз нали съм на принципа "сватбена торта - бяла торта "   Wink. Хайде чакаме буболечките
Конденза наистина зависи от тестото . ММФ кондензира много ,  смесвала съм го с РМ2 и тогава е по-добре . По принцип градусите на хладилника трябва да са около 0-1 С , не повече защото тортата изстива много и като се изнесе на стайна Т се получава конденз . Аз започнах да слагам малко Tylose  в ММФ и така вече не кондензира , но пък ако не се работи бързо при покриването се пука .
 Маслото се отпуска около 20 С температура , затова трябва да има достатъчно пудра захар да го държи . Тук при покрити торти с маслен крем никой не ползва масло , само шортънинг понеже той се топи при Т около 30 С ,но пък вкуса е  Sick

# 131
Ето ме и мен, с отчета за проблемното торте:
Благодаря на Пепи и Буболинката за съветите и че бяха тук толкова рано сутринта!   bouquet  Hug
За следващия път ще взема хубаво, вносно масло и ще намаля хладилника. Оставих я малко на течение и тя се изсуши. Една много сериозна грешка е, че се опитах да я подсушавам по най-различни начини и  така развалих гладскостта на повърхността. А течението я изсуши за 15 мин. Занесох я в горе-долу добър вид (беше подарък за близки хора, ужасно и се зарадваха, въпреки кусурите).

Ето резултата:

Ванче, не коментирам торти, защото за мен всички са коя от коя по прекрасни и затова само гледам и се наслаждавам. Но тази торта ми взе ума! Уникална си!  omm

Сега виждам, че и Рая е отговорила за конденза, благодаря за съветите!   bouquet
Ще ги имам предвид за следващия път. А сега отивам да чета какво е Tylose и шортънинг.

# 132
  • Бургас/Пз
Ванчеее, тортата е страхотна, розите са уникален цвят! За колко човека е това чудо? ММ на Ирида ли си ползвала или е друг фондан? Казвай тортата вътре каква е - крем, сироп, всичко? Hug

Леля Ог, сърцето се получило много добре. И цветчетата са страхотни, знам , че е трудно без формички , но пак се получават нещата, когато човек ила желание! Peace

# 133
  • Чехия
Момичета страхотни красоти... Браво.

Виолетке, милото ми дете се опнало на торта Барби, и няма да добро шоколадовото, но пък преди Нелката ми беше писала за това покритие ...

2 с.л. лимонов сок
3 с.л. вода
1 с.л. желатин
1 ч.л глюкоза
600 г пудра захар

Какво ще кажеш?
Ето тук http://ivalex.multiply.com/photos/album/62/62 ми е писала... преди повече от година, но пък тя адски добра на торти и не знам дали удачно за начинаещи.  newsm78

# 134
Ванче,тортите са станали прекрасни.Булката,нищо че е "дебелшка",много е симпатична в лицето,а защо тя е на колене??? Младоженика не е като гей,само е с двойна гушка май.... Mr. Green Но диплите наистина са страхотни и аз се чудя как ги подреди така...То като гледам стъпка по стъпка,наистина е като тесто за вита баница...Това ШТ ли е?
Наска,много добър опит,дечицата изглеждат много щастливи.Леля ОГ,не ти личи да си имала проблеми с тортата.Аз да споделя,за тези,които имат комплекта на Уилтън с накрайниците,че обратната страна на кутийката е идеално място за сушене на малки цветчета....Сега забърках 1/3 доза бял фондан на Мишел Фостър,после ще кажа впечатления,като престои.Не знам само какво ще правя толкова фондан вкъщи....  newsm78 Ама джуркам ли,джуркам....
Мария Илва,благодарско за ринга...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт